Buzz

«Ahmed»: Αυτή θα είναι η επόμενη ταινία των αδελφών Νταρντέν

στα 10

Μιλώντας για μια ακόμη φορά για θέματα που αφορούν άμεσα την Ευρώπη, οι Βέλγοι δημιουργοί ασχολούνται με την ριζοσπαστικοποίηση των νεαρών μουσουλμάνων.

«Ahmed»: Αυτή θα είναι η επόμενη ταινία των αδελφών Νταρντέν

Η ενδέκατη μεγάλου μήκους των Αδελφών Νταρντέν φέρει ως τίτλο το όνομα του νεαρού ήρωά της, ενός συνηθισμένου νεαρού που μεγαλώνει στο Βέλγιο του σήμερα. Μόνο που ο Αχμέντ αντίθετα από τους υπόλοιπους συμμαθητές του, θα παγιδευτεί σε μια σκοτεινή διαδρομή ριζοσπαστικοποίησης.

Μαθαίνοντας να ερμηνεύει το κοράνι με εντελώς λάθος τρόπο, θα βρεθεί να σχεδιάζει την δολοφονία του δασκάλου του όταν θα έπρεπε απλά να διαβάζει για τις σχολικές του εξετάσεις.

Αποφασίζοντας να μιλήσουν για ένα πρόβλημα που αποκτά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στην Ευρώπη του σήμερα, οι πάντα ψύχραιμοι και «δίκαιοι» στην οπτική τους Ζαν Πιερ και Λικ Νταρντέν, υπόσχονται μια ταινία που κεντρίζει το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή.

Δείτε ακόμη: Με το «Leave No Trace», η Ντέμπρα Γκράνικ επιμένει σε δυνατό ανεξάρτητο σινεμά

αδελφοί νταρντέν, Jean-Pierre Dardenne and Luc Dardenne dardennes 607

Η Wild Bunch θα φέρει το φιλμ στην αγορά του φεστιβάλ των Καννών όπου αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους πιο hot τίτλους της πριν ακόμη ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το καστ ή τς ημερομηνίες των γυρισμάτων.

Δείτε ακόμη: