Buzz

Ο Ανταμ Ντράιβερ είναι ο Εντσο Φεράρι

στα 10

Στο βιογραφικό φιλμ του Μάικλ Μαν με τον εύγλωττο τίτλο «Ferrari».

Flix Team
Ο Ανταμ Ντράιβερ είναι ο Εντσο Φεράρι

Ο Ανταμ Ντράιβερ πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Εντσο Φεράρι, πρώην οδηγού αγώνων δρόμου του οποίου ο ταραχώδης γάμος με τη Λόρα Φεράρι (την υποδύεται η Πενέλοπε Κρουζ), τον οδηγεί να ποντάρει τα πάντα σε έναν τελευταίο αγώνα.

Σκηνοθέτης της βιογραφικής ταινίας «Φεράρι» είναι ο Μάικλ Μαν, σε σενάριο που συνυπόγραψε με τον Τρόι Κένεντι Μάρτιν («The Italian Job»).

Η ταινία, βασισμένη στο βιβλίο «Enzo Ferrari – The Man and the Machine» του Μπροκ Γιέιτς, διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το 1957. Ο πρώην οδηγός αγώνων, Φεράρι, βρίσκεται σε κρίση. Η εταιρεία που εκείνος και η σύζυγός του Λόρα έχτισαν από το μηδέν 10 χρόνια νωρίτερα, είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Ο ταραχώδης γάμος πασχίζει να κρατηθεί με το πένθος για τον έναν γιο και την αναγνώριση του άλλου. Αποφασίζει να αντιμετωπίσει τις απώλειές του ποντάροντας σε έναν αγώνα – 1.000 χρόνια σε ολόκληρη την Ιταλία.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία. Ο Μαν μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, το πάθος του για χαρακτήρες που δημιούργησαν μια συγχώνευση τέχνης σε κίνηση και αγωνιστικής δύναμης όπως η Ferrari. Το φιλμ παρουσιάζει τον ασταθή και επικίνδυνο κόσμο του αυτοκινητικού αγώνα τη δεκαετία του 1950.

enzoo