Buzz

Επικό αριστούργημα ή κάτι το τερατώδες; Τα πρώτα σχόλια για το «Babylon» του Ντάμιεν Σαζέλ είναι εδώ

στα 10

Η νέα ταινία του Ντάμιεν Σαζέλ παίχτηκε για πρώτη φορά και δίχασε την κριτική.

Επικό αριστούργημα ή κάτι το τερατώδες; Τα πρώτα σχόλια για το «Babylon» του Ντάμιεν Σαζέλ είναι εδώ

Αν περιμέναμε φέτος περισσότερο για μια ταινία να κάνει τα αποκαλυπτήριά της, τότε σίγουρα αυτή ήταν το «Babylon» του Ντάμιεν Σαζέλ. Με την οσκαρική κούρσα να έχει ήδη ξεκινήσει, η ταινία του Σαζέλ κρατούσε καλά κρυμμένα τα χαρτιά της μιας και δεν είχε προβληθεί σε κανένα από τα μεγάλα φεστιβάλ τους προηγούμενους μήνες. Οπότε ήταν φυσικό πολλοί να αναρωτιούνται για το αν θα ήταν καλή ή όχι με το hype να έχει φτάσει στα ύψη.

Αλλά χτες το 188 λεπτών έπος του Σαζέλ προβλήθηκε για πρώτη φορά και όσοι βρέθηκαν εκεί μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους από την προβολή. Και αυτές φαίνεται πως μπερδεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ερικ Ρόμπερτς πλέκει το εγκώμιο στην Μάργκο Ρόμπι για την ερμηνεία της στο «Babylon»

Οι κριτικοί δείχνουν να είναι αρκετά διχασμένοι με το νέο πόνημα του Σαζέλ, με μερικούς να το χαρακτηρίζουν ως ένα επικό αριστούργημα κι ένα γράμμα αγάπης για το σινεμά και άλλους να λένε πως πρόκειται για μια «πραγματικά τερατώδη» ταινία και μια «τεκτονική καταστροφή». Τα υπόλοιπα σχόλια βρίσκονται κάπου ενδιάμεσα, αλλά πιο κοντά στη μια και στην άλλη πλευρά και το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια ταινία που σίγουρα θα συζητηθεί όσο λίγες ταινίες φέτος.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του «Babylon», πρόκειται για μια ιστορία υπέρμετρης φιλοδοξίας και εξωφρενικής υπερβολής. Η ταινία καταγράφει την άνοδο και την πτώση πολλαπλών χαρακτήρων στη διάρκεια μιας περιόδου αχαλίνωτης παρακμής και ακολασίας στις απαρχές του Χόλυγουντ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι, Ντιέγκο Κάλβα, Τζιν Σμαρτ, Γιόβαν Αντέπο, Λι Τζουν Λι, Λούκας Χάας.

Διαβάστε μερικές εντυπώσεις από την ταινία παρακάτω. Το «Babylon» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου.