Buzz

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2021

στα 10

Σημειώστε ήδη τους τίτλους που θα μπουν και στη δική σας λίστα με τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του νέου έτους.

Flix Team
Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2021

To 2020 τελείωσε και μπορεί να άφησε το ανεξίτηλο σημάδι του στην κινηματογραφική βιομηχανία, με ολοκληρωτική αλλαγή στο κινηματογραφικό τοπίο, ταινίες να αλλάζουν καθημερινά τις ημερομηνίες κυκλοφορίας τους στις αίθουσες, άλλες να κάνουν πρεμιέρα on demand, άλλες να σταματούν τα γυρίσματά τους, αλλά και να αναβάλλουν την έξοδό τους, επ’ αόριστον.

Η νέα χρονιά δείχνει να είναι πιο αισιόδοξη, με την προσδοκία πως οι κινηματογραφικές αίθουσες θα ανοίξουν σύντομα και οριστικά, πώς το streaming θα βρει τη δική του θέση στο χώρο του κινηματογραφικού γίγνεσθαι και οι ταινίες θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας και όχι φυλαγμένες σε συρτάρια.

Οι ημερομηνίες εξόδου όπου συνοδεύουν έναν τίτλο αφορούν το αμερικανικό ημερολόγιο ή την προγραμματισμένη παγκόσμια έξοδο μιας ταινίας. Η εξοδος στις πλατφόρμες είναι η ίδια για όσες πλατφόρμες είναι διαθέσιμες και στην Ελλάδα. Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και τα νέα δεδομένα στη διανομή και την προβολή των ταινιών.


Η ψηφοφορία των αναγνωστών: Εσύ ψήφισες για την καλύτερη ταινία του 2020;


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

shadow in the cloud

Shadow in the Cloud της Ροζάν Λιάνγκ

H Κλόι Γκρέις Μόρετζ έρχεται αντιμέτωπη με gremlins κατά την διάρκεια του B' Παγκοσμίου Πολέμου. Παραγωγή του Hercules Film Fund του Πάρι Κασιδόκωστα, βραβείο μεταμεσονύχτιας ταινίας στο Φεστιβάλ του Τόρόντο, ένα φτιαγμένο σαν instant classic b-movie με φεμινιστικό πρόσημο, αλλά και παρασκήνιο λόγω των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση κατά του σεναριογράφου της ταινίας Μαξ Λάντις.

Pieces of a Woman 607

Pieces of a Woman του Κορνέλ Μουντρούτσο

Το φιλμ του Κορνέλ Μουντρούτσο - βασισμένο στο θεατρικό του έργο - που βραβεύθηκε για την ερμηνεία της Βανέσα Κίρμπι στο 77ο Φεστιβάλ Βενετίας και αγοράστηκε για παγκόσμια διανομή από το.Netflix. Πιο διάσημο για το τεράστιο μονοπλάνο της αρχής του, με τη γέννα μιας γυναίκας. Μαζί με τη Βανέσα Κίρμπι πρωταγωνιστει ο Σάια ΛαΜπέφ. 7 Ιανουαρίου στο Netflix.

The Little Things

The Little Things του Τζον Λι Χάνκοκ

Ψυχολογικό θρίλερ με τους Ντένζελ Γουάσινγκτον, Ράμι Μάλεκ, Τζάρεντ Λέτο και Νάταλι Μοράλες γύρω από την αστυνομική έρευνα για έναν κατά συρροή δολοφόνο. 29 Ιανουαρίου στις αίθουσες και ταυτόχρονα στο HBO Max.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

cinderella 607

Cinderella της Κέι Κάνον

Αλλη μια live action μεταφορά του κλασσικού παραμυθιού, αυτή την φορά με μια πιο μοντέρνα μιούζικαλ εκδοχή του με πρωταγωνιστές τους Καμίλα Καμπέλο, Μπίλι Πόρτερ, Μίνι Ντράιβερ και Τζέιμς Κόρντεν. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 5 Φεβρουαρίου.

malcolm & marie 607

Malcolm & Marie του Σαμ Λέβινσον

Στη διάρκεια της καραντίνας του, ο Σαμ Λέμβινσον του «Euphoria» γύρισε μια ταινία, το «Malcolm & Marie», ένα ρομαντικό δράμα με πρωταγωνιστές τη Ζεντάγια (τρελός είναι να την αφήσει;) και τον Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, ένα ζευγάρι, αν μη τι άλλο, εξωφρενικά φωτογενές. Η ταινία θα βγει στο Netflix στις 5 Φεβρουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Malcolm & Marie»

Nomadland 607

Nomadland της Κλόι Ζάο

Η σκηνοθέτης του «Καλπάζοντας με το Ονειρο» και του επίσης πολυαναμενόμενου «The Eternals» εμπιστεύεται την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ στην ιστορία μιας γυναίκας που στα 60 της χρόνια χάνει τα πάντα και ξεκινάει ένα ταξίδι στην Αμερικανική Δύση, ζώντας ως νομάδας. Διασκευή του μυθιστορήματος της Τζέσικα Μπρούντερ «Nomadland: Surviving America in the Twenty-first Century», με Χρυσό Λέοντα στο 77ο Φεστιβάλ Βενετίας και τα περισσότερα βραβεία κριτικών ενώσεων μέσα στο 2020, φαβορί για να πρωταγωνιστήσει στα Οσκαρ του Απριλίου.

without remorse 607

Without Remorse του Στέφανο Σολίμα

Βασισμένο στα βιβλία του Τομ Κλάνσι, αυτή την φορά με πρωταγωνιστή όχι τον Τζακ Ράιαν αλλά τον Τζον Κλαρκ, η ταινία αποκαλύπτει για το πως ο Κλαρκ έγινε από καταδρομέας του Αμερικανικού Στρατού σε πράκτορας της CIA. Στη ταινία πρωταγωνιστούν οι Μαικλ Μπ. Τζόρνταν και Τζέιμι Μπελ και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Φεβρουαρίου.

cherry 607

Cherry των Τζο και Αντονι Ρούσο

Βασισμένο στο βιβλίο του Χούμπερτ Σέλμπι Τζούνιορ, η ταινία ακολουθεί έναν στρατιωτικό γιατρό (Τομ Χόλαντ) ο οποίος πάσχει από μετατραυματική διαταραχή άγχους και για αρχίζει να ληστεύει μια σειρά από τράπεζες για να καλύψει τον εθισμό στου στα ναρκωτικά. Η ταινία αναμένεται να βγει στο Apple TV+ στις 26 Φεβρουαρίου.

tom and jerry 607

Tom and Jerry του Τιμ Στόρι

Μετά από 11 χρόνια κολλημένη σε μια κόλαση προπαραγωγής, επιτέλους η ταινία «Tom and Jerry» είναι έτοιμη να βγει στις αίθουσες. Φυσικά οι δύο κλασικοί ήρωες και συνεχίζουν να τρώγονται σαν… τη γάτα με το ποντίκι, αλλά αυτή τη φορά μεταφέρουν τις περιπέτειές τους και στον πραγματικό κόσμο με την ταινία να συνδυάζει 3D cel animation με live action. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κλόι Γκρέις Μόρετζ, Μάικλ Πένια, Ρομπ Ντελέινι, Κόλιν Τζοστ και Κεν Τζονγκ ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τιμ Στόρι, γνωστός από τα πρώτα «Fantastic Four» και το «Barbershop». Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 26 Φεβρουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Tom and Jerry”](https://flix.gr/news/tom-and-jerry-first-trailer.html)

The United States vs Billie Holiday 607

The United States vs Billie Holiday του Λι Ντάνιελς

Η ταινία ακολουθεί την καριέρα της διάσημης τραγουδίστριας της τζαζ Μπίλι Χόλιντεϊ κατά την διάρκεια της οποίας το τμήμα ναρκωτικών του FBI αρχίζει να την παρακολουθεί χρησιμοποιώντας τον Τζίμι Φλέτσερ με τον οποίο η ίδια είχε μια θυελλώδη σχέση. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 26 Φεβρουαρίου.

Minari 607

Minari του Λι Αϊζακ Τσουνγκ

Ο μεγάλος νικητής του περσινού Φεστιβάλ του Σάντανς (Βραβείο Καλύτερης Δραματικής Ταινίας και Βραβείο Κοινού) και φαβορί για φετινά Οσκαρ αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας από την Κορέα η οποία μεταναστεύει στην Αμερική την δεκαετία του ’80 για να ακολουθήσει το δικό της αμερικάνικο όνειρο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Minari».

The Father 607

The Father του Φλόριαν Ζέλερ

Αντονι Χόπκινς και Ολιβια Κόλμαν φτάνουν ολοταχώς στα Οσκαρ με την ιστορία ενός πατέρα και μιας κόρης που θα ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τη σχέση τους στο κατώφλι της απώλειας. Σκηνοθετεί ο Γάλλος Φλόριαν Ζέλερ από το δικό του θεατρικό έργο, μοντάρει ο Γιώργος Λαμπρινός (ήδη με βραβείο μοντάζ από την ένωση κριτικών του Λος Αντζελες).

Judas and the Black Messiah 607

Judas and the Black Messiah του Σάχα Κινγκ

Η ιστορία του Φρεντ Χάμπτον, του προέδρου των Black Panthers του Ιλινόη και η προδοσία του από έναν πληροφοριοδότη του FBI, τον Γουίλιαμ Ο’ Νιλ.


ΜΑΡΤΙΟΣ

raya and the last dragon 607

Raya and the Last Dragon των Πολ Μπριγκς και Ντιν Γουέλινς

Η νέα ταινία της Disney μας ταξιδεύει στο μαγικό βασίλειο της Κουμάντρα, όπου μια γενναία πολεμίστρια, η Ράγια, ξεκινάει ένα ταξίδι για να βρει τον τελευταίο δράκο και να σώσει την χώρα της από διαβολικές δυνάμεις. Αυτός ο δράκος είναι η Σίσου, η οποία μπορεί να μεταμορφωθεί και σε άνθρωπο. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 5 Μαρτίου.

coming 2 america 607

Coming 2 America του Κρεγκ Μπρούερ

Οι Εντι Μέρφι και Αρσένιο Χολ επιστρέφουν 32 χρόνια μετά στο βασίλειο της Ζαμούντα για να ταξιδέψουν ξανά στο Μπρούκλιν της Αμερικής του 2020 και για να δουν πόσο έχει αλλάξει από τότε. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Μαρτίου στο Amazon Prime.

godzilla vs kong 607

Godzilla Vs. Kong του Ανταμ Γουίνγκαρντ

Η τέταρτη ταινία του franchise φέρνει αντιμέτωπους δυο ιερά - κυριολεκτικά - τέρατα του κινηματογράφου, τον Γκοτζίλα και τον Κινγκ Κονγκ. Ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό από την ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν οι Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Ρεμπέκα Χολ, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, Τζέσικα Χένγουικ και Κάιλ Τσάντλερ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες και στο HBO Max στις 31 Μαρτίου (αρχικά αναμένονταν φέτος για τις 21 Μαΐου και μετά για τις 26 Μαρτίου).


ΑΠΡΙΛΙΟΣ

mortal kombat 607

Mortal Kombat του Σάιμον ΜακΚουόιντ

Ενα κινηματογραφικό reboot του διάσημου fighting video game σε παραγωγή του Τζέιμς Γουάν. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 16 Απριλίου.


ΜΑΙΟΣ

black widow 607

Black Widow της Κέιτ Σόρτλαντ

Μπορεί να έχουμε δει την Black Window στους «Εκδικητές», μπορεί να γνωρίζουμε ότι η ηρωίδα ήταν Ρωσίδα κατάσκοπος και κατέληξε να δουλεύει ως πράκτορας της S.H.I.E.L.D., αλλά τα στοιχεία για το παρελθόν και το χαρακτήρα της έχουν δοθεί φειδωλά από τα κόμικ. Αρα, συνυπολογίζοντας και το συναισθηματικό φορτίο που άφησε πίσω του το «Avengers: Endgame» η Κέιτ Σόρτλαντ (του «Berlin Syndrome» και του «Sommersault» παλαιότερα), έχει κάθε δυνατότητα να διαμορφώσει τη σκοτεινή, γυναικεία υπερηρωική ταινία όπως θέλει. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 7 Μαΐου και θα σημάνει την έναρξη της τέταρτης φάσης του MCU. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Black Widow».

spiral 607

Spiral: From the Book of Saw του Ντάρεν Λιν Μπούσμαν

Δουλεύοντας υπό την καθοδήγηση ενός αξιοσέβαστου βετεράνου της αστυνομίας, o αυθάδης αστυνομικός Εζίκιελ Μπανκς κι ο νεαρός συνεργάτης του, αναλαμβάνουν και ο μια περίεργη έρευνα για δολοφονίες που θυμίζουν έντονα ιστορίες από το πιο σκοτεινό παρελθόν της. Μια ακόμη ταινία στο franchise του «Saw», αυτη τη φορά γραμμένη και με πρωταγωνιστή τον Κρις Ροκ. Η ταινία ήταν προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες στις 21 Μαΐου.

free guy 607

Free Guy του Σον Λέβι

Ο Ράιαν Ρέινολντς πρωταγωνιστεί ως ένας υπάλληλος μιας τράπεζας ο οποίος ξαφνικά συνειδητοποιεί πως είναι ένας αναλώσιμος χαρακτήρας μέσα σε ένα video game, τύπου Grand Theft Auto. Μαζί του πρωταγωνιστούν και οι Τζόντι Κόμερ και Τάικα Γουαϊτίτι. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 21 Μαΐου.

fast & furious 9 607

Fast & Furious 9 του Τζάστιν Λιν

Ο Ντομ Τορέτο που υποδύεται ο Βιν Ντίζελ, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Αυτή τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους. Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, αυτή τη φορά με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. Αυτός ο άνδρας τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 28 Μαΐου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Fast & Furious 9»

infinite 607

Infinite του Αντουάν Φουκουά

Βασισμένη στο βιβλίο του Ντ. Ερικ Μάικρανζ «The Reincarnationist Papers», ο Μαρκ Γουόλμπεργκ πρωταγωνιστεί ως ένας άντρα ο οποίος στοιχειώνεται από αναμνήσεις οι οποίες δεν είναι καν δικές του. Ανακαλύπτει μια παλιά οργάνωση όπου τα μέλη μπορούν να ζήσουν προηγούμενες ζωές τους και να αλλάξουν το ρου της ιστορίας. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 29 Μαΐου.


ΙΟΥΝΙΟΣ

conjuring 3 607

The Conjuring: The Devil Made Me Do It του Μάικλ Τσάβεζ

Η τρίτη ταινία της σειράς, και η όγδοη στο σύμπαν του Conjuring, ακολουθεί για άλλη μια φορά του Εντ και Λορέιν Γουόρεν σε μια πραγματική ιστορία δαιμονισμού, αυτή του Αρνι Τσειγιέν Τζόνσον, του πρώτου άντρα στην ιστορία που στην δίκη του δήλωσε ως υπεράσπιση πως ήταν δαιμονισμένος όταν διέπραξε τους φόνους για τους οποίους κατηγορείται. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 4 Ιουνίου.

in the heights 607

In the Heights του Τζον Μ. Τσου

Τοποθετημένο στις ισπανόφωνες γειτονιές της Νέας Υόρκης, το φιλμ ακολουθεί την ιστορία του ιδιοκτήτη ενός παντοπωλείου που κληρονομεί την περιουσία της γιαγιάς του στην Δομινικανή Δημοκρατία και διχάζεται ανάμεσα στο να επιστρέψει πίσω στη χώρα καταγωγής του ή να μείνει στη Νέα Υόρκη. Κινηματογραφική μεταφορά του πετυχημένου μιούζικαλ του Λιν Μανουέλ Μιράντα. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 18 Ιουνίου.

luca 607

Luca του Ενρίκο Κασαρόσα

Η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney/Pixar μιλάει για μια δυνατή φιλία ενός αγοριού και ενός τέρατος από την θάλασσα (το οποίο έχει μεταμορφωθεί σε άνθρωπο) στην Ιταλική Ριβιέρα. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 18 Ιουνίου.

venom 2 607

Venom: Let There Be Carnage του Αντι Σέρκις

Τομ Χάρντι επιστρέφει στον ρόλο του Venom ο οποίος αυτή την φορά έρχεται αντιμέτωπος με τον Γούντι Χάρελσον, στον ρόλο του ψυχοπαθούς δολοφόνου Κλίτους Κάσαντι, aka Carnage, και της Shriek την οποία ερμηνεύει η Ναόμι Χάρις. Η Μισέλ Γουίλιαμς επιστρέφει επίσης και όλα αυτά κάτω από την σκηνοθετική εποπτεία του Αντι Σέρκις. Ευχόμαστε μόνο το τελικό αποτέλεσμα να είναι καλύτερο του πρώτου. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις αρχές στις 25 Ιουνίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Venom: Let There Be Carnage»


ΙΟΥΛΙΟΣ

top gun maverick 607

Top Gun: Maverick του Τζόζεφ Κοζίνσκι

Τριαντατρία χρόνια μετά την πρώτη ταινία τα αεροπλάνα έχουν εξελιχθεί, αλλά ο Τομ Κρουζ μετά βίας έχει αποκτήσει μερικές ρυτίδες κι ο χαρακτήρας που υποδύεται όχι μόνο είναι ζωντανός, αλλά πετάει ακόμη. Κι εκπαιδεύει μια νέα γενιά πιλότων ανάμεσα στους οποίους κι ο γιος του Γκουζ, τον οποίο υποδύεται ο Μάιλς Τέλερ. Ο Εντ Χάρις, ο Τζον Χαμ, ο Γκλεν Πάουελ, η Τζένιφερ Κόνελι συμπρωταγωνιστούν, ενώ ο Βαλ Κίλμερ επιστρέφει ως Αϊσμαν. Σκηνοθετεί ο Τζόζεφ Κοζίνσκι του «Oblivion» και του «Tron: Legacy». Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 2 Ιουλίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Top Gun: Maverick».

Shang-Chi 607

Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings του Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον

Ο πρώτος Ασιάτης υπερήρωας έρχεται στο MCU με την ταινία «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings» με πρωταγωνιστή τον Σιμού Λιού και σκηνοθέτη τον Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον του «Short Term 12». Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 9 Ιουλίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings».

the green knight 607

The Green Knight του Ντέιβιντ Λόουερι

Βασισμένο σε έναν μύθο του 14ου αιώνα, το «The Green Knight» αφηγείται την ιστορία του Σερ Γκάουεν ανιψιού του Βασιλιά Αρθούρου ο οποίος είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τον Πράσινο Ιππότη, ένα τεράστιο πλάσμα με πράσινο δέρμα που δοκιμάζει την δύναμη και την αποφασιστικότητα των γενναίων ανδρών. Ο Σερ Γκάουεν θα αναμετρηθεί με φαντάσματα, κλέφτες και δολοπλόκους σε ένα ταξίδι που θα καθορίσει την ύπαρξή του και θα αποδείξει την αξία του στα μάτια της οικογένειάς του και του βασιλείου του και θα τον φέρει αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη πρόκληση που ένας άντρας αντιμετώπισε ποτέ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις 30 Ιουλίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Green Knight».

jungle cruise 607

Jungle Cruise του Ζομ-Κολέτ Σερά

Μετά τους «Πειρατές της Καραϊβικής», η Disney φέρνει στη μεγάλη οθόνη άλλο ένα της πετυχημένο ride των θεματικών της πάρκων με πρωταγωνιστές τους Ντουέιν Τζόνσον και Εμιλι Μπλαντ στα ίχνη ενός χαμένου θρύλου. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 30 Ιουλίου.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

suicide squad 2 607

The Suicide Squad 2 του Τζέιμς Γκαν

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό τίποτα από την πλοκή της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστού οι Μάργκο Ρόμπι, Τζέι Κόρτνεϊ, Βαϊόλα Ντέιβις και Τζόελ Κίναμαν οι οποίοι επιστρέφουν στους ρόλους των Χάρλεϊ Κουιν, Captain Boomerang, Αμάντα Γουόλερ και Ρικ Φλαγκ αντίστοιχα, ενώ ο Ιντρις Ελμπα έχει αντικαταστήσει τον Γουιλ Σμιθ στον ρόλο του Deadshot. Από το καινούργιο καστ, ο Τζον Σένα θα παίξει τον ρόλο του Peacemaker, o Ντέιβιντ Νταστμάλκιαν τον ρόλο του Polka-Dot Man, ο Ντάνιελ Μέλκιορ τον Ratcatcher, ο Σον Γκαν τον Weasel, ο Νέιθαν Φίλιον τον T.D.K. και Σιλβέστερ Σταλόνε. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 6 Αυγούστου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Suicide Squad 2».

Respect 607 4

Respect της Λισλ Τόμι

Τη μεγάλη ντίβα της soul μουσική Αρίθα Φράνκλιν, καλείται να υποδυθεί η Τζένιφερ Χάντσον - επιλογή της ίδιας της Φράνκλιν από το 2016 που η ταινία ήταν σε προπαραγωγή. Την Χάντσον πλαισιώνουν οι Φόρεστ Γουιτάκερ (ερμηνεύει τον πατέρα της Αρίθα), Μάρλον Γουάιανς (τον πρώτο της σύζυγο Τεντ Γουάιτ), Μέρι Τζέι Μπλάιτζ (στον ρόλο της Νταϊάνα Γουάσινγκτον), Μαρκ Μάρον (ως ο παραγωγός της Atlantic Records, Τζέρι Γουέξλερ). Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 11 Αυγούστου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Respect».

deep water 607

Deep Water του Αντριαν Λιν

Βασισμένο στο βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ, ένας άντρας, ο οποίος αφήνει την γυναίκα του να έχει εξωσυζυγικές σχέσεις για να αποφύγει το διαζύγιο, γίνεται ύποπτος για την εξαφάνιση των εραστών της. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μπεν Αφλεκ και η σύντροφός του Ανα ντε Αρμας. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 13 Αυγούστου.

bios 607

BIOS του Μιγκέλ Σαπότσνικ

Σε μια μεταποκαλυπτική Γη ένα ρομπότ, το οποίο φτιάχτηκε για να προστατεύει την ζωή του σκύλου του δημιουργού του, μαθαίνει για την ζωή, την αγάπη, την φιλία και τι σημαίνει το να είσαι άνθρωπος. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τομ Χανκς και Λόρα Χάριερ και αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 13 Αυγούστου (από τις 16 Απριλίου που ήταν αρχικά για φέτος προγραμματισμένη).

king's man 607

The King’s Man του Μάθιου Βον

Οι πιο στυγνοί τύραννοι, οι πιο φρικιαστικοί εγκέφαλοι του εγκλήματος, συνασπίζονται για να πυροδοτήσουν τον πόλεμο που θ' αφανίσει την ανθρωπότητα. Ενας άνδρας αναλαμβάνει, σε μια μεγάλη μάχη με το χρόνο, να τους κατατροπώσει. Εκείνος θα ηγηθεί της πρώτης ανεξάρτητης μυστικής υπηρεσίας: σωστά εξοπλισμένος και, κυρίως, σωστά ντυμένος! Στην ταινία, prequel της τριλογίας των «Kingsmen», πρωταγωνιστούν οι Ρέιφ Φάινς και, γύρω του, τους Τζέμα Αρτερτον, Ρις Ιφανς, Μάθιου Γκουντ, Τομ Χολάντερ, Χάρις Ντίκνσον, Ντάνιελ Μπριλ, Ντζιμόν Χούνσου και Τσαρλς Ντανς. H ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 20 Αυγούστου (από τις 12 Μαρτίου που ήταν για φέτος προγραμματισμένη). Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The King’s Man».

candyman 607

Candyman της Νία ΝταΚόστα

Βασισμένο σε ένα διήγημα του Κλάιβ Μπάρκερ, το πρώτο «Candyman» ήταν, εκτός από αρκούντως τρομακτικό, μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις μεταφυσικού τρόμου (πέρα από τη «Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών» του Ρομέρο) που έθιγε το ζήτημα του φυλετικού ρατσισμού και διέθετε ένα σαφές κοινωνικό πλαίσιο, με πεδίο δράσης την υποβαθμισμένη περιοχή και τα συγκροτήματα κατοικιών του Καμπρίνι Γκριν στο Σικάγο, κάτι που κάνει τον Πιλ το κατάλληλο πρόσωπο για να χειριστεί μια νέα ανάγνωση της ιστορίας, η οποία έκανε επιπλέον ενδιαφέρουσα χρήση της έννοιας του αστικού μύθου. Ο Τζόρνταν Πιλ και ο Γουίν Ρόζενφελντ (παραγωγός επίσης του «BlacKkKlansman») υπογράφουν το σενάριο και την παραγωγή της νέας ταινίας, την οποία περιγράφουν ως «πνευματικό σίκουελ». Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 27 Αυγούστου. [Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Candyman».[(https://flix.gr/news/candyman-new-teaser.html)

The Beatles: Get Back 607

The Beatles: Get Back του Πίτερ Τζάκσον

Μετά το «They Shall Not Grow Old», ο σκηνοθέτης των επικών ταινιών φαντασίας του Τόλκιν αφήνει τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά επιμένει στο σινεμά τεκμηρίωσης, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές του Beatles. Ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης ετοιμάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα, το οποίο θα χρησιμοποιήσει ως κορμό του τις 55 ώρες υλικού που τραβήχτηκαν το 1969 για τα γυρίσματα της ταινίας «Let It Be» (1970) του Μάικλ Λίντσεϊ-Χογκ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 27 Αυγούστου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το The Beatles: Get Back.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

death on the nile 607

Death on the Nile του Κένεθ Μπράνα

Ο Κένεθ Μπράνα επιστρέφει στην σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί ως ο εκκεντρικός ντετέκτιβ της Αγκάθα Κρίστι, Ηρακλής Πουαρό, ο οποίος αφήνει αυτή την φορά της παγωμένες Αλπεις για να πάει στον πιο ζεστό Νείλο και να εξιχνιάσει άλλον έναν φόνο. Η ταινία υπόσχεται ένα ακόμα all star καστ, ανάμεσά τους και οι Γκαλ Γκαντότ, Λετίσια Ράιτ, Αρμι Χάμερ, Ανέτ Μπένινγκ και Ράσελ Μπραντ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 17 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Death on the Nile».

a quiet place 2 607

A Quiet Place: Part II του Τζον Κραζίνσκι

Οι ήρωές μας, εκεί ακριβώς όπου τους αφήσαμε, λίγο σασπένς ακόμη και να μια από τις ταινίες που περιμένουμε να δούμε το 2021. Οχι μόνο επειδή αγαπήσαμε το πρώτο μέρος, αλλά γιατί χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και σε απόλυτη σύμπνοια με την ησυχία του όλου πράγματος αυτό το σίκουελ δείχνει το δρόμο για τα franchises που αξίζουν... Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 17 Σεπτεμβρίου (από τις 23 Απριλίου που ήταν για φέτος προγραμματισμένη). Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «A Quiet Place: Part II».

many saints of newark 607

The Many Saints of Newark του Αλαν Τέιλορ

Σε σενάριο του δημιουργού των «Sopranos» Ντέιβιντ Τσέις, η ταινία θα είναι το (άτυπο) prequel των «Sopranos» και θα εξιστορεί τη βίαιη περίοδο των 60ς και τις συμπλοκές ανάμεσα στις συμμορίες Ιταλών μεταναστών και Αφροαμερικανών που οδήγησαν στη διαμόρφωση της μαφιόζικης ιεραρχίας στην εγκληματική κοινότητα του Νιου Τζέρσεϊ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 24 Σεπτεμβρίου (αναμένονταν αρχικά φέτος για τις 12 Μαρτίου). Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Many Saints of Newark».

The Eyes of Tammy Faye 607

The Eyes of Tammy Faye του Μάικλ Σόουγουολτερ

Ο σκηνοθέτης του «The Big Sick» ετοιμάζει μια ταινία για την άνοδο και πτώση της τηλε-ευαγγελίστριας Τάμι Φέι Μπέικερ, με την Τζέσικα Τσαστέιν στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Αντριου Γκάρφιλντ στον ρόλο του άντρα της Τζιμ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 24 Σεπτεμβρίου.

Three Thousand Years of Longing 607

Three Thousand Years of Longing του Τζορτζ Μίλερ

Ο Αυστραλός σκηνοθέτης ανακοίνωσε πως η επόμενη ταινία του δεν θα έχει καμία σχέση με το σύμπαν του Mad Max. Αντιθέτως, αποκάλυψε πως το επόμενο κινηματογραφικό του σχέδιο θα είναι ένα επικό ρομάντζο φαντασίας με τον τίτλο «Three Thousand Years of Longing». Ο ίδιος ο Μίλερ υπογράφει το πρωτότυπο σενάριο της ταινίας, για την υπόθεση της οποίας τίποτα παραπάνω δεν έχει γίνει γνωστό, πέρα από το ότι θα περιστρέφεται γύρω από ένα… τζίνι με πρωταγωνιστές την Τίλντα Σουίντον και τον Ιντρις Ελμπα. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες κάποια στιγμή μέσα στον Σεπτέμβριο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Three Thousand Years οf Longing»


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

dune 607

Dune του Ντενί Βιλνέβ

Ο Ντενί Βιλνέβ ετοιμάζεται να εκπληρώσει το όνειρο ζωής του μεταφέροντας στον κινηματογράφο την επική σειρά βιβλίων του Φρανκ Χέρμπερτ «Dune» μαζί ένα εξαιρετικό καστ όπως τους Τίμοθι Σαλαμέ, Οσκαρ Αϊζακ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Ζεντάγια, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν κα τον Τζέισον Μομόα. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες και στο HBO Max την 1η Οκτωβρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Dune».

no time to die 607

No Time to Die του Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα

Ο Μποντ έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση, και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στην Τζαμάικα. Η γαλήνη του θα διακοπεί, όταν ο παλιός του φίλος Φίλιξ Λέιτερ της ΣΙΑ εμφανίζεται ζητώντας τη βοήθειά του. Η αποστολή διάσωσης ενός επιστήμονα που τον έχουν απαγάγει αποδεικνύεται πιο περίπλοκη απ’ ό,τι αναμενόταν, οδηγώντας τον Μποντ στα χνάρια ενός μυστηριώδους κακοποιού, ο οποίος κατέχει μια επικίνδυνη νέα τεχνολογία. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 8 Οκτωβρίου (από τις 2 Απριλίου που ήταν για φέτος προγραμματισμένη). Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «No Time to Die»

the last duel 607

The Last Duel του Ριντλεϊ Σκοτ

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Ερικ Γιάγκερ το «The Last Duel» αφηγείται την αληθινή ιστορία της μονομαχίας δύο ιπποτών, του Ζαν ντε Καρούζ και του Ζακ ΛεΓκρί που από παιδικοί φίλοι έγιναν θανάσιμοι εχθροί, όταν η γυναίκα του πρώτου κατηγόρησε τον δεύτερο ότι την βίασε όσο ο συζυγός της πολεμούσε μακριά από το σπίτι. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ανταμ Ντράιβερ, Ματ Ντέιμον, Μπεν Αφλεκ και Τζόντι Κόμερ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 15 Οκτωβρίου.Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Last Duel»

halloween kills 607

Halloween Kills του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Η Τζέιμι Λι Κέρτις επιστρέφει ως Λόρι Στρόουντ στη δεύτερη ταινία της τριλογίας του reboot/sequel του νέου «Halloween». Δεν γνωρίζουμε πολλά ακόμα από το σενάριο, αλλά αν η πρώτη ταινία απέδειξε κάτι τότε σίγουρα ετοιμαζόμαστε για με αιματηρά διασκεδαστική συνέχεια. Η ταινία αναμένεται στις 15 Οκτωβρίου στις αίθουσες. Διαβάστε περισσότερα εδώ για το «Halloween Kills».

last night in soho 607

Last Night in Soho του Εντγκαρ Ράιτ

Ο Ράιτ προσπαθεί να δοκιμάσει την τύχη στο είδος του ψυχολογικού θρίλερ με μια ταινία η οποία διαδραματίζεται στο Λονδίνου της δεκαετίας του ’60 με πρωταγωνιστές τους Ανια Τέιλορ-Τζόνσον, Ματ Σμιθ και Τομασίν ΜακΚένζι. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 22 Οκτωβρίου (από τις 23 Απριλίου που ήταν αρχικά για φέτος προγραμματισμένη).

antlers 607

Antlers του Σκοτ Κούπερ

Ταινία τρόμου, σε παραγωγή Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, που ακολουθεί μια δασκάλα η οποία προσπαθεί να προστατέψει ένα μικρό παιδί από ένα μυθολογικό τέρας. Πρωταγωνιστούν η Κέρι Ράσελ και ο Τζέσε Πλέμονς. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 29 Οκτωβρίου.


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

elvis 607

Ατιτλοφόρητη ταινία για τον Ελβις Πρίσλεϊ από τον Μπαζ Λούρμαν

Μια βιογραφική ταινία για τον βασιλιά του ροκ εν ρολ με πρωταγωνιστές τους Τομ Χανκς, Οστιν Μπάλτερ, Ολίβια Ντεζόνγκ και Γιολάντα Κουάρτλεϊ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 5 Νοεμβρίου.

The Eternals 607

The Eternals της Κλόε Ζάο

Η τέταρτη φάση του MCU συνεχίζεται με την πρώτη γνωριμία μας με τους υπερήρωες Eternals. Βασισμένο στην ομότιτλη σειρά κόμικ του Τζακ Κέρμπι, το «The Eternals» ακολουθεί τις περιπέτειες των παντοδύναμων και σχεδόν αθάνατων όντων γνωστών ως Eternals, και των αιώνιων αντιπάλων τους, the Deviants, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από κοσμικές οντότητες με το όνομα Celestials. Σύμφωνα με τον Κέβιν Φιγκ, η ταινία θα ακολουθεί τα πρότυπα του «Guardians of the Galaxy», στον τρόπο που θα συστήνει από το μηδέν μια νέα ομάδα ηρώων, αντί να τους εισάγει σταδιακά στο ευρύτερο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, όπως έκανε με τους «Avengers». Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τους «Eternals».

ghostbusters afterlife 607

Ghostbusters: Afterlife του Τζέισον Ράιτμαν

Το πρώτο επίσημο σίκουελ της σειράς έρχεται 35 χρόνια μετά σε έναν κόσμο που από ότι φαίνεται έχει ξεχάσει τους Ghostbusters και τα παραφυσικά φαινόμενα. Στην ταινία θα επιστρέψουν οι Μπιλ Μάρεϊ, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ και Νταν Ακροιντ, αλλά η ταινία θα επικεντρωθεί στις περιπέτειες των Κάρι Κουν, Πολ Ραντ και Φιν Γούλφχαρντ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 11 Νοεμβρίου (από τις 11 Ιουνίου που ήταν αρχικά για φέτος προγραμματισμένη).

king richard 607

King Richard του Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν

Μια ματιά στις ζωές των Βένους και Σερένα Γουίλιαμς και για το πως έγιναν δυο από τις πιο διάσημες τενίστριες όλων των εποχών, υπό την καθοδήγηση και την προπόνηση του πατέρα τους Ρίτσαρντ Γουίλιαμς. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 19 Νοεμβρίου.

mission impossible 7 607

Mission: Impossible 7 του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

Μέχρι στιγμή η πλοκή της ταινία παραμένει άγνωστη αλλά γνωρίζουμε πως θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου. [Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Mission: Impossible 7».[(https://flix.gr/news/audio-leaked-of-tom-cruise-screaming-at-mission-impossible-7-crew-after-covid-19-rules-were-broken.html)

gucci 607

Gucci του Ρίντλεϊ Σκοτ

Η δεύτερη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ για φέτος για την Πατρίτσια Ρεγγιάνι, την πρώην γυναίκα του Μαουρίσιο Γκούτσι, η οποία προσπάθησε να δολοφονήσει τον άντρα της, τον εγγονό του διάσημου σχεδιαστή μόδας Γκούτσιο Γκούτσι, με ένα εξαιρετικό καστ με ονόματα όπως Ανταμ Ντράιβερ, Τζάρεντ Λέτο, Lady Gaga, Αλ Πατσίνο, Τζέρεμι Αϊρονς. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 24 Νοεμβρίου.


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Nightmare Alley 607

Nightmare Alley του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Το remake του φιλμ νουάρ του 1947 όπου ένας απατεώνας ενώνει τις δυνάμεις του με μια γυναίκα ψυχίατρο για να κλέψουν τα λεφτά ανυποψίαστων πελατών έχει ένα εξαιρετικό καστ με ονόματα όπως του Μπράντλεϊ Κούπερ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τόνι Κολέτ, Ρούνεϊ Μάρα και Γουίλεμ Νταφόε. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου.

west side story 607

West Side Story του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Οι Jets και οι Sharks επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη, μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας των Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζερόμ Ρόμπινς το 1961, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ και μια εκ νέου διασκευή του διάσημου μιούζικαλ που παίχτηκε πρώτη φορά το 1957 για να γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών. Μια ακόμη εκδοχή του «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, το «West Side Story» αφηγείται τον απαγορευμένο έρωτα ανάμεσα σε ένα αγόρι (Τόνι) και ένα κορίτσι (Μαρία) δυο αντίπαλων συμμοριών στη Νέα Υόρκη του 1957. Την εκδοχή του Σπίλμπεργκ υπογράφει σεναριακά ο βραβευμένος με Πούλιτζερ και υποψήφιος για Οσκαρ, Τόνι Κούσνερ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 10 Δεκεμβρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «West Side Story».

spider-man 3 607

Spider-Man 3 του Τομ Γουάτς

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για το σενάριο, αλλά οι πρώτες πληροφορίες θέλουν η ταινία να μοιάζει με έναν τρελό reunion όλων των κινηματογραφικών Spider-Man, με τον Αντριου Γκάρφιλντ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στα δυο «The Amazing Spider-Man», να έχει ήδη υπογράψει για να επιστρέψει στον ρόλο του για την ταινία, ενώ ο Τόμπι Μαγκουάιρ, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του Spider-Man στις τρεις ταινίες του Σαμ Ράιμι, βρίσκεται ήδη στις τελικές διαπραγματεύσεις, πηγαίνοντας έτσι προς ένα live action «Into the Spider-verse». Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 17 Δεκεμβρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Spider-Man 3».

matrix 4 607

Matrix 4 της Λάνα Γουατσόφσκι

Μετά από 18 χρόνια είμαστε έτοιμοι και πάλι να επιστρέψουμε στο «Matrix» σε σενάριο το οποίο γράφει η ίδια μαζί με τον Αλεξάντερ Χέμον και τον Ντέιβιντ Μίτσελ (τον συγγραφέα του «Cloud Atlas»), και μαζί με τους Κιάνου Ριβς και Κάρι-Αν Μος θα πρωταγωνιστήσουν και οι Γιάχια Αμπντούλ-Μάτιν ΙΙ, Τζέντα Πίκετ Σμίθ, Τζέσικα Χένγουικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις και Τζόναθαν Γκροφ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Matrix 4».

babylon 607

«Babylon» του Ντάμιεν Σαζέλ

Δεν υπάρχουν ακόμα πολλές πληροφορίες για το τι διαπραγματεύεται η νέα του ταινία, εκτός από το ότι θα στρέφει τον καθρέφτη στην ίδια την κινηματογραφική βιομηχανία, μία πραγματική «Βαβυλώνα», με πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ, Μάργκο Ρόμπι και Τόμπι Μαγκουάιρ.


2022

morbius 607

Morbius του Ντάνιελ Εσπινόζα

Ο Τζάρεντ Λέτο πρωταγωνιστεί στη δεύτερη live action ταινία που έρχεται από το Spider-Verse ως ο Δρ. Μάικλ Μόρμπιους, ενός επιστήμονα που προσπαθεί να γιατρέψει τον εαυτό του από μια σπάνιο αιμοφιλική αρρώστια και καταλήγει όμως να μεταμορφωθεί σε βρικόλακα, μαζί με υπεράνθρωπη δύναμη, κυνόδοντες και φυσικά την δίψα για αίμα. Ο Μόρμπιους ξεκίνησε ως ένας από τους αντιπάλους του Spider-Man, αλλά γρήγορα κατάφερε να ανέβει στο στάτους του ήρωα μιας και προσπαθεί να πολεμήσει το τέρας που κρύβει μέσα του. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 21 Ιανουαρίου 2022 (από τις 19 Μαρτίου και αργότερα στις 8 Oκτωβρίου 2021 που ήταν προγραμματισμένο). Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Morbius».

uncharted 607

Uncharted του Ρούμπεν Φλάισερ

Πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του video game της Sony με τον Τομ Χόλαντ να πρωταγωνιστεί ως ο νεαρός τυχοδιώχτης Νέιθαν Ντρέικ και μαζί του πρωταγωνιστούν επίσης και ο Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο οποίος αρχικά ήταν να παίξει το ρόλο του Νέιθαν Ντρέικ αλλά τώρα πρωταγωνιστεί ως ο μέντοράς του, Βίκτορ «Σάλι» Σάλιβαν, ο Αντόνιο Μπαντέρας, η Σοφία Αλι και η Τάτι Γκαμπριέλ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 11 Φεβρουαρίου 2022 (από τις 16 Ιουλίου 2021 που ήταν αρχικά προγραμματισμένη). Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Uncherted».


ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - TBA

Un Triomphe 607

Ενας Θρίαμβος (Un Triomphe) του Εμανουέλ Κουρκόλ

Ο Ετιέν, ένας συχνά εκτός δουλειάς ηθοποιός, δουλεύει ως υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή, όπου μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κατάδικους για να ανεβάσουν το διάσημο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, Περιμένοντας τον Γκοντό. Όταν του επιτραπεί να πάρει την ομάδα των κρατούμενων σε περιοδεία του έργου σε κανονικά θέατρα έξω από τη φυλακή, ο Ετιέν επιτέλους αισθάνεται ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγάλη του ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο του στη σκηνή και στη ζωή. Βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία 2020.

the woman in the window 607

The Woman in the Window του Τζο Ράιτ

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του του Α. Τζ. Φιν και σε σενάριο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Τρέισι Λετς, η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η Εϊμι Ανταμς, πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ όπου ακολουθεί μια αγοραφοβική παιδοψυχαναλύτρια η οποία πιάνει φιλικές σχέσεις με την απέναντι γειτόνισσα. Η ζωή της όμως γίνεται άνω κάτω όταν η γυναίκα αυτή εξαφανίζεται και η ίδια υποπτεύεται πως κάτι κακό της έχει συμβεί. Πέρα από την Ανταμς ο Ράιτ έχει μαζέψει ένα εξαιρετικό καστ στην ταινία του όπως τους Τζουλιάν Μουρ, Γκάρι Ολντμαν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Γουάιατ Ράσελ, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι και άλλους. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Woman in the Window».

army of the dead 607

Army of the Dead του Ζακ Σνάιντερ

Μετά από ένα ξέσπασμα ζόμπι στο Λας Βέγκας, μια ομάδα από μισθοφόρους στρατιώτες αποφασίζουν να περάσουν την ζώνη της καραντίνας και να δοκιμάσουν να κάνουν τη μεγαλύτερη ληστεία που έχει γίνει ποτέ. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι.

bigbug 607

Bigbug του Ζαν-Πιέρ Ζενέ

Μια ομάδα κατοίκων προαστίων, οι οποίοι δεν σταματούν να μαλώνουν μεταξύ τους για το παραμικρό, βρίσκονται παγιδευμένοι μαζί όταν ξεκινά η επανάσταση των ανδροειδών και τα ρομπότ τους τους κλείνουν μέσα για την δική τους ασφάλεια. Η ταινία αναμένεται να βγει στο Netflix (και ίσως και στις αίθουσες).

melanie laurent 607

The Mad Woman’s Ball της Μελανί Λοράν

Μια γυναίκα, η οποία κρατήθηκε χωρίς την θέλησή της στο νοσοκομείο Σαλπερτιέ, καταφέρνει να το σκάσει. Πρωταγωνιστούν οι Μελανί Λορέντ και Μπέντζαμιν Βοϊσίν.

they cloned tyrone 607

They Cloned Tyrone του Τζούελ Τέιλορ

Μια σειρά από ανατριχιαστικά γεγονότα οδηγούν μια ομάδα στα ίχνη μιας φρικτής κυβερνητικής συνομωσίας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζέιμι Φοξ, Τζον Μπογιέγκα και Τεγιόνα Πάρις. Η ταινία αναμένεται να βγει στο Netflix.

false positive 607

False Positive του Τζον Λι

Η ηθοποιός Ιλάνα Γκλέιζερ, γνωστή από το «Broad City», γράφει το σενάριο της ταινίας μαζί με τον Τζον Λι ο οποίος και θα την σκηνοθετήσει. Η Γκλέιζερ μάλιστα θα πρωταγωνιστεί μαζί με τους Τζάστιν Θερού και Πιρς Μπρόσναν, σε μια ταινία η οποία θα ακολουθεί την ιστορία ενός ζευγαριού (Γκλέιζερ, Θερού) οι οποίοι πάνε σε έναν γιατρό γονιμότητας (Μπρόσναν) καθώς δυσκολεύονται να κάνουν παιδί. Ο γιατρός όμως τους εξαπατά βάζοντάς τους να χρησιμοποιήσουν το δικό του σπέρμα. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «False Positive»

ρόμπιν ράιτ 607

Land της Ρόμπιν Ράιτ

Το σενάριο υπογράφουν ο Τζέσι Τσάθαμ και η (υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα για το «The Post») Λιζ Χάνα και τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει στην Αλμπέρτα, στον Καναδά. Η ιστορία ακολουθεί την Ιντι, μια κοσμική δικηγόρο που, μετά από μια καθοριστική απώλεια, αποσύρεται από τα εγκόσμια στη μοναξιά της φύσης. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά επίσης η Ρόμπιν Ράιτ, ενώ για να σταθεί δίπλα της επιλέγει τον Ντέμιαν Μπισίρ, με τον οποίο, άλλωστε, συνεργάστηκαν στο «The Congress» του Αρι Φόλμαν το 2013. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Land»

The Electrical Life of Louis Wain 607

The Electrical Life of Louis Wain του Γουίλ Σαρπ

Οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Κλερ Φόι πρωταγωνιστούν στην βιογραφική ταινία για την ζωή του ζωγράφου του 19ου αιώνα Λούς Γουάιν, ο οποίος έγινε γνωστός για τους πίνακες με γάτες.

dog 607

Dog των Τσάνινγκ Τέιτουμ και Ριντ Κάρολιν

Η ταινία η οποία σηματοδοτεί την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Τέιτουμε αλλά και την επιστροφή του μπροστά από τις κάμερες μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας. Πρόκειται για μια ταινία στην οποία ένας στρατιώτης ταξιδεύει με το σκύλο του στο μήκος των ακτών του Ειρηνικού Ωκεανού για να πάει στην κηδεία ενός πολύ καλού του φίλου. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι.

