Buzz

Η Τίλντα Σουίντον δεν έχει φωσφοριζέ μάτια στο «Memoria» του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν

στα 10

Σ' ένα φιλμ με πολλές πρωτιές, η Τίλντα Σουίντον μένει ο ονειρικός εαυτός της.

Η Τίλντα Σουίντον δεν έχει φωσφοριζέ μάτια στο «Memoria» του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν

Μια δεκαετία μετά το «Ο Θείος Μπούνμι Θυμάται τις Προηγούμενες Ζωές του», πέντε χρόνια μετά το «Νεκροταφείο της Δόξας», ο σπουδαίος Ταϊλανδέζος δημιουργός επιστρέφει με μια ταινία αλλιώτικη απ' τις άλλες - και όχι.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από το σετ: «Memoria». Η Τίλντα Σουίντον κι ο Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν είναι ήδη σε γυρίσματα

Για πρώτη φορά ο Βιρασετάκουν γυρίζει σε άλλη όχι απλώς χώρα, αλλά ήπειρο, στην Κολομβία, στην αγγλική γλώσσα και με πρωταγωνίστρια μία σταρ - έστω μία σταρ εξίσου ιδιοσυγκρασιακή με τον ίδιο - την Τίλντα Σουίντον. Λέει, μάλιστα, ο σκηνοθέτης, παρουσιάζοντας το «Memoria» στη La Tempestad, για την ηθοποιό του: «Θα τη δείτε να περπατά πολύ, σαν φάντασμα. Εγραψα αυτήν την ταινία έχοντας εκείνη στο μυαλό μου, γνωρίζοντας πως είναι μια ηθοποιός που δεν χρειάζεται εξηγήσεις. Για την ακρίβεια, εκείνη μου έδειξε αυτή την ηρωίδα. Η εμπειρία ήταν πολύ σημαντική και πραγματικά την εκτιμώ πολύ.» Μαζί με τη Σουίντον εμφανίζονται η Ζαν Μπαλιμπάρ και ο Ντανιέλ Χιμένεθ-Κάτσο (του «Zama»).

Το «Memoria» γυρίστηκε μέσα και γύρω από την Μπογκοτά και παρακολουθεί την ηρωίδα της Τίλντα Σουίντον, μιας Σκοτσέζας που καλλιεργεί ορχιδέες, η οποία ταξιδεύει στην Κολομβία για να επισκεφθεί την άρρωστη αδελφή της. Κάθε βράδυ, ο ύπνος της διακόπτεται από όλο και πιο δυνατούς, επαναλαμβανόμενους θορύβους και οράματα που μοιάζουν να θέτουν την ταυτότητά της υπό αμφισβήτηση. Θεωρώντας ότι θα δούμε το «Memoria» στο Φεστιβάλ Καννών όπου, άλλωστε, το 2011 ο Βιρασετάκουν κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα, παίρνουμε μια ατμοσφαιρική γεύση από τις πρώτες φωτογραφίες της ταινίας.

Δείτε ακόμη: «Blue», μια μικρού μήκους-φωτιά του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν

memoria 607

memoria 607

memoria 607

memoria 607