Buzz

Ολοι μιλούν για την Ελενα Φεράντε. Και στο σινεμά

στα 10

Η αποκάλυψη της ταυτότητας της Ιταλίδας συγγραφέα ήταν η είδηση των ημερών. Ενα ντοκιμαντέρ γι αυτήν είναι ήδη στα σκαριά.

Ολοι μιλούν για την Ελενα Φεράντε. Και στο σινεμά
Illustration: Andrew Stocks

Είναι μια από τις πιο πετυχημένες συγγραφείς της Ιταλίας, με παγκόσμια επιτυχία και φανατικό αναγνωστικό κοινό. Εγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα «Ο ενοχλητικός έρωτας» πριν από 25 χρόνια και γνώρισε τεράστια επιτυχία και μεταφέρθηκε στην οθόνη από τον Μάριο Μαρτόνε το μετέφερε στη μεγάλη οθόνη. Με το πρώτο μυθιστόρημα της τετραλογίας της Νάπολης «Η Υπέροχη φίλη μου» μεταμορφώθηκε σε παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, γνωρίζοντας επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε ακόμη: Η Ελίζαμπεθ Μος θα αφηγηθεί «The Handmaid’s Tale»

Μόνο που η αληθινή ταυτότητα της παρέμενε ένα καλά κρυμμένο μυστικό καθώς ο άνθρωπος που κρυβόταν πίσω από το όνομα Ελενα Φεράντε δεν φωτογραφιζόταν ποτέ κι έδινε συνεντεύξεις μόνο μέσω email.

Μέχρις ότου το περασμένο Σάββατο ο δημοσιογράφος Κλαούντιο Γκάτι αποκάλυψε μετά από έρευνα ότι πίσω από το ψευδώνυμο της Φεράντι κρύβεται η Ανίτα Ράγια, μεταφράστρια από τα γερμανικά του εκδοτικού οίκου e/o και σύζυγος του Ναπολιτάνου συγγραφέα Ντομένικο Σταρνόνε.

anita raja ferrante fever 607 H Ανίτα Ράγια, που υποτίθεται ότι είναι η Ελενα Φεράντε

Με το όνομα της να βρίσκεται παντού αυτές τις μέρες και την αποκάλυψη του Γκάτι να κρίνεται από πολλούς από τους θαυμαστές της ως μια σχεδόν προδοτική πράξη, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουν για την Φεράντε οι Τζιάκομο Ντούρτζι και Λαόυρα Μπουφόνι.

Οι δημιουργοί του «Ferrante Fever» δηλώνουν πως η ταινία τους αναφέρεται κυρίως στο έργο της κι εξερευνά τους λόγους της επιτυχίας της αλλά και τους λόγους που την οδήγησαν να παραμείνει ανώνυμη όλο αυτόν τον καιρό. Η πραγματικότητα όμως πιθανότατα θα αλλάξει ριζικά τα σχεδία τους ακόμη κι αν ο Τζιάκομο Ντούτρζι δηλώνει ότι «αρνείται να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για φήμες και κουτσομπολιά. Η πρόκληση μας θα είναι να αφηγηθούμε μια ιστορία που δεν θέλει να ειπωθεί».

ferrante fever 607 Οι σκηνοθέτες στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ντοκιμαντέρ τους που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των γυρισμάτων για να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, αποτελεί ήδη ένα από τα πολυαναμενόμενα ντοκιμαντέρ της επόμενης χρονιάς.

Δείτε ακόμη: