Buzz

Ο Αγιος Βασίλης Πίτερ Τζάκσον φέρνει δώρο πέντε λεπτά από το «The Beatles: Get Back»

στα 10

Πέντε λεπτά πιο βαθιά στο ντοκιμαντέρ του Πίτερ Τζάκσον για τις ηχογραφήσεις του «Let it Be».

Ο Αγιος Βασίλης Πίτερ Τζάκσον φέρνει δώρο πέντε λεπτά από το «The Beatles: Get Back»

«Θέλαμε να δώσουμε στους θαυμαστές των Beatles σε όλον τον κόσμο ένα δώρο για τις γιορτές, οπότε φτιάξαμε ένα πεντάλεπτο κλιπ της επερχόμενης ταινίας "The Beatles: Get Back". Ελπίζουμε ότι θα φέρει χαμόγελο στα πρόσωπα όλων και χαρά που τόσο έχουμε ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.»

Με αυτή την εισαγωγή, ο Πίτερ Τζάκσον πρόσφερε πέντε λεπτά από το ντοκιμαντέρ για τους Beatles που λόγω πανδημίας έχει νέα ημερομηνία για τον Αύγουστο του 2021. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τις ηχογραφήσεις του «Let it Be» το 1970, το οποίο είχε για τίτλο εργασίας το «Get Back», με ανέκδοτο υλικό και απώτερο σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας αφού η εν λόγω περίοδος θεωρείται μια από τις πιο σκοτεινές για τις σχέσεις ανάμεσα στα «Σκαθάρια».

Το υλικό των 50+ ωρών είναι γυρισμένο από τον Μάικλ Λίντσεϊ-Χογκ το 1969 (για τις ανάγκες του κινηματογραφικού «Let it Be»), με 140 ανέκδοτου υλικού που οι τέσσερις Beatles σχεδίαζαν να ηχογραφήσουν για να συνοδεύσουν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση μετά από δύο χρόνια απουσίας. Ανάμεσα στα όσα μπορεί κανείς να δει στο «The Beatles: Get Back» είναι και το θρυλικό κονσέρτο στην ταράτσα του Savile Row του Λονδίνου, η τελευταία εμφάνιση του συγκροτήματος.

beatles get back 607

«Οι 55 ώρες ανέκδοτου υλικού και οι 140 ώρες ηχητικού υλικού που έχουμε στη διάθεσή μας θα εξασφαλίσουν ότι αυτή η ταινία θα είναι η απόλυτη εμπειρία που οι θαυμαστές των Beatles ονειρεύονταν εδώ και καιρό», δήλωσε ο Τζάκσον. «Είναι σαν μια μηχανή του χρόνου να μας ταξιδεύει πίσω στο 1969, και να έχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε στο στούντιο και να βλέπουμε αυτούς τους τέσσερις φίλους να φτιάχνουν μαζί σπουδαία μουσική».

Το σπάνιο υλικό από τα παρασκήνια των ηχογραφήσεων του άλμπουμ και τη δημιουργία της ταινίας έχει πάρει σχεδόν μυθικές διαστάσεις για τους θαυμαστές του συγκροτήματος, τόσο επειδή οι Beatles δεν συνήθιζαν να τραβούν υλικό καθώς ηχογραφούσαν στο στούντιο όσο και γιατί το γκρουπ θα διαλυόταν 18 μήνες μετά το τέλος των γυρισμάτων.

Η εμπλοκή του Πίτερ Τζάκσον στο πρότζεκτ μπορεί να αποτελεί έκπληξη, μοιάζει ωστόσο λογική, καθώς για την επεξεργασία του ταλαιπωρημένου υλικού ο σκηνοθέτης έχει χρησιμοποιήσει ανάλογη τεχνογνωσία και εξελιγμένες μεθόδους με εκείνες που έκαναν εφικτή τη δημιουργία του «They Shall Not Grow Old».