Buzz

Τολμάς να πεις το όνομά του πέντε φορές; Ερχεται το σίκουελ του «Candyman»

στα 10

Η υποτιμημένη ταινία τρόμου του 1992 ελπίζει να βρει επιτέλους τη συνέχεια που της αξίζει, σε σενάριο και παραγωγή του Τζόρνταν Πιλ («Get Out»).

Τολμάς να πεις το όνομά του πέντε φορές; Ερχεται το σίκουελ του «Candyman»

Ισως η πιο υποτιμημένη ταινία τρόμου των ’90s, το «Candyman» (1992) του Μπέρναρντ Ρόουζ ξεχώριζε από το συρφετό της δεκαετίας, συνδυάζοντας τις τάσεις των slasher της εποχής με μια ευφυή ιστορία, μια εξαιρετική πρωταγωνίστρια στο πρόσωπο της Βιρτζίνια Μάντσεν, που ξέφευγε από το πλαίσιο της κλασικής screaming queen, μια πιο σύνθετη περίπτωση ανίκητου κακού και ένα στοιχειωτικό σάουντρακ δια χειρός Φίλιπ Γκλας.

Δυστυχώς, τα δύο σίκουελ του φιλμ, το «Candyman: Farewell to the Flesh» (1995) και το «Candyman: Day of the Dead» (1999), δεν βοήθησαν ιδιαίτερα την υστεροφημία της ταινίας, μολονότι το πρώτο έφερε τη σκηνοθετική υπογραφή του μετέπειτα οσκαρικού Μπιλ Κόντον.

Διαβάστε ακόμη: Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε σε μια άλλη διάσταση. O Τζόρνταν Πιλ ετοιμάζει την αναβίωση του «Twilight Zone»

Candyman 607

Αυτό είναι κάτι που ελπίζουμε να αλλάξει σύντομα, καθώς η MGM ετοιμάζει ένα νέο σίκουελ του φιλμ. Κι αν τέτοιου είδους νέα δεν είναι απαραίτητα χαρμόσυνα, αυτό που κάνει τη διαφορά σε αυτήν την περίπτωση είναι το όνομα του Τζόρνταν Πιλ («Get Out») σε ρόλο παραγωγού και σεναριογράφου.

Βασισμένο σε ένα διήγημα του Κλάιβ Μπάρκερ, το πρώτο «Candyman» ήταν, εκτός από αρκούντως τρομακτικό, μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις μεταφυσικού τρόμου (πέρα από τη «Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών» του Ρομέρο) που έθιγε το ζήτημα του φυλετικού ρατσισμού και διέθετε ένα σαφές κοινωνικό πλαίσιο, με πεδίο δράσης την υποβαθμισμένη περιοχή και τα συγκροτήματα κατοικιών του Καμπρίνι Γκριν στο Σικάγο, κάτι που κάνει τον Πιλ το κατάλληλο πρόσωπο για να χειριστεί μια νέα ανάγνωση της ιστορίας, η οποία έκανε επιπλέον ενδιαφέρουσα χρήση της έννοιας του αστικού μύθου.

Candyman 607

Ο Τζόρνταν Πιλ και ο Γουίν Ρόζενφελντ (παραγωγός επίσης του «BlacKkKlansman») υπογράφουν το σενάριο και την παραγωγή της νέας ταινίας, την οποία περιγράφουν ως «πνευματικό σίκουελ», ενώ η Νία ΝταΚόστα («Little Woods») θα αναλάβει τη σκηνοθεσία του ολοκαίνουργιου «Candyman», ο οποίος θα επιστρέφει στην αναβαθμισμένη πλέον περιοχή όπου εκτυλισσόταν ο προκάτοχός του.

«Το πρωτότυπο ήταν ένα εμβληματικό φιλμ για την εκπροσώπηση των μαύρων στο είδος του τρόμου. Μαζί με τη “Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών”, το “Candyman” στάθηκε μια μεγάλη επιρροή για μένα ως κινηματογραφιστή» περιγράφει σε επίσημη ανακοίνωσή του ο Πιλ.

Candyman 607

Ελπίζουμε, λοιπόν, το νέο team να καταφέρει να σβήσει την πικρή γεύση των προηγούμενων σίκουελ (όπως, για παράδειγμα, έκανε ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν με το πρόσφατο «Halloween») και να μας προκαλέσει να πούμε ξανά το όνομα του «Candyman» πέντε φορές μπροστά στον καθρέφτη.

Προς το παρόν, θυμηθείτε τους ατμοσφαιρικούς τίτλους αρχής της αρχικής ταινίας, με την υπέροχη μουσική του Φίλιπ Γκλας, στο βίντεο παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη