Buzz

Μην περιμένετε να δείτε το σίκουελ του «Avatar» μέσα στο 2018, σύμφωνα με τον Τζέιμς Κάμερον

στα 10

Χωρίς να υπάρχει κάποια σαφή ημερομηνία κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου σίκουελ, ο Κάμερον ζητά λίγη υπομονή παραπάνω.

Μην περιμένετε να δείτε το σίκουελ του «Avatar» μέσα στο 2018, σύμφωνα με τον Τζέιμς Κάμερον

Το ταξίδι στην Πανδώρα αναβάλλεται για τρίτη φορά.

O σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον ανακοίνωσε τελικά πως η προγραμματισμένη κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης συνέχειας του «Avatar» στους κινηματογράφους τα Χριστούγεννα του 2018 δεν θα γίνει τελικά, μιας και όπως είχε δηλώσει παλιότερα αναμένονται όχι μια, ούτε δυο, αλλά τέσσερις συνέχειες του εμπορικού του μεγαθηρίου, οι οποίες μάλιστα θα φάνε τα επόμενα 8 χρόνια από την ζωή του.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζέιμς Κάμερον δεν ενθουσιάστηκε ακριβώς με το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»

avatar

Ο Κάμερον, μιλώντας στην εφημερίδα Toronto Star, είπε τα εξής: «Λοιπόν, το 2018 δεν είναι πλέον εφικτό. Δεν έχουμε ανακοινώσει ακόμα κάποια ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας. Αυτό που ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει είναι ο ρυθμός με το που θα κυκλοφορήσουν οι ταινίες. Δεν ετοιμάζουμε απλά το «Avatar 2», αλλά τα «Avatar 2», «Avatar 3», «Avatar 4», «Avatar 5». Πρόκειται για κάτι το επικό που δεν έχει ξαναγίνει. Οπότε γνωρίζω πολύ καλά το που θα βρίσκομαι για τα επόμενα 8 χρόνια της ζωής μου. Δεν είναι ένα παράλογο χρονικό διάστημα αν κάποιος κάτσει κάτω και το σκεφτεί. Μας πήρε 4μιση χρόνια για να κάνουμε μια μόνο ταινία, και τώρα κάνουμε τέσσερις. Αυτή είναι η πρωινή μου δουλειά και σύντομα θα τη κάνω για 24 ώρες 7 μέρες την εβδομάδα. Eχουμε ήδη σχεδιάσει τα καινούργια πλάσματα και τις καινούργιες τοποθεσίες. Είναι φοβερά. Μακάρι να μπορούσα να τα μοιραστώ με τον κόσμο. Αλλά θα γίνει κι αυτό την κατάλληλη στιγμή.»

Διαβάστε ακόμη: Τζέιμς Κάμερον: Avatar 2 και 3 σε 60 καρέ/δευτερόλεπτο

avatar

Η ιστορία του «Avatar» που προοριζόταν να γίνει τριλογία, αλλά ο Κάμερον είχε εξομολογηθεί πως ο ίδιος και οι σεναριογράφοι του το παράκαναν με τα σενάρια. Σε αυτό, βέβαια, έπαιξε ρόλο και η επιλογή του στούντιο 20th Century Fox να βγάλει όσα περισσότερα λεφτά μπορούσε από την σειρά αυτή, αν και πολλοί από τους θαυμαστές της πίστευαν πως δεν χρειάζονταν κάποιο σίκουελ της ταινίας, μια και η ταινίας δεν έχει αποκτήσει τόσο μεγάλο κοινό όπως άλλες σειρές επιστημονικής φαντασίας όπως το «Star Trek» ή το «Star Wars». Κι αν αναλογιστεί κανείς το κόστος που χρειάστηκε για να γίνει η πρώτη ταινία (237 εκατομμύρια δολάρια περίπου) το να γυρίσει άλλες τέσσερις ταινίες μαζί αποτελεί μεγάλο οικονομικό ρίσκο, τόσο για το στούντιο όσο και για τον ίδιο τον Κάμερον.

Πάντως οι Σαμ Γουόρδινγκτον, Ζόι Σαλντάνα και Σιγκούρνεϊ Γουίβερ θα επιστρέψουν στα σίκουελς. Και μαζί με αυτούς και ορδές από κόσμο στις αίθουσες, αφού η πρώτη ταινία παραμένει ακόμα στην κορυφή του παγκόσμιου box office με συνολικά κέρδη 2.8 δις δολάρια.

Διαβάστε ακόμη