Buzz

H Σοφία Κόπολα ετοιμάζει ταινία για την ζωή της Πρισίλα Πρίσλεϊ

στα 10

Και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η ταινία της δεν θα είναι ίδια με εκείνη του Μπαζ Λούρμαν.

H Σοφία Κόπολα ετοιμάζει ταινία για την ζωή της Πρισίλα Πρίσλεϊ

Η ταινία του Μπαζ Λούρμαν «Elvis» επικεντρώθηκε στην ζωή του Βασιλιά Ελβις Πρίσλεϊ, η οποία, αν και αρκετά πληθωρική, στα πλαίσια πάντα της κινηματογράφισης του Λούρμαν, κατελήξε μάλλον μια κάπως «ξεπλυμένη» βιογραφία. Παρόλα αυτά όμως άλλη μια ακόμα ταινία ετοιμάζεται γύρω από την ζωή του Πρίσλεϊ η οποία, αυτή την φορά, δεν θα επικεντρώνεται στην ζωή του Βασιλιά αλλά σε εκείνη της συζύγου του, Πρισίλα Πρίσλεϊ.

Με τον τίτλο «Priscilla» η ταινία θα βασίζεται στο βιβλίο «Elvis & Me» γραμμένο από την ίδια την Πρίσλεϊ, με την σκηνοθεσία να την έχει αναλάβει η Σοφία Κόπολα σε παραγωγή του στούντιο Α24 με πρωταγωνιστές τους Κέιλι Σπέινι και Τζέικομπ Ελόρντι να παίζουν στους ρόλους των Πρισίλα και Ελβις Πρίσλεϊ αντίστοιζα. Η Κόπολα μίλησε στο Collider και εξήγησε τι είναι αυτό που κάνει την ταινία της διαφορετική από τη βιογραφική ταινία του Λούρμαν, αναφέροντας ότι το «Elvis» άφησε εκτός αρκετή από την ιστορία της Πρισίλα Πρίσλεϊ και αντιμετωπίστηκε ουσιαστικά ως «δευτερεύων χαρακτήρας».

Διαβάστε ακόμα: Ο Μπαζ Λούρμαν αποκάλυψε πως οι Τζέικ Τζίλενχαλ και Χιθ Λέτζερ έκαναν οντισιόν για το «Moulin Rouge!»

presley

«Μου άρεσε το πώς ο Μπαζ προσέγγισε την ιστορία του με έναν σαν κολάζ τρόπο, αλλά χαίρομαι που δεν επικεντρώθηκε σε μεγάλο μέρος στην ιστορία της Πρισίλα γιατί τώρα μπορώ πραγματικά να βουτήξω βαθιά σε αυτήν. Νομίζω ότι ο Μπαζ είναι μοναδικός και η άποψή του για αυτήν την ιστορία ήταν τόσο δημιουργική. Αλλά η Πρισίλα είναι ένας τόσο δευτερεύων χαρακτήρας σε εκείνη την ταινία, οπότε δεν ένιωσα ποτέ ότι επικεντρωνόμουν στα ίδια πράγματα [με την ταινία μου]. Μου αρέσει που ο κόσμος ασχολήθηκε τόσο πολύ με την ταινία του για τον Ελβις, και τώρα σε λίγα χρόνια, θα υπάρχει άλλη μια ταινία για την Πρισίλα. Νομίζω ότι θα είναι ενδιαφέρον να έχουμε δύο εντελώς διαφορετικές ερμηνείες για τα ίδια γεγονότα και την ίδια χρονική περίοδο», δήλωσε η Κόπολα.

Η Κόπολα επίσης συγκρίνει τη ζωή της Πρισίλα στη Graceland με εκείνον της Μαρίας Αντουανέτας στις Βερσαλίες, το θέμα της ομότιτλης ταινίας της με πρωταγωνίστρια την Κίρστεν Ντανστ. «Είμαι ενθουσιασμένη που θα κάνω κάτι που έχει τις ρίζες του σε αυτό το στυλ Americana για πρώτη φορά. Και η Πρισίλα είναι ένα γοητευτικό ίνδαλμα. Με ενδιαφέρει τόσο πολύ η ιστορία της Πρισίλα και η άποψή της για το πως ένοιωθε να μεγαλώνεις ως έφηβη στο Graceland. Περνούσε από όλα τα στάδια της νεαρής γυναίκας σε έναν τέτοιο περιβάλλον – κάπως παρόμοια με τη Μαρία Αντουανέτα.»