Buzz

Κάτι αόρατο στοιχειώνει την Ελίζαμπεθ Μος στο πρώτο τρέιλερ του «The Invisible Man»

στα 10

H Universal επαναπροσεγγίζει τα τέρατά της όπως ακριβώς θα έπρεπε, ως χαρακτήρες σε ταινίες τρόμου, και η πρώτη προσπάθειά της μάλλον δείχνει πως έκανε την σωστή επιλογή.

Κάτι αόρατο στοιχειώνει την Ελίζαμπεθ Μος στο πρώτο τρέιλερ του «The Invisible Man»

Μπορεί το Σκοτεινό Σύμπαν, ένα αρκετά φιλόδοξο εγχείρημα της Universal να δημιουργήσει ένα κινηματογραφικό σύμπαν βασισμένο στα πιο διάσημα τέρατά της – από η Μούμια μέχρι τον Φρανκενστάιν, να είναι νεκρό, τουλάχιστον με την μορφή που πήγε να πάρει πέρσι με την ταινία «The Mummy», αλλά αυτό δεν πάει να πει πως το στούντιο έχει παρατήσει τα όπλα.

Σε μια, από όλα όσα δείχνουν, στροφή 180 μοιρών το στούντιο αποφάσισε να συνεργαστεί με το στούντιο Blumhouse για να μεταφέρει το «The Invisible Man» ως ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία του Λι Γουανέλ και πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ Μος. To πρώτο τρέιλερ κυκλοφόρησε και δεν είναι όπως τα περιμέναμε, μιας και η ταινία φαίνεται να επικεντρώνεται αρκετά στο είδος του «κοινωνικού τρόμου», όπως στο «Τρέξε!».

Διαβάστε ακόμα: To Σκοτεινό Σύμπαν της Universal ξαναζωντανεύει με το «The Invisible Man», αυτή τη φορά ως ταινία τρόμου

the invisible man 607

Στην ταινία, η Μος παίζει τον ρόλο της Σεσίλια Κλας, μιας γυναίκας παγιδευμένης σε μια αρκετά βίαιη σχέση με έναν επιστήμονα, τον οποίο παίζει ο Ολιβερ Τζάκσον-Κόεν. Η ίδια καταφέρνει να ξεφύγει από αυτή την σχέση, όπου λίγο καιρό μετά μαθαίνει πως ο πρώην της αυτοκτόνησε. Αλλά σύντομα αρχίζει να δέχεται επιθέσεις από κάποιον, ή κάτι, αόρατο και υποψιάζεται πως ο πρώην της δεν είναι νεκρός τελικά.

Το ενδιαφέρον σε όλο αυτό είναι πως η ταινία δεν επικεντρώνεται στον «Αόρατο Ανθρωπο» ενώ θα ασχοληθεί περισσότερο με τον τρόμο της συναισθηματικής και ενδοοικογενειακής βίας. «Ηθελα να κάνω κάτι το οποίο ήταν αρκετά μοντέρνο και να πατά γερά στη γη, ή τελοσπάντων όσο γερά μπορεί να πατά μια ταινία με θέμα έναν αόρατο άνθρωπο. Κάτι το οποίο να έχει αρκετή ένταση και να είναι τρομαχτικό με ένα τρόπο που ‘Ο Αόρατος Ανθρωπος’ δεν είχε ξαναγίνει», δήλωσε ο Γουανέλ, ενώ η Μος συμπλήρωσε πως «ένας από τους λόγους που ήθελα να κάνω την ταινία ήταν πως είχε μια αρκετά φεμινιστική ιστορία, μια ιστορία γυναικείας ενδυνάμωσης με ένα θύμα να καταφέρνει να ξεπερνά κάτι.»

Η ταινία «The Invisible Man» θα βγει στις αίθουσες στις 28 Φεβρουαρίου 2020.


Διαβάστε ακόμα: Το μωβ είναι το χρώμα του τρόμου στο πρώτο ψυχεδελικό τρέιλερ του «Color Out of Space»

the invisible man poster 607