Buzz

Θα είναι σίγουρα... «Armageddon Time»: Ρόμπερτ Ντε Νίρο & Κέιτ Μπλάνσετ θα συμπρωταγωνιστήσουν!

στα 10

Και την νέα ταινία του Τζέιμς Γκρέι συμπληρώνει κι ένα καταπληκτικό καστ: Οσκαρ Αϊζακ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Αν Χάθαγουεϊ.

Θα είναι σίγουρα... «Armageddon Time»: Ρόμπερτ Ντε Νίρο & Κέιτ Μπλάνσετ θα συμπρωταγωνιστήσουν!

Ο Τζέιμς Γκρέι («Kάποτε στην Νέα Υόρκη», «Two Lovers», «We Own the Night») βρήκε το πρότζεκτ που θέλει να ακολουθήσει το «Ad Astra»: το «Armageddon Time» θα παρουσιαστεί στην online Αγορά του Φεστιβάλ Καννών, με την Wild Bunch να έχει τα διεθνή δικαιώματα διανομής.

Κι έχει βρει και το καστ του: στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε ένα ζευγάρι που ανυπομονούμε να δούμε μαζί (powerhouse ερμηνευτικής δυναττότητας) τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και της Κέιτ Μπλάνσετ. Δίπλα τους, μέχρι στιγμής, έχουν υπογράψει και οι Οσκαρ Αϊζακ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Αν Χάθαγουεϊ.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ρόμπερτ Ντε Νίρο & Λεονάρντο Ντι Κάπριο μαζί στη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε

Armageddon Time cast 607

Ο Γκρέι έχει ήδη γράψει το σενάριο, βασισμένος σε μια αυτοβιογραφική ιστορία ενηλικίωσης στην Αμερική των 80ς του Ρόναλντ Ρίγκαν.

«Κάθε ταινία που γυρίζει κανείς είναι διαφορετική, οπότε τώρα θα επιχειρήσω κάτι εντελώς αντίθετο από ένα επικό, μοναχικό, σκοτεινό διαστημικό έπος. Θέλω να κάνω κάτι που στο επίκεντρο θα είναι οι άνθρωποι, θα εξετάζει τα συναισθήματα και τις σχέσεις του, και θα είναι γεμάτο ζεστασιά και τρυφερότητα. Κατά μία έννοια, ναι πρόκειται για τη δική μου παιδική ηλικία, αλλά ταυτόχρονα όλοι θα μπορούν να ταυτιστούν με μία ιστορία οικογενειακής αγάπης. Νομίζω ότι οι οικογένειες κάνουν τα πάντα να ανταπεξέλθουν δύσκολες συνθήκες κι ακόμα κι αν κάνουν λάθη, αν το κίνητρο είναι η αγάπη, αυτό που έχει σημασία...»

James Grey 607 1

«Κοιτώντας την μεγάλη εικόνα, χωρίς να θέλω να ακουστώ επιτηδευμένος και δήθεν, αλλά η πραγματική μας ιστορία και ο τρόπος που τη θυμόμαστε πάντα εμπλέκει και την πλάνη, τον μύθο, οπότε ακόμα κι όταν μιλάς για τη ζωή σου, η κινηματογραφική αφήγηση και μυθολογία μπορεί να την αναγάγει σε κάτι παγκόσμιο, που αφορά πολύ κόσμο...»

«Θέλω να αναφερθώ σε εκείνη την εποχή μέσα σ' ένα πολιτικό και ιστορικό πλαίσιο, αλλά να το κάνω με αγάπη και ζεστασιά. Η ιστορία που διηγούμαι, αυτό που μου συνέβη δηλαδή, είναι ότι όταν ήμουν 11 χρονών άλλαξα σχολείο: από το δημόσιο, με έγραψαν σ' ένα ακριβό ιδιωτικό και μπήκα σ' έναν μικρόκοσμο πλούτου και προνομίων. Αφησα πίσω τον κολλητό μου, ο οποίος παρέμεινε στο δημόσιο, κι η ταινία θα δείξει τι έκανε σε μένα αυτή η αλλαγή και τι σε εκείνον...»

Armageddon time Trump Private school

Και υπάρχει και έκπληξη: σε αυτό το ιδιωτικό σχολείο φοίτησε κι ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Ναι, σε αυτό το ιδιωτικό πήγε κι ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο πατέρας του ήταν στο διοικητικό συμβούλιο. Για αυτό και το σχολείο στέκεται ως σύμβολο του τι εκπροσώπευε για την Αμερική του τότε, και πώς ενίσχυσε την λευκή ανωτερότητα. Για μένα όλο αυτό ήταν ένα σοκ, καθώς προερχόμουν από το σύστημα των δημόσιων σχολείων της Νέας Υόρκης των 70ς. Αυτή η ανισότητα και αντίστιξη δείχνει πώς χτίστηκε η Αμερική, και πώς δυστυχώς, όλα αυτά ισχύουν ακόμα και σήμερα. Υπάρχει διαφορετικό πλεονέκτημα, ανάλογα από ποια κοινωνική και οικονομική κάστα προέρχεσαι. Υπάρχει ρατσισμός. Οταν άλλαξα σχολείο, την αυγή που η Αμερική ψήφιζε τον Ρίγκαν, κατάλαβα πολύ καλά ότι αυτός ο κόσμος έχει διαχωριστικές γραμμές: κάποιοι θα έχουν, κάποιοι δε θα έχουν ποτέ. Θέλω να διερευνήσω την αμερικανική ιδέα του να αλλάζεις κοινωνικό στάτους, αλλάζοντας απλά σχολείο, και θέλω να το κάνω με ανθρωπιά και ζεστασιά...»

«Το σινεμά σου δίνει αυτή τη δυνατότητα του να αγγίξεις το θεατή. Ολοι λένε ότι το θέατρο έχει μεγαλύτερη δύναμη γιατί είσαι στον ίδιο χώρο με τον ηθοποιό, αλλά το σινεμά έχει το εργαλείο του κοντινού πλάνου. Το close-up έχει τεράστια επιρροή....»

Διαβάστε περισσότερα: