Buzz

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2020

στα 10

Σημειώστε ήδη τους τίτλους που θα μπουν και στη δική σας λίστα με τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του νέου έτους.

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2020

Μαζί με το τέλος του 2019 έρχεται και το τέλος μιας υπέροχης κινηματογραφικής δεκαετίας. Η νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε φέρνει μαζί της και υποσχέσεις για μια καλύτερη δεκαετία στο σινεμά με λίστες από ταινίες που αναμένεται να βγουν στις αίθουσες τους επόμενους μήνες με σκοπό να κερδίσουν τις εντυπώσεις αλλά και τις καρδιές μας.

Σημειώστε ήδη ποιες ταινίες θα μπουν στη δική σας λίστα με τις καλύτερες νέες ταινίες του 2020.

Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς.


Μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2019: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς και κερδίστε μια Android TV QLED 55", προσφορά της TCL!


1917 607

1917 του Σαμ Μέντες

Το «1917», το οποίο ο Μέντες περιγράφει ως ένα «δίωρο μονοπλάνο», εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου κι ακολουθεί μία μέρα στη ζωή δύο στρατιωτών, του Σκόφιλντ και του Μπλέικ. Δεν είναι μία τυχαία μέρα. Είναι η μέρα που αναλαμβάνουν την αποστολή να διασχίσουν το εχθρικό μέτωπο και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σώσει 1600 ζωές - ανάμεσα στις οποίες και τον αδελφό του Μπλέικ. Στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Τζορτζ ΜακΚέι («Captain Fantastic») και τον Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν («Game of Thrones»), ενώ τους πλαισιώνουν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μαρκ Στρονγκ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κόλιν Φερθ, Αντριου Σκοτ και πολλοί άλλοι. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 9 Ιανουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «1917».

dolittle 607

Ντουλίτλ (Doolittle) του Στίβεν Γκέιγκαν

Ο σκηνοθέτης του «Syriana» και του «Gold» αφηγείται την ιστορία του εκκεντρικού γιατρού που ζει μοναχικά στην έπαυλή του μαζί με τη μοναδική του παρέα: μια ομάδα από εξωτικά ζώα. Οταν όμως η νεαρή βασίλισσα της Αγγλίας αρρωσταίνει βαριά, ο Ντουλίτλ θα πρέπει να ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου για να βρει το αντίδοτο για να την κάνει καλά. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 16 Ιανουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Dolittle».

jojo rabbit 607

Τζότζο (Jojo Rabbit) του Τάικα Γουαϊτίτι

Eνα μοναχικό αγόρι από τη Γερμανία βλέπει την ιδέα του για τον κόσμο να αντιστρέφεται, όταν ανακαλύπτει ότι η διαζευγμένη μητέρα του κρύβει ένα νεαρό Εβραίο κορίτσι στη σοφίτα τους. Με μοναδική βοήθεια από τον χαζούλη φανταστικό του φίλο, Αδόλφο Χίτλερ, ο Τζότζο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον τυφλό φανατισμό του. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 23 Ιανουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Jojo Rabbit».

cats 607

Cats του Τομ Χούπερ

To γνωστό μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ μεταφέρεται στην κινηματογραφική οθόνη… με τον χειρότερο δυνατό τρόπο; Θα είναι άραγε το guilty pleasure της χρόνιας, όπως υπόσχονται οι μέχρι τώρα κριτικές σε Αμερική και Αγγλία; Ανυπομονούμε να δούμε το αποτέλεσμα όταν η ταινία του Τομ Χούπερ βγει στις αίθουσες στις 23 Ιανουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Cats».

richard jewell 607

Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ (Richard Jewell) του Κλιντ Ιστγουντ

Η νέα ταινία του Κλιντ Ιστγουντ ασχολείται με γεγονότα που διαδραματίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996 στην Ατλάντα των ΗΠΑ όταν ένας πολίτης, ο Ρίτσαρντ Τζούελ (τον οποίο ερμηνεύει εδώ ο Πολ Γουόλτερ Χάουζερ) βρίσκει μια βόμβα σε ένα πάρκο και καλεί της αρχές. Αλλά γρήγορα ο ίδιος από ήρωας μετατρέπεται σε τρομοκράτης, όταν οι αρχές αρχίζουν να τον κατηγορούν πως ο ίδιος έβαλε την βόμβα εκεί. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 23 Ιανουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Richard Jewell».

the gentlemen 607

The Gentlemen του Γκάι Ρίτσι

Με ένα λαμπρό καστ και φόντο τις πιο αριστοκρατικές αλλά και τις πιο dodgy γειτονιές του Λονδίνου, το φιλμ ακολουθεί την ιστορία ενός αμερικανού εμπόρου ναρκωτικών στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού που θέλει να παραδώσει τα σκήπτρα της αυτοκρατορίας του και να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του. Τα νέα της «συνταξιοδότησής του» θα πυροδοτήσουν μια σειρά από συνωμοσίες, σχέδια και απόπειρες από όλους εκείνους που εποφθαλμιούσαν την θέση του και που τώρα βρίσκουν την ευκαιρία να αρπάξουν ένα μερίδιο της πίτας για τον εαυτό τους. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 30 Ιανουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Gentlemen».

απόστρατος 607

Ο Απόστρατος του Ζαχαρία Μαυροειδή

Ο Αρης, ένας τριαντάρης επιχειρηματίας στα όρια της χρεοκοπίας, μετακομίζει στο σπίτι του εκλιπόντος παππού του, του Αριστείδη, ο οποίος ήταν απόστρατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Σύντομα ξανασμίγει με παιδικούς φίλους αλλά και με έναν πρώην συναγωνιστή του Αριστείδη. Προσπαθώντας να φανεί αντάξιος του ονόματός του, ο Αρης σταδιακά παίρνει τον ρόλο του παππού του. Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή, μετά τον «Ξεναγό». Πρωταγωνιστούν ο Μιχάλης Σαράντης και ο Θανάσης Παπαγεωργίου. Στις 20 Φεβρουαρίου στις αίθουσες από τη Danaos Films. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον «Απόστρατο».

gretel and hansel 607

Gretel & Hansel του Οζ Πέρκινς

Το αγαπημένο παραμύθι των αδερφών Γκριμ μεταφέρεται για άλλη μια φορά στη μεγάλη οθόνη ως ταινία τρόμου, αυτή την φορά με πρωταγωνίστρια την Σοφία Λίλις του «Αυτό». Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 30 Ιανουαρίου.

The Lighthouse 607

Ο Φάρος (The Lighthouse) του Ρόμπερτ Εγκερς

Η νέα ταινία του Ρόμπερτ Εγκερς, μετά το «The Witch», μας φέρνει σε ένα απομονωμένο νησί στην μέση του πουθενά, σε μια απροσδιόριστη χρονολογία κάπου στον 19ο αιώνα. Ο Τόμας Γουέικ κι ο Εφρέμ Γούνσλοου είναι οι δυο φαροφύλακες που θα αναλάβουν για έναν μήνα την ευθύνη του φάρου που στέκεται εκεί και, μιας σειρήνας, της οποίας ο επαναλαμβανόμενος ήχος προειδοποιεί τα πλοία που περνούν, για τον κινδυνο που παραμονεύει. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 30 Ιανουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Lighthouse».

little women 607

Μικρές Κυρίες (Litte Women) της Γκρέτα Γκέργουιγκ

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ μεταφέρει τις «Μικρές Κυρίες» της Λουίζα Μέι Αλκοτ και παρακολουθεί τη διαδρομή τεσσάρων έφηβων αδελφών στο δρόμο προς την ενηλικίωση με ένα ονειρεμένο καστ που αποτελείται από τις Σέρσα Ρόναν, Εμα Γουάτσον, Φλόρενς Πιου και Ελάιζα Σκάνλεν. Η Λόρα Ντερν υποδύεται τη μητέρα τους, η Μέριλ Στριπ την πλούσια θεία τους και ο Τίμοθι Σαλαμέ τον μνημειώδη Λόρι. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις αρχές του χρόνου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Little Women».

