Buzz

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2019

στα 10

Σημειώστε ήδη τους τίτλους που θα μπουν και στη δική σας λίστα με τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του νέου έτους.

Flix Team
Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2019

Μπορεί το 2018 να αποτελεί ήδη (κινηματογραφικό) παρελθόν, η νέα χρονιά, όμως, που μόλις ξεκίνησε είναι γεμάτη υποσχέσεις και... ατελείωτες λίστες από ταινίες που αναμένεται να βγουν στις αίθουσες τους επόμενους μήνες με σκοπό να κερδίσουν τις καρδιές μας.

Σημειώστε ήδη ποιες θα μπουν και στη δική σας λίστα με τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του 2019.


Μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2018: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς και κερδίστε δωρεάν σινεμά για όλο το 2019!


Glass 607

«Glass» του M. Νάιτ Σιάμαλαν

To σίκουελ - που όλοι περιμέναμε - του «Αφθαρτου» και του «Διχασμένου» έρχεται με τη φόρα μιας ταινίας που επιβεβαιώνει τον εκ νέου οίστρο του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Ο Μπρους Γουίλις επιστρέφει ως Ντέιβιντ Νταν κι ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον ως Mr. Glass γα να συναντηθούν με τον Τζέιμς ΜακΑβόι ως, μεταξύ άλλων, Κέβιν Κραμπ, αλλά και την Κέισι, το μοναδικό θύμα του Κέβιν που κατάφερε να επιβιώσει. Οι τρεις διττοί ήρωες καταδιώκουν ο ένας τον άλλο σ' ένα υπερβατικό ανθρωποκυνηγητό που αποκαλύπτει μυστικά και για τους τρεις. Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 17 Ιανουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Glass».

serenity 607

«Serenity» του Στίβεν Νάιτ

Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ και η Αν Χάθαγουεϊ πρωταγωνιστούν σε ένα θανάσιμο ερωτικό παιχνίδι. Ο καπετάνιος ενός αλιευτικού σε τροπικό νησί βλέπει τη ζωή του να... βυθίζεται στο σκοτάδι, όταν η πρώην γυναίκα του, τού ζητά να δολοφονήσει τον τωρινό, βίαιο άντρα της. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Στίβεν Νάιτ, του «Eastern Promises», του «Peaky Blinders», του «Taboo», αλλά και του «The Girl in the Spider's Web». Η ταινία, αν και ήταν να βγει στις αίθουσες τον Οκτώβρη που μας πέρασε, για κάποιο λόγο η ημερομηνία κυκλοφορίας της μεταφέρθηκε και τώρα αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Ιανουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Serenity».

mary queen of scots 607

«Mary Queen of Scots» της Τζόζι Ρουρκ

Η Μέρι Στιούαρτ, Βασίλισσα της Γαλλίας στα 18 της χρόνια, όταν πέθανε ο σύζυγός της, αψήφησε τις πιέσεις να ξαναπαντρευτεί κι επέστρεψε στη γη της, στη Σκωτία, για να διεκδικήσει το θρόνο. Εμπόδιο στο πέρασμά της βρέθηκε η 28χρονη Ελισάβετ, Βασίλισσα της Αγγλίας και της Σκωτίας και η διαμάχη τους οδήγησε σ' έναν από τους πιο αιματοκυλισμένους πολέμους της ιστορίας. Βασισμένη στο βιβλίο του Τζον Γκάι, η ταινία της Τζόζι Ρουρκ με πρωταγωνίστριες τις Σέρσα Ρόναν και Μάργκο Ρόμπι θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Ιανουαρίου. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Mary Queen of Scots».

Timothee Chalamet Beautiful Boy 607 2

«Beautiful Boy» του Φέλιξ Φαν Γκρόνινγκερ

Ο 23χρονος Τίμοθι Σαλαμέ του «Να με Φωνάζεις με τ' Ονομά σου», συνεχίζει να συναρπάζει με τις ερμηνευτικές του ικανότητες. Και εδώ, στην κινηματογραφική διασκευή του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Ντέιβιντ Σεφ, «Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction», ακολουθεί την ιστορία του Ντέιβιντ (Στιβ Καρέλ) ενός πατέρα που παρακολουθεί το γιο του, Νικ (Σαλαμέ), να παλεύει με την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά. Φέρτε μαζί σας μπόλικα χαρτομάντιλα όταν η ταινία κάνει την πρεμιέρα της στις 31 Ιανουαρίου στην Ελλάδα. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Beautiful Boy».

The Favourite 607

«The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Φεβρουαρίου, εκμεταλλευόμενη το οσκαρικό hype που θα τη βρει με αρκετές υποψηφιότητες και πολλές πιθανότητες και για βραβεία. Η επίσημη σύνοψη λέει τα εξής: Στις αρχές του 18ου αιώνα, η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Σε κάθε περίπτωση, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά παραμένουν δημοφιλή «σπορ» ανάμεσα στους γαλαζοαίματους. Η εύθραυστη Βασίλισσα Αν καταλαμβάνει το θρόνο, και η στενή της φίλη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Αν. Οταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκεϊλ, φτάνει στο παλάτι γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκέιλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της. Παίζουν φυσικά η Ολίβια Κόλμαν, η Εμα Στόουν και η Ρέιτσελ Βάις. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «The Favourite».

the lego movie 2 607

«The LEGO Movie 2: The Second Part» των Μάικ Μίτσελ και Τρίσα Γκαμ

Τα αγαπημένα τουβλάκια επιστρέφουν με τη δεύτερή τους ταινία, στην οποία η πόλη Μπρίκσμπουργκ έχει γίνει μια απέραντη έρημος, με τους κατοίκους της να θυμίζουν κάτι από ήρωες της ταινίας «Mad Max». Αλλά ο Εμετ παραμένει στο δικό του μικρό ροζ συννεφάκι. Οταν τα LEGO Duplo οργανώνουν επίθεση και απαγάγουν τη Λούσι, τότε ο Εμετ πρέπει να πάει στην άκρη του γαλαξία για να σώσει όχι μόνο αυτή αλλά και το Μπρίκσμπουργκ. Μπορεί να everything is awesome για άλλη μια φορά, αλλά μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και ένα… ζοφερό συναίσθημα. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες μέσα στον Φλεβάρη. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «The LEGO Movie 2».

alita

«Alita: Battle Angel» του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Το πρώτο εντυπωσιακό blockbuster της χρονιάς έρχεται σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και σε σενάριο και παραγωγή του Τζέιμς Κάμερον. Βασισμένο στο ιαπωνικό μάνγκα του Γιουκίτο Κισίρο, «Battle Angel Alita», η ταινία θα είναι ένας συνδυασμός των τεσσάρων πρώτων βιβλίων της σειράς (την κυρίως ιστορία από το πρώτο και δεύτερο βιβλίο και την «Motorball» ιστορία από το τρίτο και τέταρτο βιβλίο), με φόντο ένα δυστοπικό μέλλον όπου οι πλούσιοι και οι δυνατοί ζουν στους αιθέρες σε πολυτελείς κατοικίες, ενώ οι φτωχοί ψάχνουν να βρουν λίγο φαγητό σε μια κατεστραμμένη Γη. Εκεί ένας επιστήμονας, ο Ντάισουκε Ιντο, ανακαλύπτει ένα χαλασμένο cyborg, την Αλίτα με τα υπέροχα τεράστια μάτια της, την επισκευάζει και την έχει να ζει μαζί του ως κόρη του. Ομως το παρελθόν της δεν την αφήνει ήσυχη. Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες μέσα στον Φλεβάρη. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Alita: Battle Angel».

The Wife 607

«The Wife» του Μπιόρν Ρουντζ

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Μεγκ Γουόλιτζερ, το «The Wife» είναι η ιστορία ενός φαινομενικά τέλειου ζευγαριού και της κρίσης που ξεσπά όταν η μόνιμα στη σκιά σύζυγος, λέει τελικά όλα όσα αληθινά σκέφτεται. Οι κριτικές για την ερμηνεία της Γκλεν Κλόουζ είναι αποθεωτικές. Και ίσως, επιτέλους, μετά από έξι υποψηφιότητες, να είναι αυτή η ταινία που θα της χαρίσει το Οσκαρ που της αξίζει. Η ταινία αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Φεβρουαρίου. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «The Wife».

happy death day 2u 607

«Happy Death Day 2U» του Κρίστοφερ Λάντον

O σκηνοθέτης και όλο το αρχικό καστ (τουλάχιστον αυτοί που επέζησαν στην πρώτη ταινία) επιστρέφουν με τη συνέχεια του υβριδίου τρόμου και κωμωδίας, που μοιάζει σαν «H Μέρα της Μαρμότας» να συναντά το «Scream». Το σενάριο της ταινίας θέλει μια φοιτήτρια να ζει την ημέρα τη δολοφονίας της ξανά και ξανά, μέχρι να βρει τον τρόπο να σταματήσει το δολοφόνο της. Αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Ο,τι πρέπει δηλαδή για ένα... ρομαντικό ραντεβού στις αίθουσες.

how to train your dragon 3 607

«How to Train Your Dragon: The Hidden World» του Ντιν ΝτεΜπλουά

Η υπέροχη τριλογία του «Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας», η οποία για πολλούς θεωρείται ίσως το καλύτερο animation της DreamWorks, φτάνει στο τέλος της. Και σε αυτή την ταινία o Ψάρης και ο δράκος του ο Φαφούτης, ανακαλύπτουν μια κρυμμένη ουτοπία δράκων, όπου αρκετοί από αυτούς ζουν ελεύθεροι και σε πλήρη αρμονία. Αλλά, όπως είναι φυσικό, ο κίνδυνος, με τη μορφή ενός κυνηγού δράκων, έρχεται γρήγορα για να αλλάξει τις ισορροπίες. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες μέσα στον Φλεβάρη.

vox lux 607

«Vox Lux» του Μπρέιντι Κόρμπετ

Η νέα σκηνοθετική απόπειρα του Μπρέιντι Κόρμπετ μετά το «The Childhood of a Leader», με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν στο ρόλο μιας τραγουδίστριας με το όνομα Σελέστ, η οποία επιβιώνει από μια τραγωδία για να δει τη φήμη της να εκτοξεύεται στα ύψη. Δίπλα της συμπρωταγωνιστούν οι Τζουντ Λο, Τζένιφερ Ιλι, Στέισι Μάρτιν και η νεαρή Ράφεϊ Κάσιντι (η κόρη της Νικόλ Κίντμαν και του Κόλιν Φάρελ στον «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού» του Γιώργου Λάνθιμου), η οποία ερμηνεύει την έφηβη Σελέστ στο πρώτο μέρος της ταινίας, αλλά και την κόρη της, στο δεύτερο μέρος. Ο Κόρμπετ γύρισε το «Vox Lux» σε φιλμ 65 χιλιοστών, το οποίο στη συνέχεια θα προβληθεί σε φιλμ 70mm. Αναμένεται στις αίθουσες στις 28 Φεβρουαρίου. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Vox Lux».

Captain Marvel 607

«Captain Marvel» τωn Ανα Μπόντεν και Ράιαν Φλεκ

Η πρώτη ταινία με υπερήρωες της χρονιάς σηματοδοτεί και την πρώτη σόλο ταινία της Marvel με γυναίκα ως κεντρική ηρωίδα, με πρωταγωνίστρια μάλιστα την οσκαρική Μπρι Λάρσον. Στην ταινία θα γνωρίσουμε την Κάρολ Ντάνβερς (aka Captain Marvel) και θα μεταφερθούμε στη δεκαετία του ’90 για να δούμε πώς η Ντάνβερς, μια πιλότος της αμερικάνικης πολεμικής αεροπορίας, αποκτά τις υπεράνθρωπες δυνάμεις και μπλέκει σε έναν διαγαλαξιακό πόλεμο ανάμεσα σε δύο εξωγήινες φυλές. Ολα δείχνουν πως θα είναι ένα υπέροχο πρελούδιο πριν τους τελευταίους «Avengers». Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 7 Μαρτίου. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Captain Marvel».

chaos walking 607

«Chaos Walking» του Νταγκ Λάιμαν

Αλλη μια χρονιά, άλλο ένα young adult βιβλίο - αυτή τη φορά το ομότιτλο του Πάτρικ Νες - που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Tη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ντάγκ Λάιμαν, που μας έχει δώσει τα «Jumper» και «Στα Ορια του Αύριο» και το λαμπερό καστ απαρτίζουν οι Τομ Χόλαντ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Ντέιβιντ Ογιελόουο, Μαντς Μίκελσεν, Σίνθια Ερίβο και Νικ Τζόνας, ανάμεσα σε άλλους. Η ιστορία της ταινίας μιλά για τη ζωή ενός αγοριού που ζει σε έναν άλλο πλανήτη, στον οποίο πιστεύεται πως όλες οι γυναίκες έχουν εξαφανιστεί, και όλα τα ζωντανά πλάσματα μπορούν να ακούν τις σκέψεις μεταξύ τους μέσω μιας ροής από εικόνες, λέξεις και ήχους που ονομάζεται Θόρυβος. Ολα θα αλλάξουν όταν θα εμφανιστεί ένα κορίτσι που κρατάει το μυστικό της ζωής του πλανήτη. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις αρχές Μαρτίου.

Us 607

«Us» του Τζόρνταν Πιλ

Ο νέος εφιάλτης τον οποίο γράφει και σκηνοθετεί ο Τζόρνταν Πιλ του «Τρέξε!», με πρωταγωνιστές τους Λουπίτα Νιόνγκ’ο, Ελίζαμπεθ Μος και Γουίνστον Ντιούκ, μιλά για μια οικογένεια που δέχεται την επίθεση μιας άλλης οικογένειας για να ανακαλύψει πως απέναντί της έχει τον χειρότερο εχθρό της: τον ίδιο της τον εαυτό. Σίγουρα μια από τις πιο φιλόδοξες ταινίες που περιμένουμε μέσα στο 2019. Η ταινία αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Μαρτίου. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «Us».

dumbo 607

«Dumbo» του Τιμ Μπάρτον

O Τιμ Μπάρτον υπογράφει την πρώτη από τις τρεις live action μεταφορές ταινιών της Disney που περιμένουμε φέτος. Βασισμένη στην ομότιτλη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1941, έχει ως βασικό ήρωα τον Χολτ Φάριερ, έναν πάλαι ποτέ σταρ του τσίρκου, ο οποίος επιστρέφει από τον πόλεμο και βρίσκει τη ζωή του να έχει ανατραπεί. Ο ιδιοκτήτης ενός τσίρκου τού αναθέτει τη φροντίδα ενός νεογέννητου ελέφαντα του οποίου τα τεράστια αυτιά τον έχουν κάνει περίγελο σε μια επιχείρηση που ήδη αγωνίζεται να επιβιώσει. Οταν όμως τα παιδιά του Χολτ ανακαλύπτουν ότι ο Ντάμπο μπορεί να πετάει, ο επιχειρηματίας και μια ακροβάτιδα αποφασίζουν να μετατρέψουν σε σταρ το αλλόκοτο παχύδερμο. Από τα πρώτα τρέιλερ η ταινία δείχνει να χτυπά δυνατά πάνω στο συναίσθημα, και με τον Μπάρτον να φαίνεται πως ίσως έχει ξαναβρεί την φόρμα του. Η ταινία αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Μαρτίου. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Dumbo».

where'd you go bernadette 607

«Where’d You Go, Bernadette» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Μαρία Σεμπλ, η νέα ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ, παρακολουθεί την Μπερναντέτ, μια αγοραφοβική παντρεμένη αρχιτέκτονα, η οποία εξαφανίζεται από προσώπου γης το βράδυ πριν το προγραμματισμένο ταξίδι με την οικογένειά της στην Ανταρκτική. Η έφηβη κόρη της, η Μπι, αφηγείται την αναζήτηση της μαμάς της, μέσα από emails, γράμματα, ακόμα και στοιχεία του FBI, συνθέτοντας ένα συγκινητικό πορτρέτο μιας δυσνόητης ιδιοφυΐας και μιας σχέσης μητέρας-κόρης σ' έναν κόσμο γεμάτο παραδοξότητες. Αν οι πρώτες εικόνες λένε κάτι τότε ίσως η ταινία παίξει και στα Οσκαρ του 2020. Αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Where’d You Go, Bernadette».

shazam 607

«Shazam!» του Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ

Ο Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ μετά τα «Lights Out» και «Annabelle: Creation» αφήνει τον τρόμο και το ρίχνει στις ταινίες με υπερήρωες. Για πρώτη του ταινία αναλαμβάνει να μεταφέρει το «Shazam!» της DC στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστή τον Ζάκαρι Λέβι, στην οποία ο ορφανός νεαρός Μπίλι Μπάτσον, συναντά έναν μυστηριώδη μάγο, τον Ντζίμον Χούνσου, μεταμορφώνεται στον υπερήρωα Σαζάμ (ο οποίος ήταν γνωστός και ως Captain Marvel, αλλά άλλαξε όνομα για ευνόητους λόγους) κάθε φορά που φωνάζει το όνομα «Σαζάμ». Λέτε να έχει και άλλη μια επιτυχία στα χέρια της το DCEU μετά τον «Aquaman»; Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του Απριλίου για να το μάθουμε. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Shamaz!».

pet sematary 607

«Pet Sematary» των Κέβιν Κουλτς και Ντένις Γουίντμαϊερ

Οι μεταφορές βιβλίων του Στίβεν Κινγκ στη μεγάλη οθόνη είναι ένα σύνηθες φαινόμενο τον τελευταίο καιρό, και το «Pet Sematary» είναι μια από τις ταινίες βασισμένες σε βιβλίο του που θα δούμε στις αίθουσες φέτος. Η ιστορία θέλει την οικογένεια Κριντ να μετακομίζει σε ένα σπίτι στην εξοχή, όπου πίσω από αυτό υπάρχει ένα νεκροταφείο ζώων. Οταν ένα φορτηγό σκοτώνει τη γάτα τους, ο Λούις Κριντ αποφασίζει να τη θάψει στο νεκροταφείο αλλά γρήγορα ανακαλύπτει πως τίποτα εκεί δεν μένει νεκρό για πολύ καιρό. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζον Λίθγκοου, Τζέισον Κλαρκ και Εϊμι Σέιμετζ κι ένα μάτσο ανατριχιαστικά παιδιά με μάσκες ζώων, και θα κάνει την πρεμιέρα της στις αρχές Απριλίου. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Pet Sematary».

Hellboy 607

«Hellboy» του Νιλ Μάρσαλ

Μπορεί κανείς να μην ζήτησε μια ακόμη μεταφορά του graphic novel του Μάικ Μινιόλα, ειδικά όταν οι Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και Ρον Πέρλμαν δεν θα ασχοληθούν με την ταινία, αλλά να που κάποιοι άλλοι έχουν άλλα σχέδια. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Βρετανός Νιλ Μάρσαλ (υπεύθυνος για το ανατριχιαστικό φιλμ τρόμου «The Descent» και για μερικά εντυπωσιακά επεισόδια του «Game of Thrones»), και πρωταγωνιστεί ο Ντέιβιντ Χάρμπορ. Η νέα ταινία θέλει και πάλι τον Hellboy μετέωρο μεταξύ του ανθρώπινου και του μεταφυσικού κόσμου, αυτή τη φορά αντιμέτωπο με μια αρχαία μάγισσα αποφασισμένη να εκδικηθεί το ανθρώπινο είδος και να καταστρέψει τον κόσμο. Θα δούμε αν τελικά τον σώσει στις 12 Απριλίου. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Hellboy».

avengers endgame 607

«Avengers: Endgame» των Αντονι και Τζον Ρούσο

Είναι ίσως η πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς. Είναι η ταινία που όχι μόνο θα δώσει ένα τέλος στην ιστορία με τον Thanos, αλλά και αυτή στην οποία θα πούμε αντίο σε αρκετούς από τους αγαπημένους μας ήρωες. Δεν γνωρίζουμε και πολλά για το τι θα συμβεί στην ταινία, αν και το πρώτο τρέιλερ έδωσε μερικά διάσπαρτα στοιχεία. Το μόνο που μένει είναι απλά να κάνουμε υπομονή λίγους μήνες ακόμη, μέχρι τον Απρίλιο, για να μάθουμε επιτέλους την κατάληξη σε, μάλλον, από όλα όσα δείχνουν, ένα από τα καλύτερα και πιο εντυπωσιακά blockbuster των τελευταίων ετών. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Avengers: Endgame».

Under the Silver Lake 607

«Under the Silver Lake» του Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ

Ο σκηνοθέτης του «It Follows» επιστρέφει αυτή τη φορά με μια ταινία μυστηρίου με ένα νουάρ οδοιπορικό στην Πόλη των Αγγέλων, με πρωταγωνιστή τον Αντριου Γκάρφιλντ. Ο Σαμ είναι ένα 33χρονος που ζει στον κόσμο του. Αυτό θα αλλάξει όταν θα ανακαλύψει μια μυστηριώδη γυναίκα, τη Σάρα, η οποία μπαίνει κρυφά στην πισίνα του διαμερίσματός του. Οταν η Σάρα θα εξαφανιστεί, ο Σαμ θα ξεκινήσει μια αναζήτηση στο Λος Αντζελες που θα τον οδηγήσει σε μια απίστευτη αποκάλυψη ενός σκανδάλου και μιας συνωμοσίας που αφορά ολόκληρη την Πόλη των Αγγέλων. Μετά την επίσημη πρεμιέρα του στις Κάννες πέρσι, ήταν να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο στην Αμερική, αλλά τελικά μεταφέρθηκε να ανοίξει κάποια στιγμή μέσα στο 2019. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Under the Silver Lake».

Truth 607

«The Truth about Catherine» του Χιροκάζου Κόρε - Εντα

Μετά τους «Κλέφτες Καταστημάτων», ο Χιροκάζου Κόρε - Εντα γυρίζει ήδη τη νέα του ταινία στη Γαλλία με πρωταγωνίστριες σε ρόλους μητέρας-κόρης την Κατρίν Ντενέβ και τη Ζιλιέτ Μπινός. Η Ντενέβ θα υποδύεται την Κατρίν, μια μεγάλη ηθοποιό, μια αληθινή σταρ του γαλλικού σινεμά, βασίλισσα ανάμεσα στην αυλή της που περιλαμβάνει τον πρώην σύζυγό της, τον εραστή της, τον ατζέντη της. Οταν θα εκδώσει την αυτοβιογραφία της, η κόρη της, Ζιλιέτ, η οποία έχει μετακομίσει από τη Γαλλία στην Αμερική για να ξεφύγει από την καταπιεστική μητέρα της, θα επιστρέψει με την οικογένειά της πίσω στο Παρίσι. Κι όσο η Κατρίν θα γυρίζει μια ταινία επιστημονικής φαντασίας στην οποία υποδύεται μια μητέρα που δεν γερνά ποτέ, μητέρα και κόρη θα συγκρουστούν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ανδρών που τις παρακολουθούν. Μαζί τους και ο Ιθαν Χοκ. Διαβάστε περισσότερα εδώ για το «The Truth About Catherine».

John Wick 3 607

«John Wick: Chapter 3» του Τζαντ Σταχέλσκι

Ο αγαπημένος στωικός και φιλόζωος πληρωμένος εκτελεστής Τζον Γουίκ επιστρέφει στο τρίτο (και μάλλον τελευταίο) κεφάλαιο της κινηματογραφικής ζωής του, με περισσότερο αίμα και περισσότερα σκυλιά. Η ταινία θα ξεκινάει ακριβώς από εκεί όπου σταμάτησε το δεύτερο μέρος, με τον Γουίκ να κρύβεται από κυνηγούς επικηρυγμένων μετά τη δολοφονία ενός εγκληματία μέσα στο ξενοδοχείο Continental, τόπος ιερός για τους δολοφόνους όπου απαγορεύεται κάθε είδους βία. Το πώς και αν το καταφέρει θα το μάθουμε στις αρχές Μαΐου.

Ammonite

«Ammonite» του Φράνσις Λι

Η Κέιτ Γουίνσλετ και η Σέρσα Ρόναν πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Στη Χώρα του Θεού», η οποία εκτυλίσσεται τη δεκαετία του 1820 σε μια βρετανική παραλιακή πόλη και ακολουθεί το απρόσμενο ρομάντζο που αναπτύσσεται ανάμεσα στην παλαιοντολόγο Μέρι Ανινγκ και μια εύπορη γυναίκα από το Λονδίνο για την οποία αναγκάζεται απροσδόκητα να κάνει τη νοσοκόμα. Διαβάστε περισσότερα για το «Ammonite» εδώ.

pokemon detective pikachu 607

«Pokemon Detective Pikachu» του Ρομπ Λέτερμαν

Τα γνωστά σε όλους Pokemon έρχονται στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά όχι με μια ακόμη ταινία κινουμένων σχεδίων, αλλά με ένα live action. Και μάλιστα, αν κρίνουμε από το τρέιλερ, θα είναι ίσως η πιο wtf ταινία της χρονιάς. Ο Ράιαν Ρέινολντς δανείζει τη φωνή του στον Πίκατσου, ο οποίος εδώ έχει την ιδιότητα ενός ντετέκτιβ, και προσπαθεί να λύσει ένα μυστήριο με τη βοήθεια ενός παιδιού που τον καταλαβαίνει όταν μιλάει. Το πρώτο τρέιλερ ήταν αρκετά σουρεαλιστικό και δεν έχουμε παρά να δούμε αν και η ταινία θα είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα όταν κυκλοφορήσει στις αρχές Μαΐου.

Rocketman 607

«Rocketman» του Ντέξτερ Φλέτσερ

Αλλη μια μουσική βιογραφία έρχεται στις αίθουσες μετά την επιτυχία του «Bohemian Rhapsody». Αυτή τη φορά πρόκειται για τη ζωή του Ελτον Τζον, η οποία μάλιστα είναι εγκεκριμένη από τον ίδιο τον ζωντανό θρύλο, και αφηγείται την άνοδό του στην κορυφή της μουσικής ιστορίας αυτού του κόσμου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τάρον Ετζερτον (στο ρόλο του Ελτον Τζον) και Τζέιμι Μπελ (στο ρόλο του στιχουργού Μπέρνι Τόπιν). Η ταινία αναμένεται τον Μάιο στις αίθουσες. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «Rocketman».

ad astra 607

«Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι

Δεν γνωρίζουμε αρκετά για τη νέα ταινία του Τζέιμς Γκρέι («The Lost City of Z»), παρά μόνο ότι ο Μπραντ Πιτ πρωταγωνιστεί σε μια ταινία η οποία θυμίζει λίγο από το «Interstellar» του Κρίστοφερ Νολαν, καθώς ο κεντρικός ήρωας ξεκινά για ένα ταξίδι στα πέρατα του ηλιακού μας συστήματος για να βρει τον πατέρα του (Τομι Λι Τζόουνς), ο οποίος πήγε στον πλανήτη Ποσειδώνα 20 χρόνια πριν. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

aladdin trailer analysis 607

«Aladdin» του Γκάι Ρίτσι

Η δεύτερη live action μεταφορά ταινίας της Disney έρχεται από τον Γκάι Ρίτσι, ο οποίος σκηνοθετεί την κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1992 «Aladdin». Ο Μένα Μεσούντ πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο ρόλο και ο Γουιλ Σμιθ θα προσπαθήσει (αρκετά) να «γράψει» στο ρόλο του Τζίνι (μια από τις καλύτερες ερμηνείες του Ρόμπιν Γουίλιαμς) σε μια ίσως όχι τόσο μπλε εκδοχή του. Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στις 24 Μαΐου. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «Aladdin».

Godzilla: King of the Monsters 607

«Godzilla: King of the Monsters» του Μάικλ Ντάκερτι

Πρόκειται ίσως για μια αναμέτρηση τιτάνων! Στο «Godzilla: King of the Monsters», ο σκηνοθέτης του «Krampus» Μάικλ Ντάκερτι, σκηνοθετεί τη δεύτερη ταινία με πρωταγωνιστή τον βασιλιά των τεράτων, τον Γκοτζίλα, η οποία θα αποτελεί και το πρελούδιο της πολυαναμενόμενης μάχης μεταξύ του Κινγκ Κονγκ και του ίδιου. Σε αυτήν, τα μέλη της κρυπτοζωολογικής εταιρείας Monarch έρχονται αντιμέτωπα με τιτάνια τέρατα, ανάμεσά τους και ο Γκοτζίλα, ο οποίος τα βάζει με τους Μόθρα, Ροντάν και τον χειρότερο αντίπαλό του, τον τρικέφαλο Κινγκ Γκιντόρα. Αρχίστε να ποντάρετε από τώρα ποιος θα νικήσει με τα τελικά αποτελέσματα να βγαίνουν στις αίθουσες στα τέλη Μαΐου. [Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «Godzilla: King of the Monsters»(https://flix.gr/news/godzilla-king-of-the-monsters-trailer.html).

dark phoenix 607

«Dark Phoenix» του Σάιμον Κίνμπεργκ

Επιτέλους μετά από τόσες αναβολές η ταινία «Dark Phoenix» έρχεται στις αίθουσες στις αρχές Ιουνίου. H Σόφι Τέρνερ είναι η Τζιν Γκρέι (aka Dark Phoenix) και για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία, πρόκειται για την μάχη μεταξύ των X-Men με έναν από τους πιο δυνατούς μεταλλαγμένους που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ, την δική τους Τζιν Γκρέι. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στο διάστημα, η Τζιν σχεδόν σκοτώνεται από μια μυστηριώδη κοσμική δύναμη. Πίσω στη Γη ανακαλύπτει πως αυτή η δύναμη όχι μόνο την έχει κάνει δυνατότερη, αλλά και πιο ασταθή. Σιγά σιγά μετατρέπεται στον Φοίνικα και εξαπολύει την οργή της στο σύμπαν. «Εχουν δίκιο να με φοβούνται» ακούγεται να λέει η Γκρέι στο πρώτο τρέιλερ. Θα δούμε το πόσο ισχύει αυτό όταν η ταινία βγει στις αίθουσες στις 7 Ιουνίου. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «Dark Phoenix».

men in black international 607

«Men in Black International» του Φ. Γκάρι Γκρέι

Οι Κρις Χέμσγουορθ και Τέσα Τόμσον ξανά μαζί μετά το «Thor: Ragnarok». Είναι οι νέοι «Αντρες με τα Μαύρα» και αυτή την φορά ταξιδεύουν στην Ευρώπη ψάχνοντας έναν κατάσκοπο ο οποίος βρίσκεται μέσα στον οργανισμό. Και, όχι, οι Γουίλ Σμιθ και Τόμι Λι Τζόουνς δεν θα πρωταγωνιστούν στην ταινία, η οποία είναι προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες στις 14 Ιουνίου.

Benedetta 607

Benedetta του Πολ Βερχόφεν

To «Benedetta» εκτυλίσσεται στην Ιταλία του 17ου αιώνα και αφηγείται την ιστορία της καλόγριας Μπενεντέτα (την υποδύεται η Βιρζινί Εφιρά), η οποία υποφέρει από θρησκευτικά και ερωτικά οράματα που την αναστατώνουν. Σε βοήθειά της θα συντρέξει η αδελφή Μπαρτολομέα (την υποδύεται η Δάφνη Πατακιά) και η σχέση μεταξύ των δυο γυναικών θα εξελιχθεί σ' ένα σαρωτικό ρομάντζο. Το καστ συμπληρώνει ο Λαμπέρ Γουιλσόν και το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα της Τζούντιθ Σ. Μπράουν, «Immodest Acts: The Life Of A Lesbian Nun In Renaissance Italy». Διαβάστε περισσότερα για το «Benedetta» εδώ.

toy story 4 607

«Toy Story 4» του Τζος Κούλεϊ

Τα παιχνίδια επιστρέφουν. Και μπορεί να μην ξέρουμε πολλά για την ταινία (ακόμα και το πρώτο τρέιλερ δεν μας έδειξε αρκετά), αλλά σίγουρα θα έχουμε μια απορία για το αν τελικά χρειάζεται μια ακόμα συνέχεια μετά το υπέροχο κλείσιμο της τριλογίας. Πάντως όλο το αρχικό καστ επιστρέφει και μαζί του έρχονται νέες περιπέτειες τις οποίες θα απολαύσουμε στις 21 Ιουνίου στις αίθουσες. Δείτε εδώ τις πρώτες εικόνες από το «Toy Story 4».

ford v ferrari 607

«Ford v. Ferrari» του Τζέιμς Μάνγκολντ

Ο Τζέιμς Μάνγκολντ του «Logan» επιστρέφει με μια ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, στην οποία εξιστορούνται οι προσπάθειες της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας Ford να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που θα μπορέσει να σταθεί απέναντι, και να νικήσει, την ομάδα της Ferrari στους 24ωρους αγώνες του Le Mans το 1966. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κρίστιαν Μπέιλ και Ματ Ντέιμον και θα κάνει την πρεμιέρα της στα τέλη Ιουνίου.

spider-man 607

«Spider-Man: Far From Home» του Τζον Γουάτς

Πέρα του ότι άλλη μια ταινία με τον Spider-Man αποτελεί spoiler μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο τέλος του «Infinity War» και το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει τον Mysterio, τον οποίο ερμηνεύει ο Τζέικ Τζίλενχαλ, δεν γνωρίζουμε πολλά για την νέα περιπέτειά του. Αλλά αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι περιμένουμε πως και πως την νέα του ταινία η οποία αναμένεται να βγει στις αρχές Ιουλίου.

Lion King 607 1

«The Lion King» του Τζον Φαβρό

Δυο μήνες σχεδόν μετά τον «Aladdin» η τρίτη και τελευταία, τουλάχιστον για φέτος, live action μεταφορά μιας ακόμα κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney, έρχεται στις αίθουσες. Αν και για αρκετούς το «Lion King» δεν αποτελεί ακριβώς «live action», μιας και όλα είναι CGI, τα πάντα όμως δείχνουν εντυπωσιακά, αν θυμηθούμε το πρώτο τρέιλερ. Ο Φαβρό είπε πως η ταινία δεν θα αποτελεί μια πιστή αντιγραφή της κλασικής ταινίας του 1994, αλλά θα έχει και κάποιες διαφορές, νέους ήρωες και τραγούδια. Σημειώστε από τώρα την ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες η οποία είναι 19 Ιουλίου. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «The Lion King».

Once Upon a Time in Hollywood photos 607 1

«Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο

Με την 9η ταινία της καριέρας του, ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στο, διαβόητο για το Λος Αντζελες, καλοκαίρι του 1969. Ενα καλοκαίρι που θα στοιχειώσουν οι κατά συρροή δολοφονίες της «Οικογένειας» του Τσαρλς Μάνσον - αποχαιρετώντας για πάντα την αθωότητα των χίπικων '60ς. Ο Ταραντίνο έχει πει επανειλημμένα ότι η ταινία, που φέρει τον τίτλο «Once Upon a Time in Hollywood», δεν έχει να κάνει με τους φόνους, αυτούς καθεαυτούς μιας και θα ακολουθεί τον κεντρικό ήρωα, Ρικ Ντάλτον, έναν ανερχόμενο ηθοποιό, ο οποίος μετά από μία επιτυχημένη εμφάνισή του σε τηλεοπτική σειρά γουέστερν, προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα και το όνειρό του: μια καριέρα στο σινεμά. Την ίδια φιλοδοξία όμως έχει κι ο Κλιφ Μπουθ, ο κολλητός του φίλος και κασκαντέρ που τον ντουμπλάρει στις επικίνδυνες σκηνές τους. Οσο οι δυο τους παλεύουν στο δρόμο προς το λαμπερό Χόλιγουντ, η ειδησεογραφία των φρικιαστικών δολοφονιών της Σάρον Τέιτ και τεσσάρων φίλων της από τους οπαδούς του Τσαρλς Μάνσον ρίχνει την επικίνδυνη σκιά της στο φόντο αυτού του καλοκαιριού. Ειδικά ο Ρικ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος: μένει στο διπλανό σπίτι. Με ένα λαμπερό καστ που αποτελείται από τους Μπραντ Πιτ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Αλ Πατσίνο, Μάργκοτ Ρόμπι, Ντακότα Φάνινγκ, Εμίλ Χερς, Κερτ Ράσελ, Τιμ Ροθ, Λουκ Πέρι, Ντάμιεν Λούις και Μάικλ Μάντσεν, η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Ιούλιο. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Once Upon a Time In Hollywood».

new mutants

«The New Mutants» του Τζος Μπουν

Αλλη μια ταινία με ήρωες τους X-Men η οποία πήρε αναβολή πάνω στην αναβολή και τελικά θα κυκλοφορήσει, ελπίζουμε, μέσα στον Αύγουστο. O Τζον Μπουν, γνωστός από το φιλμ «Το Λάθος Αστέρι», έρχεται να σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του «Χ-Men New Mutants», το οποίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1982. Συγκρίνοντας το σενάριο του φιλμ με δουλειές του Στίβεν Κινγκ, ο διευθυντής της Fox, Στέισι Στάινερ, δήλωσε πως πρόκειται για μια ταινία που συναντά τη «Λάμψη» και το «Στη Φωλιά του Κούκου», με διάφορους νεαρούς μεταλλαγμένους να βρίσκονται μέσα σε ένα στοιχειωμένο σπίτι. Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά ακούγονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Ελπίζουμε μόνο να είναι και τρομακτικά. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «The New Mutants».

hobbs & shaw 607

«Hobbs and Shaw» του Ντέιβιντ Λιτς

Το «Hobbs and Shaw» είναι το spin-off του franchise των «Fast & Furious», που θα επιστρατεύσει ως συμμάχους τον Λουκ Χομπς (Ντουέιν Τζόνσον) και τον Ντέκαρντ Σο (Τζέισον Στείθαμ), εναντίον του κακού, που φυσικά θα πυροδοτήσει τη δράση και υποδύεται ο Ιντρις Ελμπα. Η ταινία αναμένεται τον Αύγουστο για να ζεστάνει ακόμα περισσότερο τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «Hobbs and Shaw».

Artemis Fowl 607

«Artemis Fowl» του Κένεθ Μπράνα

O Κένεθ Μπράνα σκηνοθετεί την πρώτη του ταινία για φέτος, το «Artemis Fowl», ένα φιλμ το οποίο βασίζεται στην υπερεπιτυχημένη σειρά νεανικών βιβλίων φαντασίας του Ιρλανδού συγγραφέα Οουεν Κόλφερ και έχει ως πρωταγωνιστή τον Αρτέμη Φάουλ, ένα 12χρονο αγόρι-διάνοια, απόγονο μιας οικογένειας διαβόητων κακοποιών, το οποίο πρέπει να ταξιδέψει σε έναν υπόγειο φουτουριστικό κόσμο που κατοικείται από νεράιδες και άλλα φανταστικά πλάσματα, προκειμένου να ξεδιαλύνει το μυστήριο της εξαφάνισης του πατέρα του. Χωρίς μεγάλους σταρ στο καστ, πέρα από την Τζούντι Ντεντς, και με τον πρωτοεμφανιζόμενο Φέρντια Σο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 9 Αυγούστου του 2019. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «Artemis Fowl».

downton abbey 607

«Downton Abbey» του Μαίκλ Ενγκλερ

Το 2019 είμαστε όλοι προσκεκλημένοι. Οι πύλες του «Downton Abbey» ξανανοίγουν για να συνεχίσουν την ιστορία της οικογένειας Κρόλεϊ και του υπηρετικού προσωπικού της. Ο δημιουργός της σειράς Τζούλιαν Φέλοουζ επιστρέφει εδώ ως παραγωγός και σεναριογράφος, ενώ όλο το βασικό καστ, όπως η Λόρα Καρμάικλ (η οποία έπαιζε την Λαίδη Ιντιθ Κρόλεϊ) και η Σόφι ΜακΣέρα (η οποία έπαιζε την μαγείρισσα Ντέιζι Μέισον), και (ναι) η Μάγκι Σμιθ θα βρίσκεται στις θέσεις του. Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στις 12 Σεπτεμβρίου. Δείτε εδώ το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για το «Downton Abbey».

it chapter 2 607

«It: Chapter 2» του Αντι Μουσιέτι

Η δεύτερη ταινία βασισμένη σε βιβλίο του Στίβεν Κινγκ είναι ίσως και το πιο αναμενόμενο θρίλερ της χρονιάς. Ο Αντι Μουσιέτι επιστρέφει να σκηνοθετήσει το δεύτερο μέρος του «It» το οποίο αυτή την φορά θα εξιστορεί τα γεγονότα 30 χρόνια μετά απ' όσα συνέβησαν στην πρώτη ταινία, με τα μέλη του Κλαμπ των Χαμένων να έχουν όλα μεγαλώσει και να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τον κλόουν Πενιγουάιζ μια τελευταία φορά. Οι Τζέιμς ΜακΑβόι, Τζέσικα Τσαστέιν και Μπιλ Χέιντερ πρωταγωνιστούν. Η ταινία αναμένεται τον Σεπτέμβριο στις ελληνικές αίθουσες. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «It: Chapter 2».

zombieland 607

«Zombieland 2» του Ρούμπεν Φλάισερ

Το «Zombieland 2» είναι πραγματικότητα όχι μόνο με τον Ρούμπεν Φλάισερ να επιστρέφει στη σκηνοθεσία, αμέσως μετά το τέλος των γυρισμάτων του «Venom», αλλά και με ολόκληρο το αρχικό καστ να επιστρέφει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα βρούμε την τετράδα να ταξιδεύει στην καρδιά της Αμερικής, καθώς αντιμετωπίζει καινούργιες ορδές από ζόμπι (τα οποία έχουν εξελιχθεί από την προηγούμενη φορά), αλλά και νέες ομάδες επιζώντων. H ταινία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2019, πάνω στην ώρα για την επέτειο των 10 χρόνων της πρώτης. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «Zombieland 2».

Joker 607

«Joker» του Τοντ Φίλιπς

O Χοακίν Φίνιξ φοράει το πιο μεγάλο του χαμόγελο και πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Τζόκερ με τον Τοντ Φίλιπς του «Hangover» να σκηνοθετεί. Ο Φίλιπς και ο Σκοτ Σίλβερ υπογράφουν το σενάριο, το οποίο θα αποτελεί το origin story του Τζόκερ και θα ξετυλίγει το παρελθόν του ήρωα και το πώς κατέληξε να μεταμορφωθεί στον διαβόητο κακό και νέμεση του Batman που όλοι γνωρίζουμε. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 31 Οκτωβρίου. Δείτε περισσότερα εδώ για το «Joker».

The Addams Family 607

«The Addams Family» των Γκρεγκ Τίρναν και Κόνραντ Βέρνον

Οι σκηνοθέτες του απολαυστικά τολμηρού και αθυρόστομου «Sausage Party», Κόνραντ Βέρνον και Γκρεγκ Τίρναν, αναλαμβάνουν να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη την animated κινηματογραφική διασκευή των περιπετειών της διαβόητης οικογένειας. Ο Ματ Λίμπερμαν υπογράφει το σενάριο της καινούργιας ταινίας, η οποία αυτή τη φορά θα δώσει σάρκα και οστά στη Μορτίσια και τον Γκόμεζ, την Γουένσντεϊ και το Πράγμα, μέσα από ψηφιακά κινούμενα σχέδια, για λογαριασμό της MGM. Σύμφωνα με τους δύο σκηνοθέτες, το φιλμ θα αντλήσει στοιχεία από την αισθητική των πρωτότυπων σχεδίων του Τσάρλι Ανταμς. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Οκτώβριο. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «The Addams Family».

goldfinch 607

«The Goldfinch» του Τζον Κράουλεϊ

Ο Ανσελ Ελγκορτ πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου με Πούλιτζερ βιβλίου της Ντόνα Ταρτ, το οποίο εξιστορεί την ζωή ενός νεαρού άντρα ο οποίος επέζησε μιας τρομοκρατικής επίθεσης σε ένα μουσείο και τώρα ζει ως εγκληματίας. Μαζί του πρωταγωνιστούν και οι Σάρα Πόλσον, Νικόλ Κίντμαν, Τζέφρι Ράιτ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Οκτώβρη. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «The Goldfinch».

Tom Hanks Are You My Friend 607

«You Are My Friend» της Μάριελ Χέλερ

Ο Τομ Χανκς πρωταγωνιστεί ως Φρεντ Ρότζερς, δημιουργός και παρουσιαστής (και σχεδόν όλα τα άλλα) σε μια από τις πιο μακροχρόνιες παιδικές εκπομπές της αμερικάνικης τηλεόρασης το «Mr. Rogers' Neighborhood». Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση του Ρότζερς με το δημοσιογράφο του Esquire, Τομ Τζούνο, ο οποίος το 1998 ανέλαβε χωρίς κανέναν ενθουσιασμό να γράψει ένα πορτρέτο του παρουσιαστή για το περιοδικό του και στην πορεία όχι μόνο έγινε φίλος του, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις του, είδε τη ζωή του να αλλάζει από την γνωριμία τους. Φέρτε μαζί σας αρκετά χαρτομάντιλα όταν η ταινία κάνει την πρεμιέρα της στις αίθουσες τον Οκτώβρη. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «You Are My Friend».

charlie's angels 607

«Charlie’s Angels» της Ελίζαμπεθ Μπανκς

Η Ελίζαμπεθ Μπανκς σκηνοθετεί ένα ακόμη reboot της σειράς, αυτή τη φορά με πρωταγωνίστριες τις Κρίστεν Στιούαρτ, Ναόμι Σκοτ και Ελα Μπαλίνσκα στους ρόλους των Αγγέλων, και με την ίδια την Μπανκς να έχει και το ρόλο του Μπόσλεϊ, του ήρωα που διευθύνει την οργάνωση του μυστηριώδους Τσάρλι Τάουνσεντ, που είχαν ενσαρκώσει στις προηγούμενες ταινίες ο Μπιλ Μάρεϊ και ο Μπέρνι Μακ. Η ταινία αναμένεται τον Νοέμβριο στις αίθουσες.

Terminator 607

«Terminator» του Τιμ Μίλερ

Ο σκηνοθέτης των «Deadpool» αναλαμβάνει τα ηνία της σειράς με τη νέα ταινία να συνεχίζει από εκεί όπου σταμάτησε η δεύτερη, έχοντας σβήσει από το κινηματογραφικό της σύμπαν όλες τις υπόλοιπες συνέχειες. Κρίμα που δεν μπορεί να το κάνει αυτό και στο μυαλό μας. Ο Τζέιμς Κάμερον επιστρέφει ως παραγωγός, με τους Λίντα Χάμιλτον και Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ να επιστρέφουν στους ρόλους τους, και ο Γκάμπριελ Λούνα μπαίνει στο καστ ως νέος Εξολοθρευτής. Η ταινία αναμένεται να βγει τον Νοέμβριο στις αίθουσες. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «Terminator».

Monday

Monday του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

To διεθνές «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου αφηγείται την ιστορία του Μίκι και της Κλόι, δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Κλόι πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας. Πρωταγωνιστούν ο Σεμπάστιαν Σταν και η Ντενίζ Γκαφ. Διαβάστε περισσότερα για το «Monday» εδώ.

death on the nile 607

«Death on the Nile» του Κένεθ Μπράνα

Ο Κένεθ Μπράνα επιστρέφει ως Ηρακλής Πουαρό μετά το «Εγκλημα στον Οριαν Εξπρες» με μια άλλη μια μεταφορά ενός βιβλίου της Αγκάθα Κρίστι, το «Εκγλημα στον Νείλο». Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό από το καστ της ταινίας αλλά αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την ταινία, η οποία θα βγει στις αίθουσες στις 8 Νοεμβρίου.

kingsman 607

«Kingsman 3» του Μάθιου Βον

Μην περιμένετε να δείτε τον Τάρον Ετζερτον ξανά στον ρόλο του Εγκσι στην τρίτη ταινία βασισμένη στο graphic novel των Μαρκ Μίλαρ και Ντέιβ Γκίμπονς. Παρόλ' αυτά δεν έχει γίνει γνωστό τίποτα από την ταινία όσον αφορά το καστ και το σενάριό της, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα είναι τουλάχιστον τόσο διασκεδαστική όσο και οι δυο προηγούμενες. Η ταινία αναμένεται να βγει στις 8 Νοεμβρίου στις αίθουσες.

frozen 607

«Frozen 2» των Κρις Μπακ και Τζένιφερ Λι

Ολο το αυθεντικό καστ και οι σκηνοθέτες της πρώτης ταινίας φαίνεται πως δεν μπόρεσαν να πουν «Let it Go» και έτσι επιστρέφουν στο Αρεντελ για άλλη μια γερή δόση περιπέτειας. H ταινία αναμένεται να βγει τέλη Νοεμβρίου στις αίθουσες. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «Frozen 2».

jumanji 607

«Jumanji 2» του Σκοτ Ρόσενμπεργκ

Ολο το καστ της πρώτης ταινίας επιστρέφει ξανά μετά το πετυχημένο reboot του «Jumanji» πέρσι. Τίποτα δεν είναι γνωστό όσο αφορά το σενάριο της ταινίας, η οποία αναμένεται να βγει μέσα στον Δεκέμβρη.

masters of the universe 607

«Masters of the Universe» των Ααρον και Ανταμ Νι

Οσοι προσπαθείτε ακόμα να ξεχάσετε την ταινία του 1987 με τον ίδιο τίτλο, ίσως αυτή η δεύτερη προσπάθεια να μεταφέρουν τον He-Man στη μεγάλη οθόνη να βοηθήσει κάπως την κατάσταση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό όσον αφορά το καστ και το σενάριο της ταινίας, μόνο ότι αναμένεται να βγει στις αίθουσες γύρω στα Χριστούγεννα.

little women 607

«Little Women» της Γκρέτα Γκέργουιγκ

Οι «Μικρές Κυρίες» της Λουίζα Μέι Αλκοτ είναι η ιστορία των τεσσάρων αδελφών που βαδίζουν προς την ενηλικίωση με φόντο τα μεθεόρτια του αμερικανικού εμφυλίου και αποτελεί ένα από τα πιο πολυαγαπημένα νεανικά μυθιστορήματα όλων των εποχών. Μετά τη θριαμβευτική υποδοχή του σκηνοθετικού της ντεμπούτου («Lady Bird»), η Γκρέτα Γκέργουιγκ αναλαμβάνει τη μεταφορά του κλασικού αυτού βιβλίου στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τους Σέρσα Ρόναν, Τίμοθι Σαλαμέ, Εμα Στόουν, Φλόρενς Πιου και Μέριλ Στριπ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες τα Χριστούγεννα. Διαβάστε περισσότερα εδώ για τις «Μικρές Κυρίες».

star wars episode ix 607

«Star Wars: Episode IX» του Τζέι Τζέι Εΐμπραμς

Επιτέλους αυτό που περίμεναν όλοι οι φανς της σειράς έρχεται τον Δεκέμβριο στις αίθουσες. Το επικό κλείσιμο της νέας τριλογίας της saga με τον Τζέι Τζέι Εϊμπραμς να επιστρέφει στη σκηνοθετική καρέκλα. Τα γυρίσματα έχουν ήδη τελειώσει, αλλά αν και δεν γνωρίζουμε τίποτα για την ταινία, είμαστε σίγουροι πως θα αποτελεί ένα υπέροχο φινάλε τόσο για τη saga που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη, αλλά και για την πριγκίπισσα Λέια της - μας λείπει ήδη - Κάρι Φίσερ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 20 Δεκεμβρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Star Wars: Episode IX».

wicked 607

«Wicked» του Στίβεν Ντάλντρι

Ο σκηνοθέτης του «Billy Elliot» Στίβεν Ντάλντρι μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη ίσως ένα από τα πιο πετυχημένα μιούζικαλ που έχουν περάσει ποτέ από το Μπρόντγουεϊ τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτό είναι το «Wicked», ένα περίπου prequel του «Μάγου του Οζ». Πρόκειται για την ιστορία της Ελφάμπα, της μέλλουσας Κακιάς Μάγισσας της Δύσης, και τη φιλία της στο γυμνάσιο με την αρκετά δημοφιλή, και «κακιά», Γκλίντα, την Καλή Μάγισσα. Η ταινία αναμένεται να βγει τα Χριστούγεννα στις αίθουσες.

greed 607

«Greed» του Μάικλ Γουίντερμποτομ

Ενας μεγιστάνας γιορτάζει τα 60ά του γενέθλια στην Ελλάδα, σε μια ταινία που... γυρίστηκε στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστεί ο Στιβ Κούγκαν και το λευκό της Μυκόνου. Με παραγωγούς τη Sony και το Film4, το σενάριο του «Greed» συνυπογράφουν ο Μάικλ Γουίντερμποτομ και ο Σον Γκρέι του «Veep», ενώ η ταινία γυρίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του cash rebate του ΕΚΟΜΕ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Greed».

irishman 607

«The Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε

Με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σενάριο που υπογράφει ο Στιβ Ζέιλιαν του «Moneyball», διεύθυνση φωτογραφίας του Ροντρίγκο Πριέτο των «Silence» και «The Wolf of Wall Street», το «Irishman» είναι η κινηματογραφική μεταφορά του best-seller «I Heard You Paint Houses» (2003) του Τσαρλς Μπραντ που αφηγείται την αληθινή ιστορία του Φρανκ Σίραν, διαβόητου γκάνγκστερ και μέλους του μεγαλύτερου συνδικάτου, στο οποίο ήταν επικεφαλής ο Τζίμι Χόφα και αυτός που θεωρείται ότι τον σκότωσε. Είναι η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, είναι παραγωγή του Netflix, είναι με διαφορά η ταινία που περιμένουν όλοι περισσότερο για το 2019. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «The Irishman».

long day's journey into night 607

«Long Day’s Journey Into Night» του Μπι Γκαν

Η δεύτερη μεγάλου μήκους του Κινέζου σκηνοθέτη μετά το «Kaili Blues» έκανε την πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ των Καννών και υπήρξε μεγάλη επιτυχία στην έξοδό της στις κινεζικές αίθουσες πριν λίγες εβδομάδες. Γυρισμένη κατά το ήμισυ σε 3D και με την υφή ενός ονείρου σε όλες της τις διαστάσεις, αγγίζοντας το ύψος ενός αληθινού κινηματογραφικού ποιήματος, το «Μακρύ Ταξίδι της Μέρας Μέσα στη Νύχτα» είναι ένα φιλμ που πολύ απλά σε μαγεύει με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε ένα ξόρκι –σαν αυτό που κάποια στιγμή ακούγεται και στην ταινία. Βαθιά ρομαντική και τόσο όμορφη που σε κάνει σε στιγμές να κρατάς την ανάσα σου, η ταινία αφηγείται –τουλάχιστον στο πρώτο μέρος της- την αναζήτηση ενός άντρα για μια γυναίκα που ακόμη αγαπά. Επιστρέφοντας στην πόλη του Καϊλί αναζητά τα ίχνη της μέσα από συναντήσεις με ανθρώπους που τη γνώριζαν, από λόγια σε ένα πράσινο βιβλίο, από θραύσματα αναμνήσεων, εικόνες που μοιάζουν βγαλμένες από ένα όνειρο: Ενα μέρος που στάζει νερό από παντού, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, μπαρ με μισοσβησμένους καθρέφτες, η ιδέα ενός σπιτιού που γυρίζει γύρω από τον εαυτό του. Διαβάστε περισσότερα για το «Long Day’s Journey Into Night»

jojo rabbit 607

«Jojo Rabbit» του Τάικα Γουαϊτίτι

Ο Τάικα Γουαϊτίτι κατάφερε μέσα σ' ενάμιση χρόνο να σκηνοθετήσει και το (αριστουργηματικό και χωρίς διανομή στην Ελλάδα) «Hunt for the Wilderpeople» και το «Thor: Ragnarok» κι αυτό είναι ήδη ένα θαυμάσιο επίτευγμα. Τώρα, ο Νεοζηλανδός ηθοποιός και σκηνοθέτης ετοιμάζει την επόμενη ταινία του, που μάλλον θα μας κάνει να θαυμάσουμε ακόμα περισσότερο. Το «Jojo Rabbit» βασίζεται στο μυθιστόρημα «Caging Skies» της συμπατριώτισσάς του Κριστίν Λένενς, εκδοτική επιτυχία, μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες και πολυβραβευμένο στη Γαλλία. Η ιστορία εκτυλίσσεται την εποχή του Β' Παγκόσμιου και παρακολουθεί ένα αγόρι στη Ναζιστική Νεολαία που ανακαλύπτει ότι η μητέρα του προσφέρει καταφύγιο σ' ένα συνομήλικό του Εβραιόπουλο. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ρόμαν Γκρίφιν Ντέιβις, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Σαμ Ρόκγουελ, Ρέμπελ Γουίλσον και Τόμασιν Μακένζι. Ο Αδόλφος Χίτλερ είναι κι αυτός πρωταγωνιστής της ιστορίας και, στην ταινία, τον υποδύεται με σατιρικό πνεύμα ο ίδιος ο Τάικα Γουαϊτίτι. Διαβάστε περισσότερα για το «Jojo Rabbit»

Matthias & Maxime 607

«Matthias & Maxime» του Ξαβιέ Ντολάν

Η ιστορία της καινούργιας ταινίας του Ξαβιέ Ντολάν ακολουθεί μια σειρά από νεαρά αγόρια στο Κεμπέκ, δυο από τα οποία ανακαλύπτουν ότι αρχίζουν να ερωτεύονται. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης περιγράφει το φιλμ σαν ένα μείγμα ανάμεσα στην αισθητική του «Tom at the Farm» και το πνεύμα και την ενέργεια του «Mommy». «Πρόσφατα ήρθα σε επαφή με εξαιρετικά ώριμο υλικό, όπως το “Boy Erased” (σ.σ. η ταινία του Τζόελ Ετζερτον, όπου ο Ντολάν πρωταγωνιστεί δίπλα στη Νικόλ Κίντμαν και τον Ράσελ Κρόου), το “Call Me by Your Name” και το “God’s Own Country”, ταινίες που ένιωσα ότι ήταν τόσο θαρραλέες και τόσο αυθεντικές στη γραφή τους και στο πώς μιλούσαν για τον queer έρωτα. Και αυτό μου δημιούργησε την επιθυμία να μιλήσω για την ομοφυλοφιλία μέσα από μια ενήλικη –και όχι μετεφηβική– οπτική γωνία, και να μιλήσω για τη γενιά μου και τους φίλους και τις φιλίες μου. Με έκανε να θέλω να γράψω για δύο κολλητούς φίλους που ερωτεύονται οι οποίοι δεν είχαν ποτέ συνειδητοποιήσει ότι θα μπορούσαν να προτιμούν τους άντρες. Θέλω να μιλήσω για την αληθινή φιλία και τον αληθινό έρωτα». Διαβάστε περισσότερα για το«Matthias & Maxime»

parasite 607

«Parasite» του Μπονγκ Τζουν-χο

Η τελευταία ταινία που ο Μπονγκ Τζουν-χο γύρισε αποκλειστικά στην πατρίδα του, ήταν τον «Mother» το 2009 πριν τα αγγλόφωνα «Snowpiercer» κι «Okja». Το «Parasite» σηματοδοτεί την επιστροφή του στην πατρίδα και στη συνεργασία του με τον Σονγκ Κανγκ-χο, πρωταγωνιστή και στο «The Host», αλλά και το «Snowpiercer». Το φιλμ ολοκλήρωσε πρόσφατα τα γυρίσματά του και παρότι δεν ξέρουμε παρά ελάχιστα πράγματα για την πλοκή του πέρα από το ότι αφορά σε μια οικογένεια με ξεχωριστά χαρακτηριστικά- δεν μπορούμε παρά να ανυπομονούμε, αφού το σινεμά του Μπονγκ Τζουν-χο είναι πάντα απρόβλεπτο και αν μη τι άλλο φιλόδοξο. Και το γεγονός ότι βασισμένοι σε αυτή την αινιγματική περιγραφή μπορούμε να φανταστούμε μια ταινία το ύφος της οποίας μπορεί να πάρει οποιαδήποτε κατεύθυνση, από την κωμωδία έως το θρίλερ και την επιστημονική φαντασία, μας ενθουσιάζει ακόμη περισσότερο. Διαβάστε περισσότερα για το«Parasite».

Frankie Ιζαμπέλ Ιπέρ 607

«Frankie» του Αϊρα Σακς

Ο Αϊρα Σακς, είναι υπεύθυνος για μερικές χαμηλότονες, μα βαθιά διαπεραστικές ταινίες του σύγχρονου ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά όπως το «Η Αγάπη Είναι Παράξενη» και το «Μικροί Κύριοι», οι τελευταίες μόνο δουλειές του σε ένα απόλυτα διακριτό κινηματογραφικό αποτύπωμα. Και κάπως έτσι κάθε καινούρια ταινία του αναμένεται με ανυπομονησία, αλλά η επερχόμενη με μια δόση μεγαλύτερη αφού σε αυτήν πρωταγωνιστεί ως πρώτη σε ένα ensemble cast καμιά άλλη από την Ιζαμπέλ Ιπέρ.
Γυρισμένη στην Πορτογαλία με ένα καστ που περιλαμβάνει εκτός από την Ιπέρ τους Μπρένταν Γκλίσον, Πασκάλ Γκρεγκορί, Μαρίσα Τομέι, Γκρεγκ Κινίαρ, Ζερεμί Ρενιέ και Καρλότο Κότα, η ταινία είναι γραμμένη από τον ίδιο τον Σακς και τον σταθερό συνεργάτη του στο σενάριο Μαουρίτσιο Ζακαρίας.Το φιλμ που μέχρι πρόσφατα ονομαζόταν «A Family Vacation», μα που το πρώτο πόστερ του κάνει σαφές ότι ο τίτλος είναι πλέον «Frankie», ακολουθεί την ιστορία μιας οικογένειας που θα δει τη ζωή της να αλλάζει μέσα σε μία μέρα στη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.
Διαβάστε περισσότερα για το «Frankie»

The Beach Bum 6067

«The Beach Bum» του Χάρμονι Κορίν

Η πρώτη ταινία του Κορίν μετά το απολαυστικό «Spring Breakers» μας μεταφέρει και πάλι σε μια φαντασμαγορικά μαστουρωμένη πραγματικότητα. Εξι ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Χάρμονι Κορίν μας χάρισε το «Spring Breakers», ίσως την καλύτερη και σίγουρα την πιο επιτυχημένη ταινία της αλλοπρόσαλλης, εκκεντρικής, αλλά πάντοτε ενδιαφέρουσας καριέρας του.Και τώρα επιστρέφει επιτέλους με μια καινούργια κινηματογραφική δημιουργία που μοιάζει σχεδόν με ανεπίσημο σίκουελ εκείνης της ταινίας.Το «The Beach Bum» εκτυλίσσεται στο ηλιόλουστο Μαϊάμι και ξετυλίγει τις ξεκαρδιστικές, ατυχείς περιπέτειες του Moondog, ενός αντιδραστικού αλήτη (και αυτοαποκαλούμενου ποιητή), ο οποίος επιμένει να ζει τη ζωή του με τους δικούς του κανόνες.Ναι, μπορεί το φιλμ να μην περιλαμβάνει τους ίδιους χαρακτήρες, όμως το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε αποκαλύπτει έναν κόσμο γεμάτο ναρκωτικά και ατέλειωτα πάρτι, χρωματισμένο από τα ίδια αποπροσανατολιστικά νέον φώτα και κατοικημένο από ασυμβίβαστους ήρωες που αρνούνται πεισματικά να μεγαλώσουν.
Διαβάστε περισσότερα για το «The Beach Bum»

dolor y gloria 607

«Dolor y Gloria» του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Η πρώτη εδώ και καιρό ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ με βασικό ήρωα έναν άντρα - μιλάει για τις «συναντήσεις» ενός σκηνοθέτη, του Ντολόρ, που κοιτάζει πίσω στην τεράστια καριέρα του - συναντήσεις με ανθρώπους, συναντήσεις με μνήμες, συναντήσεις με τις πρώτες του αγάπες, τη μητέρα του, τους ηθοποιούς με τους οποίους δούλεψε από τη δεκαετία του '60 μέχρι τη δεκαετία του '80. Αυτό που μοιάζει με το «8 1/2» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, όπως το φιλμ του Φεντερίκο Φελίνι ήταν στην πραγματικότητα ένα αυτοβιογραφικό ονειρικό ταξίδι ενός σκηνοθέτη που έχει χάσει την έμπνευσή του, μιλάει για το «δυσαναπλήρωτο κενό που προκαλείται από την αδυναμία του ήρωα να συνεχίσει να κάνει ταινίες», λέει ο Πέδρο Αλμοδόβαρ. Τις γυναίκες της ζωής του ήρωα του Αντόνιο Μπαντέρας υποδύονται η Πενέλοπε Κρουζ, η Τζουλιέτα Σεράνο και η Ασιέρ Ετξεαντία. Το φιλμ θα είναι η πρώτη συμμετοχή του Αντόνιο Μπαντέρας σε ταινία του Αλμοδόβαρ από το «Δέρμα που Κατοικώ» του 2011, ενώ η Πενέλοπε Κρουζ έπαιξε τελευταία φορά το 2009 στις «Ραγισμένες Αγκαλιές». Διαβάστε περισσότερα για το «Dolor y Gloria».

gemini man 607

«Gemini Man» του Ανγκ Λι

Μετά την αποτυχία του «Billy Lynn’s Long Halftime Walk», ο Ανγκ Λι μοιάζει να κάνει μια στροφή 180 μοιρών στις επιλογές του, σκηνοθετώντας ένα αγωνιώδες θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ και παραγωγό τον Τζέρι Μπρουκχάιμερ. Το «Gemini Man» είναι η ιστορία ενός εξαιρετικά ικανού πληρωμένου δολοφόνου, ο οποίος ανακαλύπτει ότι κάποιος τον καταδιώκει, κάποιος που μοιάζει να γνωρίζει την κάθε του κίνηση. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό, σύντομα θα αντιληφθεί ότι ο διώκτης του δεν είναι άλλος από τον ίδιο του τον εαυτό σε νεαρή ηλικία, τον οποίο μάλιστα υποδύεται ο ίδιος ο Γουίλ Σμιθ με την βοήθεια της τεχνολογίας. Κανείς προφανώς δεν λέει όχι σε μια εμπορική επιτυχία αλλά ομολογούμε ότι ο Ανγκ Λι δεν μοιάζει ακριβώς ο πρώτος σκηνοθέτης που θα είχαμε στο μυαλό μας για μια τέτοια ταινία δράσης, εν τούτοις, ομολογούμε ότι ο συνδυασμός μας ιντριγκάρει.

the woman in the window 607

«The Woman in the Window» του Τζο Ράιτ

Μετά την επιτυχία του «Darkest Hour», ο Τζο Ράιτ αναλαμβάνει να μεταφέρει στην οθόνη το «The Woman in the Window» του Α. Τζ. Φιν, με ένα καστ που περιλαμβάνει την Εϊμι Ανταμς, την Τζούλιαν Μουρ και τον Γκάρι Ολντμαν, ο οποίος στην προηγούμενη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη κέρδισε το Οσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου. Το «The Woman in the Window» παρακολουθεί τη μοναχική Δρ. Ανα Φοξ που ζει κλεισμένη στο Νεοϋορκέζικο σπίτι της, καταναλώνοντας αμέτρητα μπουκάλια κρασί, βλέποντας τη μια παλιά, κλασική ταινία μετά την άλλη και κατασκοπεύοντας τους γείτονες. Χάρη σ' αυτή της την τελευταία ενασχόληση, η Ανα θα γίνει άθελά της μάρτυρας ενός εγκλήματος, ενώ χαζεύει την οικογένεια Ράσελ, τους ιδανικά πλασμένους γείτονές της. Διαβάστε περισσότερα για το«The Woman in the Window»

sargasso 607

«Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα

«Το "Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών" είναι αστυνομικό, είναι ταινία είδους, με στοιχεία ακόμα και λίγο ταινίας τρόμου. Πιο πολύ απ’ όλα, όμως, είναι δράμα χαρακτήρων. Αν κάποιος δει τις ταινίες μου στη σειρά, στη "Χώρα Προέλευσης" το πολιτικό στοιχείο είναι πάρα πολύ μπροστά, είναι η απεικόνιση μιας κόλασης, μιας εποχής. Στο δεύτερο κομμάτι, που ήταν το καθαρτήριο, στο "A Blast", το πολιτικό πάει λίγο πιο πίσω, είναι η απεικόνιση ενός προσώπου. Εδώ, θα είναι ακόμα πιο κάτω, στο τρίτο μέρος που είναι, κατά κάποιο τρόπο, ο Παράδεισος.» Η ταινία παρακολουθεί δύο γυναίκες, μια αστυνομικό και μια εργάτρια σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα. Οταν μια μυστηριώδης αυτοκτονία θα φέρει τα πάνω-κάτω στη μικρή πόλη και θα πυροδοτήσει έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χθες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, αρχίζουν να συγκλίνουν. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά από τη συνάντησή τους μπορεί να κρέμεται η σωτηρία τους. Διαβάστε περισσότερα για «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών»

knives out 607

«Knives Out» του Ράιαν Τζόνσον

Πρίν από το «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi», ο Ράιαν Τζόνσον είχε σκηνοθετήσει εξαιρετικές ταινίες όπως το «Looper» και το «Brick» κι ελπίζουμε ότι η επόμενη δουλειά του μακριά από το σύμπαν του «Πολέμου των Αστρων», θα μας θυμίσει τον παλιό καλό εαυτό του. Ο ίδιος περιγράφει το «Knives Out» σαν τη δική του εκδοχή μιας ταινίας μυστηρίου πίσω από τις κλειστές πόρτες μιας έπαυλης, κάτι σαν ένα αστυνομικό φιλμ στο πνεύμα της Αγκαθα Κρίστι, υποθέτουμε με ένα twist από αυτά που μας έχει συνηθίσει το σινεμά του. Και με ένα καστ που είναι πραγματικά αξιοζήλευτο, αφού περιλαμβάνει ηθοποιούς όπως ο Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Εβανς, Μάικλ Σάνον, Ντον Τζόνσον, Τζέιμι Λι Κέρτις, Τόνι Κολέτ και Κρίστοφερ Πλάμερ.

grace a dieu 607

«Grâce à Dieu» του Φρανσουά Οζόν

Μετά από τον εξωφρενικά απολαυστικό αλλά κι over the top «Διπλό Εραστή», ο Φρανσουά Οζόν, δείχνει να κατεβάζει τους τόνους σε ένα φιλμ που θέλει να είναι την ίδια στιγμή μια πολιτική ταινία, μα κι ένα έντονο κοινωνικό δράμα με τόνους δικαστικού θρίλερ.Στο κέντρο του φιλμ ο Μελβίλ Πουπό υποδύεται τον Αλεξάντρ, έναν άντρα που ζει μια ήσυχη στη Λυών με τη γυναίκα και τα παιδιά του, μέχρι την στιγμή που ανακαλύπτει ότι ο ιερέας που τον είχε κακοποιήσει όταν ήταν μικρός, εξακολουθεί όχι μόνο να λειτουργεί, αλλά και να συναναστρέφεται νεαρά αγόρια. Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει επιτέλους τα φαντάσματα του παρελθόντος του, ο Αλεξάντρ θα αναζητήσει κι άλλα θύματα του ιερέα προκειμένου να σηκώσουν μαζί το πέπλο της σιωπής που καλύπτει τις ιστορίες τους και να ζητήσουν δικαίωση. Διαβάστε περισσότερα για το «Grâce à Dieu»

