Ενημέρωση

Επιτέλους θερινό! Αυτές είναι όλες οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες φέτος το καλοκαίρι!

στα 10

Το Flix συγκέντρωσε όλες τις ταινίες που ελπίζουμε να μας περιμένουν στα θερινά από τον Μάιο.

Επιτέλους θερινό! Αυτές είναι όλες οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες φέτος το καλοκαίρι!

Με την πανδημία στην Ελλάδα να βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της, όσον αφορά την πίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και την κόπωση της κοινωνίας, και με το πολυαναμενόμενο «άνοιγμα» της άνοιξης να μετατίθεται ολοένα και πιο κοντά στο... καλοκαίρι, όλα δείχνουν πως τα πρώτα σινεμά που θα ανοίξουν, όταν συμβεί αυτό, θα είναι τα θερινά.

Αναμενόμενο. Η ίδια επιλογή είχε γίνει και πέρσι, πρώτη χρονιά της πανδημίας, με τα σινεμά να παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο και τελικά να ανοίγουν την 1η Ιουνίου του 2020, πρώτα τα θερινά, για να ακολουθήσουν πολύ αργότερα κι όχι ακριβώς με ρυθμίσεις βιωσιμότητας και οι κλειστές αίθουσες. Οι τελευταίες άνοιξαν, έκλεισαν, ξανάνοιξαν και ξαναέκλεισαν οριστικά σε όλη την επικράτεια στις 7 Νοεμβρίου χωρίς να όλοκληρώσουν τον παραμικρό κύκλο προβολών που να θεωρείται έστω και στο ελάχιστο «φυσιολογικός».

Στην πραγματικότητα, οι μόνες αίθουσες που δούλεψαν, έστω και μειωμένα, το 2020, ήταν οι θερινές και το ίδιο αναμένεται να γίνει και φέτος που το άνοιγμά τους ίσως έρθει νωρίτερα - κοντά στο Πάσχα, αρχές Μαΐου ή και λίγο αργότερα - ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες. Στα θερινά εναποθέτουν τις ελπίδες τους εκτός από τους αιθουσάρχες και οι διανομείς που περιμένουν να κυκλοφορήσουν τον όγκο ταινιών που έχει μείνει αδιάθετος εξαιτίας της παρατεταμένης αναστολής της λειτουργίας των κινηματογράφων.

Το Flix συγκέντρωσε για εσάς όλες τις (πολλές τελικά) ταινίες που είναι προγραμματισμένες να βγουν στις ελληνικές αίθουσες μέσα στο καλοκαίρι, μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Σε κάποιο σινεμά δίπλα σας θα συναντήσετε ταινίες οι οποίες θα κυκλοφορούσαν το χειμώνα που μας πέρασε, αλλά το κλείσιμο των αιθουσών δεν το επέτρεψε, καθώς και ολοκαίνουργιες πρεμιέρες, πολυαναμενόμενα blockbuster, (φυσικά) γαλλικές κωμωδίες, ελληνικό σινεμά αλλά και καλοκαιρινές επανεκδόσεις.

Σημείωση: Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς.

monday 607

Monday του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

To «Monday » αφηγείται την ιστορία του Μίκι και της Κλόε, δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Κλόε πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας. Η ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, μετά τις αμερικάνικες αίθουσες και στα ελληνικά θερινά, τον Ιούνιο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Monday».

The Witches 607

Οι Μάγισσες (The Witches) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις διασκευάζει εκ νέου την αγαπημένη ιστορία του Ρόαλντ Νταλ για το νεότερο κοινό της με πρωταγωνίστριες την Οκτάβια Σπένσερ και την Αν Χάθαγουεϊ. Ενα ορφανό αγόρι, στα τέλη του 1967, πηγαίνει να ζήσει με την αγαπημένη του γιαγιά στην κωμόπολη Ντεμόπολις, στην Αλαμπάμα. Καθώς το αγόρι με τη γιαγιά του συναντούν κάποιες παραπλανητικά λαμπερές, αλλά απόλυτα διαβολικές μάγισσες, η ίδια σοφά απομακρύνει το αγόρι σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα. Δυστυχώς, καταφθάνουν ακριβώς την ίδια στιγμή που η μεγάλη αρχιμάγισσα έχει συγκεντρώσει μυστικά τις μάγισσες από όλο τον κόσμο για να πραγματοποιήσει την διαβολική αποστολή της. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις «Μάγισσες»

wonder woman 1984 607

Wonder Woman 1984 της Πάτι Τζένκινς

Μπρος ολοταχώς στη δεκαετία του 1980, καθώς η Wonder Woman, στη νέα της κινηματογραφική περιπέτεια αντιμετωπίζει δύο ολοκαίνουριους εχθρούς: τον Μαξ Λορντ και το Τσιτά. Με την σκηνοθέτη Πάτι Τζένκινς να επιστρέφει στο τιμόνι και την Γκαλ Γκαντότ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η ταινία «Wonder Woman 1984» είναι το σίκουελ της ταινίας «Wonder Woman» της Warner Bros. Pictures, που βασίζεται στο χαρακτήρα της ομώνυμης σούπερ ηρωίδας της DC, που σημείωσε εισπράξεις 822 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office . Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Κρις Πάιν, Κρίστεν Γουίγκ, Πέδρο Πασκάλ, Ρόμπιν Ράιτ και Κόνι Νίλσεν. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Wonder Woman 1984»

cruella 607

Κρουέλα (Cruella) του Κρεγκ Γκιλέσπι

Η Κρουέλα, η οποία ζει στο Λονδίνο το 1970 την περίοδο της επανάστασης της Punk Rock, είναι μία ταλαντούχα νέα που ονομάζεται Εστρέλα, ένα έξυπνο και δημιουργικό κορίτσι αποφασισμένο να γίνει διάσημο με τα σχέδιά της. Κάνει παρέα με ένα ζευγάρι νεαρών κλεφτών που εκτιμούν την όρεξή της για αταξίες και μαζί είναι σε θέση να χτίσουν μια ζωή στους δρόμους του Λονδίνου. Μια μέρα, η αισθητική της Εστρέλα για τη μόδα γίνεται αντιληπτή από τη Βαρόνη φον Χέλμαν, μία γυναίκα-θρύλο της μόδας. Η σχέση τους έχει ως αποτέλεσμα μία σειρά γεγονότων και αποκαλύψεων που θα οδηγήσουν την Εστρέλα στο να «αγκαλιάσει» την σατανική πλευρά του χαρακτήρα της και να μεταμορφωθεί στη σκληρή, αδίστακτη και εκδικητική Κρουέλα. Στους ρόλους της Κρουέλα και της Βαρόνης φον Χέλμαν η Εμα Στόουν και η Εμα Τόμσον αντίστοιχα. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Κρουέλα»

soul 607

Soul των Πίτερ Ντόκτερ και Κεμπ Πάουερς

Το Soul, ακολουθεί τον Τζο, έναν δάσκαλο μουσικής, του οποίου όνειρο ήταν να γίνει μέλος μιας μπάντας και να παίζει μουσική στο jazz club, Half Note. Μετά από ένα αναπάντεχο ατύχημα, η ψυχή του οδηγείται σε ένα μέρος που ονομάζεται “You Seminar” και προετοιμάζει όλες τις ψυχές πριν το ταξίδι τους στη Γη. Εκεί με τη βοήθεια μιας νέας ψυχής με το κωδικό όνομα 22, θα επανεκτιμήσει κάποια πράγματα για τη ζωή του πριν επανέλθει για τη στιγμή που πάντα περίμενε. Το animation της Pixar που οδεύει ολοταχώς για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Soul»

free guy 607

Free Guy του Σον Λέβι

Ενας απλός ταμίας ανακαλύπτει ότι είναι στην πραγματικότητα παίκτης ενός open-world βιντεοπαιχνιδιού. Εφόσον επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του, αποφασίζει να γίνει ο ήρωας της δικής του ιστορίας. Σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχουν πλέον όρια, επιλέγει να είναι εκείνος που θα σώσει τον κόσμο με τον δικό του τρόπο, προτού να είναι πολύ αργά. Free Guy ο Ράιαν Ρέινολντς.

young ahmed 607

Ανάμεσά Μας (Young Ahmed) των Ζαν - Πιέρ και Λικ Νταρντέν

O 13χρονος Αχμέντ ξαφνικά δε μοιάζει να συμπεριφέρεται σαν τα άλλα παιδιά της ηλικίας του στη μικρή βέλγικη πόλη όπου ζει. Η απότομη στροφή του προς τη θρησκεία και τη φανατισμένη ιδεολογία του ιμάμη του, τον απομακρύνει από την οικογένειά του, τους φίλους του, ολόκληρο τον κοινωνικό του κύκλο: δεν εγκρίνει το γεγονός ότι η μητέρα του πίνει κρασί, απορρίπτει τα ρούχα που φοράει η αδελφή του, αρνείται να σφίξει το χέρι της μαθηματικού του, Ινές, μιας και εκείνη δεν είναι «αγνή». Η ταινία των αδελφών Νταρντέν που βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Καννών 2019 με το Βραβείο Σκηνοθεσίας.

a quiet place 2 607

Ενα Ησυχο Μέρος 2 (A Quiet Place: Part II) του Τζον Κραζίνσκι

Οι ήρωές μας, εκεί ακριβώς όπου τους αφήσαμε, λίγο σασπένς ακόμη και να μια από τις ταινίες που περιμένουμε να δούμε το 2021. Οχι μόνο επειδή αγαπήσαμε το πρώτο μέρος, αλλά γιατί χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και σε απόλυτη σύμπνοια με την ησυχία του όλου πράγματος αυτό το σίκουελ δείχνει το δρόμο για τα franchises που αξίζουν... Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «A Quiet Place: Part II».

Ράφτης 607

Ο Ράφτης της Σόνιας Λίζας Κέντερμαν

Μια αργοπορημένη ενηλικίωση ενός εκκεντρικού και λίγο αλαφροΐσκιωτου ράφτη που ζει απομονωμένος στο μικρόκοσμο του οικογενειακού ραφτάδικου. Στα πρόθυρα να τα χάσει όλα, παίρνει επιτέλους φόρα: με ένα χειροποίητο ραφτάδικο σε ρόδες, επανεφεύρει τη ζωή και την τέχνη του. Αλλάζει τις νύφες στα Καμίνια και ερωτεύεται για πρώτη φορά στα 50. Μεγάλου μήκους ντεμπούτο για τη Σόνια Λίζα Κέντερμαν. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2020. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον «Ράφτη»

Honest Thief 607

Εντιμος Κλέφτης (Honest Thief) του Μαρκ Γουίλιαμς

Ο Τομ είναι πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλά κυρίως δύο: ένας διαβόητος ληστής και ένας φρεσκοερωτευμένος άντρας. Τα αισθήματα του για την την Ανι τον έχουν ωθήσει να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να αφήσει πίσω του την παρανομία. Αποφασίζει να παραδοθεί στο FBI και να στερηθεί τα χρήματα που έχει ληστέψει με αντάλλαγμα έναν δικαστικό συμβιβασμό και ένα νέο ξεκίνημα. Οταν όμως συνειδητοποιήσει ότι οι πράκτορες του FBI είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον, αρχίζει ένα κυνηγητό γάτας - ποντικιού , όπου το κακό και το καλό μπερδεύονται και μόνο η αγάπη μένει αλώβητη. Κλασικός Λίαμ Νίσον.

six minutes to midnight 607

Six Minutes to Midnight του Αντι Γκόνταρντ

Αγγλία, 15 Αυγούστου 1939. 17 μέρες πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ένας καθηγητής αγγλικών, μαζί με την κάμερά του, εξαφανίζονται σε ένα παράκτιο οικοτροφείο με 20 νεαρές Γερμανίδες. Ο Τόμας Μίλερ πιάνει δουλειά εκεί έξι μέρες μετά, προσπαθώντας να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη. Εντι Ιζαρντ και Τζούντι Ντεντς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

The Mauritanian 607

Το Ημερολόγιο Ενός Κρατουμένου (The Mauritanian) του Κέβιν ΜακΝτόναλντ

Στο «The Mauritanian» του Κέβιν ΜακΝτόναλντ μπαίνει όπως και στο «Ενας Προφήτης» ξανά στη φυλακή, αυτή τη φορά όμως στο Γκουαντάναμο στον ρόλο του Μοχαμεντού Ουλντ Σαλάχι, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για την 11η Σεπτεμβρίου και πέρασε 14 χρόνια στην φυλακή, δίχως ποτέ να του αποδοθούν κατηγορίες. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Mauritian».

persian lesson 607

Persian Lessons του Βαντίμ Πέρελμαν

Σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στην διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου, ο Ζιλ, ένας Εβραίος από το Βέλγιο υποκρίνεται ότι είναι Ιρανός και έτσι βρίσκεται υπό την προστασία ενός ιδιόρρυθμου αξιωματικού των Ναζί που έχει για όνειρο της ζωής του να μάθει περσικά και να ανοίξει εστιατόριο στην Τεχεράνη. Λαρς Αϊντιγκερ και Ναχουέλ Περέζ Μπισκαγιάρτ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

nomadland 607

Η Χώρα των Νομάδων (Nomadland) της Κλόι Ζάο

Μετά την οικονομική κατάρρευση μίας εταιρείας σε μια πόλη της αγροτικής Νεβάδα, η Φερν (Φράνσις ΜακΝτόρμαντ) πακετάρει το φορτηγάκι της και ξεκινάει ένα ταξίδι καθ’οδόν, όπου εξερευνά μια ζωή έξω από τη συμβατική κοινωνία, ως σύγχρονη νομάδα. Η τρίτη ταινία μεγάλου μήκους από την σκηνοθέτιδα Κλόι Ζάο εξερευνά το απέραντο τοπίο της Αμερικανικής Δύσης.και το άλλο στα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης. Η πιο πολυβραβευμένη ταινία της χρονιάς, θα βγει στις αίθουσες με σχεδόν σίγουρα - τουλάχιστον - τα Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Χώρα των Νομάδων»

king otto 607

Βασιλιάς Οττο (King Otto) του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς

Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο «Βασιλιάς» Οττο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην Ελληνική μυθολογία. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον «Βασιλιά Οττο»

those who wish me dead 607

Αυτοί Που Εύχονται τον Θάνατό Μου (Those Who Wish Me Dead) του Τέιλορ Σέρινταν

Eνας έφηβος μάρτυρας δολοφονίας βρίσκεται κυνηγημένος από δίδυμους δολοφόνους στην έρημο της Μοντάνα με μια εμπειρογνώμονα επιβίωσης με σκοπό να τον προστατεύσει - και μια δασική πυρκαγιά που απειλεί να τα καταστρέψει όλα. Η Αντζελίνα Τζολί πρωταγωνιστεί. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Αυτοί Που Εύχονται τον Θάνατό Μου»

My Salinger Year

My Salinger Year του Φιλίπ Φαλαρντό

To 1995 η 23χρονη Τζοάνα Ράκοφ (Μάργκαρετ Κουόλι) φτάνει στην Νέα Υόρκη γεμάτη όνειρα: θα μένει σ' ένα φθηνό διαμέρισμα χωρίς νεροχύτη, θα κοιμάται στο πάτωμα, θα γράψει το βιβλίο της. Αντ' αυτού βρίσκει δουλειά ως γραμματέας της Φίλις Γουέστμπεργκ (Σιγκούρνι Γουίβερ) – διάσημης ατζέντη λογοτεχνικών ταλέντων, το γραφείο της οποίας εκπροσωπεί τον θρύλο Τζέρι Σάλιντζερ («Ο Φύλακας στη Σίκαλη»). Τα καθήκοντά της περιλαμβάνουν να απαντάει την αλληλογραφία των θαυμαστών του Σάλιντζερ, το τηλέφωνο του γραφείου (με προσοχή όταν παίρνει ο ίδιος «ο Τζέρι») και τις παραξενιές της ιδιοσυγκρασιακής, αυστηρής Φίλις. Μόνο που, όπως την αποστομώνει ο ίδιος ο Σάλιντζερ μια μέρα στο τηλέφωνο, «αν είσαι συγγραφέας, πρέπει να γράφεις κάθε μέρα. Πρόσεξε μην ξοδέψεις τα νιάτα σου απατώντας στα τηλέφωνα...». Δεν τα ξόδεψε. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «My Salinger Year»

