Buzz

Ποτέ τα cyborg δεν έδειχναν τόσο αληθινά. Πρώτο τρέιλερ του «Alita: Battle Angel»

στα 10

Ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, με τον Τζέιμς Κάμερον στην παραγωγή, μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ιαπωνικό μάνγκα του Γιουκίτο Κισίρο, με πρωταγωνίστρια ένα cyborg με υπέροχα τεράστια μάτια.

Ποτέ τα cyborg δεν έδειχναν τόσο αληθινά. Πρώτο τρέιλερ του «Alita: Battle Angel»

Εχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε που ο Τζέιμς Κάμερον άρχισε τα γυρίσματα για το έπος του «Avatar». Αυτό όμως που δεν είναι και τόσο γνωστό είναι και το γεγονός πως ο Κάμερον είχε σκοπό να γυρίσει και άλλη μια ταινία, βασισμένη στο ιαπωνικό μάνγκα του Γιουκίτο Κισίρο «Battle Angel Alita», αλλά τελικά το άφησε στην άκρη για να κάνει την ταινία με τα μπλε πλάσματα.

Παρόλα αυτά, ο Κάμερον πάντα ήθελε να επιστρέψει στο κόσμο της Αλίτα και να την δει να γίνεται πραγματικότητα. Κάποια στιγμή έδωσε το σενάριο στον Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, ο οποίος αμέσως το λάτρεψε και αποφάσισε να το σκηνοθετήσει, ενώ ο Κάμερον θα αναλάμβανε την παραγωγή. Κι έτσι, μια δεκαετία μετά την αρχική ιδέα, το «Alita: Battle Angel» ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες.

Δείτε ακόμη: Ηφαίστειο εναντίον δεινοσαύρων! Τρέιλερ για το «Jurassic World: Fallen Kingdom»

alita

Το σενάριο, το οποίο θα είναι ένας συνδυασμός των τεσσάρων πρώτων βιβλίων της σειράς (την κυρίως ιστορία από το πρώτο και δεύτερο βιβλίο και την «Motorball» ιστορία από το τρίτο και τέταρτο βιβλίο), διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό μέλλον όπου οι πλούσιοι και οι δυνατοί ζουν στους αιθέρες σε πολυτελές κατοικίες, ενώ οι φτωχοί ψάχνουν τα βρουν λίγο φαγητό σε μια κατεστραμμένη Γη. Εκεί ένας επιστήμονας, ο Ντάισουκε Ιντο, ανακαλύπτει ένα κατεστραμμένο cyborg, την Αλίτα με τα υπέροχα τεράστια μάτια της, την επισκευάζει και την έχει να ζει μαζί του ως κόρη του. Ομως το παρελθόν της δεν την αφήνει ήσυχη.

Tο τρέιλερ, γεμάτο υπέροχα ψηφιακά εφέ όπως μόνο ο Κάμερον ξέρει να κάνει στις ταινίες του, δείχνει πραγματικά εντυπωσιακό, αλλά αυτό που θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον θα είναι να δούμε το πως ο Ροντρίγκεζ και ο Κάμερον, δυο διαφορετικοί σε ιδιοσυγκρασία σκηνοθέτες, κατάφεραν να συνδυάσουν τις ιδέες τους, και να μεταφέρουν το κόσμο του Κισίρο στην μεγάλη οθόνη. Στην ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Κριστόφ Βαλτς, Τζένιφερ Κόνελι, Μαχερσάλα Αλι και η Ρόζα Σάλαζαρ στον ρόλο της Αλίτα, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2018.


Διαβάστε ακόμα:

alita manga