Buzz

Το «Maestro» θα είναι η πιο φιλόδοξη ταινία του Μπράντλεϊ Κούπερ

στα 10

Και σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες πριν το φθινόπωρο του 2023.

Το «Maestro» θα είναι η πιο φιλόδοξη ταινία του Μπράντλεϊ Κούπερ

Η επιστροφή του Μπράντλεϊ Κουπερ στην σκηνοθετική καρέκλα τέσσερα χρόνια μετά το οσκαρικού «Ενα Αστερι Γεννιέται» είναι από μόνο του ένα μεγάλο γεγονός. Η νέα του ταινία έχει τον τίτλο «Maestro» και πρόκειται για την κινηματογραφική βιογραφία του Λέοναρντ Μπερνστάιν, του θρυλικού συνθέτη του «West Side Story» με τον ίδιο και στον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και στη συγγραφή του σεναρίου μαζί με τον βραβευμένο με Οσκαρ σεναριογράφο Τζος Σίνγκερ («Spotlight», «The Post», «First Man»), για λογαριασμό του Netflix.

Μιλώντας στο podcast «SmartLess» των Τζέισον Μπέιτμαν, Σον Χέις και Γουίλ Αρνέτ, ανέφερε πως ήταν ένα όνειρο να γυρίσει την συγκεκριμένη ταινία περιγράφοντάς την ως «μια ταινία για το γάμο, μια ταινία για την οικογένεια. Αυτό είναι. Αλλά ταινίες για μια δυσλειτουργική οικογένεια έχουν γίνει άπειρες φορές στο Χόλιγουντ. Γιατί να κάνει μια ακόμα; Και γιατί είναι δυσλειτουργική; Γιατί αυτή η γαμημένη μουσική είναι δυσλειτουργική. Στο “Ενα Αστέρι Γεννιέται” είχα ένα μυστικό όπλο, την Lady Gaga. Το μυστικό όπλο που έχω εδώ είναι οι Λέοναρντ Μπερνστάιν και Γκούσταβ Μάλερ.

Διαβάστε ακόμα: Πρώτες φωτογραφίες από το «Maestro» του Μπράντλεϊ Κούπερ

maestro

Οταν ο Αρνέτ ρώτησε τον Κούπερ πότε να περιμένουμε να δούμε την ταινία με εκείνον να απαντά πως «νομίζω πως δεν θα κυκλοφορήσει πριν το φθινόπωρο του 2023.» Οσο αφορά τα γυρίσματά της ο Κούπερ είπε πως δεν έμειναν μόνο στη Νέα Υόρκη αλλά «ξεκινήσαμε γυρίσματα και στη Μασαχουσέτη, μετά πήγαμε Νέα Υόρκη, μετά Ιστ Χάμπτον, μετά θα κάνουμε ένα μικρό διάλλειμα και μετά θα πάμε στην Ιταλία για τρεις εβδομάδες και στο τέλος Λονδίνο.»

Σύμφωνα με τον ίδιο θέλει η ταινία να έχει σκηνές τόσο εκτεταμένες όσο το μουσικό ρεπερτόριο του Μπέρνσταιν. «Οι δυο τελευταίες μέρες είναι η “Ανάσταση” του Μάλερ στον Καθεδρικό Ναό του Εϊλι. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους γοτθικούς καθεδρικούς ναούς στον κόσμο, όπου θα παίξουμε ζωντανά διευθύνοντάς μια χορωδία 180 μελών μαζί με μια ορχήστρα με 74 μέλη και μόλις κάναμε καστ τρεις υπέροχους τραγουδιστές και δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι το αποτέλεσμα. Ποιος ξέρει αν θα λειτουργήσει επειδή θα το κάνουμε ζωντανά, αλλά είτε λειτουργεί είτε όχι», δήλωσε ο Κούπερ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μπράντλεϊ Κούπερ βρήκε τη μούσα για τον «Maestro» του στο πρόσωπο της Κάρεϊ Μάλιγκαν

maestro

Από όλα αυτά φαίνεται πως το «Maestro» είναι σίγουρα μια αρκετά φιλόδοξη ταινία με τον Κούπερ να ακούγεται σίγουρος πως θα τα καταφέρει. Η ταινία θα αφηγείται 30 χρόνια ταραχώδους ζωής και θρυλικής καριέρας του οσκαρικού συνθέτη και θα εστιάζει στο γάμο του με την Φελίσια Moντελέγκρε και μπορεί ο τίτλος της μπορεί, από τότε, να άλλαξε από «Bernstein» σε «Maestro», ο Κούπερ βρήκε την συμπρωταγωνίστριά του στο πρόσωπο της Κάρεϊ Μάλιγκαν, η οποία θα παίξει τον ρόλο της γυναίκας του Μπερνστάιν, Μοντελέγκρε.

Την παραγωγή της ταινίας υπογράφει ο Μάρτιν Σκορσέζε, μαζί με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ (λόγω «West Side Story»;) και ο Τοντ Φίλιπς («Joker»), ενώ ο Κούπερ διεκδίκησε και εξασφάλισε τα δικαιώματα της ιστορίας από τους κληρονόμους του Μπερνστάιν(Bernstein Estate) και στο πρότζεκτ συνεργάζονται, εδώ και δύο χρόνια, και τα παιδιά του συνθέτη - Τζέιμι, Αλεξάντερ και Νίνα.