luca 607

Λούκα (Luca) του Ενρίκο Κασαρόσα

Σε μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη στην ιταλική Riviera, ένα νεαρό αγόρι, ο Λούκα, βιώνει ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο παγωτά, ζυμαρικά και ατελείωτες βόλτες με σκούτερ. Ο Λούκα μοιράζεται αυτές τις περιπέτειες με τον καλύτερο του φίλο, με τον οποίο μοιράζονται το ίδιο μυστικό: είναι και οι δύο θαλάσσια τέρατα από έναν άλλο κόσμο, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού. Η ταινία «Λούκα» είναι σκηνοθετημένη από τον υποψήφιο με Οσκαρ Ενρίκο Κασαρόσα και με παραγωγό την Αντρεα Γουόρεν, ως το νέο πολυαναμενόμενο animation της Disney/Pixar για το καλοκαίρι του 2021. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Λούκα»

Seules Les Betes 607

Μόνο Αυτοί Είδαν τον Δολοφόνο (Seules Les Betes) του Ντομινίκ Μολ

Μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας, πέντε άγνωστα μεταξύ τους πρόσωπα σε ένα απομακρυσμένο βουνό της Γαλλίας, βρίσκονται μπλεγμένα σε ένα αναπάντεχο μυστήριο. Όταν πρωτογνωρίζουμε τη νοσοκόμα Αλίς και τον κάπως ανιαρό αγρότη σύζυγό της, Μισέλ μοιάζουν σαν ένα οποιοδήποτε μεσήλικο ζευγάρι παγιδευμένο σε έναν βαρετό και αδιέξοδο γάμο. Η Αλίς διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με τον Ζοζέφ, έναν από τους ασθενείς της, ενώ ο Μισέλ κλείνεται για ώρες στο γραφείο του, υποτίθεται για να χειριστεί τις υποθέσεις της φάρμας τους. Όμως, όταν μια γειτόνισσά τους, η Εβελιν εξαφανίζεται, αρχίζει η αναζήτησή της. Ο κύκλος των γνωριμιών της όλο και διευρύνεται. Όσο προχωράει η υπόθεση μια αγωνιώδης αλυσίδα γεγονότων έρχεται να αναστατώσει τη ζωή πολλών ανθρώπων.

tom and jerry 607

Tom & Jerry του Τιμ Στόρι

Στην ταινία «Tom & Jerry» του σκηνοθέτη Τιμ Στόρι, μία από τις πιο αγαπημένες έχθρες της ιστορίας αναβιώνει με συνδυασμό live-action και animation, όταν ο Τζέρι καταφθάνει στο καλύτερο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης την παραμονή του «γάμου του αιώνα», αναγκάζοντας την απεγνωσμένη διοργανώτρια του γάμου να προσλάβει τον Τομ, ώστε να τον ξεφορτωθεί. Το επακόλουθο κυνηγητό γάτας και ποντικού απειλεί να καταστρέψει την καριέρα της, τον γάμο και το ίδιο το ξενοδοχείο. Σύντομα όμως, ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται: ένας διαβολικά φιλόδοξος υπάλληλος συνωμοτεί κατά των τριών τους. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Tom & Jerry»

the comeback trail 607

Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή Σου (The Comeback Trail) του Τζορτζ Γκάλο

Δύο παραγωγοί ταινιών που οφείλουν χρήματα στη Μαφία, επιλέγουν έναν περασμένης ηλικίας πρωταγωνιστή για τη νέα τους ταινία, με την ελπίδα αυτός να πεθάνει και έτσι να αποσπάσουν τα χρήματα από την ασφάλεια. Ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του 1982, με all-star καστ τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τόμι Λι Τζόουνς, Μόργκαν Φρίμαν, Ζακ Μπραφ, Εμίλ Χιρς.

the vaut 607

Way Down (The Vault) του Ζομ Μπαλαγουρό

O Τομ, ένας αριστούχος μηχανολόγος μηχανικός, ενδιαφέρεται για το χρηματοκιβώτιο της Τράπεζας της Ισπανίας. Το κτήριο της Τράπεζας είναι πάνω από 100 χρονών χωρίς κάποιο σχεδιάγραμμα, και ένα σύστημα ασφαλείας το οποίο περιλαμβάνει ένα υπόγειο ποτάμι το οποίο θα πλημμυρίσει το χρηματοκιβώτιο εάν παραβιαστούν οι τοίχοι του. Οταν ο Τομ μαθαίνει πως ένας μυθικός χαμένος θησαυρός θα φυλαχθεί στο χρηματοκιβώτιο της Τράπεζας για μόλις δέκα μέρες, αρχίζει να σχεδιάζει, μαζί τον χαρισματικό έμπορο τέχνης Γουόλτερ, το τρόπο για να τον κλέψει.

raya and the last dragon 607

Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος (Raya and the Last Dragon) των Ντον Χαλ και Κάρλος Λόπεζ Εστράντα

