Buzz

«Respect»: Η Τζένιφερ Χάντσον αποκαλύπτει τι τη δένει με την Αρίθα Φράνκλιν (κι όχι δεν είναι η φωνή)

στα 10

Το τεύχος Νοεμβρίου του Entertainment Weekly είναι αφιερωμένο στο πολυαναμενόμενο biopic.

«Respect»: Η Τζένιφερ Χάντσον αποκαλύπτει τι τη δένει με την Αρίθα Φράνκλιν (κι όχι δεν είναι η φωνή)

To «Respect» της Λεσλ Τόμι, το biopic της μεγάλης κυρίας της σόουλ είναι έτοιμο, αλλά, λόγω πανδημίας, είδε κι αυτό την πρεμέρα του να μετατίθεται συνεχώς: ήταν έτοιμο για να βγει στις αίθουσες τον Αύγουστο, μετέπειτα για τον Δεκέμβριο του 2020 και τώρα, η -ανακοινωμένη- πρεμιέρα του είναι η 15 Ιανουαρίου του 2021 (Να θυμίσουμε ότι αυτό δεν επηρεάζει την οσκαρική κούρσα, καθώς έχει παραταθεί και το διάστημα που μπορούν να βγουν οι ταινίες που θα συμμετέχουν φέτος). UPDATE Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η έξοδος της ταινίας μεταφέρεται ξανά: 11 Αυγούστου του 2021, η νέα πρεμιέρα. Οπότε, για φέτος τουλάχιστον, Τζένιφερ αποχαιρέτα το Οσκαρ που περίμενες...

Το στούντιο έχει ξεκινήσει ήδη την καμπάνια που θέλει την ταινία και την πρωταγωνίστριά της στα Οσκαρ. Το τεύχος Νοεμβρίου του Entertainment Weekly είναι αφιερωμένο στο «Respect» και την Τζένιφερ Χάντσον, η οποία αποτέλεσε προσωπική επιλογή της Αρίθα Φράνκλιν, πριν πεθάνει.

Θυμηθείτε κι αυτό: «Ελπίζω να την έχω αποδώσει πιστά - να με βλέπει από ψηλά και να είναι περήφανη.» | Τζένιφερ Χάντσον για το «Respect»

Jennifer Hudson EW 607 1

Είναι γνωστό ότι η Φράνκλιν είδε αρκετές ηθοποιούς για να διαλέξει η ίδια ποια ήθελε να την ερμηνεύσει. Κι ενώ κανείς θα πίστευε ότι η Χάντσον, μία mezzo soprano από το Σικάγο και ήδη κάτοχος Οσκαρ για το «Dreamgirls» θα ήταν μία εύκολη επιλογή, η ντίβα δεν πείστηκε εύκολα.

«Μετά τη θεατρική παράσταση του "The Color Purple" στο Μπρόντγουεϊ (2015) με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ο ρόλος ήταν δικός μου. "Αποφάσισα ότι θα είσαι εσύ" μου είπε...»

Θυμηθείτε κι αυτό: Οι 9 ωραιότερες στιγμές της Αρίθα Φράνκλιν στο σινεμά

Jennifer Hudson EW 607 2

«Συναντηθήκαμε στην Νέα Υόρκη για πρωινό σ' ένα ξενοδοχείο. Μετά από λίγο έσκυψε πάνω από το τραπέζι και μου είπε "τι συμβαίνει, ντρέπεσαι; Γιατί δεν τρως;" Και της απάντησα ότι "μα κάθομαι απέναντι από την Αρίθα Φράνκλιν!". Και έσκασε στα γέλια. Μετά από λίγο χαλάρωσα και συζητήσαμε για ώρα, για το πώς θα την παίξω...»

Η ταινία, η οποία ξεκινά από τα παιδικά χρόνια της Φράνκλιν και σταματά στα μέσα της δεκαετίας του 70 («Θα ήταν αδύνατον να πιάσουμε όλη της τη ζωή και το έργο - αδύνατον!») δεν αποφεύγει τις δύσκολες καταστάσεις που έζησε η μετέπειτα βασίλισσα της σόουλ: το ότι απέκτησε 2 παιδιά πριν τα 16 της χρόνια, το ότι έχασε την μητέρα της πολύ μικρή.

Δείτε κι αυτό: Respect! H Τζένιφερ Χάντσον ράβει για τα Οσκαρ ήδη από το τρέιλερ της βιογραφίας της Αρίθα Φράνκλιν

Jennifer Hudson EW 607 3

«Ολοι πιστεύουν ότι κέρδισα το ρόλο λόγω φωνής. Ομως μάς έδεσαν άλλα πράγματα. Το ότι και οι δύο προήρθαμε από το γκόσπελ και την εκκλησία. Οτι κι εγώ γνώρισα τον πόνο να χάσω τους δικούς μου τραγικά (σ.σ. η Χάντσον έχασε την μητέρα της, τον αδελφό και τον ανηψιό της το 2008 - όταν βρέθηκαν εν διαμέσω πυροβολισμών συμμοριών της γειτονιάς).»

«Είχαμε πολλές παράλληλες ιστορίες. Αν δεν είχα ζήσει αυτές τις εμπειρίες, δε θα μπορούσα να κουβαλήσω το βάρος της ιστορίας της...»

Απολαύστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Τζένιφερ Χάντσον εδώ και τις αποκλειστικές φωτογραφίες από το «Respect», όπου την πλαισιώνει και το υπόλοιπο καστ: ο Φόρεστ Γουιτάκερ (ερμηνεύει τον πατέρα της Φράνκλιν), ο Μάρλον Γουάιανς (τον πρώτο της σύζυγο, Τεντ Γουάιτ), η Μέρι Τζέι Μπλάιτζ (στον ρόλο της Νταϊάνα Γουάσινγκτον), ο Μαρκ Μάρον (ως ο παραγωγός της Atlantic Records, Τζέρι Γουέξλερ).

Respect 607 1

Respect 607 2

Respect 607 3

Respect 607 4

Respect 607 5

Respect 607 6

Διαβάστε περισσότερα:

Respect Poster 607