Ενημέρωση

Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες που περιμένουμε να δούμε το 2023

στα 10

Το ελληνικό σινεμά συνεχίζει και το 2023, με πλήθος ταινιών που αναμένονται να δοκιμαστούν στις αίθουσες.

Flix Team
Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες που περιμένουμε να δούμε το 2023

Το ελληνικό σινεμά επιμένει, ό,τι κι αν συμβεί. Με ιστορικά χαμηλά στο box office, αδιαφορία του κόσμου, συνεχείς θεσμικές αναταραχές, επιμένει και παίζει το δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτιστική εικόνα διεθνώς αυτης της χώρας. Ανυπομονούμε πάντα για τις ελληνικές μας ταινιές, το ίδιο και φέτος.


Η ψηφοφορία των αναγνωστών: Εσύ ψήφισες για την καλύτερη ταινία του 2022;


Ακολουθούν τίτλοι έτοιμων ελληνικών ταινιών που είναι πιθανό να δούμε φέτος σε αίθουσα (ή αλλού;), αλλά και ταινιών που βρίσκονται σε στάδιο post-production και ενδέχεται μέσα στο χρόνο να κάνουν την εμφάνισή τους. Η λίστα δεν περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ.

[Παρακαλούμε, όποια/ος έχει κάποια πληροφορία για περισσότερες ελληνικές ταινίες, ανεξάρτητες η μη που ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο 2023, να μας γράψει στο info@flix.gr, με όσα περισσότερα στοιχεία μπορεί για να συμπεριλάβουμε στη λίστα τον τίτλο ή τους τίτλους των ταινιών αυτών.]

wishbone πέννυ παναγιωτοπούλου

Wishbone της Πέννυς Παναγιωτοπούλου

Η νέα ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου μετά το «September», μιλάει για έναν νεαρό, τον Κώστα, αθώο και καλό παιδί, που οι οικονομικές ανάγκες της οικογένειάς του τον κάνουν να συνεργαστεί με κυκλώματα (δικηγορικά και άλλα), που κατασκευάζουν περιστατικά ιατρικής αμέλειας, για το κέρδος, φυσικά, καταστρέφοντας καριέρες και υπολήψεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

εξέλιξη

Εξέλιξη του Περικλή Χούρσογλου

Ο Νίκος Συμεωνίδης είναι σκηνοθέτης που διδάσκει σκηνοθεσία, καθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου. Τη μέρα που θα ορκιστεί ως επίκουρος καθηγητής και θα αναβαθμιστεί, εξ ου και ο τίτλος «Εξέλιξη», ο Νίκος θα ανεβεί από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη παρέα με τον ηλικιωμένο πατέρα του. Θα ορκιστεί, θα κάνει μάθημα, θα συγκρουστεί με ομάδα φοιτητών, αλλά το κυριότερο θα ξαναβρεθεί με τον πατέρα του. Νέα ταινία για τον Περικλή Χούρσογλου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