Πριν πολλά πολλά χρόνια, στο φανταστικό βασίλειο της Κουμάνδρα, δράκοι και άνθρωποι ζούσαν αρμονικά. Με την απειλή των μοχθηρών δαιμόνων Drunn, οι δράκοι θυσιάστηκαν για να σώσουν την ανθρωπότητα. Πεντακόσια χρόνια μετά, οι δαίμονες επανεμφανίστηκαν και η Ράϊα, μια νέα και γενναία πολεμίστρια, είναι αποφασισμένη να βρει τον τελευταίο δράκο που θα τους σώσει μια και καλή. Στο ταξίδι της αυτό, θα συνειδητοποιήσει ότι πέρα από τη μαγεία των δράκων, χρειάζεται και πίστη για να σωθεί η ανθρωπότητα. H νέα ταινία της Disney, «Η Ράϊα και ο Τελευταίος Δράκος» είναι εμπνευσμένη από την κουλτούρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

minari 607

Minari του Λι Αϊζακ Τσανγκ

Μια τρυφερή και σαρωτική ιστορία για τις ρίζες των ανθρώπων, το «Minari» ακολουθεί μια ΚορεατικοΑμερικάνικη οικογένεια που μετακινείται σε ένα μικροσκοπικό αγρόκτημα του Arkansas σε αναζήτηση του δικού τους Αμερικανικού Ονείρου. Το οικογενειακό σπίτι αλλάζει εντελώς μετά την άφιξη της πονηρής, θρασείας, αλλά απίστευτα αγαπημένης γιαγιάς. Εν μέσω της αστάθειας και των προκλήσεων αυτής της νέας ζωής, το «Minari» προβάλλει την αναμφισβήτητη ανθεκτικότητα της οικογένειας και πως πραγματικά ορίζεται η έννοια αυτής. Θρίαμβος για την ταινία που κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο Σάντανς το 2020 και έφτασε μέχρι τα Οσκαρ με πολλαπλές υποψηφιότητες - ανάμεσά τους και αυτής της Καλύτερης Ταινίας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Minari»

morels 607

Κάτι Τρέχει με τους Μορέλ (Le Sens de la Famille) του Ζαν-Πατρίκ Μπενς

Η ταινία ακολουθεί τους Μορέλ, με οικογένεια με δυο έφηβους και ένα 7χρονο παιδί, οι οποίοι πάνε να τρελάνουν ο ένας τον άλλον. Μια μέρα όμως θα ξυπνήσουν ο ένας στο σώμα του άλλου.

supernova 607

Supernova του Χάρι Μακουίν

Ο Κόλιν Φερθ και ο Στάνλεϊ Τούτσι πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Χάρι Μακουίν με τίτλο «Supernova» ως ένα ζευγάρι, τους Σαμ και Τασκερ αντίστοιχα, οι οποίοι είναι μαζί 20 χρόνια και έχουν πάει διακοπές στην Αγγλία, όπου και συναντούν φίλους τους και περνάνε μαζί όμορφες στιγμές. Αλλά ο Τάσκερ βρίσκεται στα πρώιμα στάδια της άνοιας και πιστεύει πως αυτές είναι οι τελευταίες διακοπές που θα κάνει μαζί με τον σύντροφό του, πριν η αρρώστια αυτή τον κάνει να χαθεί ολοκληρωτικά. Κόλιν Φέρθ και Στάνλεϊ Τούτσι σε συγκινητικό ρεσιτάλ ερμηνείας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Supernova»

conjuring 3 607

Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος Με Εβαλε να Το Κάνω (Conjuring 3: The Devil Made Me Do It) του Μάικλ Τσάβες

Η ταινία «Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος Με Εβαλε να Το Κάνω» φέρνει στην επιφάνεια μια ανατριχιαστική ιστορία τρόμου, δολοφονίας και κακού που κατάφερε να συγκλονίσει ακόμη και τους έμπειρους μεταφυσικούς ερευνητές Εντ και Λορέιν Γουόρεν. Πρόκειται για μια από τι ς πιο συγκλονιστικές περιπτώσεις που έχουν στο αρχείο τους: η μάχη για την ψυχή ενός μικρού αγοριού τους κάνει να μπουν σε πρωτόγνωρα μονοπάτια, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ένας ύποπτος δολοφονίας προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του, ισχυρίζεται ότι τον έχουν κυριεύσει δαίμονες.

promising young woman 607

Promising Young Woman της Εμεραλντ Φένελ

Η Κάσι Τόμας, ετών τριάντα, μια νεαρή γυναίκα που είχε όλα τα φόντα να γίνει μια λαμπρή επιστήμονας, έχει εγκαταλείψει τις σπουδές ιατρικής και ζει με τους γονείς της, ενώ δουλεύει σε ένα καφέ. πριν χρόνια, στην διάρκεια των σπουδών της, ένας συμφοιτητής της βίασε την συγκάτοικο και καλύτερή της φίλη κι έμεινε ατιμώρητος, και το γεγονός την στοιχειώνει ακόμη. Ζητώντας κάποιου είδους εκδίκηση, η Κάσι συχνάζει σε μπαρ προσποιούμενη την μεθυσμένη κι αφήνοντας άντρες να την πάρουν στο σπίτι τους. Οταν δοκιμάζουν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της να αντισταθεί, η Κάσι αποκαλύπτει πως δεν έχει πει σταγόνα, φέρνοντας τους, προ των ευθυνών τους. Η αυτοκαταστροφική κι επικίνδυνη ρουτίνα της, θα βρει μια διέξοδο όταν στο καφέ που δουλεύει θα εμφανιστεί ένας παλιός της συμφοιτητής ο Ράιαν Κούπερ και για μια στιγμή η Κάσι θα πιστέψει ότι όλοι οι άνδρες δεν κρύβουν απαραίτητα μέσα τους έναν επικίνδυνο κυνηγό. Το θριαμβευτικό ντεμπούτο της Εμεραλντ Φένελ, με υποψηφιότητες για Οσκαρ (ανάμεσα τους Καλύτερης Ταινίας, σκηνοθεσίας και Α' Γυναικείου Ρόλου για την Κάρι Μάλιγκαν). Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Promising Young Woman»

The Man Who Sold His Skin 607

O Ανθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του (The Man Who Sold His Skin) της Κάουτερ Μπεν Χάνια

Ενας Σύριος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Λίβανο θα επιτρέψει σε έναν Γάλλο καλλιτέχνη να του μετατρέψει την πλάτη σε έργο τέχνης. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη να βρει την αρραβωνιαστικιά του και να ζήσει επιτέλους ελεύθερα. Θα γνωρίσει φήμη και δόξα αλλά είναι πραγματικά ελεύθερος τώρα που ως έργο τέχνης είναι υποχρεωμένος να ξοδέψει τη ζωή του εκθέτοντας την πλάτη του σε μουσεία ανά τον κόσμο; Υποψήφια για Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2021.

sweat 607

Ιδρώτας (Sweat) του Μάγκνους βον Χορν

Τρεις μέρες στην ζωή της fitness instructor Σίλβια Ζάτσακ, μια social media celebrity η οποία περιτριγυρίζεται από πιστούς υπαλλήλους και θαυμαστές, η οποία ψάχνει την πραγματική οικειότητα. Επίσημο πρόγραμμα Φεστιβάλ Καννών, Limelight Φεστιβάλ Ρότερνταμ, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Φεστιβάλ Σικάγο.

spiral 607

Spiral: From the Book of Saw του Ντάρεν Λιν Μπούσμαν

Δουλεύοντας υπό την καθοδήγηση ενός αξιοσέβαστου βετεράνου της αστυνομίας, o αυθάδης αστυνομικός Εζίκιελ Μπανκς κι ο νεαρός συνεργάτης του, αναλαμβάνουν και ο μια περίεργη έρευνα για δολοφονίες που θυμίζουν έντονα ιστορίες από το πιο σκοτεινό παρελθόν της.

Respect 607 4

Respect της Λισλ Τόμι

Τη μεγάλη ντίβα της soul μουσική Αρίθα Φράνκλιν, καλείται να υποδυθεί η Τζένιφερ Χάντσον - επιλογή της ίδιας της Φράνκλιν από το 2016 που η ταινία ήταν σε προπαραγωγή. Την Χάντσον πλαισιώνουν οι Φόρεστ Γουιτάκερ (ερμηνεύει τον πατέρα της Αρίθα), Μάρλον Γουάιανς (τον πρώτο της σύζυγο Τεντ Γουάιτ), Μέρι Τζέι Μπλάιτζ (στον ρόλο της Νταϊάνα Γουάσινγκτον), Μαρκ Μάρον (ως ο παραγωγός της Atlantic Records, Τζέρι Γουέξλερ). Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 11 Αυγούστου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Respect».

The Johnsson Gang 607

The Johnsson Gang (Se upp för Jönssonligan) του Τόμας Αλφρεντσον

Reboot της επιτυχημένης σουηδικής σειράς ταινιών «Jönssonligan».

peter rabbit 2 607

Πίτερ Ράμπιτ – Ο Λαγός το’ Σκασε (Peter Rabbit 2: The Runaway) του Γουίλ Γκλουκ

Στη συνέχεια του «Πίτερ Ράμπιτ», ο αξιαγάπητος κατεργάρης είναι πάλι πίσω. Η Μπέα, ο Τόμας και οι υπόλοιποι λαγοί έχουν φτιάξει μια μικρή οικογένεια, αλλά ο Πίτερ είναι και πάλι εκείνος που με τις σκανταλιές του, μοιάζει παράταιρος. Μακριά από τον κήπο, ο Πίτερ βρίσκει έναν κόσμο που οι σκανταλιές εκτιμούνται, αλλά όταν η οικογένειά του θα ρισκάρει τα πάντα για να τον βρει, πρέπει κι ο ίδιος να επιλέξει τι είδους λαγός θέλει να είναι.

druk another round 607

Ασπρο Πάτο (Druk) του Τόμας Βίντερμπεργκ

Μια ομάδα καθηγητών θέλει να δοκιμάσει μια καινούργια προσέγγιση στη ζωή και τη δουλειά: αποφασίζουν να πίνουν σταθερά, μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Σκοπός τους, ν’ αποδείξουν, όπως ακράδαντα πίστευε ο Χέμινγουεϊ, ότι μια λίγο μεγαλύτερη περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα, ανοίγει τη σκέψη στον έξω κόσμο, κάνει τα προβλήματα να φαίνονται μικρότερα και αυξάνει τη δημιουργικότητα. Καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία της χρονιάς από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, υποψηφιότητα για βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, φαβορί για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Τόμας Βίντερμπεργκ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Ασπρο Πάτο»

eric bana the dry 607

The Dry του Ρόμπερτ Κόνολι

Βασισμένο στο ομότιτλο εξαιρετικά επιτυχημένο βιβλίο της Τζέιν Χάρπερ, το «Τhe Dry», διαδραματίζεται σε μια επαρχιακή πόλη της Αυστραλίας που μαστίζεται από μια συνεχιζόμενη, πολυετή ξηρασία. Ο Ερικ Μπάνα υποδύεται έναν ομοσπονδιακό πράκτορα που επιστρέφει στην πόλη της καταγωγής του για την κηδεία ενός φίλου του ο οποίος όπως όλα δείχνουν αυτοκτόνησε αφού σκότωσε την οικογένειά του. Οταν οι γονείς του νεκρού τον πιέζουν να αναλάβει την διαλεύκανση της υπόθεσης εκείνος θα μείνει μόνο και μόνο για να δει τα δικά του φαντάσματα από το παρελθόν -που έχουν να κάνουν με τον θάνατο της κοπέλας του πριν είκοσι χρόνια- θα εμφανιστούν για να τον στοιχειώσουν. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Dry»

