Φεστιβάλ / Βραβεία

Παγκόσμια πρεμιέρα για το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

στα 10

Τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη η επίσημη πρώτη της νέας ταινίας του σκηνοθέτη του «Wasted Youth» και του «Suntan».

Παγκόσμια πρεμιέρα για το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

«Η ιστορία του Μίκι και της Κλόε είναι μια ειλικρινής, αλλά ευχάριστη ματιά, στην ερωτική ιστορία δύο ανθρώπων που θέλουν πολύ ο ένας τον άλλο, αλλά βρίσκουν εμπόδια στα προσωπικά τους βιώματα. Ο Σεμπάστιαν Σταν και η Ντενίζ Γκαφ ήταν οι τέλειοι ηθοποιοί για τους ρόλους, βίωσαν την Αθήνα σαν ντόπιοι και υποδύθηκαν τους χαρακτήρες με πάθος, χωρίς ίχνος φόβου. To "Monday" είναι ένα ερωτικό γράμμα στην πόλη μου κι ένας ύμνος στους παράφορους έρωτες».

Ετσι περιγράφει ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος την εμπειρία των γυρισμάτων της τέταρτης μεγάλου μήκους ταινίας του, μετά τα «Bank Bang», «Wasted Youth» και «Suntan» που έγιναν στην Αθήνα με πρωταγωνιστές τον Σεμπάστιαν Σταν (ο Winter Soldier των Εκδικητών αυτοπροσώπως) και την Ντενίζ Γκαφ με θεατρική εμπειρία (πιο πρόσφατα στο «Angels in America», όπου και ήταν υποψήφια για βραβείο Τόνι) και συμετοχές στο «Jimmy's Hall» του Κεν Λόουτς και το «Colette».

Η ταινία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Tribeca Film Festival που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη από τις 15 μέχρι και τις 26 Απριλίου 2020. H τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Παπαδημητρόπουλου θα προβληθεί στην ενότητα Spotlight Narrative του Φεστιβάλ, η οποία φιλοξενεί ταινίες καταξιωμένων σκηνοθετών και ηθοποιών και αποτελεί σημαντική πλατφόρμα για τις πιο ενδιαφέρουσες και αναμενόμενες ανεξάρτητες ταινίες της χρονιάς.

monday

To «Monday» αφηγείται την ιστορία του Μίκι και της Κλόι, δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Κλόι πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας.

Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος (Πριν τα Μεσάνυχτα), Brian Kavanaugh-Jones (Loving), Damian Jones (Η Σιδηρά Κυρία), Deanna Barillari (The Amaranth) και ο Fred Berger (La La Land) σε ρόλο executive producer. Τις πωλήσεις της ταινίας στο εξωτερικό έχει αναλάβει η εταιρία Protagonist Pictures («Ο Αστακός», «American Honey», «The Florida Project»).

«Ερωτευτήκαμε αυτούς τους δύο πανέμορφους και πολύπλοκους χαρακτήρες, και πιστεύω πως όλοι μας κουβαλάμε μέσα μας λίγο Μίκι και λίγο Κλόι», δηλώνει ο Ντέιβ Μπίσοπ, Διευθύνων Σύμβουλος της Protagonist Pictures. «Θαυμάζουμε βαθιά τη δουλειά του Αργύρη και είναι απόλαυση να συνεργάζεται κανείς μαζί του και με την απίθανη ομάδα του "Monday"».


Monday | Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος | Σενάριο: Rob Hayes & Αργύρης Παπαδημητρόπουλος | Παραγωγοί: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Brian Kavanaugh-Jones, Damian Jones, Deanna Barillari, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος | Executive Producers: Fred Berger, Φένια Κοσοβίτσα | Παραγωγή: Faliro House Productions, Automatik, DJ Films, Blonde | Πρωταγωνιστούν: Denise Gough, Sebastian Stan | Με τους: Γιώργο Πυρπασόπουλο, Dominique Tipper, Έλλη Τρίγγου, Ανδρέα Κωνσταντίνου | Διευθυντής Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης, GSC | Σκηνογράφος: Αλίκη Κούβακα | Ενδυματολόγος: Μάρλι Αλειφέρη | Μοντάζ: Ναπολέων Στρατογιαννάκης | Μουσική: Αλέξης Γράψας | Ήχος: Λέανδρος Ντούνης