Χιροκάζου Κόρε-Εντα: «Το ένστικτο της μητρότητας είναι ένα κλισέ που επιβαρύνει τη γυναίκα...»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Χιροκάζου Κόρε-Εντα: «Το ένστικτο της μητρότητας είναι ένα κλισέ που επιβαρύνει τη γυναίκα...»

Κανείς δεν μιλά για τις (εναλλακτικές) οικογένειες μας, όπως το σινεμά του. Κανείς σύγχρονος σκηνοθέτης δεν έχει την ταπεινή, κοφτερή, αλλά και επουλωτική ματιά του. Είχαμε το «Τυχερό Αστέρι» να τον (ξανα)συναντήσουμε...

Μακότο Σινκάι: Ενας υπερ-ρεαλιστής καλλιτέχνης Ενημέρωση

Μακότο Σινκάι: Ενας υπερ-ρεαλιστής καλλιτέχνης

Η νέα ταινία του Μακότο Σινκάι «Suzume» θα κυκλοφορει σε λίγες μέρες στις ελληνικές αίθουσες, και εμείς ρίχνουμε μια μικρή ματιά στο ιδιαίτερο, πολύχρωμο και υπερ-ρεαλιστικό κινηματογραφικό του στυλ.

Μάργκαρετ Ατγουντ: «Είμαι αισιόδοξη. Ακόμα και οι τυραννίες φθείρονται.» Ενημέρωση

Μάργκαρετ Ατγουντ: «Είμαι αισιόδοξη. Ακόμα και οι τυραννίες φθείρονται.»

Η συγγραφέας δυστοπικών κόσμων («The Handmaid's Tale») και μία από τις σπουδαιότερες γυνακείες φωνές έδωσε διάλεξη στο αθηναϊκό κοινό, σε κάλεσμα του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας. Το Flix ήταν εκεί και σας μεταφέρει τον οξύ πολιτικό της λόγο και το πνευματώδες χιούμορ της.

«Top Secret»: Μια έκθεση «κρυμμένο μυστικό» στην Ταινιοθήκη της Γαλλίας Ενημέρωση

«Top Secret»: Μια έκθεση «κρυμμένο μυστικό» στην Ταινιοθήκη της Γαλλίας

Η έκθεση «Top Secret: Κατασκοπεία και Σινεμά» στην Ταινιοθήκη της Γαλλίας επιβάλλει τον τρόπο με τον οποίο μια κεντρική ιδέα μπορεί να γίνει η αφορμή για ένα ολόκληρο αναπάντεχο, συναρπαστικό, άκρως κινηματογραφικό σύμπαν.

Γιατί 25 χρόνια μετά... «Ολα είναι Δρόμος» Ενημέρωση

Γιατί 25 χρόνια μετά... «Ολα είναι Δρόμος»

Ο Διευθυντής Φωτογραφίας Γιώργος Φρέντζος ανοίγει το φωτογραφικό άλμπουμ των γυρισμάτων της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη, με αφορμή την επετειακή προβολή της ταινίας την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Από τα αρχεία | Τα Σαγόνια του Κινηματογράφου του Νίκου Σαββάτη Ενημέρωση

Από τα αρχεία | Τα Σαγόνια του Κινηματογράφου του Νίκου Σαββάτη

«Πεμπτουσία του κινηματογραφικού φασισμού», «χυδαίο πανηγύρι της φρίκης» και άλλοι χαρακτηρισμοί σε μια κριτική του Νίκου Σαββάτη για τα «Σαγόνια του Καρχαρία» γραμμένη το 1976 στον Σύγχρονο Κινηματογράφο.