Buzz

Ο ρόλος που έσωσε τον Σάια ΛαΜπεφ από την αυτοκτονία

στα 10

Η προετοιμασία του όμως για τη νεά του ταινία «Padre Pio» και ο Καθολικισμός τον βοήθησαν να αφήσει πίσω του τις σκοτεινές σκέψεις.

Ο ρόλος που έσωσε τον Σάια ΛαΜπεφ από την αυτοκτονία

Persona non grata τα τελευταία χρόνια στη βιομηχανία, ο Σάια ΛαΜπεφ βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα.

Πριν λίγες μέρες η Ολίβια Γουάιλντ δήλωσε πως αναγκάστηκε να διώξει τον ΛαΜπεφ από τα γυρίσματα της νέας της ταινίας «Don’t Worry Darling» για να «προστατεύσει το καστ και το συνεργείο» της, όπως ανέφερε, ενώ λίγο αργότερα βέβαια άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια και οι κατηγορίες για βίαιη συμπεριφορά του ΛαΜπεφ στην πρώην σύντροφό του, την τραγουδίστρια FKA Twigs.

Μαζί με τις «κατηγορίες» μοιάζει να ανακάμπτει και η καριέρα του 36χροονου ηθοποιού, ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Αμπελ Φεράρα «Padre Pio» η οποία θα κάνει μάλιστα την πρεμιέρα της στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας σε λίγες μέρες. Η ταινία φαίνεται πως δεν έσωσε μόνο την καριέρα του, αλλά και την ίδια του την ζωή. Μιλώντας σε μια συνέντευξη που έδωσε στο podcast του Επισκόπου Ρόμπερτ Μπάρον, ο ΛαΜπεφ αποκάλυψε πως η ταινία τον έκανε να ασπαστεί τον Καθολικισμό, αφήνοντας πίσω του τον Ιουδαϊσμό, αποτρέποντάς τον μάλιστα από το να αυτοκτονήσει.

Διαβάστε ακόμα: Η Βανέσα Κίρμπι έχει να πει κάτι για τον Σάια ΛαΜπεφ

shia labeouf padre pio

Ο ίδιος ανέφερε πως σκέφτηκε πολλές φορές την αυτοκτονία αφού αντιμετώπισε «ντροπή όπως δεν είχα βιώσει ποτέ πριν» μετά από μια σειρά από δημόσια σκάνδαλα που περιελάμβαναν τη μήνυση της FKA Twigs καθώς και την απεξάρτηση από ουσίες ποου του επέβαλε το δικαστήριο. «Κανείς δεν θέλει να μου μιλήσει, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας μου. Ο ατζέντης μου δε με καλεί. Κανείς δε με θέλει για δουλειά.» Η βαθιά αίσθηση της ντροπής και της απομόνωσης τον οδήγησε σε αυτοκτονικές τάσεις. «Είχα ένα όπλο στο τραπέζι. Ημουν έξω από το σώμα μου. Δεν ήθελα να ζήσω πια όταν συνέβησαν όλα αυτά. Μια ντροπή όπως δεν είχα ξαναζήσει – το είδος της ντροπής που σε κάνει να ξεχνάς πώς να αναπνέεις. Δεν ξέρεις πού να πας», συνέχισε ο ΛαΜπεφ.

Ο ΛαΜπεφ λέει πως χρειάστηκε να μείνει σε μοναστήρι για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του στην ταινία του Φεράρα που τον βοήθησε να αφήσει την αυτοκτονικές του σκέψεις πίσω. «Ξέρω τώρα ότι ο Θεός χρησιμοποιούσε το εγώ μου για να με τραβήξει κοντά Του. Τραβώντας με μακριά από τις εγκόσμιες επιθυμίες. Ολα συνέβαιναν ταυτόχρονα. Αλλά δεν θα υπήρχε κάποιο κίνητρο για μένα να μπω στο αυτοκίνητό μου, να οδηγήσω [στο μοναστήρι] αν δεν σκεφτόμουν “θα σώσω την καριέρα μου”», κατέληξε λέγοντας.

Μπορείτε να δείτε και τα 90 λεπτά της συνέντευξής του ΛαΜπεφ στον Επίσκοπο Μπάρον παρακάτω.