Buzz

«Memoria»: Η Τίλντα Σουίντον κι ο Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν είναι ήδη σε γυρίσματα

στα 10

Η πρώτη ταινία του ταϊλανδού σκηνοθέτη εκτός της χώρας του, διαδραματίζεται στην Κολομβία.

«Memoria»: Η Τίλντα Σουίντον κι ο Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν είναι ήδη σε γυρίσματα

Μεταξύ των ορεινών περιοχών της χώρας και της πρωτευουσας Μπογκοτά, ο Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν γυρίζει ήδη το «Memoria», ένα φιλμ που γεννήθηκε όταν πριν χρόνια επισκέφθηκε τη χώρα για διακοπές κι ένιωσε την ανάγκη να γυρίσει ένα φιλμ εκεί εμπνευσμένος από την αντίθεση ανάμεσα στην φυσική ομορφιά της χώρας και το βίαιο παρελθόν της.

Το «Memoria» όμως είναι μια ταινία που διαδραματίζεται στο παρόν αλλά ανακαλύπτει όπως σχεδόν κάθε ταινία του Βιρασετάκουν το μυστηριακό στο καθημερινό και στην περίπτωση αυτού του φιλμ, το υπερβατικό στοιχείο μοιάζει να υποβόσκει στην προσπάθεια της χώρας για τη διάνοιξη ενός τούνελ στις Ανδεις ένα μεγαλειώδες έργο που μετρά ήδη έναν αιώνα.

Δείτε ακόμη: Η Τίλντα Σουίντον θα πρωταγωνιστεί στην επόμενη ταινία του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν

memoria 607

Η Τίλντα Σουίντον υποδύεται μια γυναίκα που καλλιεργεί ορχιδέες και η οποία στη διάρκεια μιας επίσκεψής της στην άρρωστη αδελφή της στη Μπογκοτά θα γνωρίσει μια γαλλίδα αρχαιολόγο η οποία είναι υπέυθυνη για την επίβλεψη της διάνοιξης του τούνελ και την οποία υποδύεται η Ζαν Μπαλιμπάρ.

Και κάθε βράδυ ο υπνος της θα διακόπτεται από όλο και πιο δυνατούς επαναλαμβανόμενους θορύβους που δεν θα την αφήνουν να κοιμηθεί. Κάτι που μοιάζει να απηχεί την κατάσταση του ίδιου του Απιτσατπόνγκ ο οποιος λέει ότι η ανάγκη του να κάνει την ταινία «ήταν κάτι σαν έναν προσωπικός σεισμός μια ήσυχη τρέλλα. Είμαι σίγουρος ότι αφού γυρίσω την ταινία θα κοιμάμαι και πάλι καλύτερα».

memoria 607

Δείτε επίσης: Ο Χοακίν Φινιξ συγκινεί, αναφέροντας τον Ρίβερ Φίνιξ ως τον άνθρωπο που τον έκανε ηθοποιό