Buzz

Ο Τζέιμς Κάμερον ετοιμάζεται για κάτι… άλλο από τα σίκουελ του «Avatar»!

στα 10

Μπορεί να έχει γίνει μόνιμος κάτοικος του πλανήτη Πανδώρα, αλλά η ρουτίνα είναι κακό πράγμα κι έτσι ο Τζέιμς Κάμερον ανακοίνωσε ένα καινούριο πρότζεκτ που εκτυλίσσεται… στο Τέξας κι έχει για ηρωίδα μια (σχεδόν) κανονική γυναίκα.

Ο Τζέιμς Κάμερον ετοιμάζεται για κάτι… άλλο από τα σίκουελ του «Avatar»!

«Τα τελευταία 16 χρόνια έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην εξερεύνηση του βυθού και στη δημιουργία ταινιών. Εκανα δυο ταινίες σε 16 χρόνια και οκτώ καταδυτικές εξορμήσεις. Πέρσι παρά λίγο να καταργήσω τελείως το αναπτυξιακό κομμάτι της εταιρείας παραγωγής μου. Δε μ’ ενδιαφέρει να αναπτύξω τίποτα. Η δουλειά μου είναι τα ‘Avatar’. Τελεία. Αυτό είναι. Θα κάνω το ‘Avatar 2’, το ‘Avatar 3’, ίσως και το ‘Avatar 4’, δε θα κάνω παραγωγή για ταινίες άλλων ανθρώπων. Δε μ’ ενδιαφέρει να μου στέλνουν σενάρια.»

Αυτά έλεγε πέρσι ο Τζέιμς Κάμερον στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times. Θα έλεγε κανείς ότι ήταν παραπάνω από σαφής. Ή ίσως όχι…

Η ρουτίνα σκοτώνει τον έρωτα κι ο Κάμερον μοιάζει ακόμα τσιμπημένος με το σινεμά, μια και ανακοίνωσε το σχέδιό του για μια νέα ταινία (με προοπτική franchise κι αυτή), που ωστόσο εκτυλίσσεται στον πλανήτη Γη, ανάμεσα σε φυσιολογικούς, αν και αυξημένης εγκληματικότητας, ανθρώπους.

Η ταινία θα λέγεται «The Informationist» και βασίζεται σ’ ένα από τη σειρά μυθιστορημάτων του Τέιλορ Στίβενς, με ηρωίδα τη Βανέσα Μάικλ Μανρό, μια κοπέλα που μεγάλωσε ανάμεσα σε εμπόρους όπλων και ριψοκίνδυνους τυχοδιώκτες κι εξελίχθηκε σε επί πληρωμή πληροφοριοδότη για τους πλούσιους που μπορούν να πληρώνουν την αμοιβή της: πολυεθνικές εταιρείες, αρχηγούς κρατών, πολυεκατομμυριούχους ιδιώτες.

Σ’ αυτήν εδώ την ιστορία, ένας πετρελαιοπαραγωγός από το Τέξας, ζητά τη βοήθεια της Βανέσα για να βρει την κόρη του που εξαφανίστηκε πριν χρόνια στην Αφρική. Η Μανρό θα επιστρέψει στον τόπο όπου γεννήθηκε – σε οικογένεια ιεραπόστολων στην Κεντρική Αφρική – και θα προσπαθήσει να επιβιώσει, υπερνικώντας τους κινδύνους της ζούγκλας και τους προσωπικούς της δαίμονες.

Κάτι μας λέει ότι το κάστινγκ της ηρωίδας θ’ αποκαλύψει μια νέα action heroine στα βήματα της Αντζελίνα Τζολί. Αλλά για να το μάθουμε, θα πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση του «Avatar 2» και του «Avatar 3» που θα γυριστούν συνεχόμενα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τζέιμς Κάμερον θα γυρίσει 3 sequels του «Avatar» ταυτόχρονα!