Buzz

«They Shall Not Grow Old»: Τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ του Πίτερ Τζάκσον

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» αφήνει για λίγο τους φανταστικούς κόσμους για τη σκληρή πραγματικότητα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«They Shall Not Grow Old»: Τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ του Πίτερ Τζάκσον

Μπορεί να έχει γίνει διάσημος για τον τρόπο που έχει χτίσει από το μηδέν ολόκληρους φανταστικούς κόσμους, κυρίως μέσα από τις τριλογίες του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Χόμπιτ», όμως ο Πίτερ Τζάκσον αντιμετώπισε μια εντελώς διαφορετική πρόκληση για τις ανάγκες της νέας του ταινίας.

Το «They Shall Not Grow Old» είναι ένα ντοκιμαντέρ για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο που καταγράφει τις ζωές των στρατιωτών χρησιμοποιώντας ανεκτίμητο αρχειακό υλικό που παραχωρήθηκε από το BBC και το Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο του Λονδίνο, και το οποίο αποκαταστάθηκε με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ τμήμα του επιχρωματίστηκε στο χέρι με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κάτι που το καθιστά όχι μόνο ένα πολύτιμο ιστορικό ντοκουμέντο αλλά και ένα σπουδαίο τεχνολογικό επίτευγμα, για τη δημιουργία του οποίου ο Πίτερ Τζάκσον προσέφερε τις υπηρεσίες του δωρεάν.

Διαβάστε ακόμη: To Exile Room παρουσιάζει τη φθινοπωρινή κολεξιόν ντοκιμαντέρ

They Shall Not Grow Old 607

Συνολικά αποκαταστάθηκαν 100 ώρες υλικού από τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία περίπου 90 λεπτά, ενώ προστέθηκε σύγχρονος ήχος που φρόντισε να αποκαταστήσει ακόμα και τα λεγόμενα των στρατιωτών, με τη βοήθεια ηθοποιών και ειδικών που διαβάζουν τα χείλη.

Η ταινία θα κάνει σε λίγες μέρες την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Λονδίνου και στις βρετανικές αίθουσες. Στα βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές εντυπωσιακές πρώτες εικόνες.



Διαβάστε ακόμη