Buzz

Avatar: τα σενάρια των 3 sequels είναι έτοιμα!

στα 10

Μιλώντας στο live stream chat του Reddit το προηγούμενο Σάββατο, ο Τζέιμς Κάμερον αποκάλυψε ότι τα σενάρια των επόμενων τρίων ταινιών «Avatar» θα είναι έτοιμα σε 6 μόλις εβδομάδες.

Avatar: τα σενάρια των 3 sequels είναι έτοιμα!

Ο Τζέιμς Κάμερον το είχε από καιρό δηλώσει: το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο σίκουελ του «Avatar» θα γυριστούν ταυτόχρονα. O Κάμερον είχε εξηγήσει ότι, πέρα από τις ανάγκες της πλοκής, οι λόγοι ήταν οικονομικοί: τα τρία σίκουελ θα γυριστούν παράλληλα, μέσα στο διάστημα εννέα, περίπου, μηνών, με κοινό μπάτζετ λίγο χαμηλότερα από το 1 δις δολάρια. Τα γυρίσματα μάλιστα θα γίνουν στη Νέα Ζηλανδία, με μία ειδική συμφωνία επιστροφής 20% φόρου.

Τα νεότερα μετά από τη live blogging συνέντευξη του Κάμερον στο Reddit είναι ότι η σεναριακή προπαραγωγή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. «Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τα σενάρια, καθώς δουλεύουμε φουλ στο σχεδιασμό των σκηνικών, των χαρακτήρων, των πλασμάτων και για τις τρεις ταινίες. Οπότε τα σενάρια θα είναι έτοιμα στις επόμενες 6 εβδομάδες...»

Ομως ο Κάμερον, παρόλο που είχε ο ίδιος υπογράψει το σενάριο της πρωτότυπης ταινίας, εδώ δεν δουλεύει μόνος του. Συνσεναριογράφοι του είναι οι Τζος Φρίντμαν, Ρικ Τζάφα, Αμάντα Σίλβερ και Σέιν Σαλέρνο - μία ομάδα που πρέπει να ανταπεξέλθει σ' έναν πραγματικά επικό άθλο.

«Πάντα υπάρχει πίεση να ψυχαγωγήσεις και να καταπλήξεις το κοινό - είτε πρόκειται για νέα ταινία, είτε για σίκουελ» είπε ο Κάμερον στο Reddit. «Νιώθω αυτή την πίεση από την αρχή της καριέρας μου, οπότε δεν μου είναι καινούργιο αυτό το συναίσθημα. Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζω τώρα είναι να πετάω από το σενάριο πράγματα που αγαπάω πολύ, μόνο και μόνο γιατί πρέπει να φέρω την ταινία σε μία κανονική διάρκει. Κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε στο να βρούμε νέες και υπέροχες ιδέες για τις νέες ταινίες. Το θέμα είναι ότι βρήκαμε πάρα πολλές...»

Η παραγωγή των σίκουελς είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει γυρίσματα το φθινόπωρο του 2014. Οι κύριοι πρωταγωνιστές, Σμα Γουέρθινγκτον, Ζόι Σαλντάνα και Στίβεν Λανγκ έχουν συμφωνήσει και για τις τρεις ταινίες. Το «Avatar» εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες όλων των εποχών, έχοντας ξεπεράσει σε εισπράξεις, παγκόσμια, τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Κέρδισε Οσκαρ για την διεύθυνση φωτογραφίας του, τα ειδικά εφέ και την καλλιτεχνική διεύθυνση.

Πάνω από όλα, έσπασε τα δημιουργικά όρια για τους τρόπους που οι νέες τεχνολογίες μπορούν να ενισχύσουν την τέχνη του σινεμά - κάτι που ο Κάμερον δηλώνει ότι δεσμεύεται να συνεχίσει να κάνει.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι όλες οι ταινίες πρέπει να γυρίζονται πλέον σε 3D. Το πρόβλημα είναι με την προβολή τους. Πρέπει να προβάλονται κάτω από καλύτερες συνθήκες και σε πιο φωτεινό αποτέλεσμα. Θέλω το κοινό να δει τελικά αυτό που βλέπω εγώ στην τελευταίας τεχνολογίας και άψογα σεταρισμένη αίθουσα προβολής μου. Κι αυτό δε γίνεται ποτέ. Θέλω να βλέπουμε σινεμά σε καλύτερες συνθήκες, μεγαλύτερα φορμά, τεράστιες οθόνες...»

Τα τρία «Avatar» σίκουελς έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν σταδιακά - από το Δεκέμβριο του 2016, μέχρι το 2018.

Ακόμα περισσότερο «Avatar»: