Buzz

«The Last Duel»: κι ο Ανταμ Ντράιβερ στην νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ

στα 10

Οι φήμες θέλουν τον Ανταμ Ντράιβερ συμπρωταγωνιστή του Ματ Ντέιμον, ενώ ο Μπεν Αφλεκ αναλαμβάνει έναν μικρότερο ρόλο.

«The Last Duel»: κι ο Ανταμ Ντράιβερ στην νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ

Από το καλοκαίρι είχαμε μάθει τα νέα: η επόμενη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ βασίζεται στην τελευταία νόμιμη μονομαχία που έγινε στη Γαλλία τον 14ο αιώνα. Μάλιστα, οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Αφλεκ έγραψαν το σενάριο (το πρώτο, μετά από 22 χρόνια και το Οσκαρικό τους «Good Will Hunting») μαζί με τη Νικόλ Χολοφσένερ.

Οι δύο φίλοι μάλιστα υποτίθεται ότι θα αναλάμβαναν και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους των δύο ιπποτών.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Ματ Ντέιμον κι ο Μπεν Αφλεκ ξανά μαζί στην οθόνη & το σενάριο του «The Last Duel»

Adam Driver 607 O Aνταμ Ντράιβερ ξέρει από μονομαχίες

Σήμερα όμως, τα νέα θέλουν μία διαφορετική εκδοχή: ο Ανταμ Ντράιβερ θα είναι ένας από τους δύο κεντρικούς ήρωες, δίπλα στον Ματ Ντέιμον, με τον Μπεν Αφλεκ να αναλαμβάνει τελικά έναν μικρότερο ρόλο. Ο Ντράιβερ δεν έχει ακόμα υπογράψει επίσημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή την εποχή ζει μία γκάμα ρόλων που τον έχουν κάνει περιζήτητο: από το «Star Wars: The Rise of Skywalker» μέχρι το «Marriage Story» του Νόα Μπόμπακ, το Χόλιγουντ του ανήκει.

Ενημερωθείτε και για αυτό: Το «Marriage Story» θα είναι η μεγάλη πρεμιέρα του 60ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

the last duel 607

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Ερικ Γιάγκερ το «The Last Duel» αφηγείται την αληθινή ιστορία της μονομαχίας δύο ιπποτών, του Ζαν ντε Καρούζ και του Ζακ ΛεΓκρί που από παιδικοί φίλοι έγιναν θανάσιμοι εχθροί, όταν η γυναίκα του πρώτου κατηγόρησε τον δεύτερο ότι την βίασε όσο ο συζυγός της πολεμούσε μακριά από το σπίτι.

Ο Ζαν ντε Καρούζ ζήτησε από τον βασιλιά Κάρολο τον 6ο, να λύσουν τις διαφορές τους με μια μονομαχία που θα αποδείκνυε την ενοχή ή την αθωότητα του Ζακ ΛεΓκρί και ο βασιλιάς έκανε το αίτημά του δεκτό. Η μονομαχία τους που θα παρακολουθούσε ο ίδιος ο βασιλιάς όσο και πλήθος κόσμου, ήταν η τελευταία μονομαχία που έγινε στην Γαλλία ως μέσο επίλυσης μιας δικαστικής διαφοράς.

Διαβάστε περισσότερα: