Buzz

Ο Νίκολας Κέιτζ δημιούργησε μια Αντι Γουόρχολ περσόνα για τον Δράκουλά του στο «Renfield»

στα 10

Μιλώντας στο Empire o Κέιτζ αποκάλυψε μερικές από τις εμπνεύσεις που είχε για να προσεγγίσει τον Δράκουλά του.

Ο Νίκολας Κέιτζ δημιούργησε μια Αντι Γουόρχολ περσόνα για τον Δράκουλά του στο «Renfield»

Το spin-off του «Δράκουλα», η ταινία «Renfield» σε σκηνοθεσία του Κρις ΜακΚέι με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ στον ρόλο του Δράκουλα, θα είναι σίγουρα μια από τις ενδιαφέρουσες (τουλάχιστον) ταινίες του 2023. Και φαίνεται πως ο Κέιτζ αποφάσισε να πάρει μια διαφορετική προσέγγιση για τον ρόλο του αιμοδιψή Κόμη.

Μιλώντας στο περιοδικό Empire, ο Κέιτζ είπε πως στην ταινία δεν θα είναι ο Δράκουλας που έχουμε συνηθίσει από διάφορες κλασσικές ταινίες και βιβλία αλλά θα μεταμορφωθεί στον Αντι Γουόρχολ των απέθαντων. «Οταν κατάλαβα που ήθελε να πάει ο Κρις ΜακΚέι με την ταινία, τότε συνειδητοποίησα ότι η ταινία θα έχει μια κωμική, ποπ αρτ συμπεριφορά. Ετσι σκέφτηκα ότι αυτός θα είναι ένας ποπ-αρτ Δράκουλας. Ο Γουόρχολ έκανε έναν υπέροχο Δράκουλα. Σε αυτή την ταινία υπάρχει αυτή η φλέβα του Γουόρχολ», δήλωσε ο Κέιτζ.

Διαβάστε ακόμα: «Είμαι γκοθ»! O Νίκολας Κέιτζ μιλά για τον ρόλο του ως Δράκουλας στην ταινία «Renfield»

renfield

Ο Κέιτζ είπε επίσης πως εμπνεύστηκε για τον ρόλο του από την ταινία «Nosferatu». «Παρατήρησα όλες αυτές τις μικρές χειρονομίες που, σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα, δείχνουν υπερβολικές. Οταν ο Μαξ Σρεκ το κάνει αυτό [κουμπώνει τον καρπό του και εκτείνει τα δάχτυλά του] και γίνεται καπνός, αναρωτήθηκα τι είναι αυτό; Είναι κάποιο είδους χορού; Τι θέλει να δείξει με αυτό; Είπα στον Κρις ΜακΚέι ότι ήθελα πολύ να βρω ένα μέρος για να το βάλω όλο αυτό στο “Ρένφιλντ”. Δεν έχω δει την ταινία, οπότε δεν ξέρω αν την κράτησαν, αλλά τουλάχιστον προσπάθησα.»

Στην ταινία επίσης θα πρωταγωνιστήσει και ο Νίκολας Χουλτ στον ρόλο του Ρένφιλντ με την ιστορία να ίναι ένα origin story του χαρακτήρα που γνωρίσαμε στον «Δράκουλα» ως έγκλειστο σε ψυχιατρικό άσυλο και συνεργάτη του αιμοδιψή βρικόλακα. Το σενάριο το γράφει ο Ράιαν Ρίντλεϊ, ο οποίος έχει γράψει αρκετά επεισόδια της σειράς «Rick & Morty», και από ό,τι φαίνεται θα πρόκειται για μια κωμωδία, που ίσως θα έχει την δυναμική των χαρακτήρων της σειράς με μπόλικο βιτριολικό χιούμορ.

Η ταινία «Renfield» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες της Αμερικής στις 14 Απριλίου 2023.