Buzz

Η Εϊμι Ανταμς θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Nightbitch»

στα 10

Βασισμένη στο ομότιτλο επερχόμενο βιβλίο της Ρέιτσελ Γιόντερ το οποίο μιλάει για μια μητέρα η οποία αρχίζει να πιστεύει πως μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε σκύλο.

Η Εϊμι Ανταμς θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Nightbitch»

Η Εϊμι Ανταμς μόλις βρήκε το νέο της ρόλο ως μια μητέρα η οποία πιστεύει πως σιγά σιγά μεταμορφώνεται σε σκύλο. Οσο περίεργο ακούγεται όλο αυτό σαν ιδέα, πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του επερχόμενου βιβλίου Ρέιτσελ Γιόντερ με τίτλο «Nightbitch» και η σύνοψη του, μέσα σε όλη αυτή την ιδιοτροπία που μοιάζει να έχει, δείχνει αρκετά ενδιαφέρουσα.

Το βιβλίο χαρακτηρίζεται από την ίδια την συγγραφέα ως μια μαύρη κωμωδία για τη μητρότητα, τον θυμό αλλά και την ίδια θηλυκότητα και μιλάει για μια μητέρα και πρώην καλλιτέχνη στην οποία της επιβάλλεται να μείνει στο σπίτι μετά και την γέννηση του παιδιού της, αρχίζει να πιστεύει πως μεταμορφώνεται σε σκύλο. Ο άντρας της, ο οποίος λείπει για δουλειές πέντε μέρες την εβδομάδα, εύκολα σβήνει τους όποιους φόβους της από τα ξενοδοχεία που της τηλεφωνεί. Ομως η μητέρα αυτή αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπη με τις πραγματικές φυσικές εκδηλώσεις του άγχους της μοναξιάς της, έχοντας παρέα μόνο τον δίχρονο γιο της. Καθώς τα συμπτώματά της γίνονται ολοένα και πιο έντονα, αγωνίζεται για να κρατήσει τα σκυλίσια ένστικτά της μυστικά από την οικογένειά της. Μετά όμως και από μια παρορμητική και καταστροφική συνάντηση με την γάτα του σπιτιού, αρχίζει να αναζητά κάποια θεραπεία για την κατάστασή της σε ένα πρόγραμμα θεραπείας με βότανα, όπου όλες οι μητέρες εκεί ονομάζονται περιέργως Τζεν και Γουάντα Γουάιτ, με έναν μυστηριώδη ακαδημαϊκό που ειδικεύεται στην «μυθική εθνογραφία».

Διαβάστε ακόμα: «Beautiful Ruins»: αυτή θα είναι η νέα ταινία της Νίκι Κάρο

Rachel Yoder 607 Η συγγραφέας Ρέιτσελ Γιόντερ.

Παραδόξως δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο σενάριο μεταφέρεται στο σινεμά. Οπως αναφέρει και η σκηνοθέτης Εϊπριλ Γουλφ το 2017 κυκλοφόρησε άλλη μια ταινία με το ίδιο θέμα με τίτλο «Bitch» σε σκηνοθεσία της Μαριάνα Πλάνκα, η οποία μάλιστα έκανε την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Sundance.

Πάντως το βιβλίο της Γιόντερ θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2021 οπότε η ταινία αναμένεται κάποια στιγμή αργότερα για λογαριασμό του στούντιο της Annapurna. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποιος σκηνοθέτης αλλά ίσως με αυτή εδώ την ταινία η έξι φορές υποψήφια για Οσκαρ Ανταμς καταφέρει επιτέλους να κερδίσει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο; Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να δούμε.

Διαβάστε ακόμα: O Μπονγκ Τζουν-χο γράφει για τον «αληθινό και βαθύ τρόμο» του «Hereditary» του Αρι Αστερ