Buzz

Ο Μπαζ Λούρμαν αποκάλυψε πως οι Τζέικ Τζίλενχαλ και Χιθ Λέτζερ έκαναν οντισιόν για το «Moulin Rouge!»

στα 10

Κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι το πώς θα ήταν η ταινία με πρωταγωνιστή τον έναν από τους δυο στον ρόλο του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ.

Ο Μπαζ Λούρμαν αποκάλυψε πως οι Τζέικ Τζίλενχαλ και Χιθ Λέτζερ έκαναν οντισιόν για το «Moulin Rouge!»

Αν μια ταινία του Μπαζ Λούρμαν θεωρείται η πιο αγαπημένη από τους φανς του τότε αυτή είναι ίσως το «Moulin Rouge!», με πρωταγωνιστές τους Νικόλ Κίντμαν και Γιούαν ΜακΓκρέγκορ. Και πρόσφατα ο Λούρμαν αποκάλυψε πως ο ΜακΓκρέγκορ δεν ήταν η πρώτη επιλογή του για τον ρόλο του Κρίστιαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μιλώντας στο podcast του Τζος Χόροβιτς «Happy, Sad, Confused», αποκάλυψε δυο άλλους ηθοποιούς οι οποίοι έκαναν οντισιόν για την ταινία και βρέθηκαν πολύ κοντά στο να πάρουν τον ρόλο. «Σκέφτομαι τον Τζέικ Τζίλενχαλ, ο οποίος ήταν πολύ κοντά, αλλά ήταν πολύ νέος για τον ρόλο [σ.σ. θα πρέπει να ήταν γύρω 20 χρονών], και μπορούσε να τραγουδήσει. Είναι πραγματικά ένας σπουδαίος μουσικός καλλιτέχνης.»

Αλλά δεν ο Λούρμαν δεν μίλησε μόνο γι’ αυτόν. Ανέφερε πως και ο Χιθ Λέτζερ ήταν ανάμεσα σε εκείνους οι οποίοι έκαναν οντισιόν για τον ρόλο του Κρίστιαν, ο οποίος όμως ήταν, και εκείνος, πολύ μικρός για τον ρόλο μιας και είχε περίπου την ίδια ηλικία με τον Τζίλεχναλ.

Διαβάστε ακόμα: Η ταινία «Australia» του Μπαζ Λούρμαν θα μονταριστεί ξανά για να γίνει τηλεοπτική σειρά

heath ledger jake gyllenhaal

Αραγε θα δούμε ποτέ αυτά τα πλάνα των οντισιών από την ταινία; Σύμφωνα με τον Λούρμαν, όχι. «Εχω αυτό το υλικό, ξέρετε, [αλλά] δεν νομίζω ότι θα το κυκλοφορήσω ποτέ. Ξέρετε, είναι περίεργες στιγμές, αλλά θεαματικές και όμορφες επίσης. Θέλω να πω, υπάρχουν πλάνα όπου λες "ουάου". Κάνει κάποιον να φανταστεί τον Τζίλενχαλ ή τον Λέτζερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στο “Moulin Rouge!” και αν η ταινία θα ήταν καλύτερη ή χειρότερη με έναν από αυτούς.»

Πάντως τα λόγια αυτά του Λούρμαν σε κάνουν να αναρωτιέσαι ποιοι άλλοι ηθοποιοί έκαναν οντισιόν για τις ταινίες του, όπως και στην πιο πρόσφατή του το «Elvis» στην οποία πρωταγωνιστεί ο Οστιν Μπάτλερ. Θα είχε πάντως πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε.