Buzz

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία... Ο Τζέιμς Κάμερον ετοιμάζει τέσσερα σίκουελ για το «Avatar»!

στα 10

Γιατί, όπως λέει και ο ίδιος, το παράκανε με το γράψιμο των σεναρίων. Και μάλλον θα συμφωνήσουμε...

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία... Ο Τζέιμς Κάμερον ετοιμάζει τέσσερα σίκουελ για το «Avatar»!

Επτά ολόκληρά χρόνια αργότερα, ο Κάμερον μπορεί να έχει αργήσει λίγο να μας δώσει την αναμενόμενη συνέχεια στο εξωφρενικά επιτυχημένο εισπρακτικά «Avatar», όμως ο σκηνοθέτης δηλώνει πως δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις στα σίκουελ του sci-fi έπους που μας χάρισε το 2009. Τουλάχιστον όχι στον αριθμό των ταινιών που θα το διαδεχθούν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Variety, ο Κάμερον αποκάλυψε ότι ετοιμάζει όχι ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά τέσσερα ολόκληρα σίκουελ για την ταινία του: «Η ιστορία του “Avatar” προοριζόταν αρχικά για να γίνει τριλογία, αλλά το παράκανα με το γράψιμο και οι σεναριογράφοι μου το παράκαναν επίσης. Αλλά βασικά, το πρώτο από τα σίκουελ κλωνοποιήθηκε και έγινε δύο ταινίες, κι έτσι τώρα έχουμε τέσσερα φιλμ. Και το στούντιο είναι πολύ χαρούμενο με αυτό. Εχουν μια ευκαιρία να βγάλουν περισσότερα χρήματα, αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία να ξοδέψουν πολλά περισσότερα χρήματα, οπότε υπάρχει κι αυτός ο παράγοντας».

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζέιμς Κάμερον δεν ενθουσιάστηκε ακριβώς με το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»

james cameron avatar 607

Κάποιοι θα αμφισβητήσουν ίσως το γεγονός ότι χρειαζόμαστε έστω και ένα σίκουελ της ταινίας, όμως ο Κάμερον και η 20th Century Fox έχουν προφανώς άλλη άποψη. Το ίδιο και η Disney, η οποία ετοιμάζει ήδη μια ατραξιόν βασισμένη στον πλανήτη Πανδώρα, η οποία θα ανοίξει για το κοινό μέσα στην επόμενη χρονιά, στην Disneyland της Φλόριντα.

Φυσικά, η τύχη των πολλαπλών σίκουελ θα εξαρτηθεί από το αν η πρώτη από τις επερχόμενες ταινίες θα έχει την προσδοκώμενη (τεράστια) επιτυχία, ώστε να δικαιολογήσει τον πακτωλό χρημάτων που το στούντιο θα ξοδέψει για την ασυμμάζευτη πλέον τετραλογία. Οποιες κι αν είναι οι φιλοδοξίες του Κάμερον, λοιπόν, θα χρειαστεί απαραιτήτως την ετυμηγορία του κοινού, όταν η πρώτη ταινία κυκλοφορήσει στις αίθουσες το 2018. Και τότε θα ξέρουμε αν ο Κάμερον και οι συνεργάτες του θα έπρεπε να έχουν δείξει κάποια αυτοσυγκράτηση...

Διαβάστε ακόμη