Πουλιά 607

Πουλιά του Μπάμπη Μακρίδη

Ενα φιλμ-εγχειρίδιο φυγής από τον Μπάμπη Μακρίδη. 9 βήματα για να γίνεις πουλί. Ποιο είναι το πρώτο; Σπάσε το αβγό σου. Μια υβριδική ταινία, στα όρια του ντοκιμαντέρ, της μυθοπλασίας και της πολιτικής φαντασίας, από τον σκηνοθέτη Μπάμπη Μακρίδη του «L» (Sundance Film Festival 2012) και του «Οίκτου» (Sundance Film Festival 2018, Βραβείο Ιρις καλύτερης ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2019). Η ταινία «The Birds or How to Be One» («Ορνιθες ή Πώς να Γίνεις Πουλί») εμπνέεται από τον αρχετυπικό μύθο του Αριστοφάνη και των «Ορνίθων», την παράσταση του Νίκου Καραθάνου και τους συντελεστές της, κινηματογραφώντας τους εκτός σκηνής, σε πραγματικούς χώρους και φυσικά τοπία – από τα λιβάδια ηφαιστειακής λάβας στην Ισλανδία έως τα υψίπεδα της Παταγονίας και από την Times Square έως τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Επίσημη πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ τον Ιανουάριο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα «Πουλιά».

a beautiful day in the neighborhood 607

A Beautiful Day in the Neighbourhood της Μάριελ Χέλερ

Η ταινία μεταφέρει στην οθόνη την πραγματική γνωριμία και σχέση του κυνικού δημοσιογράφου Τομ Τζουνό (ενσαρκώνει ο Μάθιου Ρις) με τον Φρεντ Ρότζερς, εμβληματική φιγούρα της αμερικανικής τηλεόρασης καθώς, επί δεκαετίες, ήταν οικοδεσπότης της δημοφιλέστερης παιδικής εκπομπής, καλοπροαίρετος «μπαμπάς» μιας ολόκληρης γενιάς Αμερικανών. Σίγουρη υποψηφιότητα Β' Ανδρικού Ρόλου για τον υπέροχο Τομ Χανκς στο ρόλο του Φρεντ Ρότζερς. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Ιανουάριο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «A Beautiful Day in the Neighborhood».

winona 607

Winona του The Boy

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία , οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ανεγνοιασιά. Εχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας; Πέμπτη ταινία για τον Αλέξανδρο Βούλγαρη με τέσσερις σπουδαίες ερμηνεύτριες: Σοφία Κόκαλη, Ηρώ Μπέζου, Δάφνη Πατακιά, Ανθή Ευστρατιάδου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Winona».

waves 607

Waves του Τρέι Εντουαρντ Σουλτς

Η νέα ταινία του Τρέι Εντουαρντ Σουλτς (o σκηνοθέτης του «Ερχεται τη Νύχτα») είναι ένα ακόμα στυλιζαρισμένο και δυνατό δράμα για μια αφροαμερικάνικη οικογένεια στη Νότια Φλόριντα που βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης.

dark waters 607

Dark Waters του Τοντ Χέινς

Μια από εκείνες τις ιστορίες ενός Δαυίδ απέναντι σε έναν Γολιάθ (έστω κι αν στην προκειμένη περίπτωση ο ένας αρχικά δούλευε για τον άλλον) το σενάριο του «Dark Waters» βασίζεται σε μια αληθινή υπόθεση μιας τεράστιας αμερικανικής χημικής βιομηχανίας και του δικηγόρου που ανέλαβε να προστατεύσει τους ανθρώπους της μικρής πόλης που εν γνώση της δηλητηρίαζε. Βασισμένο σε ένα άρθρο των New York Times το φιλμ ακολουθεί το ύφος ενός θρίλερ της δεκαετίας του ‘70 και δίνει τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έναν εντυπωσιακό Μαρκ Ράφαλο αλλά και στους Αν Χάθαγουεϊ, Τιμ Ρόμπινς και Μπιλ Πούλμαν. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Dark Waters».

rhythm section 607

The Rhythm Section της Ριντ Μοράνο

Η Μπλέικ Λάιβλι υποδύεται την Στέφανι Πάτρικ, μια συνηθισμένη γυναίκα που όταν χάνει την οικογένειά της σε μια αεροπορική τραγωδία μοιάζει να χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια της. Οταν όμως ανακαλύψει ότι ο θάνατός τους δεν οφειλόταν σε ατύχημα αλλά σε μια βομβιστική επίθεση θα κάνει τα πάντα για να ανακαλύψει τους υπεύθυνους και να πάρει εκδίκηση. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Rhythm Section».

A Hidden Life 607

A Hidden Life του Τέρενς Μάλικ

Επιστρέφοντας σε μια πιο αφηγηματική γραμμή, χωρίς ωστόσο να προδώσει το αισθητικό του όραμα - αυτό για το οποίο κατηγορήθηκε πολύ στις κινηματογραφικές του απόπειρες μετά το «Δέντρο της Ζωής» - ο Τέρενς Μάλικ αφηγείται την ιστορία ενός Γερμανού που αρνήθηκε να υπηρετήσει το Τρίτο Ράιχ, σε μια ταινία που μέσα από το λυρισμό της αναδεικνύεται ως ένα αντιφασιστικό πολύτιμο κομμάτι σινεμά. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «A Hidden Life».

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς 607 1

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη

Σε παραγωγή Faliro House, σενάριο γραμμένο από τον Οικονομίδη, τον Δημοσθένη Παπαμάρκο (συγγραφέα του «Γκιακ») και τον Χάρη Λαγκούση κι ένα καστ που αποτελείται από τους Βασίλη Μπισμπίκη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννη Τσορτέκη, Στάθη Σταμουλάκο, Βαγγέλη Μουρίκη, Γιώργο Γιαννόπουλο και Λένα Κιτσοπούλου, η υπόθεση μάς μεταφέρει εκτός Αθηνών, στην ελληνική επαρχία: Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η «Ωραία Κοιμωμένη» Ολγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις αρχές του 2020. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».

Possessor 607

Possessor του Μπράντον Κρόνενμπεργκ

Οκτώ χρόνια μετά το ντεμπούτο του, «Antiviral», ο γιος του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ επιστρέφει και κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς τον Ιανουάριο με το «Possesor» που αφηγείται την ιστορία ενός πράκτορα που εργάζεται για μια μυστική οργάνωση η οποία χρησιμοποιεί εμφυτεύματα τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να ελέγχει το σώμα οποιουδήποτε και να εκτελεί φόνους.

birds of prey 607

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) της Κάθι Γιάν

Βασισμένο στο ομότιτλο κόμικ, η ταινία θα έχει τίτλο «Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)», δεν θα είναι φυσικά μια σόλο ταινία με πρωταγωνίστρια την Quinn, αλλά θα έχει και μια σειρά από άλλους χαρακτήρες όπως την Black Canary (Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ), μια ηρωίδα με υπερηχητική κραυγή, την Huntress (Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ), μια vigilante η οποία είναι κόρη ενός νεκρού εγκληματία, την Ρενέ Μοντόγια (Ρόζι Περέζ), η οποία είναι μια ντετέκτιβ της Γκόθαμ Σίτι, την Κασάντρα Κέιν (Ελα Τζέι Μπάσκο), μια μέλλουσα Batgirl, τον κακό Black Mask (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) και τον κατά συρροή δολοφόνο Βίκτορ Ζασζ (Κρις Μεσίνα). Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 6 Φεβρουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Birds of Prey».

sonic the hedgehog 607

Sonic the Hedgehog του Τζεφ Φάουλερ

Η διάσημη μασκότ της Sega αποκτά την δική της ταινία, με τον Σόνικ είναι ο μπλε εξωγήινος που φτάνει στη Γη και ενώνει τις δυνάμεις με έναν άντρα για να σταματήσουν τον σατανικό Dr. Robotnik. H ταινία άργησε κάτι μήνες να φτάσει στις αίθουσες μετά και από τις αντιδράσεις πολλών φανς για το πως είχαν σχεδιάσει τον Σόνικ, με το στούντιο να τα σβήνει και να τα κάνει πάλι από την αρχή. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 14 Φεβρουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Sonic the Hedgehog».

downhill 607

Downhill των Τζιμ Ρας και Νατ Φάξον

Οι Γουίλ Φέρελ και Τζούλια Λιούις Ντρέιφους πρωταγωνιστούν στο αμερικάνικο ριμέικ της Σουηδικής ταινίας «Ανωτέρα Βία» του Ρούμπεν Οστλουντ ως ένα ζευγάρι 40αρηδων με τα δυο μικρά τους παιδιά που καταφεύγουν σε ένα σαλέ στις γαλλικές Αλπεις για μία πενθήμερη απόδραση από τις δουλειές του μπαμπά, καθημερινό σκι και ποιοτικές οικογενειακές στιγμές. Μόνο που τη δεύτερη μόλις μέρα τους εκεί, ενώ απολαμβάνουν το γεύμα τους στο μπαλκόνι του εστιατορίου, μία χιονοστιβάδα, που αρχικά μοιάζει ελεγχόμενη, παραλίγο να τους στοιχίσει τη ζωή. Το πιο καταστροφικό που επιφέρει όμως δεν είναι πόσο τους τρόμαξε, όσο το πόσο επικίνδυνα ταρακούνησε τα θεμέλια τους - προσωπικά και συλλογικά. Πώς λειτούργησε το ένστικτο επιβίωσης κόντρα στο ρόλο του άντρα και πατέρα, πόσο μόνη και μη ασφαλής ένιωσε η σύντροφος και μητέρα, πόσο ρούφηξαν τα παιδιά την επικινδυνότητα στο μέλλον της σχέσης των γονιών τους. Αυτή η χιονοστιβάδα δεν τους σκέπασε, τους ξεσκέπασε. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 14 Φεβρουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Downhill».

bloodshot 607

Bloodshot του Ντέιβ Γουίλσον

O Βιν Ντίζελ είναι ο Bloodshot, ένας υπερστρατιώτης με ειδικές δυνάμεις, βασισμένο στο ομότιτλο κόμικ της Valiant Comics. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 27 Φεβρουαρίου.

the invisible man 607

The Invisible Man του Λι Γουανέλ

Σε μια, από όλα όσα δείχνουν, στροφή 180 μοιρών το στούντιο αποφάσισε να συνεργαστεί με το στούντιο Blumhouse για να μεταφέρει το «The Invisible Man» ως ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία του Λι Γουανέλ και πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ Μος. Στην ταινία, η Μος παίζει τον ρόλο της Σεσίλια Κλας, μιας γυναίκας παγιδευμένης σε μια αρκετά βίαιη σχέση με έναν επιστήμονα, τον οποίο παίζει ο Ολιβερ Τζάκσον-Κόεν. Η ίδια καταφέρνει να ξεφύγει από αυτή την σχέση, όπου λίγο καιρό μετά μαθαίνει πως ο πρώην της αυτοκτόνησε. Αλλά σύντομα αρχίζει να δέχεται επιθέσεις από κάποιον, ή κάτι, αόρατο και υποψιάζεται πως ο πρώην της δεν είναι νεκρός τελικά. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 27 Φεβρουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Invisible Man».

cosmic candy 607

Cosmic Candy της Ρηνιώς Δραγασάκη

Η ηρωίδα του «Cosmic Candy» είναι ένα λίγο μεγαλύτερο κορίτσι, αλλά η ψυχοσύνθεσή της είναι εξίσου εσωστρεφής, επιτρέποντας μόνο αυτές τις μικρές, εσωτερικές εκρήξεις στην απόσταση από τη γλώσσα στον ουρανίσκο – ό,τι άλλο, την τρομάζει, το αποφεύγει. Δουλεύει στους τακτικά οργανωμένους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, ζει στο τακτικό σπίτι της, τρώει τακτικά συσκευασμένες κονσέρβες. Ωσπου η Πέρσα, η 11χρονη γειτόνισσά της, μένει μόνη της και ζητά βοήθεια. Η Αννα θ’ αναλάβει, απρόθυμα, να προστατεύσει την Πέρσα κι εκείνη θ’ αναλάβει, με ενθουσιασμό που ξεχειλίζει, να βγάλει τη ζωή της Αννας από τα τακτικά της όρια. Το ποπ, πολύχρωμο, κοριτσίστικο ντεμπούτο της Ρηνιώς Δραγασάκη με τη Μαρία Κίτσου στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Cosmic Candy».

little joe 607

Το Λουλούδι της Ευτυχίας (Little Joe) της Τζέσικα Χάουσνερ

Η πέμπτη ταινία της Aυστριακής σκηνοθέτη (και η πρώτη της αγγλόφωνη) υποδύεται πειστικά ένα φιλμ είδους, σχεδόν ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, που όμως οδηγεί τον θεατή του σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια από αυτά που μια «κανονική» ταινία αυτής της κατηγορίας θα φιλοδοξούσε να πάει. Η ιστορία του διαδραματίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της στους διαδρόμους, τα εργαστήρια και κυρίως τα θερμοκήπια ενός τεχνολογικά εξελιγμένου ερευνητικού κέντρου βιοκαλλιέργειας, στο οποίο γενετιστές και βιολόγοι δοκιμάζουν να δημιουργήσουν καινούριες ποικιλίες φυτών. Στις αίθουσες στις 16 Ιανουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Λουλούδι της Ευτυχίας».

greed 607

Greed του Μάικλ Γουίντερμποτομ

Η νέα ταινία του Μάικλ Γουίντερμποτομ λέγεται «Greed» και πρωταγωνιστεί ο Στιβ Κούγκαν: υποδύεται έναν δισεκατομμυριούχο του παγκόσμιου εμπορίου που, για να γιορτάσει τα 60ά του γενέθλια, διοργανώνει ένα πάρτι στη Μύκονο, με καλεσμένη την αφρόκρεμα του κόσμου της μόδας και μπόλικα σελέμπριτι. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Greed».

David Fincher

Mank του Ντέιβιντ Φίντσερ

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ αφηγείται την μεγάλη περιπέτεια του σεναριογράφου Χέρμαν Μάνκιεβιτς κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του «Πολίτη Κέιν» του Ορσον Γουέλς. Τον υποδύεται ο Γκάρι Ολντμαν, μαζί του η Λίλι Κόλινς, η Αμάντα Σίφριντ και ο Τομ Μπερκ στο ρόλο του Οσρον Γουέλς. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Mank».

On the Rock Shooting 607

On the Rocks της Σοφία Κόπολα

Μια νεαρή μητέρα συναντά μετά από χρόνια τον playboy πατέρα της. Η Σοφία Κόπολα στο άτυπο σίκουελ του «Χαμένοι στη Μετάφραση» με την Ρασίντα Τζόουνς και τον Μπιλ Μάρεϊ.

Εμμα

Emma του Οτομ ντε Γουάιλντ

To κλασικό μυθιστόρημα της Τζέιν Οστιν μεταφέρεται ξανά στη μεγάλη οθόνη με την Ανια Τέιλορ-Τζόι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, φέρνοντας στοιχεία από την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Φλεβάρη.

digger 607

Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη

Με πρωταγωνιστές τον Βαγγέλη Μουρίκη και τον Αργύρη Πανταζάρα και, δίπλα τους, τη Σοφία Κόκκαλη, το «Digger» είναι ένα σύγχρονο γουέστερν. Είναι η ιστορία ενός άντρα που ζει και δουλεύει μόνος σε ένα κτήμα στη μέση ενός ορεινού δάσους. Τα τελευταία χρόνια παλεύει με έναν εχθρό που διαταράσσει την πλούσια άγρια φύση στο βουνό, επεκτείνεται επιθετικά και απειλεί τον ίδιο και την περιουσία του. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική επιστροφή του γιου του μετά από 20 χρόνια. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση γύρω τους ως τον μόνο παρατηρητή, που τελικά δίνει την πιο απρόσμενη λύση. Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τζώρτζη Γρηγοράκη, το «Digger» θα κάνει την πρεμίερα του στο Φεστιβάλ του Βερολίνου τον Φεβρουάριο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Digger».

the way back 607

The Way Back του Γκάβιν Ο’ Κόνορ

Ο Μπεν Αφλεκ ξανασυνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Γκάβιν Ο' Κόνορ ως ένας πρώην σταρ του μπάσκετ όπου προσπαθεί να ξεφύγει από τον αλκοολισμό με το να γίνει προπονητής. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Μάρτιο.

pari

Pari του Σιαμάκ Ετεμάντι

Μετά την επιτυχημένη πορεία της βραβευμένης μικρού μήκους του, «Cavo d' Oro», ο Σιαμάκ Ετεμάντι παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό και περιπετειώδες δράμα, γυρισμένο εξολοκλήρου στην Αθήνα. Βασική πρωταγωνίστρια είναι η Ιρανή Παρί, η οποία καταφθάνει με τον άντρα της για να επισκεφτούν το γιο τους που σπουδάζει στην Αθήνα. Οταν εκείνος δεν εμφανίζεται για να υποδεχτεί τους γονείς του στο αεροδρόμιο, η Παρί αναγκάζεται να ξεκινήσει την αναζήτησή του σε μία ξένη πόλη. Ακολουθώντας τα βήματα του ανυπότακτου γιου της, χρησιμοποιεί τα πάντα και τους πάντες για να φτάσει στις πιο σκοτεινές γωνιές της πόλης, αλλά και στα πιο άγνωστα βάθη της ψυχής της. Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βερολίνου τον Φεβρουάριο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Pari».

onward 607

Φύγαμε (Onward) του Νταν Σκάνλον

H Pixar ετοιμάζει να φέρει την μαγεία ξανά στις κινηματογραφικές αίθουσες με τη νέα της ταινία «Onward». Στην ταινία δανείζουν τις φωνές τους οι Κρις Πρατ και Τομ Χόλαντ ως δυο αδέρφια ξωτικά στα οποία η μητέρα τους τους δίνει ένα μαγικό ραβδί του νεκρού τους πατέρα, το οποίο μπορεί να τον φέρει στην ζωή για μια μόνο μέρα. Αλλά καθώς εκτελούν το ξόρκι για να τον φέρουν πίσω, κάτι πάει στραβά και το αδέρφια αναγκάζονται να ξεκινήσουν ένα ταξίδι για να βρουν το υπόλοιπο μισό του πατέρα τους. H ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 6 Μαρτίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Onward».

kala azar 607

Kala azar της Τζάνις Ραφαηλίδου

Στην άκρη μιας μεγάλης πόλης, κάπου στο νότο της Ευρώπης, ένα νεαρό ζευγάρι ξεκινά τη μέρα του με την ρουτίνα της δουλειάς του: την συλλογή νεκρών κατοικίδιων από τα σπίτια των ιδιοκτητών τους, και την μεταφορά τους στο αποτεφρωτήριο. H πρώτη μεγάλου μήκους της Ελληνίδας σκηνοθέτη και εικαστικού είναι μια ελληνο-ολλανδική συμπαραγωγή στην οποία πρωταγωνιστούν η Πηνελόπη Τσιλίκα κι ο Δημήτρης Λάλος και θα κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ τον Ιανουάριο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Kala azar».

a quiet place 2 607

Ενα Ησυχο Μέρος: Μέρος 2ο (A Quiet Place: Part II) του Τζον Κραζίνσκι

Οι ήρωές μας, εκεί ακριβώς όπου τους αφήσαμε, λίγο σασπένς ακόμη και να μια από τις ταινίες που περιμένουμε να δούμε το 2020. Οχι μόνο επειδή αγαπήσαμε το πρώτο μέρος, αλλά γιατί χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και σε απόλυτη σύμπνοια με την ησυχία του όλου πράγματος αυτό το σίκουελ δείχνει το δρόμο για τα franchises που αξίζουν... Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 20 Μαρτίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «A Quiet Place: Part II».

ete 85 607

Eté 85 του Φρανσουά Οζόν

Το φιλμ που έρχεται μετά την τεράστια επιτυχία της προηγούμενης ταινίας του Φρανσουά Οζόν, «Θέλημα Θεού» έχει για ήρωα ένα δεκαεξάχρονο αγόρι του οποίου τα όνειρα είναι λίγο διαφορετικά από των συμμαθητών του: Οχι να κερδίσει το πιο όμορφο κορίτσι, όχι να κάνει τους πιο cool φίλους, όχι να πετύχει στην πιο δημοφιλή σχολή, ούτε καν να περάσει το πιο ξέφρενο καλοκαίρι της ζωής του. Ο Αλέξις ονειρεύεται μόνο τον θάνατο, γιατί στο μυαλό του δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το τέλος. Κι όπως την πιο νόστιμη μπουκιά από ένα πιάτο, την φυλάς για το τέλος, εκείνος φυλάει τον θάνατό του για το τέλος του καλοκαιριού και των διακοπών. Κι αυτή η ταινία είναι η ιστορία του πως μέσα από τα όνειρά του για το τέλος του, ο Αλέξις ανακάλυψε τον εαυτό του. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Eté 85»

δυσάρεστος 607

Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό του Γιώργου Γεωργόπουλου

O Αρης είναι ένα πετυχημένο στέλεχος μιας μεγάλης εμπορικής εταιρείας. Η ζωή του θα αλλάξει οριστικά όταν πληροφορηθεί πως είναι φορέας ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου ιού, θανατηφόρου μόνο για τις γυναίκες. Η ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου μετατίθεται πάνω του, καθώς θα πρέπει να βρει ποια από τις πρώην σχέσεις του τού μετέδωσε το αρχικό στέλεχος του ιού. Ο Αρης ξεκινάει ένα υπαρξιακό ταξίδι συναντήσεων με τις πρώην του, όπου θα έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες των επιλογών του. Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου («Tungsten»), μια πειραγμένη ρομαντική κομεντί με πρωταγωνιστή τον Ομηρο Πουλακη. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό».

mulan 607

Μουλάν (Mulan) της Νίκι Κάρο

Βασισμένη στην ομότιτλη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1998 της Disney, η οποία με την σειρά της βασίζεται στον συναρπαστικό κινέζικο μύθο της Μουλάν της κόρης ενός αυστηρού βετεράνου που θα υποδυθεί ότι είναι αγόρι προκειμένου να πάρει τη θέση του στον αυτοκρατορικό στρατό, η Νεοζηλανδέζα σκηνοθέτης Νίκι Κάρο (του υποψήφιου για Οσκαρ «Whale Rider») φαίνεται πως παίρνει περισσότερα στοιχεία από παραμύθι παρά από την ταινία, φέρνοντας μαζί του μια πιο σοβαρή και λιγότερο μουσικοχορευτική ατμόσφαιρα. Και αυτό σημαίνει, δυστυχώς, πως θα λείπει ο δράκος Μούσου, ο οποίος από ότι φαίνεται αντικαταστάθηκε από έναν Φοίνικα. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 26 Μαρτίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη «Mulan».

frankie 607 2

Frankie του Αϊρα Σακς

Γυρισμένη στην Πορτογαλία με ένα καστ που περιλαμβάνει εκτός από την Ιζαμπέλ Iπέρ τους Μπρένταν Γκλίσον, Πασκάλ Γκρεγκορί, Μαρίσα Τομέι, Γκρεγκ Κινίαρ, Ζερεμί Ρενιέ και Καρλότο Κότα, η ταινία που είναι η πρώτη του Αϊρα Σακς εκτός Αμερικής είναι γραμμένη από τον ίδιο τον τον σταθερό συνεργάτη του στο σενάριο Μαουρίτσιο Ζακαρίας και αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας που θα δει την ζωή της να αλλάζει μέσα σε μία μέρα στην διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Frankie».

no time to die 607

No Time to Die του Κάρι Φουκουνάγκα

Ο Ντάνιελ Κρεγκ επιστρέφει στην πέμπτη και τελευταία του ταινία ως Τζέιμς Μποντ. Οσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την πλοκή θέλουν τον μυστικό πράκτορα να επιστρέφει από την σύνταξη όταν ο ένας φίλος του από την CIA, ο πράκτορας Φίλιξ Λέιτερ, τον βρίσκει στην Τζαμάικα και του ζητά την βοήθεια να σώσουν έναν επιστήμονα που τον απήγαγαν, φτάνοντας έτσι στα ίχνη ενός μυστηριώδους κακοποιού ο οποίος είναι οπλισμένος με μια νέα και επικίνδυνη τεχνολογία. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 8 Απριλίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «No Time to Die».

Ammonite 607

Ammonite του Φράνσις Λι

Εχοντας ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του με το «God’s Own Country», ο Φράνσις Λι προχωρά στο δεύτερο, σαφέστατα πιο φιλόδοξο, σκηνοθετικό του βήμα με το «Ammonite», μια ταινία εποχής με πρωταγωνίστριες την Κέιτ Γουίνσλετ και τη Σέρσα Ρόναν. Το φιλμ εκτυλίσσεται στην Αγγλία του 1840 και έχει ως κεντρική ηρωίδα μια αληθινή προσωπικότητα, τη διάσημη Βρετανίδα παλαιοντολόγο και κυνηγό απολιθωμάτων Μέρι Ανινγκ (Κέιτ Γουίνσλετ), η οποία ξεκινά μια σχέση με μια νεαρή γκουβερνάντα (Σέρσα Ρόναν). Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Ammonite».

new mutants 607

The New Mutants του Τζος Μπουν

Αλλη μια ταινία με ήρωες τους X-Men η οποία πήρε αναβολή πάνω στην αναβολή και τελικά θα κυκλοφορήσει, ελπίζουμε, τον Απρίλιο. O Τζον Μπουν, γνωστός από το φιλμ «Το Λάθος Αστέρι», έρχεται να σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του «Χ-Men New Mutants», το οποίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1982. Συγκρίνοντας το σενάριο του φιλμ με δουλειές του Στίβεν Κινγκ, ο διευθυντής της Fox, Στέισι Στάινερ, δήλωσε πως πρόκειται για μια ταινία που συναντά τη «Λάμψη» και το «Στη Φωλιά του Κούκου», με διάφορους νεαρούς μεταλλαγμένους να βρίσκονται μέσα σε ένα στοιχειωμένο σπίτι. Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά ακούγονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Ελπίζουμε μόνο να είναι και τρομακτικά. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «The New Mutants».

promising young woman 607

Promising Young Woman της Εμεραλντ Φένελ

Η Κάρεϊ Μάλιγκαν μετατρέπεται από την «καλή κοπέλα της διπλανής πόρτας» σε μια γυναίκα η οποία ζει διπλή ζωή παίρνοντας εκδίκηση από τους εν δυνάμει βιαστές άντρες σε μια ταινία η οποία έχει χαρακτηριστεί ως στυλιζαρισμένο θρίλερ εκδίκησης με αρκετές δόσεις μαύρου χιούμορ. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Απρίλιο.

Monday

Monday του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

To διεθνές «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου αφηγείται την ιστορία του Μίκι και της Κλόι, δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Κλόι πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας. Πρωταγωνιστούν ο Σεμπάστιαν Σταν και η Ντενίζ Γκαφ. Διαβάστε περισσότερα για το «Monday» εδώ.

Annette

Annette του Λεός Καράξ

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Λεός Καράξ, με την Μαριόν Κοτιγιάρ (αντικατέστησε την Ρούνι Μάρα που είχε αντικαταστήσει η Μισέλ Γουίλιαμς) και τον Ανταμ Σάντλερ υπό τη μουσική υπόκρουση των Sparks. Ολα δείχνουν ότι η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών το Μάιο.

antlers 607

Antlers του Σκοτ Κούπερ

Αυτή η ταινία τρόμου, σε παραγωγή Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ακολουθεί μια δασκάλα η οποία προσπαθεί να προστατέψει ένα μικρό παιδί από ένα μυθολογικό τέρας. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Απρίλιο.

black widow 607

Μαύρη Χήρα (Black Widow) της Κέιτ Σόρτλαντ

Μπορεί να έχουμε δει την Black Window στους «Εκδικητές», μπορεί να γνωρίζουμε ότι η ηρωίδα ήταν Ρωσίδα κατάσκοπος και κατέληξε να δουλεύει ως πράκτορας της S.H.I.E.L.D., αλλά τα στοιχεία για το παρελθόν και το χαρακτήρα της έχουν δοθεί φειδωλά από τα κόμικ. Αρα, συνυπολογίζοντας και το συναισθηματικό φορτίο που άφησε πίσω του το «Avengers: Endgame» η Κέιτ Σόρτλαντ (του «Berlin Syndrome» και του «Sommersault» παλαιότερα), έχει κάθε δυνατότητα να διαμορφώσει τη σκοτεινή, γυναικεία υπερηρωική ταινία όπως θέλει - κι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να ανυπομονούμε για την Πρωτομαγιά, που η «Black Widow» θα έρθει στις αίθουσες και θα σημάνει την έναρξη της τέταρτης φάσης του MCU. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Black Widow».

antebellum 607

Antebellum των Γκέραρντ Μπους και Κρίστοφερ Ρενζ

H Τζανέλ Μονέ πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία τρόμου από τους παραγωγούς του «Get Out!» και «Us» ως μια συγγραφέας η οποία προσπαθεί να ξεφύγει από μια κατάρα. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Απρίλιο.

saint maud 607

Saint Maud της Ρόουζ Γκλας

Πρόκειται για μια ακατάτακτη ταινία ψυχολογικού τρόμου και θρησκευτικής παράνοιας με την ηρωίδα του, μια νεαρή νοσοκόμα με υπερβολικά βαθιά πίστη στο θεό κι ένα τραύμα που αρνείται να διαχειριστεί να αναλαμβάνει μια καινούρια ασθενή καθηλωμένη σε ένα ερημικό σπίτι σε μια μελαγχολική παραθαλάσσια πόλη. Πεπεισμένη ότι μπορεί να την σώσει από την ηθική της κατάπτωση και να την οδηγήσει στον δρόμο του Θεού η Μοντ θα βρεθεί η ίδια σε ένα ψυχολογικό και θρησκευτικό αδιέξοδο και σε μια πορεία που την φέρνει στα όρια της τρέλας ή κοντά σε κάτι ακόμη πιο σκοτεινό. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες το Μάιο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Saint Maud».

scoob 607

Scoob! του Τόνι Σερβόνε

H πρώτη animation ταινία εδώ και καιρό με τον Σκούμπι Ντου και την παρέα του μας δείχνει την origin ιστορία του - πώς γνωρίστηκε ο Σάγκι με τον Σκούμπι, δηλαδή και είναι τόσο cute όσο φαντάζεστε. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες το Μάιο.

French Dispatch Shooting 607

French Dispatch του Γουές Αντερσον

Η δέκατη ταινία του Γουές Αντερσον πρόκειται για ένα «ερωτικό γράμμα» στους δημοσιογράφους του κόσμου, θα εξελίσσεται σε ένα φυλάκιο μιας Αμερικάνικης εφημερίδας στο Παρίσι του 20ου αιώνα και θα επικεντρώνεται σε τρεις ιστορίες. Οσον αφορά το καστ, απλώς σημειώστε ονόματα: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Μπιλ Μάρεϊ, Οουεν Γουίλσον, Σέρσα Ρόναν, Τίλντα Σουίντον, Γουίλεμ Νταφόε, Μπομπ Μπάλαμπαν, Χένρικ Γουίνκλερ, Τζέφρι Ράιτ, Εϊντριαν Μπρόντι, Κέιτ Γουίνσλετ, Τίμοθι Σαλαμέ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο και Τζέισον Σουόρτσμαν. Πρόσφατα μάλιστα σε αυτό το υπέροχο καστ προστέθηκε και το όνομα του Κρίστοφ Βαλτς ο οποίος όμως θα παίξει ένα πολύ μικρό ρόλο στη ταινία, της μίας σκηνής. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «French Dispatch»

legally blonde 607

Legally Blonde 3 του Τζέιμι Σουκ

Αν και στην ουσία πρόκειται για την τέταρτη ταινία, αν κάποιος λάβει υπόψιν και το straight to DVD τρίτο μέρος της, η Ριζ Γουίδερσπουν επιστρέφει σε ένα από τους πιο αγαπημένους (και δικούς μας) ρόλους της ως Ελ Γουντς. Τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό από το σενάριο, μόνο ότι ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες στις 8 Μαΐου.

the woman in the window 607

The Woman in the Window του Τζο Ράιτ

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του του Α. Τζ. Φιν και σε σενάριο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Τρέισι Λετς, η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η Εϊμι Ανταμς, πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ όπου ακολουθεί μια αγοραφοβική παιδοψυχαναλύτρια η οποία πιάνει φιλικές σχέσεις με την απέναντι γειτόνισσα. Η ζωή της όμως γίνεται άνω κάτω όταν η γυναίκα αυτή εξαφανίζεται και η ίδια υποπτεύεται πως κάτι κακό της έχει συμβεί. Πέρα από την Ανταμς ο Ράιτ έχει μαζέψει ένα εξαιρετικό καστ στην ταινία του όπως τους Τζουλιάν Μουρ, Γκάρι Ολντμαν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Γουάιατ Ράσελ, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι και άλλους. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 15 Μαΐου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Woman in the Window».

πύραυλος 607

Πύραυλος του Στέφανου Σιταρά

Ο Στάθης, γνωστός για τη μυθομανία του, αναγκάζεται να αποδείξει στους φίλους του την ύπαρξη ενός «απόρρητου πυραύλου» (που μόνο εκείνος ξέρει), προκειμένου να μην τους χάσει. Ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Στέφανου Σιταρά, γυρισμένο αποκλειστικά με μη ηθοποιούς στην πορεία τεσσάρων ετών, Διαβάστε περισσότερα εδώ για τον «Πύραυλο».

organ donor 607

The Organ Donor του Ντάρεν Λιν Μπούσμαν

Πρόκειται για ένα prequel/sequel/reboot της σειράς «Saw» από μια ιδέα του Κρις Ροκ, ο οποίος όχι μόνο είναι μεγάλος φαν της σειράς αλλά πρωταγωνιστεί και στην ταινία, ως ένα αστυνομικός που προσπαθεί να εξιχνιάσει μια σειρά από αποτρόπαια εγκλήματα. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 15 Μαΐου.

fast & furious 9 607

Fast & Furious 9 του Τζάστιν Λιν

Τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό για την ταινία, αλλά ο Ντουέιν Τζόνσον μάλλον θα είναι εκτός αυτή την φορά. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στα μέσα Μαΐου.

sponge on the run 607

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run του Τιμ Χιλ

Η τρίτη ταινία του πιο αξιαγάπητου σφουγγαριού του Βυθού του Μπικίνι θα μας πει την σουρεαλιστική origin ιστορία για το πως ο Μπομπ γνώρισε τους υπόλοιπους φίλους τους στις καλοκαιρινές διακοπές στην κατασκήνωση Κοράλλι. Α, και ο Κιάνου Ριβς πρωταγωνιστεί ως ένα θεϊκό... κεφάλι.

Artemis Fowl 607

Artemis Fowl του Κένεθ Μπράνα

O Κένεθ Μπράνα σκηνοθετεί την πρώτη του ταινία για φέτος, το «Artemis Fowl», ένα φιλμ το οποίο βασίζεται στην υπερεπιτυχημένη σειρά νεανικών βιβλίων φαντασίας του Ιρλανδού συγγραφέα Οουεν Κόλφερ και έχει ως πρωταγωνιστή τον Αρτέμη Φάουλ, ένα 12χρονο αγόρι-διάνοια, απόγονο μιας οικογένειας διαβόητων κακοποιών, το οποίο πρέπει να ταξιδέψει σε έναν υπόγειο φουτουριστικό κόσμο που κατοικείται από νεράιδες και άλλα φανταστικά πλάσματα, προκειμένου να ξεδιαλύνει το μυστήριο της εξαφάνισης του πατέρα του. Χωρίς μεγάλους σταρ στο καστ, πέρα από την Τζούντι Ντεντς, και με τον πρωτοεμφανιζόμενο Φέρντια Σο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 29 Μαΐου. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «Artemis Fowl».

Benedetta 607

Benedetta του Πολ Βερχόφεν

Μια καλόγρια σε ένα μοναστήρι της Ιταλίας το 17ο αιώνα υποφέρει από ερωτικά και θρησκευτικά οράματα, μέχρι που η ένταση θα εκτονωθεί στη σχέση της με μια πιο νεαρή δούλη του Θεού στη νέα ταινία του Πολ Βερχόφεν όπου πρωταγωνιστούν η Βιρζινί Εφιρά και η Δάφνη Πατακιά. Σίγουρη πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών το Μάιο. Από τις ταινίες που περιμένουμε περισσότερο, ειδικά μετά την αναβολή της ολοκληρώσής της πέρσι λόγω προβλημάτων υγείας του Πολ Βερχόφεν. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Benedetta».

σελήνη66 607

Σελήνη, 66 Ερωτήσεις της Ζακλίν Λέντζου

«Μπορεί να πεθάνει κανείς από έρωτα χωρίς ανταπόκριση;» Ονειρεύεται η Αρτεμις και το συζητάει με τον ψυχαναλυτή της, σε μια συνεδρία λευκή σαν χιόνι. Ονειρεύεται ερωτήσεις συχνά, καταλήγει σε απαντήσεις σπάνια. Ωστόσο, απρόοπτα και υπόγεια, με την πανσέληνο του ερχόμενου Αυγούστου, λαμβάνει απάντηση. Και μοιάζει σαν όλα να αρχίζουν να τακτοποιούνται μέσα της. Αυτή είναι η σύνοψη του «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις», της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της Ζακλίν Λέντζου, της σκηνοθέτη που με τις μικρού μήκους της ταξίδεψε και βραβεύτηκε στα μεγαλύτερα διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ (από την «Αλεπού» στο Λοκάρνο, στο «Hiwa» στο Βερολίνο, ως το «Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς», που τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Leica Cine Discovery στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών). Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις».

Skal

Druk του Τόμας Βίντερμπεργκ

Το φιλμ ακολουθεί την ιστορία μιας ομάδας δασκάλων που θέλουν να δοκιμάσουν μια καινούργια προσέγγιση στην ζωή και τη δουλειά τους, αποφασίζοντας να πίνουν σταθερά και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Ενα πείραμα που θα αποδειχθεί εξαιρετικά πετυχημένο για μερικούς, αλλά όχι τόσο πετυχημένο για άλλους. Στο κέντρο του φιλμ βρίσκεται ο Μάντς Μίκελσεν, αλλά και μια ακόμη ομάδα ηθοποιών από το «Κυνήγι» (γραμμένο επίσης μαζί με τον Τομπίας Λίντχολμ) όπως οι Τόμας Μπο Λάρσεν, Λαρς Ράτθε και η Σούσε Βολντ πρωταγωνιστούν αλλά κι ο Μάγκνους Μίλανγκ από το «The Commune» και το «Kursk». Διαβάστε περισσότερα εδώ για το «Druk».

wonder woman 1984 607

Wonder Woman 1984 της Πάτι Τζένκινς

H Γκαλ Γκαντότ επιστρέφει στον ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα (aka Wonder Woman) μαζί με τον Κρις Πάιν στον ρόλο του Στιβ Τρέβορ, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης και οι Κρίστεν Γουίγκ στον ρόλο της μοχθηρής Cheetah και ο Πέδρο Πασκάλ στον ρόλο του κακού Μάξγουελ Λορντ, με την σκηνοθεσία να την υπογράφει για άλλη μια φορά η Πάτι Τζένκινς και να μας μεταφέρει στα 80s και στη μέση του Ψυχρού Πολέμου. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 5 Ιουνίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Wonder Woman 1984».

candyman 607

Candyman της Νία ΝταΚόστα

Βασισμένο σε ένα διήγημα του Κλάιβ Μπάρκερ, το πρώτο «Candyman» ήταν, εκτός από αρκούντως τρομακτικό, μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις μεταφυσικού τρόμου (πέρα από τη «Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών» του Ρομέρο) που έθιγε το ζήτημα του φυλετικού ρατσισμού και διέθετε ένα σαφές κοινωνικό πλαίσιο, με πεδίο δράσης την υποβαθμισμένη περιοχή και τα συγκροτήματα κατοικιών του Καμπρίνι Γκριν στο Σικάγο, κάτι που κάνει τον Πιλ το κατάλληλο πρόσωπο για να χειριστεί μια νέα ανάγνωση της ιστορίας, η οποία έκανε επιπλέον ενδιαφέρουσα χρήση της έννοιας του αστικού μύθου. Ο Τζόρνταν Πιλ και ο Γουίν Ρόζενφελντ (παραγωγός επίσης του «BlacKkKlansman») υπογράφουν το σενάριο και την παραγωγή της νέας ταινίας, την οποία περιγράφουν ως «πνευματικό σίκουελ». Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 12 Ιουνίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Candyman».

soul 607

Soul του Πιτ Ντόκτερ

Η νέα ταινία της Pixar θέλει να βουτήξει με το κεφάλι στις υπαρξιακές ανησυχίες του μέσου ανθρώπου. Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη της ταινίας, ο Τζο ένα μουσικός της soul και τζαζ, παθαίνει ένα ατύχημα με την ψυχή του να αποχωρίζεται από το σώμα του (και όχι δεν είναι νεκρός όπως υπογραμμίζεται από την Pixar), και ανακαλύπτει ένα μέρος όπου όλες οι ψυχές γεννιούνται πριν βρουν τον δρόμο τους στο σώμα κάποιου ανθρώπου. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 19 Ιουνίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Soul».

top gun maverick 607

Top Gun: Maverick του Τζόζεφ Κοζίνσκι

Τριαντατρία χρόνια μετά την πρώτη ταινία τα αεροπλάνα έχουν εξελιχθεί, αλλά ο Τομ Κρουζ μετά βίας έχει αποκτήσει μερικές ρυτίδες κι ο χαρακτήρας που υποδύεται όχι μόνο είναι ζωντανός, αλλά πετάει ακόμη. Κι εκπαιδεύει μια νέα γενιά πιλότων ανάμεσα στους οποίους κι ο γιος του Γκουζ, τον οποίο υποδύεται ο Μάιλς Τέλερ. Ο Εντ Χάρις, ο Τζον Χαμ, ο Γκλεν Πάουελ, η Τζένιφερ Κόνελι συμπρωταγωνιστούν, ενώ ο Βαλ Κίλμερ επιστρέφει ως Αϊσμαν. Σκηνοθετεί ο Τζόζεφ Κοζίνσκι του «Oblivion» και του «Tron: Legacy». Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 25 Ιουνίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Top Gun: Maverick».

free guy 607

Free Guy του Σον Λέβι

Ο Ράιαν Ρέινολντς πρωταγωνιστεί ως ένας υπάλληλος μιας τράπεζας ο οποίος ξαφνικά συνειδητοποιεί πως είναι ένας αναλώσιμος χαρακτήρας μέσα σε ένα video game, τύπου Grand Theft Auto. Μαζί του πρωταγωνιστούν και οι Τζόντι Κόμερ και Τάικα Γουαϊτίτι. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Ιούλιο.

minions rise of gru 607

Minions: The Rise of Gru του Κάιλ Μπαλντά

Τα αξιαγάπητα Minions αποκτούν την δεύτερή τους ταινία ως ένα origin story για το πως βρέθηκαν να δουλεύουν κάτω από τις εντολές του τυραννικού Γκου, με τον Στιβ Κάρελ να επιστρέφει στον ρόλο, μαζί με τις φωνές των Σάντρα Μπούλοκ, Τζον Χαμ και Στιβ Κούγκαν. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες μέσα στον Ιούλιο.

ghostbusters afterlife 607

Ghostbusters: Afterlife του Τζέισον Ράιτμαν

Το πρώτο επίσημο σίκουελ της σειράς έρχεται 35 χρόνια μετά σε έναν κόσμο που από ότι φαίνεται έχει ξεχάσει τους Ghostbusters και τα παραφυσικά φαινόμενα. Στην ταινία θα επιστρέψουν οι Μπιλ Μάρεϊ, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ και Νταν Ακροιντ, αλλά η ταινία θα επικεντρωθεί στις περιπέτειες των Κάρι Κουν, Πολ Ραντ και Φιν Γούλφχαρντ. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 10 Ιουλίου.

tenet 607

Tenet του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Νόλαν κρατά την υπόθεση της νέα του ταινίας ως επτασφράγιστο μυστικό και το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για «μια επική περιπέτεια στον κόσμο της παγκόσμιας κατασκοπείας». Στην ταινία «Tenet», η οποία θα βγει στις αίθουσες στις 17 Ιουλίου 2020, πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Κέιν, Αρον Τέιλορ-Τζόνσον, Κένεθ Μπράνα, Κλεμάνς Ποεζί, Ντίμπλ Καπαντία, Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, Ρόμπερτ Πάτινσον και Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι. Επίσης ο Νόλαν αποφάσισε αυτή την φορά να αλλάξει μουσική προσέγγιση στην ταινία του, και έτσι αυτή την φορά δεν συνεργάζεται με τον Χανς Ζίμερ αλλά με τον Λούντβιχ Γκόρανσον, τον βραβευμένο με Οσκαρ συνθέτη του «Black Panther». Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Tenet».

jungle cruise 607

Jungle Cruise του Ζομ-Κολέτ Σερά

Μετά τους «Πειρατές της Καραϊβικής», η Disney φέρνει στη μεγάλη οθόνη άλλο ένα της πετυχημένο ride των θεματικών της πάρκων με πρωταγωνιστές τους Ντουέιν Τζόνσον και Εμιλι Μπλαντ στα ίχνη ενός χαμένου θρύλου. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 24 Ιουλίου.

morbius 607

Morbius του Ντάνιελ Εσπινόζα

Ο Τζάρεντ Λέτο πρωταγωνιστεί στη δεύτερη live action ταινία που έρχεται από το Spider-Verse ως ο δρ. Μάικλ Μόρμπιους, ενός επιστήμονα που προσπαθεί να γιατρέψει τον εαυτό του από μια σπάνιο αιμοφιλική αρρώστια και καταλήγει όμως να μεταμορφωθεί σε βρικόλακα, μαζί με υπεράνθρωπη δύναμη, κυνόδοντες και φυσικά την δίψα για αίμα. Ο Μόρμπιους ξεκίνησε ως ένας από τους αντιπάλους του Spider-Man, αλλά γρήγορα κατάφερε να ανέβει στο στάτους του ήρωα μιας και προσπαθεί να πολεμήσει το τέρας που κρύβει μέσα του. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στα τέλη Ιουλίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Morbius».

the empty man 607

The Empty Man του Ντέιβιντ Πράιορ

Βασισμένο στο κόμικ τρόμου «Boom!» της Studio Comics, ένας πρώην αστυνομικός αναζητά μιας κοπέλας που ήταν μάρτυρας στη δολοφονία της οικογένειάς της, της οποίας από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη, και πέφτει πάνω σε μια σατανική αίρεση. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Αύγουστο.

Πρόστιμο 607

Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη

O Βαγγέλης, ένας dealer, αρχίζει να έχει προβλήματα με τους γείτονες, όταν εκείνοι ανακαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητα του. Η αδερφή του, Κατερίνα, τον φιλοξενεί προσωρινά. Εκεί γνωρίζει τον νέο της αρραβωνιαστικό, Πέτρο, έναν μπράβο της νύχτας. Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη, μετά την «Κάθαρση» του 2009 και τα μικρού μήκους «The Family Tree», «Δεύτερος Αντρας».

infinite 607

Infinite του Αντουάν Φουκουά

Βασισμένη στο βιβλίο του Ντ. Ερικ Μάικρανζ «The Reincarnationist Papers», ο Μαρκ Γουόλμπεργκ πρωταγωνιστεί ως ένας άντρα ο οποίος στοιχειώνεται από αναμνήσεις οι οποίες δεν είναι καν δικές του. Ανακαλύπτει μια παλιά οργάνωση όπου τα μέλη μπορούν να ζήσουν προηγούμενες ζωές τους και να αλλάξουν το ρου της ιστορίας. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες το Αύγουστο.

Bill & Ted Face the Music 607

Bill & Ted Face the Music του Ντιν Πάρισοτ

Οι Αλεξ Γουίντερ και Κιάνου Ριβς επιστρέφουν στους κάλτ ρόλους τους ως Μπιλ και Τεντ οι οποίοι βρίσκονται πλέον στα 40 τους και το μόνο που σκέφτονται είναι το πώς θα ξαναζήσουν εκείνες τις υπέροχες στιγμές όταν ήταν έφηβοι και ρόκαραν με την μπάντα τους, τους Wyld Stalyns, αλλά κι όταν πήγαν ένα ταξίδι στο χρόνο για να σώσουν το μέλλον τους (και να περάσουν ένα τεστ ιστορίας). Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 21 Αυγούστου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Bill & Ted Face the Music».

Rebecca

Rebecca του Μπεν Γουίτλι

Παραγωγή του Netflix, το όνειρο ζωής του Μπεν Γουίτλι («A Field in England», «High-Rise») τον βρίσκει επιτέλους να ολοκληρώνει το ριμέικ της ταινίας του Αλφρεντ Χίτσκοκ από το 1940 (βασισμένο με τη σειρά του στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Δάφνης Ντι Μοριέ) με τον Αρμι Χάμερ και την Λίλι Τζέιμς στους ρόλους του ζευγαριού και την Κριστίν Σκοτ Τόμας να αποθεώνει την κα. Ντάνβερς. Αναμένεται γύρω στο καλοκαίρι.

RESPECT Jennifer Hudson 607 3

Respect της Λισλ Τόμι

Τη μεγάλη ντίβα της soul μουσική Αρίθα Φράνκλιν, καλείται να υποδυθεί η Τζένιφερ Χάντσον - επιλογή της ίδιας της Φράνκλιν από το 2016 που η ταινία ήταν σε προπαραγωγή. Την Χάντσον πλαισιώνουν οι Φόρεστ Γουιτάκερ (ερμηνεύει τον πατέρα της Αρίθα), Μάρλον Γουάιανς (τον πρώτο της σύζυγο Τεντ Γουάιτ), Μέρι Τζέι Μπλάιτζ (στον ρόλο της Νταϊάνα Γουάσινγκτον), Μαρκ Μάρον (ως ο παραγωγός της Atlantic Records, Τζέρι Γουέξλερ). Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 21 Αυγούστου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Respect».

monster hunter 607

Monster Hunter του Πολ Γ. Σ. Αντερσον

Μετά το «Resident Evil», ο Αντερσον πιάνει στα χέρια του ένα ακόμα video game, αυτή την φορά το «Monster Hunter» της Capcom, με την Μίλα Γιόβοβιτς να πρωταγωνιστεί. Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα από στρατιώτες οι οποίοι παγιδεύονται σε ένα εναλλακτικό σύμπαν γεμάτο περίεργα τέρατα. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις αρχές Σεπτεμβρίου.

conjuring 3 607

The Conjuring: The Devil Made Me Do It του Μάικλ Τσάβεζ

Η τρίτη ταινία της σειράς, και η όγδοη στο σύμπαν του Conjuring, ακολουθεί για άλλη μια φορά του Εντ και Λορέιν Γουόρεν σε μια πραγματική ιστορία δαιμονισμού, αυτή του Αρνι Τσειγιέν Τζόνσον, του πρώτου άντρα στην ιστορία που στην δίκη του δήλωσε ως υπεράσπιση πως ήταν δαιμονισμένος όταν διέπραξε τους φόνους για τους οποίους κατηγορείται. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 11 Σεπτεμβρίου.

king's man 607

The King’s Man του Μάθιου Βον

Οι πιο στυγνοί τύραννοι, οι πιο φρικιαστικοί εγκέφαλοι του εγκλήματος, συνασπίζονται για να πυροδοτήσουν τον πόλεμο που θ' αφανίσει την ανθρωπότητα. Ενας άνδρας αναλαμβάνει, σε μια μεγάλη μάχη με το χρόνο, να τους κατατροπώσει. Εκείνος θα ηγηθεί της πρώτης ανεξάρτητης μυστικής υπηρεσίας: σωστά εξοπλισμένος και, κυρίως, σωστά ντυμένος! Η ταινία, prequel της τριλογίας των «Kingsmen», έρχεται στις αίθουσες στις 18 Σεπτεμβρίου και φέρνει μαζί της τον Ρέιφ Φάινς και, γύρω του, τους Τζέμα Αρτερτον, Ρις Ιφανς, Μάθιου Γκουντ, Τομ Χολάντερ, Χάρις Ντίκνσον, Ντάνιελ Μπριλ, Ντζιμόν Χούνσου και Τσαρλς Ντανς. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The King’s Man».

last night in soho 607

Last Night in Soho του Εντγκαρ Ράιτ

Ο Ράιτ προσπαθεί να δοκιμάσει την τύχη στο είδος του ψυχολογικού θρίλερ με μια ταινία η οποία διαδραματίζεται στο Λονδίνου της δεκαετίας του ’60 με πρωταγωνιστές τους Ανια Τέιλορ-Τζόνσον, Ματ Σμιθ και Τομασίν ΜακΚένζι. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 18 Σεπτεμβρίου.

without remorse 607

Without Remorse του Στέφανο Σολίμα

Βασισμένο στα βιβλία του Τομ Κλάνσι, αυτή την φορά με πρωταγωνιστή όχι τον Τζακ Ράιαν αλλά τον Τζον Κλαρκ, η ταινία αποκαλύπτει για το πως ο Κλαρκ έγινε από καταδρομέας του Αμερικανικού Στρατού σε πράκτορας της CIA. Στη ταινία πρωταγωνιστούν οι Μαικλ Μπ. Τζόρνταν και Τζέιμι Μπελ και αναμένεται στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο.