buzzheart

Buzzheart του Ντένη Ηλιάδη

Ο Αργύρης, ένας όχι και τόσο όμορφος 19χρονος, γνωρίζει τη Μαίρη, μία κοπέλα τελείως έξω από τα κυβικά του. Της ζητά δειλά να βγουν και, προς μεγάλη του έκπληξη, αυτή δέχεται και τον καλεί αμέσως για ένα τριήμερο στο εξοχικό των γονιών της, όπου και τον παρουσιάζει ως το αγόρι της. Οι γονείς της Μαίρης σύντομα του εκμυστηρεύονται πως η κόρη τους αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και πως, προκειμένου να βεβαιωθούν πως ο Αργύρης είναι το κατάλληλο ταίρι για αυτήν, θα πρέπει να τον υποβάλλουν σε κάποια τεστ συμπεριφοράς. Η Μαίρη, από την άλλη, του εξηγεί πως η μητέρα της ήταν λαμπρή επιστήμων της πειραματικής συμπεριφορικής ψυχολογίας στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του '70 και τον παροτρύνει να κάνει ό,τι του πουν. Μία σειρά συμπεριφορικών (και άλλων) τεστ ξεκινά, σχεδόν κωμικά στην αρχή - σύντομα όμως τα τεστ μετατρέπονται σε όλο και πιο τρομακτικά και επικίνδυνα, ενώ σκηνές του παρελθόντος που έρχονται στο φως αρχίζουν να αποκαλύπτουν μία οικογενειακή δομή με εντελώς αντίθετες μεταξύ τους ισορροπίες. Ο Αργύρης γίνεται πειραματόζωο στο όνομα της αγάπης, προσπαθώντας να επιβιώσει. Κανείς, όμως, δεν είναι αυτό που φαίνεται και ενώ ένα σκοτεινό μυστικό αρχίζει να ξετυλίγεται, το τριήμερο στην εξοχή μετατρέπεται σε ένα πραγματικό πεδίο μάχης που θα τους σημαδέψει όλους για μια ζωή. Η νέα, ελληνική ταινία του Ντένη Ηλιάδη, με τους Εβελίνα Παπούλια, Γιώργο Λιάντο, Κωνσταντίνα Μεσσήνη, Κλαούντιο Κάγια Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ριβιέρα

Ριβιέρα του Ορφέα Περετζή

Η ταινία παρακολουθεί την Αλκηστη, που μένει στην οικογενειακή πανσιόν στην Αθηναϊκή Ριβιέρα μαζί με τη μητέρα της, Αννα και τους μοναδικούς τους πελάτες: τον Πέτρο και το ζεύγος Χατζηβασιλείου. Εχει δύο λατρείες: τον πατέρας της που σκοτώθηκε κάνοντας θαλάσσιο σκι κι ένα φοίνικα, τον Τζέρι, που βρίσκεται στον κήπο. Είναι άραγε το τελευταίο καλοκαίρι της σε αυτό το σπίτι που η μητέρα της θέλει τώρα να πουλήσει; Πρώτη μεγάλου μήκους μυθοπλασίας για τον Ορφέα Περετζή. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

νυχτερινός εκφωνητής

Νυχτερινός Εκφωνητής του Ρένου Χαραλαμπίδη

Η νέα ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη για έναν άνθρωπο, έναν εκφωνητή, που μέσα σε μια νύχτα, μέσα σε μια εκπομπή, ωριμάζει. Πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο Ρένος Χαραλαμπίδης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

guest star

Guest Star του Βασίλη Χριστοφιλάκη

Ο Λουκιανός Ασβεστόπουλος είναι γιος δύο πεθαμένων σταρ, που δεν έχει ενδιαφέροντα, χρωστάει νοίκι, έχει παρελθόν (και παρόν) στις καταχρήσεις και δεν βρίσκει κάποια πηγή ευχαρίστησης και δημιουργίας στη ζωή του. Ενας απόγονος διάσημων - ή απλώς ο απόγονος δύο γονιών-πρωταγωνιστών στη δική του ζωή - χωρίς ταυτότητα, του οποίου η σταθερή καθημερινότητα αρκεί για την ώρα να καλύψει το κενό που βιώνει. Οταν του γίνεται μια απρόσμενη πρόταση να εκπαιδευτεί με στόχο να γίνει ο νέος κεντρικός παρουσιαστής ενός μεγάλου καναλιού και έρχεται στη ζωή του η Τζένα, μια εκκεντρική ποπ τραγουδίστρια-ηθοποιός-influencer σε καθοδική πορεία, ως μια ψεύτικη σχέση για να του φτιάξει την εικόνα στα media, τα πάντα θ' αρχίσουν να αλλάζουν... Δεύτερη ταινία για τον Βασίλη Χριστοφιλάκη με all-star καστ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