Mona Lisa and the Blood Moon 607

Mona Lisa and the Blood Moon της Ανα Λίλι Αμίρπουρ

Η σκηνοθέτης του «A Girl Walks Home Alone at Night» ετοιμάζει μια νέα ταινία για ένα κορίτσι με ασυνήθιστες δυνάμεις το οποίο δραπετεύει από ένα άσυλο και προσπαθεί να πάει μόνο του στη Νέα Ορλεάνη.

The Brutalist 607

The Brutalist του Μπρέιντι Κόρμπετ

Οι Βανέσα Κίρμπι, Μαριόν Κοτιγιάρ, Σεμπάστιαν Σταν και Τζόελ Ετζερτον πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Vox Lux» για μια αρχιτέκτονα η οποία ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη το 1947 και από τότε ξοδεύει τρεις δεκαετίες για να δημιουργήσει το αριστούργημά της.

Italian Studies 607

Italian Studies του Ανταμ Λίον

Μέχρι στιγμής η πλοκή της ταινίας παραμένει άγνωστη αλλά γνωρίζουμε πως πρωταγωνιστού οι Βανέσα Κίρμπι και Ντέιβιντ Ατζάλα από τον σκηνοθέτη της ταινίας «Gimme the Loot» το οποίο ήταν υποψήφιο το 2012 στις Κάννες για το βραβείο Ενα Κάποιο Βλέμμα.

dual 607

Dual του Ράιλι Στερνς

Οι Κάρεν Γκίλαν, Ααρον Πολ και Τζέσι Aϊζενμπεργκ πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του σκηνοθέτη «The Art of Self-Defense», όπου μια γυναίκα μαθαίνει πως θα πεθάνει σε λίγο καιρό και αποφασίζει να κλωνοποιήσει τον εαυτό της, μια διαδικασία που καταλήγει να έχει απρόσμενες, περίεργες συνέπειες.

david o russell 607

Ατιτλοφόρητη ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Μέχρι στιγμής η πλοκή της ταινίας δεν είναι γνωστή, αλλά σε αυτή πρωταγωνιστούν οι Μάργκο Ρόμπι, Κρίστιαν Μπέιλ και Τζόν Ντέιβιντ Γουάσινγκτον. Τα γυρίσματα αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές του 2021, με ημερομηνία κυκλοφορίας στα τέλη του χρόνου.

the lost daughter 607

* The Lost Daugter της Μάγκι Τζίλενχαλ*

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Ελενα Φεραντέ, η ταινία ακολουθεί την Λήδα, καθηγήτρια πανεπιστημίου, χωρισμένη εδώ και καιρό, η οποία αφοσιωμένη εξ ολοκλήρου στις κόρες της και στη δουλειά της. Οταν όμως τα δυο κορίτσια φεύγουν για να ζήσουν με τον πατέρα τους στον Καναδά, η Λήδα, αντί να στενοχωρηθεί, νιώθει ξαφνικά ελεύθερη. Η ζωή της τώρα φαντάζει πιο εύκολη. Αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Νότιας Ιταλίας. Μετά τις πρώτες ξέγνοιαστες μέρες, η συνάντηση με τα μέλη μιας «θορυβώδους» οικογένειας από τη Νάπολη θα φέρει στην επιφάνεια μνήμες των δύσκολων αποφάσεων και των συνεπειών τους για την ίδια και την οικογένειά της. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ολίβια Κόλμαν στο ρόλο της «Λήδας», Ντακότα Τζόνσον (στο ρόλο της μυστηριώδους γυναίκας που η Λήδα γνωρίζει στις διακοπές της), Πίτερ Σάρσγκαρντ και Τζέσι Μπάκλεϊ («Judy», «Beast»). Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Lost Daugter»

don't worry darling 607

Don’t Worry Darling της Ολίβια Γουάιλντ

Μετά το λατρεμένο indie «Booksmart», η Γουάιλντ επιστρέφει με μια ταινία στην οποία η ζωή μιας δυστυχισμένης νοικοκυράς στην δεκαετία του ’50 γίνεται άνω κάτω όταν ανακαλύπτει ένα σκοτεινό μυστικό του άντρα της. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Φλόρενς Που και Κρις Πάιν.

The Velvet Underground 607

The Velvet Underground του Τοντ Χέινς

Ενα ντοκιμαντέρ για την δημιουργία μιας από τις πιο σημαντικές μπάντες σε ροκ εν ρολ, με αρχαϊκό υλικό και συνεντεύξεις, ανάμεσα σε άλλους, από τους Λου Ριντ, Τζον Κέιλ και Αντι Γουόρχολ.

On A Half Clear Morning 607

On A Half Clear Morning του Μπρούνο Ντουμόντ

Η Λέα Σεϊντού πρωταγωνιστεί ως μια πολυάσχολη τηλεοπτική σταρ, τόσο στην καριέρα της όσο και στην προσωπική της ζωή, της οποίας η ζωή ανατρέπεται μετά από ένα φρικιαστικό αυτοκινητικό δυστύχημα.

zola 607

Zola της Γιανίκσα Μπράβο

Η νέα της ταινία μετά το «Lemon» θα μιλάει για μια στρίπερ, με το όνομα Ζολά, η οποία αποφασίζει να ταξιδέψει στην Φλόριντα.

stillwater 607

Stillwater του Τομ ΜακΚάρθι

Στη νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Spotilight», πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον ως ένας πατέρας από την Οκλαχόμα ο οποίος ταξιδεύει στην Γαλλία για να προσπαθήσει να απαλλάξει την κόρη του από ένα έγκλημα, η οποία επιμένει πως δεν έχει διαπράξει. Η ταινία αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο.

sean baker 607

Red Rocket του Σον Μπέικερ

Ο σκηνοθέτης του «Tangerine» και «The Florida Project» επιστρέφει μέσα στο 2020 με μια ταινία, της οποίας η πλοκή παραμένει ακόμα άγνωστη.

Benedetta 607

Benedetta του Πολ Βερχόφεν

Μια καλόγρια σε ένα μοναστήρι της Ιταλίας το 17ο αιώνα υποφέρει από ερωτικά και θρησκευτικά οράματα, μέχρι που η ένταση θα εκτονωθεί στη σχέση της με μια πιο νεαρή δούλη του Θεού στη νέα ταινία του Πολ Βερχόφεν όπου πρωταγωνιστούν η Βιρζινί Εφιρά και η Δάφνη Πατακιά. Σίγουρη πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών το Μάιο. Από τις ταινίες που περιμένουμε περισσότερο, ειδικά μετά την αναβολή της ολοκληρώσής της πέρσι λόγω προβλημάτων υγείας του Πολ Βερχόφεν. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Benedetta».

The Card Counter 607

The Card Counter του Πολ Σρέιντερ

Ο Οσκαρ Αϊζακ πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Γουλιέλμου Τέλου, έναν παθιασμένο τζογαδόρο και πρώην στρατιωτικό, ο οποίο προσπαθεί να αλλάξει την ζωή ενός νεαρού άντρα που προσπαθεί να εκδικηθεί έναν κοινό εχθρό από το παρελθόν τους. Η ταινία αναμένεται κάποια στιγμή στο μέσο του 2021.

Radioscopie 607

Radioscopie της Κλερ Ντενί

Η Ντενί θα συνεργαστεί ξανά με την Ζιλιέτ Μπινός σε μια ταινία για το γαλλικό ραδιόφωνο, μέρος της οποία θα γυριστεί στο διάσημο Maison de la Radio στο Παρίσι.

killing and dying 607

Les Olympiades του Ζακ Οντιάρ

Βασισμένο στο graphic novel του Εϊντριεν Τομίνε, έναν από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς κομίστες των ημερών μας, η ταινία έχει ήδη ξεκινήσει γυρίσματα στο Παρίσι και δεν έχουμε προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για το καστ, ή την σύνθεση της υπόθεσης της η οποία θα επικεντρώνεται κυρίως μέσα από τις μικρές ιστορίες του βιβλίου «Killing and Dying».

ete 85 607

Eté 85 του Φρανσουά Οζόν

Το φιλμ που έρχεται μετά την τεράστια επιτυχία της προηγούμενης ταινίας του Φρανσουά Οζόν, «Θέλημα Θεού» έχει για ήρωα ένα δεκαεξάχρονο αγόρι του οποίου τα όνειρα είναι λίγο διαφορετικά από των συμμαθητών του: Οχι να κερδίσει το πιο όμορφο κορίτσι, όχι να κάνει τους πιο cool φίλους, όχι να πετύχει στην πιο δημοφιλή σχολή, ούτε καν να περάσει το πιο ξέφρενο καλοκαίρι της ζωής του. Ο Αλέξις ονειρεύεται μόνο τον θάνατο, γιατί στο μυαλό του δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το τέλος. Κι όπως την πιο νόστιμη μπουκιά από ένα πιάτο, την φυλάς για το τέλος, εκείνος φυλάει τον θάνατό του για το τέλος του καλοκαιριού και των διακοπών. Κι αυτή η ταινία είναι η ιστορία του πως μέσα από τα όνειρά του για το τέλος του, ο Αλέξις ανακάλυψε τον εαυτό του. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Eté 85».

triangle of sadness 607

Triangle of Sadness του Ρούμπεν Εστλουντ

Η επόμενη ταινία του Σουηδού σκηνοθέτη μετά το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Τετράγωνο», θα ασχολείται με τον κόσμο της μόδας και το μεγαλύτερο μέρος του θα λαμβάνει χώρα σε ένα πολυτελές γιοτ, του οποίου ο καπετάνιος κάποια στιγμή, θέλοντας να εκδικηθεί τους κακομαθημένους επιβάτες του, θα τους σερβίρει ένα υπερβολικά πλούσιο γεύμα, στην διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας, σε μια γαστρονομικά εφιαλτική μεταφορά για το τέλος του Δυτικού πολιτισμού. Κι από εκεί, οι επιβάτες του πλοίου θα βρεθούν ναυαγοί σε ένα έρημο νησί με την ιεραρχία της δύναμης να αλλάζει ριζικά και μια μεσήλικη Φιλιππινέζα καμαριέρα να έχει το πρόσταγμα στον αγώνα της ομάδας για επιβίωση. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Triangle of Sadness».

jonathan glazer 607

Ατιτλοφόρητη ταινία του Τζόναθαν Γκλέιζερ για το Ολοκαύτωμα

Ελάχιστα γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Under the Skin», η οποία θα εξελίσσεται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα έχει να κάνει μάλλον με έναν αξιωματικό των Ναζί ο οποίο ερωτεύεται την γυναίκα του διοικητή του στρατοπέδου.

decision to leave 607

Decision to Leave του Παρκ Τσαν-γουκ

O Παρκ Τσαν-γουκ επιστρέφει με μια ταινία της οποίας το σενάριο, το οποίο παίζει με φιλμ νουάρ τροπές με δυνατές χιτσοκικές πινελιές, το έχει γράψει μαζί με την χρόνια συνεργάτη του Τσανγκ Σέο-κιούνγκ, θα μιλάει για έναν ντεντέκτιβ (τον Παρκ) μια υπόθεση πιθανής δολοφονίας σε μια ορεινή περιοχή. Αρχίζει να υποψιάζεται την χήρα του άντρα (την Τανγκ), για την οποία αρχίζει όμως να την βλέπει και ερωτικά. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Decision to Leave»

the last planet 607

The Way of the Wind του Τέρενς Μάλικ

Απ' όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, είναι μια ταινία που αναπαριστά κεφάλαια από τη ζωή του Χριστού μέσα από τις παραβολές των Ευαγγελίων. Ο οσκαρικός ηθοποιός Μαρκ Ράιλανς, ωστόσο, ανέλαβε την... αποκάλυψη, σε συνέντευξη που έδωσε ως προσκεκλημένος στο Φεστιβάλ της Ντοβίλ. Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι οι πρωταγωνιστές του Τέρενς Μάλικ θα είναι ο Γκέζα Ρέριγκ στο ρόλο του Ιησού (ο Ούγγρος ποιητής που πρωταγωνίστησε συγκλονιστικά στον «Γιο του Σαούλ», ο Ματίας Σχούναρτς στο ρόλο του Αγίου Πέτρου (ο Βέλγος ηθοποιός κρατά ένα ρόλο και στο «A Hidden Life») και ο Μαρκ Ράιλανς, φυσικά, που υποδύεται τον Διάβολο, όχι σε μία, αλλά σε τέσσερις ενσαρκώσεις του! Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Way of the Wind»

memoria 607

Memoria του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν

Το «Memoria» γυρίστηκε μέσα και γύρω από την Μπογκοτά και παρακολουθεί την ηρωίδα της Τίλντα Σουίντον, μιας Σκοτσέζας που καλλιεργεί ορχιδέες, η οποία ταξιδεύει στην Κολομβία για να επισκεφθεί την άρρωστη αδελφή της. Κάθε βράδυ, ο ύπνος της διακόπτεται από όλο και πιο δυνατούς, επαναλαμβανόμενους θορύβους και οράματα που μοιάζουν να θέτουν την ταυτότητά της υπό αμφισβήτηση. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Memoria»

No Sudden Move 607

No Sudden Move του Στίβεν Σόντερμπεγρκ

Με πρωταγωνιστές τους Ντον Τσιντλ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τζον Χαμ, Ματ Ντέιμον και Τζούλια Φοξ, η ταινία ακολουθεί μια ομάδα από εγκληματίες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες και πρέπει να συνεργαστούν μαζί για να ανακαλύψουν τι συμβαίνει.

Next Goal Wins 607

Next Goal Wins του Τάικα Γουατίτι

Ο Ολλανδός προπονήτης Τόμας Ρόνγκεν προσπαθεί να κερδίσει το ακατόρθωτο στοίχημα με το να μετατρέψει την Αμερικάνικη Σαμόα ομάδα ποδοσφαίρου από χαμένους σε νικητές. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Φασμπέντερ, Αρμι Χάμερ και Ελίζαμπεθ Μος.

Julia Ducournau 607

Titane της Ζουλιά Ντουκουρνό

Το σενάριο, με την υπογραφή της σκηνοθέτη, ξεκινά σ' ένα αεροδρόμιο, όπου οι τελωνειακοί συλλαμβάνουν ένα νέα άνδρα με τραύματα στο πρόσωπό του. Ισχυρίζεται ότι ονομάζεται Αντριέν Λεγκράν κι ότι, ως παιδί, δέκα χρόνια νωρίτερα, εξαφανίστηκε. Για τον Βενσάν, τον πατέρα του, αυτό σημαίνει το τέλος ενός μακροχρόνιου εφιάλτη και, επιτέλους, τον παίρνει μαζί του στο σπίτι. Ταυτόχρονα, μια σειρά από βίαιες δολοφονίες εγκλωβίζουν την περιοχή σ' ένα κλίμα πίεσης. Η Αλεξιά, μοντέλο σε έκθεση αυτοκινήτων, έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ιδανικού θύματος. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Titane»

john boyega 607

Rebel Ridge του Τζέρεμι Σολνιέρ

Ο Τζον Μπογιέγκα πρωταγωνιστεί στην ταινία του σκηνοθέτη του «Blue Ruin», ένα γεμάτο αδρεναλίνη θρίλερ το οποίο εξερευνά τον συστημικό ρατσισμό της Αμερικής με πολλές σκηνές δράσεις, σασπένς και μαύρο χιούμορ.

Petite Maman 607

Petite Maman της Σελίν Σιαμά

Η σκηνοθέτης του «Το Πορτρέτο Μιας Γυναίκας Που Φλέγεται» επιστρέφει με μια ταινία από την οποία γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα, μόνο ότι ασχολείται με μια οικογένεια στο Παρίσι.

Annette

Annette του Λεός Καράξ

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Λεός Καράξ, με την Μαριόν Κοτιγιάρ (αντικατέστησε την Ρούνι Μάρα που είχε αντικαταστήσει η Μισέλ Γουίλιαμς) και τον Ανταμ Σάντλερ υπό τη μουσική υπόκρουση των Sparks. Ολα δείχνουν ότι η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών το Μάιο.

The Northman 607

The Northman του Ρόμπερτ Εγκερς

Γραμμένο από τον Εγκερς και τον Ισλανδό συγγραφέα και ποιητή (και στενό συνεργάτη της Μπιορκ), Σιόν, το «The Northman» θα είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα δράμα στον κόσμο των Βίκινγκ, στην Ισλανδία του 10ου αιώνα, η ιστορία ενός πρίγκιπα που ζητά εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του πίσω στον δέκατο αιώνα - την ιδέα, άλλωστε, έφερε στον σκηνοθέτη ο νεο-Βίκινγκ Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ που θα υποδύεται τον κεντρικό ήρωα, με τη Νικόλ Κίντμαν, «σύζυγό του» στο «Big Little Lies», να ενσαρκώνει, εδώ, τη μητέρα του. Το ζηλευτό καστ συμπληρώνουν οι Γουίλεμ Νταφόε, Μπιορκ, Ιθαν Χοκ, Κλες Μπανγκ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Northman».

Armageddon Time cast 607

Armageddon Time του Τζέιμς Γκρέι

Ο Τζέιμς Γκρέι («Kάποτε στην Νέα Υόρκη», «Two Lovers», «We Own the Night») βρήκε το πρότζεκτ που θέλει να ακολουθήσει το «Ad Astra»: το «Armageddon Time». Κι έχει βρει και το καστ του: στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε ένα ζευγάρι που ανυπομονούμε να δούμε μαζί (powerhouse ερμηνευτικής δυναττότητας) τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και της Κέιτ Μπλάνσετ. Δίπλα τους, μέχρι στιγμής, έχουν υπογράψει και οι Οσκαρ Αϊζακ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Αν Χάθαγουεϊ. Ο Γκρέι έχει ήδη γράψει το σενάριο, βασισμένος σε μια αυτοβιογραφική ιστορία ενηλικίωσης στην Αμερική των 80ς του Ρόναλντ Ρίγκαν. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Armageddon Time»

Don’t Look Up 607

Don’t Look Up του Ανταμ ΜακΚέι

H νέα του ταινία «Don't Look Up» καταφέρνει να συγκεντρώσει τους: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μέριλ Στριπ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζένιφερ Λόρενς,Τίμοθι Σαλαμέ, Τζόνα Χιλ, Αριάνα Γκράντε, Μάθιου Πέρι, Ρομπ Μόργκαν, Κιντ Κούντι, Χίμες Πατέλ, Τόμερ Σίσλεϊ. Η υπόθεση, για την οποία ξέρουμε ελάχιστα, θέλει δύο αστρονόμους να ανακαλύπτουν κάτι καταστροφικό- ένας μετεωρίτης κινείται με σταθερή πορεία και ταχύτητα για να συγκρουστεί με τη Γη- και ξεκινούν μία περιοδεία ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Η ταινία αναμένεται να βγει κάποια στιγμή μέσα στο 2021 στο Netflix. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Don’t Look Up»

Killers of the Flower Moon De Niro DiCaprio 607 3

Killers of the Flower Moon του Μάρτιν Σκορσέζε

Ο βραβευμένος με Οσκαρ σεναριογράφος του «Forrest Gump» (αλλά και των «The Insider», «Munich» και «The Curious Case of Benjamin Button»), Ερικ Ροθ, έχει ήδη γράψει το σενάριο της ταινίας, και τόσο ο Σκορσέζε όσο και οι δύο σταρ έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για να το κάνουν πραγματικότητα. Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, το βιβλίο πραγματεύεται τη συνομωσία πίσω από τις δολοφονίες μελών μιας φυλής Ινδιάνων της Οκλαχόμα, έπειτα από την ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου στα εδάφη τους. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα, με την παρέμβαση του Τζ. Εντγκαρ Χούβερ (τον οποίο ερμήνευσε ο Ντι Κάπριο στη βιογραφική ταινία του Κλιντ Ιστγουντ), ο οποίος ενεπλάκη στην αναζήτηση των υπευθύνων για τα εγκλήματα. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα κάποια στιγμή μέσα στο 2021 στο Apple TV+. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Killers of the Flower Moon»

Soggy Bottom 607

Soggy Bottom του Πολ Τόμας Αντερσον

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον, η οποία διαδραματίζεται στην δεκαετία του ’70 στο Σαν Φερνάντο κι επικεντρώνεται στην ζωή ενός μαθητή γυμνασίου ο οποίος είναι επίσης και ηθοποιός.

french dispatch 607

The French Dispatch του Γουές Αντερσον

Η δέκατη ταινία του Γουές Αντερσον πρόκειται για ένα «ερωτικό γράμμα» στους δημοσιογράφους του κόσμου, θα εξελίσσεται σε ένα φυλάκιο μιας Αμερικάνικης εφημερίδας στο Παρίσι του 20ου αιώνα και θα επικεντρώνεται σε τρεις ιστορίες. Η ταινία θα έκανε την πρεμιέρα της στο ακυρωμένο Φεστιβάλ Καννών του 2020 και αναμένεται να βρίσκεται πάλι στην Κρουαζέτ - ελπίζουμε όλοι - το Μάιο του 2021. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «French Dispatch».