many saints of newark 607

The Many Saints of Newark του Αλαν Τέιλορ

Σε σενάριο του δημιουργού των «Sopranos» Ντέιβιντ Τσέις, η ταινία θα είναι το (άτυπο) prequel των «Sopranos» και θα εξιστορεί τη βίαιη περίοδο των 60ς και τις συμπλοκές ανάμεσα στις συμμορίες Ιταλών μεταναστών και Αφροαμερικανών που οδήγησαν στη διαμόρφωση της μαφιόζικης ιεραρχίας στην εγκληματική κοινότητα του Νιου Τζέρσεϊ. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 25 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Many Saints of Newark».

venom 2 607

Venom 2 του Αντι Σέρκις

Το «Morbius» δεν είναι η μόνη ταινία από το Spider-Verse που θα δούμε φέτος. Ο Τομ Χάρντι επιστρέφει στον ρόλο του Venom ο οποίος αυτή την φορά έρχεται αντιμέτωπος με τον Γούντι Χάρελσον, στον ρόλο του ψυχοπαθούς δολοφόνου Κλίτους Κάσαντι, aka Carnage, και της Shriek την οποία ερμηνεύει η Ναόμι Χάρις. Η Μισέλ Γουίλιαμς επιστρέφει επίσης και όλα αυτά κάτω από την σκηνοθετική εποπτεία του Αντι Σέρκις. Ευχόμαστε μόνο το τελικό αποτέλεσμα να είναι καλύτερο του πρώτου. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις αρχές του Οκτώβρη.

witches 607

The Witches του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Το πολυαγαπημένο μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ, «Οι Μάγισσες» μεταφέρεται για δεύτερη φορά στη μεγάλη οθόνη, αυτή την φορά από τον Ρόμπερτ Ζεμέκις, ο οποίος γράφει και το σενάριο, και παραγωγούς τον Αλφόνσο Κουαρόν και τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Η ταινία εξελίσσεται το 1967 όπου ένα ορφανό παιδί που ζει με την γιαγιά του πέφτει πάνω σε ένα συνέδριο μαγισσών, το οποίο ηγείται η Αν Χάθαγουγεϊ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ωστόσο, η εκδοχή του Ζεμέκις αναμένεται να είναι πιο πιστή στο βιβλίο σε σχέση με την προηγούμενη, πιο ελεύθερη κινηματογραφική μεταφορά. Η ταινία αναμένεται τον Οκτώβρη στις αίθουσες. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Witches».

death on the nile 607

Death on the Nile του Κένεθ Μπράνα

Ο Κένεθ Μπράνα επιστρέφει στην σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί ως ο εκκεντρικός ντετέκτιβ της Αγκάθα Κρίστι, Ηρακλής Πουαρό, ο οποίος αφήνει αυτή την φορά της παγωμένες Αλπεις για να πάει στον πιο ζεστό Νείλο και να εξιχνιάσει άλλον έναν φόνο. Η ταινία υπόσχεται ένα ακόμα all star καστ, ανάμεσά τους και οι Γκαλ Γκαντότ, Λετίσια Ράιτ, Αρμι Χάμερ, Ανέτ Μπένινγκ και Ράσελ Μπραντ. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Οκτώβρη.

Halloween Kills

Halloween Kills του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Η Τζέιμι Λι Κέρτις επιστρέφει ως Λόρι Στρόουντ στη δεύτερη ταινία της τριλογίας του reboot/sequel του νέου «Halloween». Δεν γνωρίζουμε πολλά ακόμα από το σενάριο, αλλά αν η πρώτη ταινία απέδειξε κάτι τότε σίγουρα ετοιμαζόμαστε για με αιματηρά διασκεδαστική συνέχεια. Η ταινία αναμένεται στις 16 Οκτωβρίου στις αίθουσες. Διαβάστε περισσότερα εδώ για το «Halloween Kills».

The Eternals 607

The Eternals της Κλόε Ζάο

Η τέταρτη φάση του MCU συνεχίζεται με την πρώτη γνωριμίας μας με τους υπερήρωες Eternals. Βασισμένο στην ομότιτλη σειρά κόμικ του Τζακ Κέρμπι, το «The Eternals» ακολουθεί τις περιπέτειες των παντοδύναμων και σχεδόν αθάνατων όντων γνωστών ως Eternals, και των αιώνιων αντιπάλων τους, the Deviants, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από κοσμικές οντότητες με το όνομα Celestials. Σύμφωνα με τον Κέβιν Φιγκ, η ταινία θα ακολουθεί τα πρότυπα του «Guardians of the Galaxy», στον τρόπο που θα συστήνει από το μηδέν μια νέα ομάδα ηρώων, αντί να τους εισάγει σταδιακά στο ευρύτερο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, όπως έκανε με τους «Avengers». Σκηνοθετεί η Κλόε Ζάο του «The Rider». Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τους «Eternals».

godzilla

Godzilla Vs. Kong του Ανταμ Γουίνγκαρντ

Η τέταρτη ταινία του franchise φέρνει αντιμέτωπους δυο ιερά τέρατα του κινηματογράφου, τον Γκοτζίλα και τον Κινγκ Κονγκ. Ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό από την ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν οι Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Ρεμπέκα Χολ, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, Τζέσικα Χένγουικ και Κάιλ Τσάντλερ. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.

raya and the last dragon 607

Raya and the Last Dragon των Πολ Μπριγκς και Ντιν Γουέλινς

Η νέα ταινία της Disney μας ταξιδεύει στο μαγικό βασίλειο της Κουμάντρα, όπου μια γενναία πολεμίστρια, η Ράγια, ξεκινάει ένα ταξίδι για να βρει τον τελευταίο δράκο και να σώσει την χώρα της από διαβολικές δυνάμεις. Αυτός ο δράκος είναι η Σίσου, η οποία μπορεί να μεταμορφωθεί και σε άνθρωπο. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 25 Νοεμβρίου.

dune 607

Dune του Ντενί Βιλνέβ

Ο Ντενί Βιλνέβ ετοιμάζεται να εκπληρώσει το όνειρο ζωής του μεταφέροντας στον κινηματογράφο την επική σειρά βιβλίων του Φρανκ Χέρμπερτ «Dune» μαζί ένα εξαιρετικό καστ όπως τους Τίμοθι Σαλαμέ, Οσκαρ Αϊζακ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Ζεντάγια, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν κα τον Τζέισον Μομόα. Η ταινία αναμένεται στις 18 Δεκεμβρίου στις αίθουσες. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Dune».

Coming 2 America 2

Coming 2 America του Κρεγκ Μπριούρερ

Σίκουελ του αρκετά επιτυχημένου «Coming to America», η ταινία διαδραματίζεται 32 χρόνια μετά όπου ο βασιλιάς πλέον Ακίμ, του Εντι Μέρφι, επιστρέφει στην Αμερική αυτή την φορά για να βρει τον χαμένο γιό του. Μαζί με τον Εντι Μέρφι επιστρέφουν και οι Αρσένιο Χολ και Τζέιμς Ερλ Τζόουνς. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκέμβρη.

west side story 607

West Side Story του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Οι Jets και οι Sharks επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη, μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας των Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζερόμ Ρόμπινς το 1961, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ και μια εκ νέου διασκευή του διάσημου μιούζικαλ που παίχτηκε πρώτη φορά το 1957 για να γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών. Μια ακόμη εκδοχή του «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, το «West Side Story» αφηγείται τον απαγορευμένο έρωτα ανάμεσα σε ένα αγόρι (Τόνι) και ένα κορίτσι (Μαρία) δυο αντίπαλων συμμοριών στη Νέα Υόρκη του 1957. Την εκδοχή του Σπίλμπεργκ υπογράφει σεναριακά ο βραβευμένος με Πούλιτζερ και υποψήφιος για Οσκαρ, Τόνι Κούσνερ. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Δεκέμβριο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «West Side Story».

uncharted 607

Uncharted του...

Θα γράφαμε πάνω πως ο Τράβις Νάιτ του «Bumblebee» θα σκηνοθετούσε την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του video game της Sony με τον Τομ Χόλαντ να πρωταγωνιστεί ως ο νεαρός τυχοδιώχτης Νέιθαν Ντρέικ, αλλά πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως και αυτός αποχώρησε από την παραγωγή, κάνοντάς τον τον έκτο σκηνοθέτη που χάνει η ταινία από τότε που ανακοινώθηκε. Η ταινία ήταν προγραμματισμένη να βγει στις 26 Δεκεμβρίου στις αίθουσες, αλλά μάλλον αυτό φαίνεται πια αδύνατον. Αναμένουμε...


Μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2019: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς και κερδίστε μια Android TV QLED 55", προσφορά της TCL!