Industry

Το «Avatar 2» θα καθυστερήσει έναν ακόμη χρόνο. Ποιος νοιάζεται;

στα 10

Η συνέχεια του εμπορικού μεγαθηρίου του Τζέιμς Κάμερον -που θα είναι φυσικά τριλογία- θα έρθει στις αίθουσες το 2017. Ποτέ, θα ήταν ακόμη καλύτερα.

Το «Avatar 2» θα καθυστερήσει έναν ακόμη χρόνο. Ποιος νοιάζεται;

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το «Avatar» υπήρξε μια από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες που είδε μια ολόκληρη γενιά θεατών. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί επίσης ότι ο Κάμερον ξέρει να κάνει θεαματικό, χορταστικό, πετυχημένο σινεμά για τις μάζες.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί επίσης ότι το 2009, όταν η διαστημική περιπέτεια του Κάμερον στον πλανήτη Πανδώρα βγήκε στις αίθουσες, η ιδέα ενός τόσο μεγαλόπρεπου 3D φιλμ έμοιαζε ακόμη πρωτοποριακή. Τα γυαλιά δεν είχαν κουράσει ακόμη τις μύτες μας, το gimmick του τρισδιάστατου δεν είχε γίνει ακόμη ένα τέχνασμα για πιο ακριβά εισιτήρια στις αίθουσες, δίχως απαραίτητο αντίκρυσμα.

Τα τρία (3) σίκουελ του «Avatar» θα γυριστούν ταυτόχρονα, στη Νέα Ζηλανδία

Σήμερα, η ιδέα των μπλε εξωγήινων, των ιπτάμενων δράκων και των new age μηνυμάτων της ταινίας μοιάζει ελαφρώς ξεπερασμένη (ακόμη και σε σε 60 καρέ το δευτερόλεπτο), κι αντίθετα από τον ίδιο τον Κάμερον ο οποίος με όχι ιδιαίτερα κομψό τρόπο προβλέπει ότι οι συνέχειες του «Avatar» θα κάνουν τους θεατές «να χεστούν πάνω τους με το στόμα ανοιχτό», ελάχιστοι μάλλον μοιράζονται την αισιοδοξία του.

james cameron avatar 607

Τζέιμς Κάμερον: Avatar 2 και 3 σε 60 καρέ/δευτερόλεπτο

Δυστυχώς για τον ίδιο το στέμμα του «βασιλιά του κόσμου» στο Χόλιγουντ έχει ήδη παραδοθεί σε μια νέα γενιά, στους Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, τους Τζος Γουίντον και τους Κρίστοφερ Νόλαν που ξέρουν να κάνουν το θέαμα όπως το θέλει το κοινό του τώρα. Και οι μπλε εξωγήινοι της Πανδώρα, δυστυχώς θυμίζουν πλέον κάτι σαν πράσινα άλογα...

Ετσι η ανακοίνωση πως το πρώτο μέρος της τριλογίας που θα συνεχίσει το saga του «Avatar» θα καθυστερήσει έναν χρόνο να φτάσει στις αίθουσες, μάλλον δεν μας στεναχωρεί. Το γεγονός ότι ο Κάμερον δηλώνει πως το να κάνεις τρεις ταινίες αντί για μία έχει ένα άλλο επίπεδο δυσκολίας, μάλλον δείχνει πως είναι μια δουλειά που θα ήταν καλύτερο να την αφήσει σε ανθρώπους που ξέρουν να την κάνουν πιο γρήγορα, όπως για παράδειγμα ο Πίτερ Τζάκσον.

Ο Τζέιμς Κάμερον βρήκε τη δική του Πανδώρα… Και την αγόρασε!

Για να κάνουμε τον δικηγόρο του διαβόλου πάντως, κανείς δεν περίμενε ότι το «Avatar» ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να υψωθεί απέναντι στην επιτυχία του «Τιτανικού», οπότε δεν θα αρνηθούμε ολοκληρωτικά την πιθανότητα να διαψευσθούμε ευχάριστα από αυτό που θα είναι το «Avatar 2» όταν θα έρθει.

james cameron 607

Μόνο που δυστυχώς αυτή τη φορά, αντίθετα από την πρώτη ταινία σε σχέση με τον «Τιτανικό», μια συνέχεια δεν μοιάζει να περιέχει κανένα επίπεδο έκπληξης ή ρίσκου και θυμίζει απλά τις πρακτικές του Τζορτζ Λούκας, που στην προσπάθειά του να στραγγίξει κάθε πιθανό δολάριο από την αγάπη των φαν, μας χάρισε τρεις κακές συνέχειες σε μια τριλογία που καθόρισε γενιές ολόκληρες θεατών.

Αν και ακόμη κι εκείνος αντιλήφθηκε τελικά πως ο μόνος τρόπος να κάνει και πάλι τον «Πόλεμο των Αστρων» να αφορά τους θεατές του σήμερα, θα έπρεπε να παραδώσει τα ηνία σε κάποιον σαν τον Τζέι Τζέι Αμπραμς.

Που ξέρεις μπορεί τα τρία «Avatar» που θα ακολουθήσουν, να είναι ο τρόπος που ο Τζέιμς Κάμερον θα πάρει ένα αντίστοιχο μάθημα...

Διαβάστε ακόμη:

Tags: avatar 2