Buzz

O Ντενί Βιλνέβ θέλει να επιστρέψει στο σύμπαν του «Blade Runner»

στα 10

Αλλά αυτή την φορά βάζει κάποιες προϋποθέσεις για να το κάνει.

O Ντενί Βιλνέβ θέλει να επιστρέψει στο σύμπαν του «Blade Runner»

Μπορεί ο Ντενί Βιλνέβ να βρίσκεται στη μέση των γυρισμάτων της νέας του ταινίας «Dune», αλλά αυτό δεν πάει να πει πως ο Καναδός σκηνοθέτης μπορεί να βγάλει εύκολα από το μυαλό του την προηγούμενή του ταινία, το «Blade Runner 2049». Αν και η ταινία είχε πάρει αρκετά θετικά σχόλια τόσο από το κοινό αλλά και από τους κριτικούς δεν κατάφερε να γίνει επιτυχία στο παγκόσμιο box office. Αλλά αυτό δεν σταμάτησε τον Βιλνέβ να σκέφτεται το μέλλον του franchise και πως θα ήθελε να επιστρέψει στον σύμπαν αυτό, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις.

Διαβάστε ακόμα: Το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ προσθέτει τους Τζος Μπρόλιν και Τζέισον Μομόα

Denis Villeneuve 607

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Empire, ο Βιλνέβ αποκάλυψε πως ενδιαφέρεται να κάνει άλλη μια ταινία «Blade Runner» αλλά θα πρέπει να μην συνδέεται ούτε με την original ταινία του 1982 αλλά ούτε με το σίκουελ του 2017. «Το σύμπαν του “Blade Runner” είναι ένα τόσο εμπνευσμένο μέρος. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι η λέξη σίκουελ. Πιστεύω πως το σινεμά χρειάζεται πλέον αυθεντικές ιστορίες. Αλλά αν με ρωτούσατε αν θα ήθελα να επισκεφτώ ξανά το σύμπαν αυτό με διαφορετικό τρόπο, τότε θα σας έλεγα πως ναι. Θα πρέπει να είναι ένα νέο έργο από μόνο του. Κάτι αποσυνδεδεμένο από τις δυο προηγούμενες ταινίες. Μια νουάρ ιστορία μυστηρίου που εξελίσσεται στο μέλλον… Ξυπνάω μερικές φορές τα βράδια και την σκέφτομαι», δήλωσε ο Ντενί Βιλνέβ στο περιοδικό.

Ελπίζουμε αυτές οι ιδέες του Βιλνέβ κάποια στιγμή να γίνουν πραγματικότητα μιας και με την δουλεία που έκανε στο σίκουελ δημιούργησε ένα πραγματικά μοναδικό επίτευγμα, το οποίο κατάφερε να είναι αντάξιο του πρώτου. Αλλά για την ώρα ανυπομονούμε να δούμε στη μεγάλη οθόνη τις περιπέτειες της βασιλικής οικογένειας των Ατρείδων στο «Dune», το οποίο αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε ακόμα: Μήπως θυμάστε τα πράγματα διαφορετικά; Δείτε το «ειλικρινές τρέιλερ» του πρωτότυπου «Blade Runner»