Buzz

Μετά τον Χρυσό Φοίνικα, ο Χιροκάζου Κόρε-Εντα σκηνοθετεί την Κατρίν Ντενέβ και την Ζιλιέτ Μπινός

στα 10

Η επόμενη ταινία του θα έχει πρωταγωνίστριες δυο (τουλάχιστον) σταρ του γαλλικού σινεμά.

Μετά τον Χρυσό Φοίνικα, ο Χιροκάζου Κόρε-Εντα σκηνοθετεί την Κατρίν Ντενέβ και την Ζιλιέτ Μπινός

Δεν είμαστε σίγουροι αν ο τίτλος της επόμενης ταινίας του «The Truth About Catherine» ο οποίος μόλις ανακοινώθηκε, αναφέρεται σε μια από τις πρωταγωνίστριές του, όμως το φιλμ εκτός του ότι περιλαμβάνει δυο από τις πιο αναγνωρίσιμες σταρ του ευρωπαϊκού σινεμά (συν την Λουντβίν Σενιέ), παίζει αναμφίβολα με το status της Κατρίν Ντενέβ ως κινηματογραφικής ντίβας.

Δείτε ακόμη: Κάννες 2018: Ο Χρυσός Φοίνικας στο «Shoplifters» του Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Η Ντενέβ θα υποδύεται την Κατρίν μια μεγάλη ηθοποιό, μια αληθινή σταρ του γαλλικού σινεμά, βασίλισσά ανάμεσα στην αυλή της που περιλαμβάνει τον πρώην σύζυγό της, τον εραστή της, τον ατζέντη της. Οταν θα εκδώσει την αυτοβιογραφία της, η κόρη της Ζιλιέτ η οποία έχει μετακομίσει από την Γαλλία στην Αμερική για να ξεφύγει από την καταπιεστική μητέρα της, θα επιστρέψει με την οικογένειά της πίσω στο Παρίσι. Κι όσο η Κατρίν θα γυρίζει μια ταινία επιστημονικής φαντασίας στην οποία υποδύεται μια μητέρα που δεν γερνά ποτέ, μητέρα και κόρη θα συγκρουστούν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ανδρών που τις παρακολουθούν.

Σκληρές αλήθειες θα ειπωθούν, λογαριασμοί θα κλείσουν, στιγμές αγάπης και μίσους θα δώσουν τον τόνο σε αυτή την έντονη ιστορία για τους οικογενειακούς δεσμούς και την συναισθηματική διαδρομή των ανθρώπων που ορίζουν το σχήμα μιας οικογένειας.

Catherine Deneuve Juliette Binoche 607

Η οικογένεια βρίσκεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο κέντρο των περισσότερων ταινιών του Χιροκάζου Κόρε-Εντα, ακόμη κι αν εδώ μοιάζει να κάνει πολλά βήματα πιο μακριά από την μετρημένη, τρυφερή διάλεκτο των ιαπωνικών του φιλμ, σε μια περιοχή και μια νοοτροπία που προφανώς του είναι ξένη. Κατι που κάνει την προοπτική της νέας ταινίας του να δείχνει την ίδια στιγμή αληθινά συναρπαστική –αν και το ομολογούμε και λίγο επίφοβη.

Διαβάστε ακόμη: