Buzz

«Χαμένη Κόρη»: Η Ολίβια Κόλμαν πρωταγωνίστρια της Μάγκι Τζίλενχαλ

στα 10

Το best seller της Ελενα Φεράντε επέλεξε η Μάγκι Τζίλενχαλ για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο και κατάφερε να κλείσει ένα εντυπωσιακό καστ!

«Χαμένη Κόρη»: Η Ολίβια Κόλμαν πρωταγωνίστρια της Μάγκι Τζίλενχαλ

Η Λήδα, καθηγήτρια πανεπιστημίου, χωρισμένη εδώ και καιρό, είναι αφοσιωμένη εξ ολοκλήρου στις κόρες της και στη δουλειά της. Οταν όμως τα δυο κορίτσια φεύγουν για να ζήσουν με τον πατέρα τους στον Καναδά, η Λήδα, αντί να στενοχωρηθεί, νιώθει ξαφνικά ελεύθερη. Η ζωή της τώρα φαντάζει πιο εύκολη. Αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Νότιας Ιταλίας. Μετά τις πρώτες ξέγνοιαστες μέρες, η συνάντηση με τα μέλη μιας «θορυβώδους» οικογένειας από τη Νάπολη θα φέρει στην επιφάνεια μνήμες των δύσκολων αποφάσεων και των συνεπειών τους για την ίδια και την οικογένειά της.

Αυτή είναι η ιστορία της «Χαμένης Κόρης» (The Lost Daughter) της Ελενα Φεράντε, η οποία καταφέρνει με αυτή την πρόφαση να καταδυθεί στα βάθη της μητρότητας και της γυναικείας φύσης, με ωμή, ειλικρινή, ατόφια γλώσσα.

Διαβάστε επίσης: Ολοι μιλούν για την Ελενα Φεράντε. Και στο σινεμά

Maggie Gylenhaal 607

«Οταν τελειώσα το βιβλίο ένιωσα ότι ένα μεγάλο μυστικό και μία μεγάλη αλήθεια είχαν επιτέλους ειπωθεί δυνατά» ομολόγησε η Μάγκι Τζίλενχαλ, εξηγώντας γιατί επέλεξε αυτή την ιστορία για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο. «Ηταν μία που με ενόχλησε και με ανακούφισε βαθιά - ταυτόχρονα. Αμέσως σκέφτηκα πόσο πιο έντονη εμπειρία θα ήταν για έναν θεατή να ζήσει αυτή την ιστορία σε μία κινηματογραφική αίθουσα. Για αυτό και ξεκίνησα αμέσως να δουλεύω την κινηματογραφική της μεταφορά....»

Κι όσο για το καστ; Η Τζίλενχαλ έκλεισε την Ολίβια Κόλμαν στο ρόλο της «Λήδας», την Ντακότα Τζόνσον (στο ρόλο της μυστηριώδους γυναίκας που η Λήδα γνωρίζει στις διακοπές της) και τους Πίτερ Σάρσγκαρντ και Τζέσι Μπάκλεϊ («Judy», «Beast»).

Θυμηθείτε κι αυτό: H Ολίβια Κόλμαν είναι η νέα πρωταγωνίστρια του Αλεξάντερ Πέιν

«Ημουν πολύ τυχερή. Οσο δούλευα και συζητούσα το πρότζεκτ, τόσο όλο και περισσότεροι συνάδελφοι εμπνέονταν να συνδεθούν με αυτό. Εχω κλείσει ένα εξαιρετικό καστ!»

«Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να περάσω πίσω από την κάμερα με ιστορίες που έχουν να κάνουν με κρυφές αλήθειες για τη γυναίκα - την επιθυμία της, την θηλυκότητά της, της σεξουαλικότητά της, την εμπειρία της μητρότητας. Με ενθουσιάζει ότι σε αυτή την ταινία θα συνεργαστώ με μία τέτοια προκλητική ιστορία και γενναίους ηθοποιούς και συνεργάτες».

Ανυπομονούμε!

Διαβάστε ακόμα: