Buzz

Το φούξια είναι το χρώμα του τρόμου στο πρώτο ψυχεδελικό τρέιλερ του «Color Out of Space»

στα 10

Ο Νίκολας Κέιτζ τα βάζει με τα τέρατα βγαλμένα από το μυαλό του Χ. Φ. Λάβκραφτ και το αποτέλεσμα δείχνει τόσο τριπαρισμένο όσο περιμέναμε.

Το φούξια είναι το χρώμα του τρόμου στο πρώτο ψυχεδελικό τρέιλερ του «Color Out of Space»

Ο Νίκολας Κέιτζ επιστρέφει στον ψυχεδελικό σύμπαν του κοσμικού τρόμου μετά το cult διαμαντάκι του Πάνου Κοσμάτου «Mandy» με το «Color Out of Space», βασισμένη σε μια κλασική ιστορία του Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, το οποίο σκηνοθετεί μάλιστα ο Ρίτσαρντ Στάνλεϊ όπου επιστρέφει μετά από πάνω από 20 χρόνια από την τελευταία του ταινία, το «The Island of Dr. Moreau», με την SpectreVision του «Mandy» να αναλαμβάνει και πάλι την παραγωγή της.

Το «Color Out of Space», το οποίο αν θέλετε μπορείτε να το διαβάσετε εδώ, γράφτηκε το 1927 από τον Λάβκραφτ, και μιλάει για την ιστορία των Γκάρντνερς, μιας οικογένειας που μετακομίζει σε ένα αγρόκτημα της Νέας Αγγλίας. Εκεί, και ενώ προσπαθούν να εγκατασταθούν, ένας μετεωρίτης πέφτει στην αυλή τους ο οποίος αρχίζει να μολύνει την γη τους, και έντρομοι ανακαλύπτουν πως αρχίζει να μεταλλάσσει ό,τι αγγίζει, ακόμα και εκείνους. Ενας τοπογράφος, τον οποίο θα ερμηνεύσει ο Κέιτζ, προσπαθεί να ανακαλύψει τα μυστικά και ρίξει φως σε μια περιοχή που οι κάτοικοι του Αρκαμ ονομάζουν «καταραμένη πυρκαγιά».

Διαβάστε ακόμα: Ο Χ. Φ. Λάβκραφτ που θέλουμε να δούμε στον κινηματογράφο

color out of space 607

Μπορεί η συγκεκριμένη ιστορία να μην έχει καμία σχέση με την μυθολογία των Κθούλου, αλλά, όπως οι περισσότερες ιστορίες του Λάβκραφτ έτσι κι αυτή, ασχολείται με δυνάμεις πέρα από την ανθρώπινη κατανόηση και αντίληψη, ενώ επιρροές της ιστορίες φαίνονται να υπάρχουν σε ταινίες όπως το «Creepshow» και «Annihilation». Μαζί με τον Κέιτζ στην ταινία θα πρωταγωνιστούν και οι Τζόελι Ρίτσαρντσον, Τόμι Τσονγκ, Ελιοτ Νάιτ και Τζούλιαν Χίλιαρντ.

Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε και το πρώτο τρέιλερ της είναι επιτέλους εδώ σε όλο του το... φούξια μεγαλείο. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες τον Γενάρη του 2020.


Διαβάστε ακόμα: Kι εκεί που νομίζεις ότι έχεις δει όλες τις camp όψεις του Νίκολας Κέιτζ...

color out of space poster 607