Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Kala azar» της Τζάνις Ραφαηλίδου στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

στα 10

H πρώτη μεγάλου μήκους της Eλληνίδας σκηνοθέτη και εικαστικού είναι μια ελληνο-ολλανδική συμπαραγωγή στην οποία πρωταγωνιστούν η Πηνελόπη Τσιλίκα κι ο Δημήτρης Λάλος.

To «Kala azar» της Τζάνις Ραφαηλίδου στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Στην άκρη μιας μεγάλης πόλης, κάπου στο νότο της Ευρώπης, ένα νεαρό ζευγάρι ξεκινά τη μέρα του με την ρουτίνα της δουλειάς του: την συλλογή νεκρών κατοικίδιων από τα σπίτια των ιδιοκτητών τους, και την μεταφορά τους στο αποτεφρωτήριο.

Δείτε ακόμη: Το «Pari» του Ελληνο-Ιρανού Σιαμάκ Ετεμάντι θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Πανόραμα του 70ού Φεστιβάλ Βερολίνου

kal-a-zar 607

Εξω από το επαγγελματικό τους πλαίσιο συλλέγουν κι αποτεφρώνουν νεκρά ζώα που βρίσκουν στις άκρες του αυτοκινητοδρόμου. Σε αυτό το ερημωμένο περιβάλλον, η στωική επιμονή του ζευγαριoύ δημιουργεί ένα χώρο μέσα από τον οποίο η αγάπη τους μεγαλώνει. Μέχρι τη στιγμή που θα προκαλέσουν οι ίδιοι αυτοκινητιστικό δυστύχημα και θα γίνουν υπεύθυνοι οι ίδιοι για τον θάνατο ενός ζώου.

Διαβάστε επίσης: Το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη έχει επίσημη πρώτη στο Πανόραμα του 70ού Φεστιβάλ Βερολίνου

kal-a-zar 607

Το «Kala Αzar» περιγράφεται στις σημειώσεις της παραγωγής ως «ένας στοχασμός πάνω στο παράδοξο του κύκλου της ζωής και τις σχέσεις ανάμεσα σε όντα που ανήκουν σε διαφορετικά είδη».

kal-a-zar 607

Το φιλμ στο οποίο πρωταγωνιστούν η Πηνελόπη Τσιλίκα κι ο Δημήτρης Λάλος, είναι γυρισμένο στην Ελλάδα και σηματοδοτεί το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Τζάνις Ραφαηλίδου. H προηγούμενη κινηματογραφική δουλειά της, ήταν το μικρού μήκους «ΕΞΟΔΟΣ Κ1» το 2012.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «kala azar»:


Kala Azar poster 607