Buzz

Καρτ ποστάλ από τον πλανήτη «Dune»

στα 10

H ταινία-στοίχημα του Ντενί Βιλνέβ αποκαλύπτει τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες της.

Καρτ ποστάλ από τον πλανήτη «Dune»
O οίκος των Ατρειδών: Τίμοθι Σαλαμέ, Στίβεν Μακίνλεϊ Χέντερσον, Οσκαρ Αιζακ, Ρεμπέκα Φέργκκιουσον, Τζος Μπρόλιν και Τζέισον Μομόα

Μετά από μια πρώτη φωτογραφία του Τίμοθι Σαλαμέ που μας άνοιξε την όρεξη, μια από τις ταινίες που περιμένουμε με αγωνία να δούμε όταν το να πηγαίνεις σινεμά θα είναι και πάλι κάτι συνηθισμένο και καθημερινό, μας ανοίγει λίγο περισσότερο τα χαρτιά της με μια σειρά από εικόνες που μόλις δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Και το look του φιλμ -ή μάλλον των δύο φιλμ αφού όπως δηλώνει ο Ντενί Βιλνέβ που δεν θα αναλάμβανε την σκηνοθεσία αν η μεταφορά του βιβλίου του Φρανκ Χέρμπερτ δεν περιλάμβανε δύο κινηματογραφικά «κεφάλαια»- δεν δείχνει τίποτα λιγότερο από εντυπωσιακό.

Δείτε ακόμη: O Ντενί Βιλνέβ θέλει να επιστρέψει στο σύμπαν του «Blade Runner»

dune 607 Τίμοθι Σαλαμέ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον

Γυρισμένο στην Ιορδανία και στα Αραβικά Εμιράτα «σε τοποθεσίες που μοιάζει αδύνατο ότι υπάρχουν πάνω στον πλανήτη μας» όπως λέει ο Τίμοθι Σαλαμέ, το φιλμ ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού βασιλιά στον πλανήτη Ντιουν που προσπαθεί να τον προστατεύσει ακόμη κι αν ο τόπος που το ανθρώπινο είδος διάλεξε να κατοικήσει είναι απόλυτα εχθρικός απέναντι του.

dune 607
Ο Ντενί Βιλνέβ στα γυρίσματα

Για τον Ντενί Βιλνέβ το βιβλιο και το φιλμ είναι κάτι παραπάνω από μια απλή διαστημική περιπέτεια. «Ασχέτως του τι πιστεύει κανείς, η Γη αλλάζει και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την αλλαγή. Γι αυτό νιώθω ότι το ‘Dune’, αυτό το βιβλίο γράφτηκε τον 20ο αιώνα. Ηταν ένα πορτρέτο της της πραγματικότητας του πετρελαίου, του καπιταλισμού και της υπερβολικής εκμετάλλευσης του πλανήτη μας. Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα. Είναι μια ταινία ενηλικίωσης και μαζί ένα κάλεσμα σε δράση για τους νέους του σήμερα».

dune 607 Σάρον Ντάνκαν-Μπρούστερ

dune 607 Οσκαρ Αϊζακ

dune 607 Τίμοθι Σαλαμέ

dune 607 Τζέισον Μομόα

dune 607 Ζεντάγια

dune 607 Τζος Μπόλιν

dune 607 Ρεμπέκα Φέργκιουσον

Δείτε επίσης: Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2020