Buzz

H Λάνα Γουατσόφσκι «θα αλλάξει και πάλι την βιομηχανία» με το «Matrix 4»

στα 10

Η ηθοποιός Τζέσικα Χένγουικ πιστεύει πως ο τρόπος με τον οποίο η Λάνα Γουατσόφσκι γυρίζει το «Matrix 4» είναι κάτι το πρωτοποριακό.

H Λάνα Γουατσόφσκι «θα αλλάξει και πάλι την βιομηχανία» με το «Matrix 4»

Οταν κυκλοφόρησε το 1999 στις αίθουσες το πρώτο μέρος της τριλογίας του «Matrix» κατάφερε όχι μόνο να εντυπωσιάσει με την δράση και την δυστοπική sci-fi ατμόσφαιρά του, αλλά και να φέρει νέα δεδομένα στους τρόπους με τους οποίους γυρίζονταν ως τότε οι ταινίες δράσης, όπως το πρωτοποριακό για την εποχή του bullet time, κάνοντας τη μια από τις πιο επιδραστικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων δυο δεκαετιών, κερδίζοντας μάλιστα και τέσσερα Οσκαρ.

Και από ότι φαίνεται η Λάνα Γουατσόφσκι με το «Matrix 4» ετοιμάζεται να αλλάξει και πάλι τα δεδομένα, σύμφωνα με την ηθοποιό Τζέσικα Χένγουικ η οποία δείχνει να είναι αρκετά ενθουσιασμένη για το πως η Λάνα «θα αλλάξει και πάλι την βιομηχανία». Μιλώντας στο comicbook.com για να προμοτάρει τη νέα της ταινία «Love & Monsters», περιέγραψε το πως είναι να δουλεύει στο «Matrix 4» και πως συνεχώς νιώθει ένα δέος από την δουλειά που έχει κάνει η σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας Λάνα Γουατσόφσκι (η αδερφή της Λίλι έχει τελείως αποσυρθεί από το πρότζεκτ παραδίδοντας τα ινία στην Λάνα).

Διαβάστε ακόμα: «Matrix 4»: Ο Χιούγκο Γουίβινγκ αποκαλύπτει γιατί δε θα είναι στην ταινία

Matrix Hugo Weaving 607 2

«Υπάρχουν στιγμές που βρίσκομαι στο σετ μαζί με τον Γιαχία [Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ] και κοιταζόμαστε και λέμε ‘Matrix 4 φίλε’. Στιγμές που τσιμπιέμαι [για να δω ότι δεν ονειρεύομαι]. Ναι η Λάνα κάνει κάποια πραγματικά ενδιαφέροντα πράγματα σε τεχνικό επίπεδο με τον ίδιο τρόπο που δημιούργησε ένα στυλ τότε. Νομίζω πως θα αλλάξει και πάλι την βιομηχανία με την ταινία αυτή. Υπάρχουν κάποια camera rigs τα οποία βλέπω για πρώτη φορά στη ζωή μου. Νομίζω πως μόνο αυτά μπορώ να πω.»

Ολα αυτά αν τα συνδυάσουμε και με όλα όσα είχε δηλώσει πρόσφατα και ο Νιλ Πάτρικ Χάρις πως η Λάνα «έχει αλλάξει το οπτικό της στυλ με ό,τι είχε κάνει στο παρελθόν», τότε μάλλον το αποτέλεσμα θα είναι κάτι το πραγματικά εντυπωσιακό. Η ταινία «Matrix 4» αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου 2021.


Διαβάστε ακόμα: