Buzz

Το «Challengers» θα είναι η πρώτη κωμωδία του Λούκα Γκουαντανίνο

στα 10

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ζεντάγια, Μάικ Φάιστ και Τζος Ο' Κόνορ, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Αύγουστο του 2023.

Το «Challengers» θα είναι η πρώτη κωμωδία του Λούκα Γκουαντανίνο

Μπορεί η νέα ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο «Bones and All» να είναι έτοιμοι σε λίγες εβδομάδες για τη μεγάλη της πρεμιέρα στο 79ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, αλλά ο Ιταλός auteur έχει ήδη έτοιμη την επόμενή του ταινία. Με τίτλο «Challengers», η ταινία έχει προγραμματισμένη πρεμιέρα τον Αύγουστο του 2023, και πρωταγωνιστεί η Ζεντάγια στον ρόλο της συζύγου ενός πρωταθλητή του τένις, τον οποίο υποδύεται ο Μάικ Φάιστ, ο οποίος περνά μια περίοδο χωρίς καμία νίκη. Το χειρότερο έρχεται όταν ο επόμενός του αντίπαλος είναι ο πρώην της συζύγου του, τον οποίο ερμηνεύει ο Τζος Ο’ Κόνορ.

Σύμφωνα με τον Γκουαντανίνο η ταινία αυτή είναι μια στροφή από όσες έχει κάνει μέχρι στιγμής μιας και «πρόκειται για την πρώτη μου κωμωδία, η οποία έχει να κάνει με το τένις.» Μιλώντας στο ιταλικό site Maratea, o Γκουαντανίνο είπε μπορεί η ταινία να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από όσα μας έχει συνηθίσει αλλά του παρείχε μια διέξοδο για να εκφράσει τη δημιουργικότητά του χωρίς περιορισμούς. «Πάντα έκανα αυτό που ήθελα [στην καριέρα μου] και πάντα μου άρεσε να το κάνω και δεν απογοητεύτηκα ποτέ. Είναι ένα προνόμιο που έχω χτίσει με πολλή αποφασιστικότητα κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής μου καριέρας. Ισως μόνο μια φορά, με το “Melissa P.”, μπήε φρένο στη δουλειά μου: ήταν μια πολύ πικρή εμπειρία, αλλά ταυτόχρονα μου έδωσε μια πολύ δυνατή ελευθερία, γιατί με έκανε να καταλάβω ότι δεν θα έκανα πλέον μια ταινία που δεν θα είχα τον απόλυτο έλεγχο.»

Διαβάστε ακόμα: Οι Τρεντ Ρέζνορ και Ατικους Ρος έγραψαν την μουσική του «Bones and All» του Λούκα Γκουαντανίνο

luca guadagnino

Ο Γκουαντανίνο γύρισε την ταινία την άνοιξη που μας πέρασε στην Βοστώνη. Αυτό σημαίνει πως σταμάτησε να γυρίζει ταινίες στην Ευρώπη. Κάτι τέτοιο δεν ισχυέι σύμφωνα με τον ίδιο. «Δεν πρόκειται για ιταλικές ή μη ταινίες, αλλά για το να πας εκεί που σε επιθυμείς. Δεν αποκλείω τίποτα, θα μπορούσα να κάνω μια ταινία στην Ιταλία αύριο με αποκλειστικά Ιταλούς χαρακτήρες. Ο κινηματογράφος δεν μπορεί να αναχθεί στην εθνικότητα των σκηνοθετών και οι εθνικοί κινηματογράφοι έχουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σοβαρές δυσλειτουργίες, οπότε το να τους παραβλέψετε είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε προβλήματα και να εκμεταλλευτείτε τις αρετές κάθε δυνατότητας.»

Το «Challengers», σε σενάριο του Τζάστιν Κουρίτσκες, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 13 Αυγούστου 2023.