Bergman Island 607

Bergman Island της Μία Χάνσεν-Λουβ

Ενα ζευγάρι Αμερικάνων σκηνοθετών πηγαίνει στο ίδιο σπίτι στα νησιά Φάρο της Σουηδίας όπου ο Ινγκμαρ Μπέργκμαν πήγαινε το καλοκαίρι, για να γράψουν τα σενάρια των ταινιών τους, όταν η πραγματικότητα και η φαντασία αρχίζουν αν γίνονται ένα. Πρωταγωνιστούν οι Μία Γουασικόφσκα και Τιμ Ροθ.

the power of the dog 607

The Power of the Dog της Τζέιν Κάμπιον

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και η Κίρστεν Ντανστ πρωταγωνιστούν στη μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Τόμας Σάβατζ από το 1967. Τοποθετημένο στην Μοντάνα του 1929, το «The Power of the Dog» είναι η ιστορία δυο αδελφών, του Φιλ και του Τζορτζ, που έχουν στην ιδιοκτησία τους μια από τις μεγαλύτερες φάρμες της πολιτείας και που σύμφωνα με την περιγραφή του βιβλίου είναι «κάτι παραπάνω από συνέταιροι, κάτι παραπάνω από αδέλφια». Εχοντας περάσει όλη την ζωή τους μαζί, μοιράζονται ακόμη το ίδιο δωμάτιο στο οποίο κοιμόντουσαν από παιδιά και μια ισορροπία που θα διαταραχθεί όταν ο Τζορτζ θα αποφασίσει να παντρευτεί τη Ρόουζ μια χήρα από την γειτονική πόλη και να θα την φέρει να ζήσει στο σπίτι τους, μαζί με τον έφηβο γιο της Πίτερ. Ο Φιλ, κτητικός σκληρός και κατά βάθος σαδιστής θα κάνει τα πάντα να καταστρέψει την γυναίκα και τον γιο της, μη σταματώντας σχεδόν σε τίποτα. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Power of the Dog»

blonde 607

Blonde του Αντριου Ντόμινικ

Ο Αντριου Ντόμινικ, ο σκηνοθέτης του «The Assassination of Jessie James» και «Killing them Softly», θα γυρίσει την δική του βιογραφική ταινία βασισμένη στην ζωή της Μέριλιν Μονρό με τίτλο «Blonde», με πρωταγωνίστρια την Ανα ντε Αρμας. Η ταινία θα βγει μέσα στο 2021 στο Netflix. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Blonde»

C’mon C’mon 607

C’mon C’mon του Μάικ Μιλς

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αρκετά για την ταινία, πέραν του ότι, ο Χοακίν Φίνιξ πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός καλλιτέχνη ο οποίος ξεκινάει ένα ταξίδι μαζί με τον νεαρό ανιψιό του.

The Tragedy of Macbeth 607

The Tragedy of Macbeth του Τζόελ Κοέν

Οι Ντένζελ Γουάσιγκτον, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Μπρένταν Γκλίσον, Ραλφ Ινεσον και Κόρεϊ Χόκινς πρωταγωνιστούν στην κινηματογραφική μεταφορά με τον τρόπο των Κοέν του κλασικού αριστουργήματος του Γουίλιαμ Σαίξπηρ.

Ammonite 607

Ammonite του Φράνσις Λι

Εχοντας ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του με το «God’s Own Country», ο Φράνσις Λι προχωρά στο δεύτερο, σαφέστατα πιο φιλόδοξο, σκηνοθετικό του βήμα με το «Ammonite», μια ταινία εποχής με πρωταγωνίστριες την Κέιτ Γουίνσλετ και τη Σέρσα Ρόναν. Το φιλμ εκτυλίσσεται στην Αγγλία του 1840 και έχει ως κεντρική ηρωίδα μια αληθινή προσωπικότητα, τη διάσημη Βρετανίδα παλαιοντολόγο και κυνηγό απολιθωμάτων Μέρι Ανινγκ (Κέιτ Γουίνσλετ), η οποία ξεκινά μια σχέση με μια νεαρή γκουβερνάντα (Σέρσα Ρόναν). Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Ammonite».

druk another round 607

Ασπρο Πάτο (Druk) του Τόμας Βίντερμπεργκ

Το φιλμ ακολουθεί την ιστορία μιας ομάδας δασκάλων που θέλουν να δοκιμάσουν μια καινούργια προσέγγιση στην ζωή και τη δουλειά τους, αποφασίζοντας να πίνουν σταθερά και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Ενα πείραμα που θα αποδειχθεί εξαιρετικά πετυχημένο για μερικούς, αλλά όχι τόσο πετυχημένο για άλλους. Στο κέντρο του φιλμ βρίσκεται ο Μάντς Μίκελσεν, αλλά και μια ακόμη ομάδα ηθοποιών από το «Κυνήγι» (γραμμένο επίσης από τον Βίντερμπεργκ μαζί με τον Τομπίας Λίντχολμ) όπως οι Τόμας Μπο Λάρσεν, Λαρς Ράτθε και η Σούσε Βολντ αλλά κι ο Μάγκνους Μίλανγκ από το «The Commune» και το «Kursk». Τέσσερα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ανάμεσα στα οποία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Ανδρικού Ρόλου για τον Μαντς Μίκελσεν. Διαβάστε περισσότερα εδώ για το «Druk».

Paolo Sorrentino 607

The Hand of God του Πάολο Σορεντίνο

Ο Πάολο Σορεντίνο σκηνοθετεί την «προσωπική», όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο δημιουργός της, ιστορία ενός παιδιού που μεγαλώνει στη Νάπολι, σε παράλληλη δράση με την άνοδο του Ντιέγκο Μαραντόνα που είναι άλλωστε και το «Χέρι του Θεού» του τίτλου. Η ταινία γυρίζεται με παραγωγό το Netflix.

There is no evil 607 1

There is no Evil του Μοχάμεντ Ρασούλοφ

Το 24ωρο ενός μεσήλικα άντρα με την οικογένειά του μέχρι να ξαναπιάσει δουλειά. Η κρίσιμη νύχτα ενός αποφασισμένου στρατιώτη. Η τριήμερη άδεια ενός άλλου για να επισκεφθεί την κοπέλα του που έχει γενέθλια. Η εβδομάδα ενός αγρότη/γιατρού της επαρχίας, όταν τον επισκέπτεται η ανηψιά του από τη Γερμανία. Τέσσερις άντρες, τέσσερις ιστορίες χωρισμένες με σαφή κεφάλαια, συνθέτουν την εικόνα της άκαμπτης πολιτικής πραγματικότητας του σύγχρονου Ιράν και κάνουν ένα καυστικό σχόλιο για το σύστημα. Η ταινία του Μοχάμαντ Ρασούλοφ που κέρδισε τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2020. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «There is no Evil».

Undine

Undine του Κρίστιαν Πέτσολντ

Η πρώτη ταινία μιας τριλογίας βασισμένη πάνω σε γερμανικούς μύθους, τοποθετημένους όμως στη σύγχρονη εποχή. η νέα ταινία του Κρίστιαν Πέτσολντ που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2020 και χάρισε στην Πόλα Μπιρ το Βραβείο Γυναικείου Ρόλου, ναφέρεται στον μύθο μιας νύμφης των νερών που αποπλανεί άντρες σε μια σειρά από φολκορικές ιστορίες. Στην ταινία του η Ούντινε θα είναι η Πόλα Μπιρ μια γυναίκα που δουλεύει ως ξεναγός στο Βερολίνο του σήμερα και η οποία όταν ο εραστής της την εγκαταλείψει για μια άλλη γυναίκα θα πρέπει εξ΄αιτίας μιας κατάρας να τον σκοτώσει και να επιστρέψει στα νερά απ΄όπου ήρθε. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Undine».


ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ - ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - TBA

Μικρά Ομορφα Αλογα 607

All the Pretty Little Horses του Μιχάλη Κωνσταντάτου

Μετά από μία απότομη αλλαγή στη ζωή τους, η Αλίκη και ο Πέτρος βρίσκουν πρόσκαιρο καταφύγιο σε μια μικρή παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη μαζί με τον μικρό τους γιο, Παναγιώτη. Και οι δύο έχουν βρει προσωρινές δουλειές, μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου να επιστρέψουν γρήγορα και μόνιμα στην Αθήνα. Η Αλίκη όμως αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το σχέδιο τους δεν λειτουργεί ή ακόμα χειρότερα ότι μπορεί καν να μην υπάρχει. Ο Πέτρος αντιλαμβάνεται την συναισθηματική απομάκρυνσή της ως μια σιωπηρή αποδοκιμασία για αυτά που δεν μπορεί να προσφέρει. Η απόσταση ανάμεσά τους μεγαλώνει επικίνδυνα κι οι δυο τους κινδυνεύουν να παγιδευτούν σε έναν ιστό από ψέματα που οι ίδιοι έφτιαξαν. H δεύτερη ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου μετά το «Luton» με παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο. Με τους: Γιώτα Αργυροπούλου, Δημήτρη Λάλο, Κατερίνα Διδασκάλου, Αλέξανδρο Καραμούζη.

kala azar 607

Kala azar της Τζάνις Ραφαηλίδου

Η τελετουργική επαγγελματική ρουτίνα ενός ζευγαριού, το οποίο αποτεφρώνει πτώματα ζώων, περισυλλέγοντάς τα είτε από τους ιδιοκτήτες τους είτε αφότου έχουν χτυπηθεί και εγκαταλειφθεί από διερχόμενα οχήματα, διαταράσσεται εξαιτίας ενός ατυχήματος που προκαλούν οι ίδιοι. Η πολυβραβευμένη ταινία της Τζάνις Ραφαηλίδου με παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ρότερνταμ. Με τους: Πηνελόπη Τσιλίκα, Δημήτρη Λάλο, Μισέλ Βάλεϊ.

daniel 16 607

Daniel '16 του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου

Ο Ντάνιελ, ένας γερμανός έφηβος, στέλνεται στην Ελλάδα, σε μια κοινότητα αγωγής ανηλίκων, για να εκτίσει την ποινή του. Εκεί, σ’ ένα εγκαταλελειμμένο χωριό του Έβρου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, βιώνει πρωτόγνωρα συναισθήματα και καλείται να δώσει λύση σε δύσκολα διλήμματα… Η τελική του απόφαση θα ξαφνιάσει τους πάντες. Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κίκερ, Αλεξάντερ Λιακόπουλος Μπούχολτς, Βασίλης Κουκαλάνι.

digger 607

Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη

Το Digger είναι ένα σύγχρονο γουέστερν. Είναι η ιστορία του Νικήτα, που ζει αποτραβηγμένος στην κορυφή ενός ορεινού δάσους. Μια βιομηχανία επεκτείνεται επιθετικά διαταράσσοντας την άγρια φύση και απειλώντας τον πρωταγωνιστή μας. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος επιστρέφει για να διεκδικήσει το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε μετά τον θάνατο της μητέρας του. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση ως τον μόνο παρατηρητή. Πρωταγωνιστούν οι: Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Πανταζάρας, Σοφία Κόκκαλη, Θίο Αλεξάντερ. Η πολυβραβευμένη ταινία του Τζώρτζη Γρηγοράκη, με πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου.

γυμναστήριο 607

Γυμναστήριο του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

«Οσοι δεν βρίσκουν καιρό για να γυμναστούν, θα βρουν καιρό για να αρρωστήσουν». Δεκαεφτά μονόλογοι για ένα γυμναστήριο που δεν υπάρχει πουθενά, για μία ταινία που δεν γυρίστηκε ποτέ, για τους ηθοποιούς αυτής της ταινίας, για τα λόγια που τους έκαναν αληθινούς χαρακτήρες. Με τους: Φλομαρία Παπαδάκη, Αλεξάνδρα Οσπίτσι, Μπάμπης Αλεφάντης, Δημήτρης Καπουράνης.

ήσυχος άνθρωπος 607

Ένας ήσυχος άνθρωπος του Τάσου Γερακίνη

O Μάκης, ένας φιλήσυχος οινοποιός, ζει απομονωμένος σ’ ένα ακριτικό νησί μαζί με την κόρη του, όταν πέφτει θύμα ομηρίας από έναν επικίνδυνο δραπέτη. Προσπαθώντας να εμποδίσει τη σχέση της κόρης του με τον κακοποιό, ξεπερνάει τα όριά του και υπομένει στωικά τις συνέπειες. Πρωταγωνιστούν οι: Τάκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπαναστασσάτου, Χρήστος Στρέπκος.

Μήλα

Μήλα του Χρήστου Νίκου

Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άντρα γύρω στα 40, να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Άρης βγάζει μια φωτογραφία πολαρόιντ ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις, θα συναντήσει την Άννα – μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα. Το ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου διαθέτει μια σουρεαλιστική και αινιγματική πρώτη ύλη και καταλήγει ως μια γοητευτική εξερεύνηση της ταυτότητας και των ορίων της πραγματικότητας. Η πολυβραβευμένη ταινία του Χρήστου Νίκου, επίσημο άνοιγμα στους Ορίζοντες του 77ου Φεστιβάλ Βενετίας, επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας του 2021. Πρωταγωνιστούν οι: Άρης Σερβετάλης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Άννα Καλαϊτζίδου, Αργύρης Μπακιρτζής.

ποιος ποιος θα φαγωθεί 607

Ποιος, Ποιος θα Φαγωθεί της Ελπινίκης Βουτσά-Ρεντζεποπούλου

Η ηρωίδα της ταινίας, αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στον ατομικισμό και τη συλλογική δράση, την πολυτέλεια της αποχής της από τα κοινά και τη συναισθηματική δυσκολία συμμετοχής της σε αυτά. Η Αθήνα, η πόλη της, είναι σαν ένα καράβι που πλέει στο Αιγαίο με επιβάτες όλων των πολιτισμών. Το καράβι δεν τους χωράει όλους και ο ταξικός κανιβαλισμός ξεκινά. Θα καταφέρει να σώσει το επόμενο παιδί που πρόκειται να φαγωθεί; Με τους: Χρυσαλένα Χριστοπούλου, Ευθύμη Χαλίδη, Σεταγιές Περζάντ.

Πολίτης τρίτης ηλικίας του Μαρίνου Καρτίκκη 607

Πολίτης τρίτης ηλικίας του Μαρίνου Καρτίκκη

Ο Θεοχάρης, ένας ηλικιωμένος και μοναχικός άντρας, καταφεύγει κάθε βράδυ στο νοσοκομείο για να περάσει τη νύχτα. Κοιμάται στους πάγκους και τις καρέκλες των εξωτερικών ιατρείων γιατί φοβάται να μείνει μόνος. Κάθε πρωί επιστρέφει στο σπίτι του, όπου μοναδική του συντροφιά είναι η γάτα του και οι αναμνήσεις του. Ένα βράδυ τον ανακαλύπτει μια νεαρή νοσοκόμα, η Ευγενία, και προσπαθεί να μάθει περισσότερα γι’ αυτόν. Ο Θεοχάρης είναι αρχικά επιφυλακτικός και αρνείται να της δώσει οποιαδήποτε πληροφορία. Σταδιακά όμως αρχίζει να χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο και η Ευγενία προσπαθεί να τον βοηθήσει. Με τους: Αντώνη Κατσαρή, Μαρίνα Αργυρίδου, Λένια Σορόκου, Γιόλα Κλείτου.

green sea 607

Πράσινη Θάλασσα της Αγγελικής Αντωνίου

H Άννα υποφέρει από αμνησία, όμως θυμάται πώς να μαγειρεύει. Βρίσκει δουλειά και φιλοξενία σε μια λαϊκή παραθαλάσσια ταβέρνα που ανήκει στον μοναχικό Ρούλα. Στην κουζίνα, ανάμεσα στις μυρωδιές των μπαχαρικών και σε παλιές ξεχασμένες συνταγές, αγωνίζεται να ξαναθυμηθεί το παρελθόν της. Τα απλά αλλά πεντανόστιμα φαγητά της ξυπνάνε αναμνήσεις στους θαμώνες και δημιουργούν δεσμούς ανάμεσα σε αυτούς και στην Άννα. Όμως τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν ο Ρούλα πέφτει τυχαία πάνω στην Πράσινη Θάλασσα και ανακαλύπτει την πραγματική ταυτότητα της Άννας. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παπούλια, Γιάννης Τσορτέκης, Τάσος Παλαντζίδης, Χρήστος Κοντογιώργης.

πρόστιμο 607

Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη

Ο Βαγγέλης βγάζει τα προς το ζην πουλώντας κάνναβη. Προσπαθεί να πιάσει μια μόνιμη δουλειά, όμως το στιγματισμένο ποινικό του μητρώο δεν το επιτρέπει. Όταν οι γείτονές του απειλούν να τον καταδώσουν στην αστυνομία, ο Βαγγέλης αναγκάζεται να εγκαταλείψει το διαμέρισμά του και να καταφύγει στο σπίτι της αδελφής του. Εκεί θα γνωρίσει τον αρραβωνιαστικό της, τον Πέτρο, έναν μπράβο και συνεργάτη του υποκόσμου των νοτίων προαστίων. Ο Πέτρος προσφέρει διέξοδο στο οικονομικό του πρόβλημα, ωθώντας τον να συμμετάσχει στις «δουλειές» που οργανώνει για τον κόσμο της νύχτας. Όμως ο Βαγγέλης δεν θέλει να ανήκει στον κόσμο της νύχτας. Με τους: Βαγγέλη Ευαγγελινό, Στάθη Σταμουλακάτο, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλη Αναστασίου.

ράφτης 607

Ράφτης της Σόνια Λίζα Κέντερμαν

Μια αργοπορημένη ενηλικίωση ενός εκκεντρικού και λίγο αλαφροΐσκιωτου Ράφτη που ζει απομονωμένος στο μικρόκοσμο του οικογενειακού ραφτάδικου. Στα πρόθυρα να τα χάσει όλα, παίρνει επιτέλους φόρα: με ένα χειροποίητο ραφτάδικο σε ρόδες, επανεφεύρει τη ζωή και την τέχνη του. Αλλάζει τις νύφες στα Καμίνια και ερωτεύεται για πρώτη φορά στα 50. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Ήμελλος, Ταμίλα Κουλίεβα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στάθης Σταμουλακάτος.

Σαρμάκο - Μια Ιστορία του Βορρά του Μάρκου Παπαδόπουλου 607

Σαρμάκο - Μια Ιστορία του Βορρά του Μάρκου Παπαδόπουλου

Οκτώβριος 1949: Λένε πως τελείωσε ο εμφύλιος πόλεμος, αλλά ακόμα οι άνθρωποι ζουν με τις επιπτώσεις και το μεγάλο χάσμα που δημιουργήθηκε μεταξύ τους. Ο τεκετζής Αντώνης παραμένει ουδέτερος και διατηρεί το μαγαζί του. Τώρα ήρθε η ώρα του να κλείσει έναν ανοιχτό λογαριασμό από το παρελθόν. Καθώς τελειώνει μια δεκαετία και μια ολόκληρη εποχή, η κομπανία παίζει τα τελευταία ρεμπέτικα τραγούδια της. Με τους: Αλέξανδρο Νικολαίδη, Χριστίνα Δαγκάκη, Δημήτρη Κρίκο, Νίκο Πολοζιάνη.

vassy's odyssey 607

Vasy’ s Odyssey του Βασίλη Παπαθεοχάρη

Μία ταινία δρόμου που προβάλει με χιούμορ και εγγύτητα την παράξενη και γλυκιά συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας με πολύ διαφορετικές προσωπικότητες. Μια διαδρομή που θα ταξιδέψει τους χαρακτήρες αλλά και τους θεατές από την Ισπανία στην Ελλάδα μέσω της Γαλλίας, Ιταλίας και Αλβανίας, σε ένα ταξίδι που οι πρωταγωνιστές θα μάθουν να αντιμετωπίζουν τα λάθη τους και θα εμβαθύνουν στις προσωπικές και οικογενειακές τους σχέσεις. Μια ταινία που σχετίζεται με την συνύπαρξη δύο αγνώστων κατά την διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού. Θα μας ταξιδέψουν στην γαστρονομία, το φολκλόρ, την παλιά παράδοση αντιμετωπίζοντας την δυσκολία επικοινωνίας που υπάρχει με τις ξένες γλώσσες. Μια αναζήτησή της ευτυχίας μέσα από μυστικά, όνειρα και ελπίδες. Με τους: Βασίλη Παπαθεοχάρη, Μαρία Γκρεγκόριο, Αλεχάντρο Τάους.

sisters apart 607

Φιλικά πυρά της Δάφνης Χαριζάνη

Μια Γερμανίδα κουρδικής καταγωγής, επαγγελματίας στρατιωτικός, συμμετέχει εθελοντικά σε μια αποστολή στο Ιράκ με σκοπό την εκπαίδευση Κούρδων που πολεμούν τον ISIS. Το αληθινό της κίνητρο, όμως, είναι η αναζήτηση της χαμένης αδελφής της. Με τους: Αλμίλα Μπαγκριάτικ, Τσιντμπέγντε Μπουλούτ, Μαριγιάμ Μπουμπάνι, Γιάννη Νιάρρο.

army baby 607

Army Baby του Γιώργου Κορδέλλα

Ο Γιάννης είναι ένας νεαρός που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στα σύνορα του Εβρου. Πρόκειται για ένα λαϊκό παιδί, που διαθέτει όλη την ξεγνοιασιά της νιότης και αντιμετωπίζει με μεγάλη ελαφρότητα τη ζωή. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι το κυνήγι εφήμερων απολαύσεων και η παροιμιώδης ανευθυνότητα στις επιλογές του. Ενώ δείχνει να έχει βρει τις ισορροπίες που απαιτούνται για να ροκανίσει το χρόνο της στρατιωτικής θητείας του, ένα απρόσμενο γεγονός θα φέρει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω σε όλο το στρατόπεδο και ο ίδιος θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων, όταν μάθει ότι ο «καρπός» μιας ερωτικής περιπέτειας που είχε πριν παρουσιαστεί στον στρατό, θα φτάσει με… ταξί στη μονάδα που υπηρετεί. Η νέα ταινία του Γιώργου Κορδέλλα μετά τη «Ρόζα της Σμύρνης», γυρίζόταν πριν ξεσπάσει η πανδημία, ολοκληρώθηκε μετά το πρώτο lockdown, ήταν προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2020. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Army Baby».

Monday Tribecca 607

Monday του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

To «Monday » αφηγείται την ιστορία του Μίκι και της Κλόε, δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Κλόε πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας. Η νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου θα έκανε κανονικά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Τραίμπέκα τον Απρίλιο του 2020. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Monday».

Δε θέλω να γίνω δυσάρεστος 607 2

Δεν Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλα Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό του Γιώργου Γεωργόπουλου

Ο Αρης είναι ένα πετυχημένο στέλεχος μίας μεγάλης εταιρίας. Η ζωή του θα αλλάξει για τα καλά όταν μάθει πως είναι φορέας ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου ιού, ο οποίος είναι θανατηφόρος μόνο για τις γυναίκες. Ο Αρης όμως είναι και η μοναδική ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου. Αρκεί να βρει ποια από τις πρώην συντρόφους του του μετέδωσε τον ιό αρχικά. Η δεύτερη ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου του «Tungsten», ακύρωσε την έξοδό της στις αίθουσες λόγω της υγειονομικής κρίσης. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Δεν Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλα Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό».


Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.