Ολα εκείνα τα συναρπαστικά πράγματα που ζήσαμε βλέποντας το «Dune: Part Two» Ενημέρωση

Ολα εκείνα τα συναρπαστικά πράγματα που ζήσαμε βλέποντας το «Dune: Part Two»

Ειδαμε την ταινία στην επίσημη δημοσιογραφική της προβολή και σας μεταφέρουμε όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ενθουσιαστείτε κι εσείς μαζί μας με το πολυαναμενόμενο σίκουελ.

Οταν η αγάπη όλα τα νικά... Ενημέρωση

Οταν η αγάπη όλα τα νικά...

Για να γιορτάσουμε κι εμείς μαζί όλους τους υπόλοιπους την ιστορική στιγμή στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων για την ισότητα στον γάμο, έχουμε μερικές από τις πιο αγαπημένες μας σκηνές γκέι γάμων στο σινεμά και στην τηλεόραση οι οποίες μας έκαναν να πιστεύουμε πως η αγάπη θα νικά πάντα το σκοτάδι.

«Feed me, Cheat me, Eat me»: Η εντυπωσιακή έκθεση της Τζάνις Ραφαηλίδου Ενημέρωση

«Feed me, Cheat me, Eat me»: Η εντυπωσιακή έκθεση της Τζάνις Ραφαηλίδου

Στο διάσημο Κινηματογραφικό Μουσείο Eye στο Αμστερνταμ, η εικαστικός και σκηνοθέτης Τζάνις Ραφαηλίδου έστρεψε το βλέμμα μακριά από τον άνθρωπο, με μία έκθεση που συζητήθηκε. Διαβάστε όλα όσα είπε αποκλειστικά στο Flix και δείτε φωτογραφίες της έκθεσης.

Χρόνος (να) υπάρχει! Αυτές είναι οι μεγαλύτερες σε διάρκεια ταινίες που έγιναν ποτέ Ενημέρωση

Χρόνος (να) υπάρχει! Αυτές είναι οι μεγαλύτερες σε διάρκεια ταινίες που έγιναν ποτέ

Με αφορμή τη συμμετοχή στη φετινή Berlinale του 14ωρου ντοκιμαντέρ «exergue – on documenta 14» του Δημήτρη Αθυρίδη, το Flix ξεθάβει τις μακρύτερες σε διάρκεια ταινίες στα χρονικά του σινεμά.

O αγαπημένος μου Μιγιαζάκι Ενημέρωση

O αγαπημένος μου Μιγιαζάκι

Το Flix ρώτησε τρεις Ελληνες animators και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Animasyros να διαλέξουν την ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι που αγαπούν περισσότερο, με αφορμή την έξοδο της νέας του ταινίας «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» στις αίθουσες.

Λίλι Γκλάντστοουν: Το Ανθισμένο Φεγγάρι του Μάρτιν Σκορσέζε Ενημέρωση

Λίλι Γκλάντστοουν: Το Ανθισμένο Φεγγάρι του Μάρτιν Σκορσέζε

Ποιο είναι αυτό το μαγευτικό κορίτσι, αυτό το απέριττα γήινο, δυνατό πλάσμα με το old-soul βλέμμα, που κλέβει κάθε σκηνή των «Δολοφόνων του Ανθισμένου Φεγγαριού», της νέας ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε;

#TIFF64: Ο Βίκτορ Ερίθε θα πιστεύει πάντα στην μαγεία του σινεμά Ενημέρωση

#TIFF64: Ο Βίκτορ Ερίθε θα πιστεύει πάντα στην μαγεία του σινεμά

Τριάντα χρόνια μετά την τελευταία του ταινία, ο θρυλικός σκηνοθέτης του «Πνεύματος του Μελισσιού» επιστρέφει με μια ελεγεία πάνω στο χρόνο, την ταυτότητα, τη μνήμη και την ίδια την θεραπευτική δύναμη του κινηματογράφου και κάνει πρεμίερα στο 64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Οι κόσμοι του Τζακ Φισκ Ενημέρωση

Οι κόσμοι του Τζακ Φισκ

Ενας από τους πιο αξιοσέβαστους αλλά άγνωστους κινηματογραφικούς παίχτες, ο θρυλικός πλέον σκηνογράφος δίνει μια ματιά στον τρόπο δουλειάς του λίγο πριν την έξοδο του «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Ο κινηματογραφικός θρίαμβος του «Ναπολέοντα» σχεδόν έναν αιώνα πριν Ενημέρωση

Ο κινηματογραφικός θρίαμβος του «Ναπολέοντα» σχεδόν έναν αιώνα πριν

Αν και είναι σίγουρο ότι ο Ρίντλεϊ Σκοτ θα συναρπάσει με τον δικό του «Ναπολέοντα», ο Αμπελ Γκανς τον πρόλαβε το 1927, με την πιο πρωτοποριακή και σημαντική κινηματογραφικά εκδοχή του ήρωα.