If Beale Street Could Talk 607

«If Beale Street Could Talk» του Μπάρι Τζένκινς

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Μπάρι Τζένκινς κέρδισε με το «Moonlight» τις καρδιές μας, τα Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Διασκευασμένου Σεναρίου (αλλά και δεκάδες ακόμα βραβεία), και –κυρίως– μια θέση ανάμεσα στους πιο συναρπαστικούς σύγχρονους Αμερικανούς σκηνοθέτες. Και σύντομα θα διαπιστώσουμε αν το επόμενο σκηνοθετικό του βήμα θα επιβεβαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που έχουμε απ' αυτόν. Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζέιμς Μπάλντουιν, που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1974, το νέο φιλμ του Τζένκινς, με τίτλο «If Beale Street Could Talk», αφηγείται την ιστορία της Τις και του Φόνι, ενός νεαρού ζευγαριού που χωρίζεται βίαια όταν ο Φόνι κατηγορείται άδικα για βιασμό και φυλακίζεται. Καθώς η Τις ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος στο παιδί τους, ξεκινά έναν αγώνα δρόμου, με τη βοήθεια της οικογένειάς της και του δικηγόρου της, προκειμένου να βρει τα στοιχεία που θα αποδείξουν την αθωότητά του. Διαβάστε περισσότερα για το «If Beale Street Could Talk»

The Nightingale 607

«The Nightingale» της Τζένιφερ Κεντ

Τρία χρόνια μετά το «Babadook», η νέα ταινία της Αυστραλέζας Τζένιφερ Κεντ που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ Βενετίας, έρχεται ως έκπληξη, με πολλούς τρόπους. Το «Nightingale», το αηδόνι της ταινίας, είναι η Ιρλανδή Κλερ, παγιδευμένη στο κλουβί που είναι η Τασμανία του 1825. Το νησί κατοικείται από τρία ανθρώπινα είδη: τους Αβορίγινες, τους Βρετανούς κατάδικους που η αυτοκρατορία έχει μεταφέρει και βολικά ξεχάσει εκεί και τους Αγγλους αξιωματικούς που τους φρουρούν. Η Κλερ ζει με τον άντρα της και το μωρό της, έχει εκτίσει την ποινή της, αλλά ο αξιωματικός Χόκινς αρνείται να της δώσει την ελευθερία της, χρησιμοποιώντας την για τις ορέξεις και τα τερτίπια του. Οταν ο Χόκινς και τα δυο πρωτοπαλίκαρά του μπαίνουν στο σπίτι της Κλερ και σκορπούν το θάνατο, σε μια σκηνή δυσβάσταχτης βίας, εκείνη ορκίζεται εκδίκηση. Κι έτσι ξεκινά η περιπλάνησή της στα αφιλόξενα δάση της Τασμανίας, με οδηγό και απρόθυμο φύλακα τον Μπίλι, έναν Αβορίγινα που έχει εισπράξει κι αυτός το δικό του μερίδιο θανάτου από το χέρι του Βρετανού κατακτητή. Διαβάστε περισσότερα για το «The Nightingale»

the golden glove 607

«The Golden Glove» του Φατίχ Ακίν

Βασισμένο σε ένα non fiction best seller για έναν διάσημο serial killer του Αμβούργου που στην δεκαετία του '70 έβρισκε τα θύματά του σε ένα μπαρ της πόλης με το όνομα «Το Χρυσό Γάντι», είναι η εκδοχή του Φατίχ Ακίν πάνω σε μια ταινία είδους. Το φιλμ υπόσχεται μια δυναμική ταινία μυστηρίου κι ένα σκοτεινό θρίλερ με ιδιαίτερη προσοχή στην ανασύσταση της εποχής μιας πόλης που ο Ακίν ξέρει πολύ καλά. Μέσα από μια ιστορία που ο ίδιος είχε προφανώς παρακολουθήσει να εκτυλίσσεται στις σελίδες των εφημερίδων στα νεανικά του χρόνια, ο Φατίχ Ακίν ελπίζουμε ότι θα κάνει κάτι παραπάνω από ένα απλό θρίλερ, μια διαπεραστική ματιά σε μια κοινωνία και μια εποχή.

Sunset 607

«Sunset» του Λάζλο Νέμες

To 2015, ένας άγνωστος Ούγγρος σκηνοθέτης εισέβαλε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών με την πρώτη του μόλις ταινία κι έκανε τους πάντες να μιλούν γι’ αυτόν. Μια ανατριχιαστική επίθεση στις αισθήσεις, ο συγκλονιστικός «Γιος του Σαούλ» απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής (και αργότερα το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας), συστήνοντας ευθύς εξαρχής τον Λάζλο Νέμες ως ένα νέο μεγάλο ταλέντο του ευρωπαϊκού σινεμά. Η καινούργια του ταινία, «Sunset», εκτυλίσσεται το 1913, στη Βουδαπέστη, την «καρδιά της Ευρώπης». Η Ιρις Λάιτερ, μια κοπέλα που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, φτάνει στην ουγγρική πρωτεύουσα με την ελπίδα να βρει δουλειά στο πιλοποιείο που κάποτε ανήκε στους γονείς της και τώρα διευθύνει ο πρώην συνέταιρός τους, Οσκαρ Μπριλ. Εκείνος, όμως, αρνείται να της προσφέρει τη θέση. Μέσω ενός ξένου, η Ιρις ανακαλύπτει ότι έχει έναν αδελφό, τον Κάλμαν Λάιτερ, του οποίου η ύπαρξη τής ήταν, ως τώρα, άγνωστη. Διαβάστε περισσότερα για το «Sunset»

Nuestro tiempo 607 1

«Nuestro Tiempo» του Κάρλος Ρεϊγάδας

Εξι ολόκληρα χρόνια μετά την προηγούμενη ταινία του, το μυστηριώδες «Post Tenebras Lux», που του χάρισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών, ο Κάρλος Ρεϊγάδας επιστρέφει πίσω από την κάμερα με το «Nuestro Tiempo» («Our Time»). Η καινούργια ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη στρέφεται γύρω από μια οικογένεια που ζει στη μεξικανική επαρχία εκτρέφοντας ταύρους. Η Εσθερ είναι υπεύθυνη για τη διεύθυνση του ράντσου, ενώ ο σύζυγός της, Χουάν, ένας παγκοσμίου φήμης ποιητής, διαλέγει και μεγαλώνει τα ζώα. Οταν η Εσθερ γοητεύεται από έναν εκπαιδευτή αλόγων, το ζευγάρι παλεύει να ξεπεράσει τη συναισθηματική κρίση που τους απειλεί. Σχετικά με τη θεματική της ταινίας, ο Ρεϊγάδας αναφέρει: «Οταν αγαπάμε κάποιον, θέλουμε το καλό του/της πάνω από οτιδήποτε άλλο; Ή μονάχα στο βαθμό που μια τέτοια ανεπιφύλακτη πράξη γενναιοδωρίας δεν μας επηρεάζει τόσο πολύ; Εν συντομία: Είναι η αγάπη σχετική;». Απ’ ό,τι φαίνεται, ο Ρεϊγάδας θα έχει άπλετο χρόνο για να απαντήσει στο παραπάνω δύσκολο ερώτημα, καθώς το νέο φιλμ του –διάσημου για τις απαιτητικές δημιουργίες του– σκηνοθέτη διαρκεί 173 λεπτά. Διαβάστε περισσότερα για το «Nuestro Tiempo»

high life 607

«High Life» της Κλερ Ντενί

Μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες Γαλλίδες σκηνοθέτιδες, αλλά και γυναίκες δημιουργούς εν γένει, η Κλερ Ντενί έχει καταπιαστεί στην καριέρα της με πολλά διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, τα οποία ωστόσο πάντοτε αντιμετωπίζει με άκρως αντισυμβατικό κι απρόβλεπτο τρόπο. Στο αγγλόφωνο ντεμπούτο της, «High Life», η Ντενί δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της στο είδος της επιστημονικής φαντασίας - με τον δικό της τρόπο. «Η ταινία εκτυλίσσεται στο μέλλον, ο ήρωάς μου είναι ένας αστροναύτης» δήλωσε ο Ρόμπερτ Πάτινσον, ο οποίος κρατά τον βασικό ρόλο στην ταινία, συνεχίζοντας ένα σερί από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες επιλογές. «Είναι ένας κακοποιός που δηλώνει εθελοντικά συμμετοχή σε μια αποστολή με κατεύθυνση μια μαύρη τρύπα, αλλά συνειδητοποιεί στην πορεία ότι ένας γιατρός στο πλήρωμα θέλει να κάνει σεξουαλικά πειράματα με ανθρώπους στο διάστημα. Είναι ένα πολύ παράξενο φιλμ. Θα είναι πάρα πολύ όμορφο». Το φιλμ ωστόσο επικεντρώνεται περισσότερο στη σχέση του χαρακτήρα του Πάτινσον με την κόρη του, καρπό αυτών των πειραμάτων, καθώς ζουν απομονωμένοι σε ένα σκάφος στο διάστημα, με προορισμό ένα σημείο όπου ο χώρος και ο χρόνος παύουν να υπάρχουν. Το διεθνές καστ συμπληρώνουν οι Ζιλιέτ Μπινός, Αντρέ Μπέντζαμιν, Μία Γκοθ, Λαρς Αϊντινγκερ και Τζέσι Ρος. Διαβάστε περισσότερα για το «High Life»

Radegund 607

Radegund του Τέρενς Μάλικ

Δεν ήταν έτοιμο ούτε για τις Κάννες, ούτε για την Βενετία του 2018. Ή μήπως ήταν; Κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος με τον Τέρενς Μάλικ, όμως μέχρι κάπου, κάπως, κάποτε να εμφανιστεί το τελευταίο του φιλμ, θα αποτελεί μόνιμα μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες των προσεχών μηνών. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, το φιλμ αφηγείται τη ζωή του Αυστριακού Φραντζ Γιάγκερστάτερ, ο οποίος αρνήθηκε να πολεμήσει, εκτελέστηκε στα 36 του χρόνια, ανακηρύχθηκε επίσημα ως μάρτυρας και «ευλογήθηκε» από την καθολική εκκλησία. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει ο Ογκουστ Ντιλ του «Inglourious Basterds», ενώ μαζί του θα συμμετάσχουν στην ταινία (αν δεν κοπούν βέβαια στο τελικό μοντάζ) ο Ούλριχ Μάτες, η Βαλερί Πάχνερ, ο Μπρούνο Γκαντζ, ο Ματίας Σχούναρτς και ο Γιούργκεν Πρόχνοφ. Το φιλμ, αν πιστέψουμε τις δηλώσεις του Μάλικ, αποτελεί και την επιστροφή του δημιουργού σε ένα πιο σφιχτά δομημένο, αφηγηματικό σινεμά. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Radegund» εδώ.


Διαβάστε εδώ περισσότερα Best of 2018, με λίστες, ανασκοπήσεις, τα καλύτερα και τα χειρότερα της χρονιάς που τελειώνει σε λίγο