φόνισσα

Η Φόνισσα της Εύας Νάθενα

Σε ένα δυστοπικό τοπίο, σε ένα απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η χήρα Χαδούλα έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της μετέδωσε η μητέρα της – μια σκυτάλη αβάσταχτη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την περιφρόνηση στο φύλο της. Μέσα της όμως, η Χαδούλα αντιστέκεται και, τελικά, επαναστατεί έμπρακτα. Αντιτίθεται στον ηθικό νόμο της τοπικής κοινωνίας και αποφασίζει να «λυτρώσει» όσα περισσότερα κορίτσια μπορεί. Οι πράξεις της σταδιακά αυτονομούνται μέχρι που τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Κατατρεγμένη, εγκαταλείπει το σπίτι της και κατευθύνεται στο καταφύγιο της που είναι η φύση. Ομως όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει πως καλά έπραξε όσα έπραξε, ένα χρόνιο τραύμα την καταδιώκει παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση. Η Εύα Νάθενα σκηνοθετεί μια ακόμη διασκευή του αριστουργήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ομότιτλο ρόλο. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

το καλοκαίρι της κάρμεν

Το Καλοκαίρι της Κάρμεν του Ζαχαρία Μαυροειδή

Ενα queer bromance με πολύ ξεδιάντροπο χιούμορ και κεντρικό θέμα τη φιλία δύο γκέι ανδρών. Η νέα ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή («Ο Ξεναγός», «Απόστρατος»). Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ο τελευταίος ταξιτζής

Ο Τελευταίος Ταξιτζής του Στέργιου Πάσχου

Ενας πενηντάρης κατ’ ανάγκη ταξιτζής, με αφορμή μια αυτοκτονία, έρχεται αντιμέτωπος με την απονεκρωμένη ζωή του και καταλήγει να βυθιστεί στην ερωτική εμμονή. Με πρωταγωνιστές τους Κώστα Κορωναίο, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Εκτορα Λιάτσο και Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη μεταξύ άλλων, ο Στέργιος Πάσχος επιστρέφει με πάθος στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, μετά το [«Αφτερλωβ»](https://flix.gr/cinema/afterlov-review.html

μέντιουμ

Μέντιουμ της Χριστίνα Ιωακειμίδη

Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία για την Χριστίνα Ιωακειμίδη μετά το «Χάρισμα». Συμπαραγωγή Ελλάδας, Βουλγαρίας, συμμετείχε στην Αγορά του 63ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο τμήμα Works in Progress.

πολύδροσο

Πολύδροσο του Αλέξανδρου Βούλγαρη

Η νέα ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη. Συμμετοχή στην Αγορά του 63ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο τμήμα Works in Progress.

New Continent

New Continent του Παντελή Παγουλάτου

Η «Νέα Ηπειρος» είναι ένα ερωτικό δράμα για τους ανθρώπους που περιφέρονται χωρίς πυξίδα. Γι’ αυτούς που διαρκώς συναλλάσσονται χωρίς κανόνες, φορούν τον ρόλο του «κακού», αλλά στην πραγματικότητα επιβιώνουν σουλατσάροντας ανάμεσα στους πιο κακόφημους δρόμους της πρωτεύουσας. Πάνω από όλα, όμως, είναι μια αδιέξοδη ιστορία αγάπης.

Ακουσε με

Ακουσέ με της Μαρίας Ντούζα

Οικονομικές δυσκολίες αναγκάζουν την κωφή έφηβη Βαλμίρα να αφήσει το σχολείο Κωφών στην Αθήνα και να επιστρέψει στο νησί του πατέρα της όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της αδιαφορίας και της απομόνωσης – όχι μόνο εξαιτίας των προκαταλήψεων του χωριού, αλλά κυρίως των δικών της. Συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 63ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Με τους: Ευθαλία Παπακώστα, Δημήτρη Κίτσο, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Γιοάνα Μπουκόφσκα Νταβίντοβα, Νίκο Κουκά, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

black stone

Black Stone του Σπύρου Ιακωβίδη

Δύο κινηματογραφιστές πέφτουν τυχαία πάνω στη Χαρούλα, μία απελπισμένη, υπερπροστατευτική Ελληνίδα μάνα, η οποία αναζητά τον γιο της. Όταν αυτός κατηγορείται για απάτη, η Χαρούλα ξεκινάει, μαζί με τον άλλο, ανάπηρο γιο της και έναν Ελληνο-αφρικανό ταξιτζή για να τον φέρει πίσω στο σπίτι... αντιμέτωπη για πρώτη φορά με το ποιος πραγματικά είναι. Με τους: Ελένη Κοκκίδου, Χούλιο Γιώργο Κατσή, Αχιλλέα Χαρίσκο, Κέβιν Ζανς Ανσόνγκ. Επίσημη συμμετοχή Meet the Neighbors στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Διαβάστε περισσότερα εδώ

πίσω από τις θημωνιές

Πίσω από τις Θημωνιές της Ασημίνας Προέδρου

Ενα τραγικό γεγονός στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας φέρνει μια τριμελήελληνική οικογένεια μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του. Πρωταγωνιστούν: Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου και ο Πασχάλης Τσαρούχας. Επίσημη συμμετοχή στο Meet the Neighbors του 63ου Φεστιβάλ Θεσααλονίκης, έξι βραβεία συνολικά στο Φεστιβάλ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

dignity

Με Αξιοπρέπεια του Δημήτρη Κατσιμίρη

Ένας 80χρονος ηλικιωμένος έχει αφήσει το χωριό για να μείνει στην πόλη μαζί με τον γιο και τη νύφη του. Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του, ο γιος του καλεί τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για να τους ανακοινώσει πως αδυνατεί πλέον να τον φροντίζει. Μια άλλη λύση πρέπει να βρεθεί όπου όλοι θα πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Δημήτρη Κατσιμίρη, επίσημη συμμετοοχή στο Film Forward του 63ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστούν: Ηλέκτρα Γεννατά, Γιώργος Γερωνυμάκης, Γιάννης Κότσιφας, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Θανάσης Χαλκιάς, Χάρης Τσιτσάκης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Aγγελική Στεφανή. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μπάσταρδα

ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ του Νίκου Πάστρα

Τα Μπάσταρδα έχουν αφήσει την πόλη μόνη της. Στην εξοχή το νέο τους σπίτι μυρίζει μόνο καλοκαίρι. Πέντε κορίτσια και πέντε αγόρια ζούνε εδώ και τώρα για το τώρα. Εδώ δεν πλησιάζει κανείς, εδώ όλοι φυλάνε σκοπιά, φιλάνε ο ένας τον άλλον, παίζουν τους νεκρούς. Είναι ακόμα παιδιά. Είναι τα δικά σας παιδιά. Τα δικά μας Μπάσταρδα. Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Σουίφτ, Ζαχαρίας Γουέλα, Αφροδίτη Καποκάκη, Εριφύλη Κιτζόγλου, Χριστίνα Κυπραίου, Μάριο Μπανούσι, Γιώργος Μπουφίδης, Κατερίνα Νταλιάνη, Χρήστος Πούλος-Ρένεσης, Γιάννης Τομάζος. Ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Δημήτρη Κατσιμίρη, Αργυρός Αλέξανδρος στο Film Forward του 63ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τα Ανθη στα Ανθη

Τα Ανθη στα Ανθη του Γιώργου Αθανασίου

Την τελευταία του μέρα στην Αθήνα προτού μετακομίσει στο εξωτερικό, ο Κωνσταντίνος συναντά τη Σοφία στο πάρκο. Υπό από την πίεση του χρόνου, οι δύο (όχι και τόσο στενοί) φίλοι συμφωνούν να παίξουν ένα παιχνίδι για να μοιραστούν αυτά που δεν γνωρίζει ακόμη ο ένας για τον άλλον. Πρωταγωνιστούν: Σοφία Ιωάννου, Κωνσταντίνος Κονιός. Πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

θολή γραμμή

Θολή Γραμμή του Μένιου Καραγιάννη

Κάποιος είπε ότι έρωτας είναι η τέχνη του να φεύγεις. Η ταινία παρακολουθεί τη σχέση ενός ζευγαριού, που τους ενώνει η επιθυμία να είναι μαζί και η ανάγκη να φύγουν, να χαθούν. Ξεκινούν ένα ταξίδι όπου δύσκολα ξεχωρίζεις το όνειρο από την πραγματικότητα, βαδίζοντας πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί, σε μια θολή γραμμή, όπου όλα είναι πιθανά. Με τους Ηλιάνα Μαυρομάτη και Ομηρο Πουλάκη. Πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

καθαρτήριο

Καθαρτήριο του Βασίλη Μαζωμένου

Ενας μοναχός ηγείται μιας πομπής. Ενα κορίτσι διασώζεται από την πορνεία. Δύο κολεγιόπαιδα γίνονται δράστες βίαιων περιστατικών. Ένας ηλικιωμένος πέφτει θύμα μιας αστυνομικού. Ένα ζευγάρι προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του. Μια γυναίκα εκφράζει τον θυμό της σε έναν δημόσιο υπάλληλο. Ένας άνδρας απάγει τον καλύτερο του φίλο. Επτά διαφορετικές ιστορίες για την αγάπη στη σύγχρονη Ελλάδα, από ανθρώπους που την αναζητούν, τη βρίσκουν, τη χάνουν. Η νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου με τους Μαρία Ζορμπά, Γιάννη Κοκιασμένο, Ανδρέα Νάτσιο, Αγγελική Καρυστινού, Κώστα Μπάρα, Θόδωρο Κατσαφάδο, Νεφέλη Κουρή, Ηλέκτρα Γεννατά. Πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μια Νύχτα στο Θέατρο

Μια Νύχτα στο Θέατρο του Σωτήρη Σταμάτη

Διακόσια χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, ένα πραξικόπημα συμβαίνει στην Ελλάδα. Ένας άνδρας ονόματι Οδυσσέας κρύβεται στο θέατρο για τρεις μέρες. Την τρίτη νύχτα, μια γυναίκα με το όνομα Αθηνά τον βρίσκει κρυμμένο εκεί. Καθώς η νύχτα περνά, οι δυο τους σταδιακά μετατρέπονται στους ομώνυμους μυθολογικούς χαρακτήρες. Με τους Αντρέα Κωνσταντίνου και τη Ρέα Σαμαροπούλου. Πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Φαντάσματα

Φαντάσματα της Επανάστασης του Θάνου Αναστόπουλου

Ενας Ελληνας σκηνοθέτης βρίσκεται στην Τεργέστη, κινηματογραφώντας ένα ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τα βήματα του Ρήγα Φεραίου στην Ευρώπη του Διαφωτισμού. Όταν επισκέπτεται το ελληνορθόδοξο νεκροταφείο, μια ομάδα φαντασμάτων του 18ου αιώνα αποφασίζει να τον ακολουθήσει στην πόλη. Η νέα ταινία του Θάνου Αναστόπουλου («Η Τελευταία Παραλία», «Η Κόρη»), μια σύγχρονη κωμωδία βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα με τους Γιώργο Χωραφά, Πηνελόπη Τσιλίκα, Πάολο Ρόσι, Αινεία Τσαμάτη, Νίκο Γεωργάκη, Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργο Συμεωνίδη, και άλλους. Πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Cavewoman

Cavewoman του Σπύρου Σταθουλόπουλου

Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εισβολής στην Ελλάδα, μια αντάρτισσα ξεκινά μια επιχείρηση εκδίκησης για να δολοφονήσει τη μητέρα της, στο όνομα του Θεού. Η νέα ταινία του Σπύρου Σταθουλόπουλου («Μετέωρα»), εμπνευσμένη από την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, με την Αγγελική Παπούλια. Πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (τμήμα «Ξεπερνώντας τα Σύνορα»). Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Iman

Iman των Κόριννα Αβρααμίδου, Κυριάκου Τοφαρίδη

Ο Αμπντάλλα, ένας Άραβας μουσουλμάνος πολιτικός μηχανικός, πρέπει να πάρει την ευθύνη για την κατάρρευση ενός οικισμού που προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων. Η Ιμάν κι η Λεϊλά ριζοσπαστικοποιούνται και φτάνουν στην Κύπρο σε μια μυστική αποστολή. Η Μισιέλ, μια μοναχική έφηβη, ερωτεύεται τον Άγγελο, έναν αυταρχικό νεαρό με ρατσιστικά πιστεύω. Τρεις ιστορίες ξεδιπλώνονται παράλληλα, με ήρωες που αναζητούν τη λύτρωση από το παρελθόν, από τις ενοχές και από τη μοναξιά τους. Πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (τμήμα «Ξεπερνώντας τα Σύνορα»). Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ioanna

Ioanna του Αλμπρεχτ Χίρκε

Η Ιωάννα καθαρίζει ψάρια σε ένα μοναχικό νησί και ονειρεύεται μόνο μια παλιά αγάπη από τη Γερμανία. Εκτός από τις αναμνήσεις της από αυτόν, δεν έχει παρά μια ξεθωριασμένη καρτ ποστάλ. Η λαχτάρα την κάνει να ταξιδέψει. Απένταρη, κινείται μέσα από μια ταραχώδη Ευρώπη. Μια αρκούδα βρίσκει την κοιμισμένη Ιωάννα. Και η βουβή μέχρι τώρα Ιωάννα ξαναβρίσκει τη φωνή της. Πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (τμήμα «Ξεπερνώντας τα Σύνορα»). Με τους: Ιωάννα Τσάμη, Λένα Κιτσοπούλου, Γιώτα Αργυροπούλου, Ανα Ανγκέλοοβα, Ακύλλα Καραζήση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

paris is in harlem

Το Παρίσι είναι στο Χάρλεμ της Χριστίνας Κάλλας

Την παραμονή της κατάργησης του αμφιλεγόμενου νόμου "No Dancing" της Νέας Υόρκης, ένα βίαιο επεισόδιο σε ένα ιστορικό τζαζ μπαρ του Χάρλεμ θα αλλάξει για πάντα την ζωή των θαμώνων του. Το Παρίσι είναι στο Χάρλεμ είναι μια συμφωνική ιστορία αφιερωμένη στο τραγούδι της Αμερικής του σήμερα –ένα τραγούδι χωρισμού, διχασμού και σύγχυσης. Ενας κόσμος που απέτυχε στα λόγια, ένας κόσμος όπου μόνο η μουσική μπορεί να μας μεταφέρει σ’ ένα μέρος όπου «όλα θα πάνε καλά». Πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (τμήμα «Ξεπερνώντας τα Σύνορα»). Διαβάστε περισσότερα εδώ.

τομος 7 607

ΤΟΜΟΣ 7 των Πάνου Παππά και Δέσποινας Χαραλάμπους

Μια απομονωμένη κοινότητα ανθρώπων ζει μέσα σ’ ένα αυτοσυντηρούμενο οικοσύστημα, ένα Κτίριο-Πόλη. Διαφυλάσσουν την «ανθρώπινη γνώση» στη μνήμη των χαρισματικών, ενώ μια ομάδα νεαρών ακτιβιστών σχεδιάζει ν’ αποδράσει. Η αναπάντεχη εμφάνιση ενός νεαρού άνδρα με αμνησία, συμπίπτει με την έναρξη μιας σοβαρής κρίσης που κλονίζει τις βεβαιότητές τους. Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία για το δίδυμο των Πάνου Παππά και Δέσποινας Χαραλάμπους που μαζί έχουν υπογράψει μια σειρά από φιλμ μικρού μήκους επιστημονικής φαντασίας («Memory Reloaded», «Identity»). Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «ΤΟΜΟΣ 7».


Διαβάστε ακόμη: Top Flix 2022: Οι ελληνικές ταινίες της χρονιάς