Buzz

«Grâce à Dieu»: Η νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν δεν θα αρέσει καθόλου στην καθολική εκκλησία

στα 10

Αφου έχει σαν θέμα την σεξουαλική κακοποίηση στους κόλπους της.

«Grâce à Dieu»: Η νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν δεν θα αρέσει καθόλου στην καθολική εκκλησία

Μετά από τον εξωφρενικά απολαυστικό αλλά κι over the top «Διπλό Εραστή», ο Φρανσουά Οζόν, δείχνει να κατεβάζει τους τόνους σε ένα φιλμ που θέλει να είναι την ίδια στιγμή μια πολιτική ταινία, μα κι ένα έντονο κοινωνικό δράμα με τόνους δικαστικού θρίλερ.

Στο κέντρο του φιλμ ο Μελβίλ Πουπό υποδύεται τον Αλεξάντρ, έναν άντρα που ζει μια ήσυχη στη Λυών με την γυναίκα και τα παιδιά του, μέχρι την στιγμή που ανακαλύπτει ότι ο ιερέας που τον είχε κακοποιήσει όταν ήταν μικρός, εξακολουθεί όχι μόνο να λειτουργεί, αλλά και να συναναστρέφεται νεαρά αγόρια.

Δείτε ακόμη: «Are you in the mood for love yet?»: Νέο τρέιλερ για το «If Beale Street Could Talk» του Μπάρι Τζένκινς

Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει επιτέλους τα φαντάσματα του παρελθόντος του ο Αλεξάντρ θα αναζητήσει κι άλλα θύματα του ιερέα προκειμένου να σηκώσουν μαζί το πέπλο της σιωπής που καλύπτει τις ιστορίες τους και να ζητήσουν δικαιώση.

grace a dieux 607

Αυτό που δεν περιμένουν όμως είναι το μέγεθος που θα πάρει η ιστορία που θα αποκαλύψουν και τις συνέπειες που θα έχει για όλους τους εμπλεκόμενους, κανείς από τους οποίους δεν θα μείνει ανεπηρέαστος.

Εκτός από τον Μελβίλ Πουπό, στο φιλμ το οποίο ετοιμάζεται για την έξοδό του στις γαλλικές αίθουσες τον Φεβρουάριο, πρωταγωνιστούν επίσης οι Ντενί Μενοσέ, Σουάν Αρλό, Ζοσιάν Μπαλασκό, Ερίκ Καρακαβά. Δείτε το πρώτο τρέιλερ στο βίντεο.


Διαβάστε ακόμα: