Ενημέρωση

Προσεχώς Σινεμά: Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες μέχρι και το καλοκαίρι του 2021

στα 10

Το Flix συγκέντρωσε τις νέες ημερομηνίες εξόδου ταινιών που περιμένουμε να δούμε στην περίοδο 2020-2021.

Προσεχώς Σινεμά: Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες μέχρι και το καλοκαίρι του 2021

Το 2020 είναι μια περίεργη χρονιά για το σινεμά.

Η υγειονομική κρίση του Covid-19 έφερε τα πάνω κάτω στην κινηματογραφική βιομηχανία, με ταινίες να αλλάζουν καθημερινά τις ημερομηνίες κυκλοφορίας τους στις αίθουσες, άλλες να κάνουν πρεμιέρα on demand, άλλες να σταματούν τα γυρίσματά τους, αλλά και να αναβάλλουν την έξοδό τους, επ’ αόριστον.

Σημειώστε ποιες ταινίες είναι προγραμματισμένες να βγουν στις αίθουσες τους επόμενους μήνες, ως και το καλοκαίρι του 2021, μαζί με μια λίστα ταινιών που αναμένονταν μέσα στο 2020 χωρίς να γνωρίζουμε συγκεκριμένη ημερομηνία εξόδου τους ή αν θα βγουν τελικά όλες στις αίθουσες.

[Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες από αυτές θα κυκλοφορήσουν και πότε στις ελληνικές αίθουσες. Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς.]

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020

new mutants 607

The New Mutants του Τζος Μπουν | 3 Σεπτεμβρίου

Αλλη μια ταινία με ήρωες τους X-Men η οποία πήρε αναβολή πάνω στην αναβολή και τελικά ήταν να βγει στις αίθουσες τον Απρίλιο αλλά τώρα η ημερομηνία κυκλοφορίας της παραμένει άγνωστη. O Τζον Μπουν, γνωστός από το φιλμ «Το Λάθος Αστέρι», έρχεται να σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του «Χ-Men New Mutants», το οποίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1982. Συγκρίνοντας το σενάριο του φιλμ με δουλειές του Στίβεν Κινγκ, ο διευθυντής της Fox, Στέισι Στάινερ, δήλωσε πως πρόκειται για μια ταινία που συναντά τη «Λάμψη» και το «Στη Φωλιά του Κούκου», με διάφορους νεαρούς μεταλλαγμένους να βρίσκονται μέσα σε ένα στοιχειωμένο σπίτι. Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά ακούγονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Ελπίζουμε μόνο να είναι και τρομακτικά. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «The New Mutants».

mulan 607

Μουλάν (Mulan) της Νίκι Κάρο | 10 Σεπτεμβρίου

Βασισμένη στην ομότιτλη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1998 της Disney, η οποία με την σειρά της βασίζεται στον συναρπαστικό κινέζικο μύθο της Μουλάν της κόρης ενός αυστηρού βετεράνου που θα υποδυθεί ότι είναι αγόρι προκειμένου να πάρει τη θέση του στον αυτοκρατορικό στρατό, η Νεοζηλανδέζα σκηνοθέτης Νίκι Κάρο (του υποψήφιου για Οσκαρ «Whale Rider») φαίνεται πως παίρνει περισσότερα στοιχεία από παραμύθι παρά από την ταινία, φέρνοντας μαζί του μια πιο σοβαρή και λιγότερο μουσικοχορευτική ατμόσφαιρα. H ταινία αναμένονταν να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Μάρτιο, στην Αμερική θα κυκλοφορήσει σε streaming, στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου θα βγει στις αίθουσες. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη «Mulan».


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

French Dispatch

French Dispatch του Γουές Αντερσον | 16 Oκτωβρίου

Η δέκατη ταινία του Γουές Αντερσον πρόκειται για ένα «ερωτικό γράμμα» στους δημοσιογράφους του κόσμου, θα εξελίσσεται σε ένα φυλάκιο μιας Αμερικάνικης εφημερίδας στο Παρίσι του 20ου αιώνα και θα επικεντρώνεται σε τρεις ιστορίες. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «French Dispatch».

death on the nile 607

Death on the Nile του Κένεθ Μπράνα | 23 Οκτωρβίου

Ο Κένεθ Μπράνα επιστρέφει στην σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί ως ο εκκεντρικός ντετέκτιβ της Αγκάθα Κρίστι, Ηρακλής Πουαρό, ο οποίος αφήνει αυτή την φορά της παγωμένες Αλπεις για να πάει στον πιο ζεστό Νείλο και να εξιχνιάσει άλλον έναν φόνο. Η ταινία υπόσχεται ένα ακόμα all star καστ, ανάμεσά τους και οι Γκαλ Γκαντότ, Λετίσια Ράιτ, Αρμι Χάμερ, Ανέτ Μπένινγκ και Ράσελ Μπραντ.

Mank Shooting 607

Mank του Ντέιβιντ Φίντσερ | Οκτώβριος ΤΒΑ

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ αφηγείται την μεγάλη περιπέτεια του σεναριογράφου Χέρμαν Μάνκιεβιτς κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του «Πολίτη Κέιν» του Ορσον Γουέλς. Τον υποδύεται ο Γκάρι Ολντμαν, μαζί του η Λίλι Κόλινς, η Αμάντα Σίφριντ και ο Τομ Μπερκ στο ρόλο του Οσρον Γουέλς. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Mank».

On the Rock Shooting 607

On the Rocks της Σοφία Κόπολα | Οκτώβριος ΤΒΑ

Μια νεαρή μητέρα συναντά μετά από χρόνια τον playboy πατέρα της. Η Σοφία Κόπολα στο άτυπο σίκουελ του «Χαμένοι στη Μετάφραση» με την Ρασίντα Τζόουνς και τον Μπιλ Μάρεϊ.


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

black widow 607

Μαύρη Χήρα (Black Widow) της Κέιτ Σόρτλαντ | 6 Νοεμβρίου

Μπορεί να έχουμε δει την Black Window στους «Εκδικητές», μπορεί να γνωρίζουμε ότι η ηρωίδα ήταν Ρωσίδα κατάσκοπος και κατέληξε να δουλεύει ως πράκτορας της S.H.I.E.L.D., αλλά τα στοιχεία για το παρελθόν και το χαρακτήρα της έχουν δοθεί φειδωλά από τα κόμικ. Αρα, συνυπολογίζοντας και το συναισθηματικό φορτίο που άφησε πίσω του το «Avengers: Endgame» η Κέιτ Σόρτλαντ (του «Berlin Syndrome» και του «Sommersault» παλαιότερα), έχει κάθε δυνατότητα να διαμορφώσει τη σκοτεινή, γυναικεία υπερηρωική ταινία όπως θέλει, ενώ ταυτόχρονα θα εγκαινιάσει και την έναρξη της τέταρτης φάσης του MCU. Η ταινία αναμενόταν να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Μάιο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Black Widow».

no time to die 607

No Time to Die του Κάρι Φουκουνάγκα |11 Νοεμβρίου

Ο Ντάνιελ Κρεγκ επιστρέφει στην πέμπτη και τελευταία του ταινία ως Τζέιμς Μποντ. Οσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την πλοκή θέλουν τον μυστικό πράκτορα να επιστρέφει από την σύνταξη όταν ο ένας φίλος του από την CIA, ο πράκτορας Φίλιξ Λέιτερ, τον βρίσκει στην Τζαμάικα και του ζητά την βοήθεια να σώσουν έναν επιστήμονα που τον απήγαγαν, φτάνοντας έτσι στα ίχνη ενός μυστηριώδους κακοποιού ο οποίος είναι οπλισμένος με μια νέα και επικίνδυνη τεχνολογία. Η ταινία αναμένονταν να βγει στις αίθουσες τον Απρίλιο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «No Time to Die».

deep water 607

Deep Water του Αντριαν Λιν | 13 Νοεμβρίου

Βασισμένο στο βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ, ένας άντρας, ο οποίος αφήνει την γυναίκα του να έχει εξωσυζυγικές σχέσεις για να αποφύγει το διαζύγιο, γίνεται ύποπτος για την εξαφάνιση των εραστών της. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μπεν Αφλεκ και η σύντροφός του Ανα ντε Αρμας.

Ammonite 607

Ammonite του Φράνσις Λι | 13 Νοεμβρίου

Εχοντας ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του με το «God’s Own Country», ο Φράνσις Λι προχωρά στο δεύτερο, σαφέστατα πιο φιλόδοξο, σκηνοθετικό του βήμα με το «Ammonite», μια ταινία εποχής με πρωταγωνίστριες την Κέιτ Γουίνσλετ και τη Σέρσα Ρόναν. Το φιλμ εκτυλίσσεται στην Αγγλία του 1840 και έχει ως κεντρική ηρωίδα μια αληθινή προσωπικότητα, τη διάσημη Βρετανίδα παλαιοντολόγο και κυνηγό απολιθωμάτων Μέρι Ανινγκ (Κέιτ Γουίνσλετ), η οποία ξεκινά μια σχέση με μια νεαρή γκουβερνάντα (Σέρσα Ρόναν). Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Ammonite».

soul 607

Soul του Πιτ Ντόκτερ | 20 Νοεμβρίου

Η νέα ταινία της Pixar θέλει να βουτήξει με το κεφάλι στις υπαρξιακές ανησυχίες του μέσου ανθρώπου. Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη της ταινίας, ο Τζο ένα μουσικός της soul και τζαζ, παθαίνει ένα ατύχημα με την ψυχή του να αποχωρίζεται από το σώμα του (και όχι δεν είναι νεκρός όπως υπογραμμίζεται από την Pixar), και ανακαλύπτει ένα μέρος όπου όλες οι ψυχές γεννιούνται πριν βρουν τον δρόμο τους στο σώμα κάποιου ανθρώπου. Η ταινία αναμενόταν να βγει στις αίθουσες τον Ιούνιο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Soul».


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

the empty man 607

The Empty Man του Ντέιβιντ Πράιορ | 3 Δεκεμβρίου

Βασισμένο στο κόμικ τρόμου «Boom!» της Studio Comics, το φιλμ ακολουθεί ένα πρώην αστυνομικό ο οποίος αναζητά μια κοπέλα που έχει εξαφανιστεί μετά από τη δολοφονία της οικογένειάς της και μαζί με τα ίχνη της ανακαλύπτει μια σατανική αίρεση. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Αύγουστο.

free guy 607

Free Guy του Σον Λέβι | 11 Δεκεμβρίου

Ο Ράιαν Ρέινολντς πρωταγωνιστεί ως ένας υπάλληλος μιας τράπεζας ο οποίος ξαφνικά συνειδητοποιεί πως είναι ένας αναλώσιμος χαρακτήρας μέσα σε ένα video game, τύπου Grand Theft Auto. Μαζί του πρωταγωνιστούν και οι Τζόντι Κόμερ και Τάικα Γουαϊτίτι. Η ταινία αναμενόταν να βγει στις αίθουσες τον Ιούλιο.

dune 607

Dune του Ντενί Βιλνέβ | 18 Δεκεμβρίου

Ο Ντενί Βιλνέβ ετοιμάζεται να εκπληρώσει το όνειρο ζωής του μεταφέροντας στον κινηματογράφο την επική σειρά βιβλίων του Φρανκ Χέρμπερτ «Dune» μαζί ένα εξαιρετικό καστ όπως τους Τίμοθι Σαλαμέ, Οσκαρ Αϊζακ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Ζεντάγια, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν κα τον Τζέισον Μομόα. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Dune».

Coming 2 America 2

Coming 2 America του Κρεγκ Μπρούερ | 18 Δεκεμβρίου

Σίκουελ του αρκετά επιτυχημένου «Coming to America», η ταινία διαδραματίζεται 32 χρόνια μετά όπου ο βασιλιάς πλέον Ακίμ, του Εντι Μέρφι, επιστρέφει στην Αμερική αυτή την φορά για να βρει τον χαμένο γιό του. Μαζί με τον Εντι Μέρφι επιστρέφουν και οι Αρσένιο Χολ και Τζέιμς Ερλ Τζόουνς.

west side story 607

West Side Story του Στίβεν Σπίλμπεργκ | 18 Δεκεμβρίου

Οι Jets και οι Sharks επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη, μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας των Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζερόμ Ρόμπινς το 1961, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ και μια εκ νέου διασκευή του διάσημου μιούζικαλ που παίχτηκε πρώτη φορά το 1957 για να γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «West Side Story».

army baby 607

Army Baby του Γιώργου Κορδέλλα | 24 Δεκεμβρίου

Ο Γιάννης είναι ένας νεαρός που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στα σύνορα του Εβρου. Πρόκειται για ένα λαϊκό παιδί, που διαθέτει όλη την ξεγνοιασιά της νιότης και αντιμετωπίζει με μεγάλη ελαφρότητα τη ζωή. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι το κυνήγι εφήμερων απολαύσεων και η παροιμιώδης ανευθυνότητα στις επιλογές του. Ενώ δείχνει να έχει βρει τις ισορροπίες που απαιτούνται για να ροκανίσει το χρόνο της στρατιωτικής θητείας του, ένα απρόσμενο γεγονός θα φέρει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω σε όλο το στρατόπεδο και ο ίδιος θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων, όταν μάθει ότι ο «καρπός» μιας ερωτικής περιπέτειας που είχε πριν παρουσιαστεί στον στρατό, θα φτάσει με… ταξί στη μονάδα που υπηρετεί. Η νέα ταινία του Γιώργου Κορδέλλα μετά τη «Ρόζα της Σμύρνης», γυρίζόταν πριν ξεσπάσει η πανδημία. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Army Baby».

wonder woman 1984 607

Wonder Woman 1984 της Πάτι Τζένκινς | 25 Δεκεμβρίου

H Γκαλ Γκαντότ επιστρέφει στον ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα (aka Wonder Woman) μαζί με τον Κρις Πάιν στον ρόλο του Στιβ Τρέβορ, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης και οι Κρίστεν Γουίγκ στον ρόλο της μοχθηρής Cheetah και ο Πέδρο Πασκάλ στον ρόλο του κακού Μάξγουελ Λορντ, με την σκηνοθεσία να την υπογράφει για άλλη μια φορά η Πάτι Τζένκινς και να μας μεταφέρει στα 80s και στη μέση του Ψυχρού Πολέμου. Η ταινία αναμένονταν να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Ιούνιο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Wonder Woman 1984».

news of the world 607

News of the World του Πολ Γκρίνγκρας | 25 Δεκεμβρίου

Ενας Τεξανός ο οποίος ταξιδεύει στην Αγρια Δύση για να φέρει τα νέα του κόσμου στις τοπικές κοινωνίες, προθυμοποιείται να σώσει ένα μικρό κορίτσι που έχει απαχθεί. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς.

Nomadland 607

Nomadland της Κλόε Ζάο

Η σκηνοθέτης του «Καλπάζοντας με το Ονειρο» και του επίσης πολυαναμενόμενου «The Eternals» (δείτε παρακάτω στο Φεβρουάριο) εμπιστεύεται την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ στην ιστορία μιας γυναίκας που στα 60 της χρόνια χάνει τα πάντα και ξεκινάει ένα ταξίδι στην Αμερικανική Δύση, ζώντας ως νομάδας. Διασκευή του μυθιστορήματος της Τζέσικα Μπρούντερ «Nomadland: Surviving America in the Twenty-first Century», με συμμετοχή σε Βενετία, Τελιουράιντ και προγραμματισμένη έξοδο (στις αίθουσες) το Δεκέμβριο. Ελπίζουμε και στην Ελλάδα.


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021

RESPECT Jennifer Hudson 607 3

Respect της Λισλ Τόμι | 15 Ιανουαρίου 2021

Τη μεγάλη ντίβα της soul μουσική Αρίθα Φράνκλιν, καλείται να υποδυθεί η Τζένιφερ Χάντσον - επιλογή της ίδιας της Φράνκλιν από το 2016 που η ταινία ήταν σε προπαραγωγή. Την Χάντσον πλαισιώνουν οι Φόρεστ Γουιτάκερ (ερμηνεύει τον πατέρα της Αρίθα), Μάρλον Γουάιανς (τον πρώτο της σύζυγο Τεντ Γουάιτ), Μέρι Τζέι Μπλάιτζ (στον ρόλο της Νταϊάνα Γουάσινγκτον), Μαρκ Μάρον (ως ο παραγωγός της Atlantic Records, Τζέρι Γουέξλερ). Η ταινία αναμένονταν να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Αύγουστο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Respect».

peter rabbit 607

Πίτερ Ράμπιτ: Ο Λαγός το ΄Σκασε (Peter Rabbit 2: The Runaway) του Γουίλ Γκλακ | 25 Ιανουαρίου 2021

Η Μπέα, ο Τόμας και οι υπόλοιποι λαγοί έχουν φτιάξει μια μικρή οικογένεια, αλλά ο Πίτερ είναι και πάλι εκείνος που με τις σκανταλιές του, μοιάζει παράταιρος. Μακριά από τον κήπο, ο Πίτερ βρίσκει έναν κόσμο που οι σκανταλιές εκτιμούνται, αλλά όταν η οικογένειά του θα ρισκάρει τα πάντα για να τον βρει, πρέπει κι ο ίδιος να επιλέξει τι είδους λαγός θέλει να είναι. Οι αγαπημένοι χαρακτήρες της Μπίατριξ Πότερ επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη η οποία ήταν προγραμματισμένη αρχικά να βγει στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2020.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021

The Eternals 607

The Eternals της Κλόε Ζάο | 12 Φεβρουαρίου 2021

Η τέταρτη φάση του MCU συνεχίζεται με την πρώτη γνωριμία μας με τους υπερήρωες Eternals. Βασισμένο στην ομότιτλη σειρά κόμικ του Τζακ Κέρμπι, το «The Eternals» ακολουθεί τις περιπέτειες των παντοδύναμων και σχεδόν αθάνατων όντων γνωστών ως Eternals, και των αιώνιων αντιπάλων τους, the Deviants, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από κοσμικές οντότητες με το όνομα Celestials. Σύμφωνα με τον Κέβιν Φιγκ, η ταινία θα ακολουθεί τα πρότυπα του «Guardians of the Galaxy», στον τρόπο που θα συστήνει από το μηδέν μια νέα ομάδα ηρώων, αντί να τους εισάγει σταδιακά στο ευρύτερο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, όπως έκανε με τους «Avengers». Η ταινία αναμενόταν στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2020. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τους «Eternals».

antlers 607

Antlers του Σκοτ Κούπερ | 19 Φεβρουαρίου 2021

Αυτή η ταινία τρόμου, σε παραγωγή Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ακολουθεί μια δασκάλα η οποία προσπαθεί να προστατέψει ένα μικρό παιδί από ένα μυθολογικό τέρας.

king's man 607

The King’s Man του Μάθιου Βον | 26 Φεβρουαρίου 2021

Οι πιο στυγνοί τύραννοι, οι πιο φρικιαστικοί εγκέφαλοι του εγκλήματος, συνασπίζονται για να πυροδοτήσουν τον πόλεμο που θ' αφανίσει την ανθρωπότητα. Ενας άνδρας αναλαμβάνει, σε μια μεγάλη μάχη με το χρόνο, να τους κατατροπώσει. Εκείνος θα ηγηθεί της πρώτης ανεξάρτητης μυστικής υπηρεσίας: σωστά εξοπλισμένος και, κυρίως, σωστά ντυμένος! Στην ταινία, prequel της τριλογίας των «Kingsmen», πρωταγωνιστούν οι Ρέιφ Φάινς και, γύρω του, τους Τζέμα Αρτερτον, Ρις Ιφανς, Μάθιου Γκουντ, Τομ Χολάντερ, Χάρις Ντίκνσον, Ντάνιελ Μπριλ, Ντζιμόν Χούνσου και Τσαρλς Ντανς. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The King’s Man».


ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

ghostbusters afterlife 607

Ghostbusters: Afterlife του Τζέισον Ράιτμαν | 5 Μαρτίου 2021

Το πρώτο επίσημο σίκουελ της σειράς έρχεται 35 χρόνια μετά σε έναν κόσμο που από ότι φαίνεται έχει ξεχάσει τους Ghostbusters και τα παραφυσικά φαινόμενα. Στην ταινία θα επιστρέψουν οι Μπιλ Μάρεϊ, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ και Νταν Ακροιντ, αλλά η ταινία θα επικεντρωθεί στις περιπέτειες των Κάρι Κουν, Πολ Ραντ και Φιν Γούλφχαρντ. Η ταινία αναμενόταν στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2020.

many saints of newark 607

The Many Saints of Newark του Αλαν Τέιλορ | 12 Μαρτίου 2021

Σε σενάριο του δημιουργού των «Sopranos» Ντέιβιντ Τσέις, η ταινία θα είναι το (άτυπο) prequel των «Sopranos» και θα εξιστορεί τη βίαιη περίοδο των 60ς και τις συμπλοκές ανάμεσα στις συμμορίες Ιταλών μεταναστών και Αφροαμερικανών που οδήγησαν στη διαμόρφωση της μαφιόζικης ιεραρχίας στην εγκληματική κοινότητα του Νιου Τζέρσεϊ. Η ταινία αναμενόταν να βγει στις αίθοσυες το Σεπτέμβριο του 2020. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Many Saints of Newark».

raya and the last dragon 607

Raya and the Last Dragon των Πολ Μπριγκς και Ντιν Γουέλινς | 12 Μαρτίου 2021

Η νέα ταινία της Disney μας ταξιδεύει στο μαγικό βασίλειο της Κουμάντρα, όπου μια γενναία πολεμίστρια, η Ράγια, ξεκινάει ένα ταξίδι για να βρει τον τελευταίο δράκο και να σώσει την χώρα της από διαβολικές δυνάμεις. Αυτός ο δράκος είναι η Σίσου, η οποία μπορεί να μεταμορφωθεί και σε άνθρωπο. Η ταινία αναμενόταν στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2020.

morbius 607

Morbius του Ντάνιελ Εσπινόζα | 19 Μαρτίου 2021

Ο Τζάρεντ Λέτο πρωταγωνιστεί στη δεύτερη live action ταινία που έρχεται από το Spider-Verse ως ο Δρ. Μάικλ Μόρμπιους, ενός επιστήμονα που προσπαθεί να γιατρέψει τον εαυτό του από μια σπάνιο αιμοφιλική αρρώστια και καταλήγει όμως να μεταμορφωθεί σε βρικόλακα, μαζί με υπεράνθρωπη δύναμη, κυνόδοντες και φυσικά την δίψα για αίμα. Ο Μόρμπιους ξεκίνησε ως ένας από τους αντιπάλους του Spider-Man, αλλά γρήγορα κατάφερε να ανέβει στο στάτους του ήρωα μιας και προσπαθεί να πολεμήσει το τέρας που κρύβει μέσα του. Η ταινία αναμένονταν στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2020. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Morbius».


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

fast & furious 9 607

Fast & Furious 9 του Τζάστιν Λιν | 2 Απριλίου 2021

Ο Ντομ Τορέτο που υποδύεται ο Βιν Ντίζελ, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Αυτή τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους. Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, αυτή τη φορά με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. Αυτός ο άνδρας τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ. Η ταινία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τον Μάιο.

bios 607

BIOS του Μιγκέλ Σαπότσνικ | 16 Απριλίου 2021

Σε μια μεταποκαλυπτική Γη ένα ρομπότ, το οποίο φτιάχτηκε για να προστατεύει την ζωή του σκύλου του δημιουργού του, μαθαίνει για την ζωή, την αγάπη, την φιλία και τι σημαίνει το να είσαι άνθρωπος. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τομ Χανκς και Λόρα Χάριερ.

monster hunter 607

Monster Hunter του Πολ Γ. Σ. Αντερσον | Απρίλιος 2021

Μετά το «Resident Evil», ο Αντερσον διασκευάζει ακόμα video game, αυτή την φορά το «Monster Hunter» της Capcom, με την Μίλα Γιόβοβιτς να πρωταγωνιστεί. Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα από στρατιώτες οι οποίοι παγιδεύονται σε ένα εναλλακτικό σύμπαν γεμάτο περίεργα τέρατα.

last night in soho 607

Last Night in Soho του Εντγκαρ Ράιτ | Απρίλιος 2021

Ο Ράιτ προσπαθεί να δοκιμάσει την τύχη στο είδος του ψυχολογικού θρίλερ με μια ταινία η οποία διαδραματίζεται στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’60 με πρωταγωνιστές τους Ανια Τέιλορ-Τζόνσον, Ματ Σμιθ και Τομασίν ΜακΚένζι.

a quiet place 2 607

Ενα Ησυχο Μέρος: Μέρος 2ο (A Quiet Place: Part II) του Τζον Κραζίνσκι | Απρίλιος 2021

Οι ήρωές μας, εκεί ακριβώς όπου τους αφήσαμε, λίγο σασπένς ακόμη και να μια από τις ταινίες που περιμένουμε να δούμε το 2020. Οχι μόνο επειδή αγαπήσαμε το πρώτο μέρος, αλλά γιατί χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και σε απόλυτη σύμπνοια με την ησυχία του όλου πράγματος αυτό το σίκουελ δείχνει το δρόμο για τα franchises που αξίζουν... Η ταινία αναμένονταν να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Μάρτιο. https://flix.gr/news/a-quiet-place-part-2-early-buzz.html


ΜΑΪΟΣ 2021

Shang-Chi 607

Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings του Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον | 7 Μαΐου 2021

Ο πρώτος Ασιάτης υπερήρωας έρχεται στο MCU με την ταινία «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings» με πρωταγωνιστή τον Σιμού Λιού και σκηνοθέτη τον Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον του «Short Term 12». Η ταινία ήταν προγραμματισμένη αρχικά για τον Φεβρουάριο του 2021. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings».

godzilla vs kong 607

Godzilla Vs. Kong του Ανταμ Γουίνγκαρντ | 21 Μαΐου 2021

Η τέταρτη ταινία του franchise φέρνει αντιμέτωπους δυο ιερά - κυριολεκτικά - τέρατα του κινηματογράφου, τον Γκοτζίλα και τον Κινγκ Κονγκ. Ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό από την ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν οι Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Ρεμπέκα Χολ, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, Τζέσικα Χένγουικ και Κάιλ Τσάντλερ.

infinite 607

Infinite του Αντουάν Φουκουά | 28 Μαΐου 2021

Βασισμένη στο βιβλίο του Ντ. Ερικ Μάικρανζ «The Reincarnationist Papers», ο Μαρκ Γουόλμπεργκ πρωταγωνιστεί ως ένας άντρα ο οποίος στοιχειώνεται από αναμνήσεις οι οποίες δεν είναι καν δικές του. Ανακαλύπτει μια παλιά οργάνωση όπου τα μέλη μπορούν να ζήσουν προηγούμενες ζωές τους και να αλλάξουν το ρου της ιστορίας. Η ταινία αναμένονταν να βγει στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2020.

spiral from the book of saw 607

Spiral: From the Book of Saw του Ντάρεν Λιν Μπούσμαν | Μάιος 2021

Δουλεύοντας υπό την καθοδήγηση ενός αξιοσέβαστου βετεράνου της αστυνομίας, o αυθάδης αστυνομικός Εζίκιελ Μπανκς κι ο νεαρός συνεργάτης του, αναλαμβάνουν και ο μια περίεργη έρευνα για δολοφονίες που θυμίζουν έντονα ιστορίες από το πιο σκοτεινό παρελθόν της. Μια ακόμη ταινία στο franchise του «Saw», αυτη τη φορά γραμμένη και με πρωταγωνιστή τον Κρις Ροκ. Η ταινία ήταν προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες το Μάιο του 2020. [Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Spiral: From the Book of Saw


ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

in the heights 607

In the Heights του Τζον Μ. Τσου | 18 Ιουνίου 2021

Τοποθετημένο στις ισπανόφωνες γειτονιές της Νέας Υόρκης, το φιλμ ακολουθεί την ιστορία του ιδιοκτήτη ενός παντοπωλείου που κληρονομεί την περιουσία της γιαγιάς του στην Δομινικανή Δημοκρατία και διχάζεται ανάμεσα στο να επιστρέψει πίσω στη χώρα καταγωγής του ή να μείνει στη Νέα Υόρκη. Κινηματογραφική μεταφορά του πετυχημένου μιούζικαλ του Λιν Μανουέλ Μιράντα.

conjuring 3 607

The Conjuring: The Devil Made Me Do It του Μάικλ Τσάβεζ | Ιούνιος 2021

Η τρίτη ταινία της σειράς, και η όγδοη στο σύμπαν του «Conjuring», ακολουθεί για άλλη μια φορά του Εντ και Λορέιν Γουόρεν σε μια πραγματική ιστορία δαιμονισμού, αυτή του Αρνι Τσειγιέν Τζόνσον, του πρώτου άντρα στην ιστορία που στην δίκη του δήλωσε ως υπεράσπιση πως ήταν δαιμονισμένος όταν διέπραξε τους φόνους για τους οποίους κατηγορείται.

venom 2 607

Venom: Let There Be Carnage του Αντι Σέρκις | 25 Ιουνίου 2021

Το «Morbius» δεν είναι η μόνη ταινία από το Spider-Verse που θα δούμε φέτος. Ο Τομ Χάρντι επιστρέφει στον ρόλο του Venom ο οποίος αυτή την φορά έρχεται αντιμέτωπος με τον Γούντι Χάρελσον, στον ρόλο του ψυχοπαθούς δολοφόνου Κλίτους Κάσαντι, aka Carnage, και της Shriek την οποία ερμηνεύει η Ναόμι Χάρις. Η Μισέλ Γουίλιαμς επιστρέφει επίσης και όλα αυτά κάτω από την σκηνοθετική εποπτεία του Αντι Σέρκις. Ευχόμαστε μόνο το τελικό αποτέλεσμα να είναι καλύτερο του πρώτου. Η ταινία αναμένονταν να βγει στις αίθουσες στις αρχές του Οκτώβρη. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Venom: Let There Be Carnage».


ΙΟΥΛΙΟΣ 2021

minions rise of gru 607

Minions: The Rise of Gru του Κάιλ Μπαλντά | 2 Ιουλίου 2021

Τα αξιαγάπητα Minions αποκτούν την δεύτερή τους ταινία ως ένα origin story για το πως βρέθηκαν να δουλεύουν κάτω από τις εντολές του τυραννικού Γκου, με τον Στιβ Κάρελ να επιστρέφει στον ρόλο, μαζί με τις φωνές των Σάντρα Μπούλοκ, Τζον Χαμ και Στιβ Κούγκαν. Η ταινία αναμένονταν να βγει στις αίθουσες αυτό το καλοκαίρι.

top gun maverick 607

Top Gun: Maverick του Τζόζεφ Κοζίνσκι | 2 Ιουλίου 2021

Τριαντατρία χρόνια μετά την πρώτη ταινία τα αεροπλάνα έχουν εξελιχθεί, αλλά ο Τομ Κρουζ μετά βίας έχει αποκτήσει μερικές ρυτίδες κι ο χαρακτήρας που υποδύεται όχι μόνο είναι ζωντανός, αλλά πετάει ακόμη. Κι εκπαιδεύει μια νέα γενιά πιλότων ανάμεσα στους οποίους κι ο γιος του Γκουζ, τον οποίο υποδύεται ο Μάιλς Τέλερ. Η ταινία αναμενόταν να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Ιουνίο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Top Gun: Maverick».

jungle cruise 607

Jungle Cruise του Ζομ-Κολέτ Σερά | 30 Ιουλίου 2021

Μετά τους «Πειρατές της Καραϊβικής», η Disney φέρνει στη μεγάλη οθόνη άλλο ένα της πετυχημένο ride των θεματικών της πάρκων με πρωταγωνιστές τους Ντουέιν Τζόνσον και Εμιλι Μπλαντ στα ίχνη ενός χαμένου θρύλου. Η ταινία αναμένονταν στις αίθουσες αυτό το καλοκαίρι.


TBA

Στη λίστα που ακολουθεί θα βρείτε μια σειρά από ταινίες που αναμενόταν να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2020. Αυτή τη στιγμή είναι άγνωστη η ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

candyman 607

Candyman της Νία ΝταΚόστα

Νέα διασκευή του διηγήματος του Κλάιβ Μπάρκερ με τους Τζόρνταν Πιλ και Γουίν Ρόζενφελντ (παραγωγός επίσης του «BlacKkKlansman») να υπογράφουν το σενάριο και την παραγωγή αυτού που περιγράφουν ως «πνευματικό σίκουελ» της πρωτότυπης ταινίας του 1992. Η ταινία αναμένονταν να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Ιούνιο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Candyman».

Monday

Monday του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

To «Monday » αφηγείται την ιστορία του Μίκι και της Κλόε, δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Κλόε πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας. Η νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου θα έκανε κανονικά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Τραίμπέκα τον Απρίλιο του 2020. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Monday».

sponge on the run 607

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run του Τιμ Χιλ

Η τρίτη ταινία του πιο αξιαγάπητου σφουγγαριού του Βυθού του Μπικίνι θα μας αφηγηθεί την σουρεαλιστική origin ιστορία για το πως ο Μπομπ γνώρισε τους υπόλοιπους φίλους τους στις καλοκαιρινές διακοπές στην κατασκήνωση Κοράλι. Α, και ο Κιάνου Ριβς πρωταγωνιστεί ως ένα θεϊκό... κεφάλι.

antebellum 607

Antebellum των Γκέραρντ Μπους και Κρίστοφερ Ρενζ

H Τζανέλ Μονέ πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία τρόμου από τους παραγωγούς του «Get Out!» και «Us» ως μια συγγραφέας η οποία προσπαθεί να ξεφύγει από μια κατάρα.

witches 607

The Witches του Ρόμπερτ Ζεμέκις | 9 Οκτωβρίου

Το πολυαγαπημένο μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ, «Οι Μάγισσες» μεταφέρεται για δεύτερη φορά στη μεγάλη οθόνη, αυτή την φορά από τον Ρόμπερτ Ζεμέκις, ο οποίος γράφει και το σενάριο, και παραγωγούς τον Αλφόνσο Κουαρόν και τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Witches».

the woman in the window 607

Η Γυναίκα στο Παράθυρο (The Woman in the Window) του Τζο Ράιτ

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του του Α. Τζ. Φιν και σε σενάριο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Τρέισι Λετς, η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η Εϊμι Ανταμς, πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ όπου ακολουθεί μια αγοραφοβική παιδοψυχαναλύτρια η οποία πιάνει φιλικές σχέσεις με την απέναντι γειτόνισσα. Η ζωή της όμως γίνεται άνω κάτω όταν η γυναίκα αυτή εξαφανίζεται και η ίδια υποπτεύεται πως κάτι κακό της έχει συμβεί. Πέρα από την Ανταμς ο Ράιτ έχει μαζέψει ένα εξαιρετικό καστ στην ταινία του όπως τους Τζουλιάν Μουρ, Γκάρι Ολντμαν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Γουάιατ Ράσελ, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι και άλλους. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Woman in the Window».

frankie 607 2

Frankie του Αϊρα Σακς

Γυρισμένη στην Πορτογαλία με ένα καστ που περιλαμβάνει εκτός από την Ιζαμπέλ Iπέρ τους Μπρένταν Γκλίσον, Πασκάλ Γκρεγκορί, Μαρίσα Τομέι, Γκρεγκ Κινίαρ, Ζερεμί Ρενιέ και Καρλότο Κότα, η ταινία που είναι η πρώτη του Αϊρα Σακς εκτός Αμερικής είναι γραμμένη από τον ίδιο τον τον σταθερό συνεργάτη του στο σενάριο Μαουρίτσιο Ζακαρίας και αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας που θα δει την ζωή της να αλλάζει μέσα σε μία μέρα στην διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Frankie».

There is no evil 607 1

There is no Evil του Μοχάμεντ Ρασούλοφ

Το 24ωρο ενός μεσήλικα άντρα με την οικογένειά του μέχρι να ξαναπιάσει δουλειά. Η κρίσιμη νύχτα ενός αποφασισμένου στρατιώτη. Η τριήμερη άδεια ενός άλλου για να επισκεφθεί την κοπέλα του που έχει γενέθλια. Η εβδομάδα ενός αγρότη/γιατρού της επαρχίας, όταν τον επισκέπτεται η ανηψιά του από τη Γερμανία. Τέσσερις άντρες, τέσσερις ιστορίες χωρισμένες με σαφή κεφάλαια, συνθέτουν την εικόνα της άκαμπτης πολιτικής πραγματικότητας του σύγχρονου Ιράν και κάνουν ένα καυστικό σχόλιο για το σύστημα. Η ταινία του Μοχάμαντ Ρασούλοφ που κέρδισε τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2020. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «There is no Evil».

Benedetta 607

Benedetta του Πολ Βερχόφεν

Μια καλόγρια σε ένα μοναστήρι της Ιταλίας το 17ο αιώνα υποφέρει από ερωτικά και θρησκευτικά οράματα, μέχρι που η ένταση θα εκτονωθεί στη σχέση της με μια πιο νεαρή δούλη του Θεού στη νέα ταινία του Πολ Βερχόφεν όπου πρωταγωνιστούν η Βιρζινί Εφιρά και η Δάφνη Πατακιά.

the secret garden 607

O Μυστικός Κήπος (The Secret Garden) του Μαρκ Μάντεν

Μια ακόμα κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού βιβλίου της Φράνσις Χότζσον Μπαρνέτ, αυτή τη φορά από τους παραγωγούς των «Harry Potter» και «Paddington».

Rebecca

Rebecca του Μπεν Γουίτλι

Παραγωγή του Netflix, το όνειρο ζωής του Μπεν Γουίτλι («A Field in England», «High-Rise») τον βρίσκει επιτέλους να ολοκληρώνει το ριμέικ της ταινίας του Αλφρεντ Χίτσκοκ από το 1940 (βασισμένο με τη σειρά του στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Δάφνης Ντι Μοριέ) με τον Αρμι Χάμερ και την Λίλι Τζέιμς στους ρόλους του ζευγαριού και την Κριστίν Σκοτ Τόμας να αποθεώνει την κα. Ντάνβερς.

greed 607

Greed του Μάικλ Γουίντερμποτομ

Η νέα ταινία του Μάικλ Γουίντερμποτομ λέγεται «Greed» και πρωταγωνιστεί ο Στιβ Κούγκαν: υποδύεται έναν δισεκατομμυριούχο του παγκόσμιου εμπορίου που, για να γιορτάσει τα 60ά του γενέθλια, διοργανώνει ένα πάρτι στη Μύκονο, με καλεσμένη την αφρόκρεμα του κόσμου της μόδας και μπόλικα σελέμπριτι. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Greed».

Annette

Annette του Λεός Καράξ

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Λεός Καράξ, με την Μαριόν Κοτιγιάρ (αντικατέστησε την Ρούνι Μάρα που είχε αντικαταστήσει η Μισέλ Γουίλιαμς) και τον Ανταμ Ντράιβερ υπό τη μουσική υπόκρουση των Sparks. Το 90% της ταινίας είναι τραγούδι, χωρις διαλόγους.

digger 607

Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη

Με πρωταγωνιστές τον Βαγγέλη Μουρίκη και τον Αργύρη Πανταζάρα και, δίπλα τους, τη Σοφία Κόκκαλη, το «Digger» είναι ένα σύγχρονο γουέστερν. Είναι η ιστορία ενός άντρα που ζει και δουλεύει μόνος σε ένα κτήμα στη μέση ενός ορεινού δάσους. Τα τελευταία χρόνια παλεύει με έναν εχθρό που διαταράσσει την πλούσια άγρια φύση στο βουνό, επεκτείνεται επιθετικά και απειλεί τον ίδιο και την περιουσία του. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική επιστροφή του γιου του μετά από 20 χρόνια. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση γύρω τους ως τον μόνο παρατηρητή, που τελικά δίνει την πιο απρόσμενη λύση. Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τζώρτζη Γρηγοράκη, το «Digger» έκανε την πρεμίερα του στο Φεστιβάλ του Βερολίνου στο τμήμα Πανόραμα τον Φεβρουάριο του 2020 όπου και διακρίθηκε. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Digger».

saint maud 607

Saint Maud της Ρόουζ Γκλας

Πρόκειται για μια ακατάτακτη ταινία ψυχολογικού τρόμου και θρησκευτικής παράνοιας με την ηρωίδα του, μια νεαρή νοσοκόμα με υπερβολικά βαθιά πίστη στο θεό κι ένα τραύμα που αρνείται να διαχειριστεί να αναλαμβάνει μια καινούρια ασθενή καθηλωμένη σε ένα ερημικό σπίτι σε μια μελαγχολική παραθαλάσσια πόλη. Πεπεισμένη ότι μπορεί να την σώσει από την ηθική της κατάπτωση και να την οδηγήσει στον δρόμο του Θεού η Μοντ θα βρεθεί η ίδια σε ένα ψυχολογικό και θρησκευτικό αδιέξοδο και σε μια πορεία που την φέρνει στα όρια της τρέλας ή κοντά σε κάτι ακόμη πιο σκοτεινό. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Saint Maud».

entwined

Αλυτη του Μίνωα Νικολακάκη

Ο Πάνος, νεαρός γιατρός, εγκαθίσταται σε ένα ορεινό χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Η τυχαία συνάντηση με μια παράξενη κοπέλα τον οδηγεί στην απομονωμένη μέσα στο δάσος καλύβα της. Εκείνη, πάσχουσα από μια εκφυλιστική δερματική ασθένεια, ζει εκεί σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, αφοσιωμένη στη φροντίδα ενός εξίσου αινιγματικού γηραιού «δυνάστη». Εκείνος, αποφασισμένος να τη θεραπεύσει, αγνοεί τις προειδοποιήσεις των δεισιδαιμόνων χωρικών και παθιάζεται όλο και περισσότερο με το μυστήριό της. Το ντεμπούτο του Μίνωα Νικολακάκη που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο το 2019 ήταν προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στα τέλη Μαρτίου του 2020. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Αλυτη».

kala azar 607

Kala azar της Τζάνις Ραφαηλίδου

Στην άκρη μιας μεγάλης πόλης, κάπου στο νότο της Ευρώπης, ένα νεαρό ζευγάρι ξεκινά τη μέρα του με την ρουτίνα της δουλειάς του: την συλλογή νεκρών κατοικίδιων από τα σπίτια των ιδιοκτητών τους, και την μεταφορά τους στο αποτεφρωτήριο. H πρώτη μεγάλου μήκους της Ελληνίδας σκηνοθέτη και εικαστικού είναι μια ελληνο-ολλανδική συμπαραγωγή στην οποία πρωταγωνιστούν η Πηνελόπη Τσιλίκα κι ο Δημήτρης Λάλος και έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ τον Ιανουάριο όπου και διακρίθηκε. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Kala azar».

the roads not taken 607

The Roads Not Taken της Σάλι Πότερ

Με ένα καστ που περιλαμβάνει τον Χαβιέ Μπαρδέμ, την Ελ Φάνινγκ και την Σάλμα Χάγιεκ ανάμεσα στους βασικούς ηθοποιούς του, το φιλμ που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2020, ακολουθεί την ιστορία ενός πατέρα και μιας κόρης σε μια μέρα στην ζωή τους στην Νέα Υόρκη, στην διάρκεια της οποίας η ψυχολογική του κατάσταση μοιάζει να απομακρύνεται ριζικά από την περιοχή της λογικής. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Roads Not Taken».

Undine

Undine του Κρίστιαν Πέτσολντ

Η πρώτη ταινία μιας τριλογίας βασισμένη πάνω σε γερμανικούς μύθους, τοποθετημένους όμως στη σύγχρονη εποχή. η νέα ταινία του Κρίστιαν Πέτσολντ που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2020 και χάρισε στην Πόλα Μπιρ το Βραβείο Γυναικείου Ρόλου, ναφέρεται στον μύθο μιας νύμφης των νερών που αποπλανεί άντρες σε μια σειρά από φολκορικές ιστορίες. Στην ταινία του η Ούντινε θα είναι η Πόλα Μπιρ μια γυναίκα που δουλεύει ως ξεναγός στο Βερολίνο του σήμερα και η οποία όταν ο εραστής της την εγκαταλείψει για μια άλλη γυναίκα θα πρέπει εξ΄αιτίας μιας κατάρας να τον σκοτώσει και να επιστρέψει στα νερά απ΄όπου ήρθε.Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Undine».

δυσάρεστος 607

Δεν Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλα Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό του Γιώργου Γεωργόπουλου

Ο Αρης είναι ένα πετυχημένο στέλεχος μίας μεγάλης εταιρίας. Η ζωή του θα αλλάξει για τα καλά όταν μάθει πως είναι φορέας ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου ιού, ο οποίος είναι θανατηφόρος μόνο για τις γυναίκες. Ο Αρης όμως είναι και η μοναδική ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου. Αρκεί να βρει ποια από τις πρώην συντρόφους του του μετέδωσε τον ιό αρχικά. Η δεύτερη ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου του «Tungsten», ακύρωσε την έξοδό της στις αίθουσες λόγω της υγειονομικής κρίσης. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Δεν Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλα Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό».

ete 85

Eté 85 του Φρανσουά Οζόν

Το φιλμ που έρχεται μετά την τεράστια επιτυχία της προηγούμενης ταινίας του Φρανσουά Οζόν, «Θέλημα Θεού» έχει για ήρωα ένα δεκαεξάχρονο αγόρι του οποίου τα όνειρα είναι λίγο διαφορετικά από των συμμαθητών του: Οχι να κερδίσει το πιο όμορφο κορίτσι, όχι να κάνει τους πιο cool φίλους, όχι να πετύχει στην πιο δημοφιλή σχολή, ούτε καν να περάσει το πιο ξέφρενο καλοκαίρι της ζωής του. Ο Αλέξις ονειρεύεται μόνο τον θάνατο, γιατί στο μυαλό του δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το τέλος. Κι όπως την πιο νόστιμη μπουκιά από ένα πιάτο, την φυλάς για το τέλος, εκείνος φυλάει τον θάνατό του για το τέλος του καλοκαιριού και των διακοπών. Κι αυτή η ταινία είναι η ιστορία του πως μέσα από τα όνειρά του για το τέλος του, ο Αλέξις ανακάλυψε τον εαυτό του. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Eté 85».

Πρόστιμο 607

Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη

O Βαγγέλης, ένας dealer, αρχίζει να έχει προβλήματα με τους γείτονες, όταν εκείνοι ανακαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητα του. Η αδερφή του, Κατερίνα, τον φιλοξενεί προσωρινά. Εκεί γνωρίζει τον νέο της αρραβωνιαστικό, Πέτρο, έναν μπράβο της νύχτας. Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη, μετά την «Κάθαρση» του 2009 και τα μικρού μήκους «The Family Tree», «Δεύτερος Αντρας».

πύραυλος 607

Πύραυλος του Στέφανου Σιταρά

Ο Στάθης, γνωστός για τη μυθομανία του, αναγκάζεται να αποδείξει στους φίλους του την ύπαρξη ενός «απόρρητου πυραύλου» (που μόνο εκείνος ξέρει), προκειμένου να μην τους χάσει. Ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Στέφανου Σιταρά, γυρισμένο αποκλειστικά με μη ηθοποιούς στην πορεία τεσσάρων ετών, Διαβάστε περισσότερα εδώ για τον «Πύραυλο».

promising young woman 607

Promising Young Woman της Εμεραλντ Φένελ

Η Κάρεϊ Μάλιγκαν μετατρέπεται από την «καλή κοπέλα της διπλανής πόρτας» σε μια γυναίκα η οποία ζει διπλή ζωή παίρνοντας εκδίκηση από τους εν δυνάμει βιαστές άντρες σε μια ταινία η οποία έχει χαρακτηριστεί ως στυλιζαρισμένο θρίλερ εκδίκησης με αρκετές δόσεις μαύρου χιούμορ. Η ταινία αναμενόταν να βγεις στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2020.

σελήνη66 607

Σελήνη, 66 Ερωτήσεις της Ζακλίν Λέντζου

«Μπορεί να πεθάνει κανείς από έρωτα χωρίς ανταπόκριση;» Ονειρεύεται η Αρτεμις και το συζητάει με τον ψυχαναλυτή της, σε μια συνεδρία λευκή σαν χιόνι. Ονειρεύεται ερωτήσεις συχνά, καταλήγει σε απαντήσεις σπάνια. Ωστόσο, απρόοπτα και υπόγεια, με την πανσέληνο του ερχόμενου Αυγούστου, λαμβάνει απάντηση. Και μοιάζει σαν όλα να αρχίζουν να τακτοποιούνται μέσα της. Αυτή είναι η σύνοψη του «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις», της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της Ζακλίν Λέντζου, της σκηνοθέτη που με τις μικρού μήκους της ταξίδεψε και βραβεύτηκε στα μεγαλύτερα διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ (από την «Αλεπού» στο Λοκάρνο, στο «Hiwa» στο Βερολίνο, ως το «Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς», που τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Leica Cine Discovery στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών). Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις».

druk

Druk του Τόμας Βίντερμπεργκ

Το φιλμ ακολουθεί την ιστορία μιας ομάδας δασκάλων που θέλουν να δοκιμάσουν μια καινούργια προσέγγιση στην ζωή και τη δουλειά τους, αποφασίζοντας να πίνουν σταθερά και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Ενα πείραμα που θα αποδειχθεί εξαιρετικά πετυχημένο για μερικούς, αλλά όχι τόσο πετυχημένο για άλλους. Στο κέντρο του φιλμ βρίσκεται ο Μάντς Μίκελσεν, αλλά και μια ακόμη ομάδα ηθοποιών από το «Κυνήγι» (γραμμένο επίσης μαζί με τον Τομπίας Λίντχολμ) όπως οι Τόμας Μπο Λάρσεν, Λαρς Ράτθε και η Σούσε Βολντ πρωταγωνιστούν αλλά κι ο Μάγκνους Μίλανγκ από το «The Commune» και το «Kursk». Διαβάστε περισσότερα εδώ για το «Druk».