Buzz

Ο Σάια ΛαΜπεφ στο καστ του «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα

στα 10

Μετά από μια περίοδο ως persona non grata στην βιομηχανία, η καριέρα του ΛαΜπεφ φαίνεται πως έχει αρχίσει να ανακάμπτει.

Ο Σάια ΛαΜπεφ στο καστ του «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ο Σάια ΛαΜπεφ είναι μια persona non grata τον τελευταίο καιρό στην βιομηχανία, μετά και από τις διάφορες κατηγορίες για βίαιη συμπεριφορά προς την πρώην σύντροφό του, την τραγουδίστρια FKA Twigs. Μάλιστα ο ίδιος σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στον Επισκόπου Ρόμπερτ Μπάρον επιβεβαίωσε τις κατηγορίες αυτές, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, αλλά αποκάλυψε όλα αυτά τον οδήγησαν και ένα βήμα πριν την αυτοκτονία.

Μάλιστα ήταν ο ρόλος του στη νέα ταινία του Αμπελ Φεράρα «Padre Pio», η οποία θα κάνει μάλιστα την πρεμιέρα της στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας σε λίγες μέρες, που τον βοήθησε να ξεπεράσει αυτές τις σκοτεινές σκέψεις. «Ξέρω τώρα ότι ο Θεός χρησιμοποιούσε το εγώ μου για να με τραβήξει κοντά Του. Τραβώντας με μακριά από τις εγκόσμιες επιθυμίες. Ολα συνέβαιναν ταυτόχρονα. Αλλά δεν θα υπήρχε κάποιο κίνητρο για μένα να μπω στο αυτοκίνητό μου, να οδηγήσω [στο μοναστήρι] αν δεν σκεφτόμουν “θα σώσω την καριέρα μου”», είχε δηλώσει.

Και τελικά φαίνεται πως το κατάφερε μιας και θα πρωταγωνιστήσει στη ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Megalopolis», το επικό του πρότζεκτ έχει πάρει το πράσινο φως με το εξίσου επικό μπάτζετ 120 εκατομμυρίων δολαρίων (την οποία χρηματοδοτεί ο ίδιος). Μαζί με το όνομά του ανακοινώθηκαν επίσης και οι Τζέισον Σουόρτσμαν, Ταλία Σάιρ, Γκρέις Βάντεργουαλ, Κάθριν Χάντερ και Τζέιμς Ρεμάρ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα θέλει ο κόσμος να μιλά για το «Megalopolis» κάθε χρόνο

megalopolis

Ηδη γνωρίζουμε πως οι Ανταμ Ντράιβερ, Νάταλι Εμάνουελ, Φόρεστ Γουίτακερ, Λόρενς Φίσμπερν, Ομπρεϊ Πλάζα και Γιόν Βόιτ έχουν από έναν ρόλο στην ταινία, με τον Ντράιβερ να είναι εκείνος που θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μετά την αποχώρηση του Οσκαρ Αΐζακ.

Αλλά τι είναι το «Megalopolis»; Πρόκειται για το magnum opus του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ένα όνειρο το οποίο προσπαθεί να υλοποιήσει εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Εχοντας γράψει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 το σενάριο για αυτό το έπος επιστημονικής φαντασίας, η ταινία θα παρακολουθεί τις προσπάθειες ενός αρχιτέκτονα να χτίσει από την αρχή μια ουτοπική εκδοχή της Νέας Υόρκης έπειτα από μια μεγάλη καταστροφή. Στην πορεία των χρόνων, ο Κόπολα ανέβαλε το πρότζεκτ για διάφορους λόγους, από τη δέσμευσή του να ολοκληρώσει την τριλογία του «Νονού», ως την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Οταν ο Κόπολα ρωτήθηκε να πει λίγα περισσότερα λόγια για την ιστορία της ταινίας, εξήγησε πως «είναι μια ιστορία αγάπης. Μια γυναίκα μοιράζεται ανάμεσα σε δύο άντρες. οχι όμως μόνο δύο άντρες. Κάθε άνθρωπος έρχεται με μια φιλοσοφική αρχή. Ο ένας είναι ο πατέρας της που τη μεγάλωσε, ο οποίος της δίδαξε λατινικά στην αγκαλιά του και είναι αφοσιωμένος σε μια πολύ πιο κλασική άποψη της κοινωνίας, την άποψη του Μάρκου Αυρήλιου. Ο άλλος, που είναι ο εραστής της, είναι εχθρός του πατέρα, αλλά είναι αφιερωμένος σε ένα αρκετά πιο προοδευτικός τύπου “ας πάμε στο μέλλον, ας φύγουμε από όλα αυτά τα σκουπίδια που μολύνουν την ανθρωπότητα εδώ και 10.000 χρόνια. Ας βρούμε αυτό που πραγματικά είμαστε, που είναι ένα φωτισμένο, φιλικό, χαρούμενο είδος”».

Ο Κόπολα τέλος επιβεβαίωσε πως η ταινία θα πάρει αλλά τρία χρόνια για να ολοκληρώσει την παραγωγή της, οπότε ας μην περιμένουμε να την δούμε σε κάποια αίθουσα σύντομα.