Industry

Ο Τζέιμς Κάμερον βρήκε τη δική του Πανδώρα… Και την αγόρασε!

στα 10

Ο σκηνοθέτης που κατεξοχήν αγαπά το μέγεθος και τον ανοιχτό ορίζοντα, φτιάχνει το σπίτι του σ’ έναν τόπο που μοιάζει βγαλμένος από δική του ταινία.

Ο Τζέιμς Κάμερον βρήκε τη δική του Πανδώρα… Και την αγόρασε!

Η τοποθεσία λέγεται Πουνούι και βρίσκεται στο Βορρά της Νέας Ζηλανδίας. Γύρω από μια μεγάλη λίμνη, εκτείνονται στρέμματα αμπελιών που οδηγούν προς τα ανοιχτά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού και την Ανταρκτική. «Ανυπομονώ να βάλω τη στολή κατάδυσής μου και να δοκιμάσω το νερό», λέει ο Τζέιμς Κάμερον σε συνέντευξή του στους NYT.

Σ’ αυτήν την περιοχή, ο Τζέιμς Κάμερον αγόρασε πρόσφατα 10 χιλιάδες στρέμματα γης, για 16 εκ. δολάρια και σκοπεύει εκεί, όχι απλώς να χτίσει το σπίτι του, αλλά και να γυρίσει τα δύο προγραμματισμένα σίκουελ του «Αvatar»! Αρα, η Νέα Ζηλανδία που προς το παρόν έχει ταυτιστεί με το σινεμά του Πίτερ Τζάκσον μοιάζει να δημιουργεί κυριολεκτικά πρόσφορο έδαφος για τα πιο μεγάλα, φαντασμαγορικά κινηματογραφικά παραμύθια.

Παράλληλα, όπως επιβάλλει η νομοθεσία της Νέας Ζηλανδίας, προκειμένου να μπορέσει ο Τζέιμς Κάμερον ν’ αγοράσει αυτήν την έκταση, οφείλει να διατηρήσει σ’ ένα μέρος της κάποιου είδους καλλιέργεια και να παράγει αγροτικό προϊόν! Ο σκηνοθέτης ακόμα σκέφτεται τι θα φυτέψει… Προς το παρόν παίρνει μέρος σε συζητήσεις για το πώς να βελτιώσει το χώμα στην ιδιοκτησία του, χωρίς να απειλήσει τους διάσπαρτους αρχαιολογικούς χώρους των Μαορί από τον 14ο αιώνα που βρίσκονται σε όλη τη γύρω περιοχή.

Επιπλέον, η «προεργασία» του Πίτερ Τζάκσον στη Νέα Ζηλανδία, με τα γυρίσματα της τριλογίας του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και τώρα του «Hobbit», θα διευκολύνει τον Τζέιμς Κάμερον για τα δικά του «Avatar 2 & 3»: το στούντιο του Τζάκσον, το Wellington, είναι διαθέσιμο και εξοπλισμένο, το ίδιο και η Weta Digital όπου θα γίνουν τα ειδικά εφέ, ενώ τα τοπικά κινηματογραφικά συνεργεία έχουν εκπαιδευτεί και εξελιχθεί χάρη στη σημαντική προϋπηρεσία τους. Γι’ αυτό, άλλωστε, και το νέο εγχείρημα του Τζέιμς Κάμερον θα δώσει δουλειά σε εκατοντάδες ανθρώπους του κινηματογράφου στη Νέα Ζηλανδία.

Διαβάστε ακόμα:

οι φωτογραφίες στο gallery είναι του Pete Nikolaison για τους New York Times