Hitman’s Wife’s Bodyguard 607

Ο Σωματοφύλακας της Γυναίκας του Εκτελεστή (Hitman’s Wife’s Bodyguard) του Πάτρικ Χιούζ

Ο σωματοφύλακας του δολοφόνου Ντάριους συνεχίζει να μπλέκεται σε διάφορες περιπέτειες και αυτή την φορά προσπαθεί να σώσει την γυναίκα του Σοφία.

black widow 607

Black Widow της Κέιτ Σόρτλαντ

H Σκάρλετ Τζοχάνσον έρχεται ως Νατάσα, ή Black Widow αν προτιμάτε, στο νέο περιπετειώδες θρίλερ των Marvel Studios. Η Μαύρη Χήρα αποτελεί την πρώτη ταινία της τέταρτης φάσης του Marvel Cinematic Universe. Στην ταινία εμφανίζεται η Φλόρενς Πιού στο ρόλο της Γιελένα, ο Ντέιβιντ Χάρμπουρ ως Αλεξέι και η Ρέιτσελ Βάις ως Μελίνα. Σκηνοθετημένη από την Κέιτ Σόρτλαντ και σε παραγωγή του Κέβιν Φάιγκι, η Black Widow έρχεται στους κινηματογράφους το καλοκαίρι του 2021. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Black Widow»

dreambuilders 607

Ονειρομπελάδες (Dreambuilders) των Κιμ Χάγκεν Τζένσεν και Τόνι Ζινκ

Η Μίνα, μια νεαρή κοπέλα που κάνει χρήση της νέας της ικανότητας να δημιουργεί και να ελέγχει τα όνειρα άλλων ανθρώπων, πρόκειται να διδαχθεί από την ενοχλητική αδερφή της ένα μάθημα.

The Father 607

The Father του Φλόριαν Ζέλερ

Οταν η κόρη του Αν του ανακοινώνει ότι θα φύγει για να ζήσει στο Παρίσι, ο Αντονι, ένας συνταξιούχος μηχανικός, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το διαμέρισμά του στο Λονδίνο, ακόμη κι αν κι ο ίδιος ανησυχεί για το τι μπορεί να του συμβεί. Η Αν ανησυχεί επίσης καθώς ο πατέρας της δείχνει σημάδια άνοιας. Την μια στιγμή είναι απολύτως διαυγής, και την επόμενη δεν την αναγνωρίζει, ούτε αναγνωρίζει το σπίτι του. Η Αν αποφασίζει να προσλάβει μια νοσοκόμα για να τον φροντίζει, αλλά ο Αντονι επιμένει ότι δεν χρειάζεται βοήθεια. Την ίδια στιγμή, κάθε φορά που δεν μπορεί να βρει κάτι, αναρωτιέται αν είναι στο διαμέρισμά του κι αρχίζει να υποπτεύεται ακόμη και την κόρη του ότι τον μπερδεύει ηθελημένα για να τον πείσει ότι κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό του. Ο Φλόριαν Ζέλερ διασκευάζει το πετυχημένο του θεατρικό έργο με πρωταγωνίστες τον Αντονι Χόπκινς και την Ολίβια Κόλμαν. Υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσά τους και για τον μοντέρ Γιώργο Λαμπρινό. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Father»

Vivo 607

Vivo των Κρεγκ Γκιλέσπι, Κερκ ΝτεΜίκο και Μπράντον Τζέφορντς

Μία απίστευτη ιστορία για τη μουσική και τη φιλία, μία επική περιπέτεια η οποία διαδραματίζεται σε πανέμορφες και πραγματικές τοποθεσίες που δεν έχουμε δει ποτέ πριν σε κινούμενα σχέδια. Από το στούντιο που δημιούργησε την ταινία «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν», η ταινία «Vivo» είναι μια κινούμενη μουσική περιπέτεια με νέα πρωτότυπα τραγούδια του Λιν-Μανουέλ Μιράντα, δημιουργού της επιτυχίας του Broadway «Hamilton» και στιχουργού της ταινίας «Βαϊάνα» της Disney.

rifkin's festival 607

Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν (Rifkin’s Festival) του Γούντι Αλεν

Ο διανοούμενος Μορτ Ρίφκιν συνοδεύει τη σύζυγο του Σου στο διάσημο ισπανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, ανησυχώντας για το ξεμυάλισμα της με τον νεαρό σκηνοθέτη Φιλίπ. Στο πίσω μέρος του μυαλού του, ο Μορτ ελπίζει ότι η αλλαγή περιβάλλοντος θα δώσει σπίθα στο πρώτο του υπερφιλόδοξο μυθιστόρημα. Όσο η Σου ασχολείται παθιασμένα με τον γοητευτικό Φιλίπ, ο Μορτ συναντά τη γλυκιά Δρ. Ρόχας και κάτι μέσα του αλλάζει. Μία διάθεση αναθεώρησης της ζωής μέσα από τη δύναμη του κλασικού σινεμά αναζωπυρώνει την ελπίδα του Μορτ για το μέλλον. Η νέα ταινία του Γούντι Αλεν, γυρισμένη στο Σαν Σεμπαστιάν, με πολυπληθές - όπως πάντα - καστ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Φεστιβάλ του Ρίφκιν»

the marksman 607

The Marksman του Ρόμπερτ Λόρενς

Eνας αγρότης στα σύνορα της Αριζόνα γίνεται ο απίθανος υπερασπιστής ενός νεαρού αγοριού από το Μεξικό που προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει από τους δολοφόνους του καρτέλ που τον έχουν καταδιώξει στις ΗΠΑ.

un fils 607

Ενας Γιος (A Son) του Μεχντί Μπαρσαουί

Ο 11χρονος Αζίζ τραυματίζεται σοβαρά σε τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια διακοπών με τους γονείς του. Στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό αποκαλύπτεται, καθώς ένας αγώνας με το χρόνο ξεκινά για την εύρεση του κατάλληλου δότη. Σεζάρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Σαμί Μπουατζιλά. Βραβείο κοινού και της πόλης των Αθηνών στο 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας.

cinderella 607

Σταχτοπούτα (Cinderella) της Κέι Κάνον

Μια σύγχρονη μουσική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού «Σταχτοπούτα», σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κέι Κάνον. Με πρωταγωνίστρια την τραγουδίστρια Καμίλα Καμπέλο στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο και συμπρωταγωνιστές ένα πλούσιο καστ με τους Ιντίνα Μενζέλ, Μπίλι Πόρτερ, Missy Elliot, Πιρς Μπρόσναν, Μίνι Ντράιβερ, Νίκολας Γκαλιτζίνεμ Ναόμι Γουατάναμπι και Τζέιμς Κόρντεν.

space jam 2 607

Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά (Space Jam: A New Legacy) του Μάλκολμ Ντ. Λι

Τα Looney Tunes επιστρέφουν ξανά στο παρκέ αυτή την φορά για να σώσουν τον ΛεΜπρον Τζέιμς και την οικογένειά του από τον κακό Α.Ι. Αλ Τζι Ρίδμ, ένα CGI ανθρωποειδές (τον οποίο παίζει ο Ντον Τσίτνλ). Ο μόνο τρόπος για να γίνει αυτό είναι, φυσικά, με έναν αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στον Μπαγκς Μπάνι και την παρέα του και τους κακούς The Goon Squad. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά

mystere a saint tropez 607

Mystere a Saint-Tropez του Νικολά Μπεναμού

Αύγουστος του 1970. Οπως κάθε χρόνο ο εκατομμυριούχος Κλοντ Τρανσάντ και η συζυγός του Ελιάν έχουν καλέσει την αφρόκρεμα του κόσμου του θεάματος στην βίλα τους στο Σεν-Τροπέ. Τίποτα δεν μοιάζει ικανό να καταστρέψει την ιδανική ατμόσφαιρα, εκτός από το γεγονός πως ο Κλοντ φοβάται πως θα πέσει θύμα δολοφονίας και έτσι ζητάει από τον καλύτερο αστυνομικού του Παρισιού να βρίσκεται συνεχώς δίπλα του. Γαλλική κωμωδία από τον σκηνοθέτη του «Ολα θα Πάνε Στραβά».

OSS 117: Alerte Rouge en Afrique Noire 607

OSS 117: Από την Αφρική με Αγάπη (OSS 117: Alerte Rouge en Afrique Noire) του Νικολά Μπετό

Τρίτη ταινία στο franchise με τον μυστικό πράκτορα OSS 117.

jolt 607

Υψηλή Τάση Κινδύνου (Jolt) της Τάνια Γουέξλερ

Μια μπράβος, η οποία φοράει ένα γιλέκο που της κάνει ηλεκτροπληξία κάθε φορά που νιώθει διάφορα δολοφονικά ένστικτα, ψάχνει τον δολοφόνο του έρωτά της ζωής της.

jungle cruise 607

Περιπέτεια στη Ζούγκλα (Jungle Cruise) του Χάουμε Κολέτ-Σέρα

Ενα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά στον Αμαζόνιο με καπετάνιο τον πνευματώδη Φρανκ Γουλφ (Ντουέιν Τζόνσον) και την θαρραλέα ερευνήτρια Δρ. Λίλι Χούτον (Εμιλι Μπλαντ). Η Λίλι ταξιδεύει από το Λονδίνο στη ζούγκλα του Αμαζονίου, επιλέγοντας κατα τύχη τον Frank ως οδηγό, με την ετοιμόρροπη βάρκα του. Η Λιλι είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει ένα αρχαίο δέντρο με απαράμιλλες θεραπευτικές ικανότητες, κρατώντας στα χέρια της τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον της ιατρικής. Το απίθανο ντουέτο σε μια επική και απρόσμενη περιπέτεια, θα συναντήσει αμέτρητους κινδύνους και υπερφυσικές δυνάμεις, όλα κρυμμένα στην παραπλανητική ομορφιά του πλούσιου τροπικού δάσους. Καθώς όμως τα μυστικά του χαμένου δέντρου ξεδιπλώνονται, η ζωή της Λίλι και του Φρανκ παίζεται κορώνα γράμματα και το ανθρώπινο είδος κρέμεται από μία κλωστή. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Περιπέτεια στη Ζούγκλα»

The Protégé 607

Η Προστατευόμενη (The Protégé) του Μάρτιν Κάμπελ

Η Αννα είναι μια από τις καλύτερες πληρωμένες δολοφόνους του κόσμου. Οταν ο άντρας που της στάθηκε σαν πατέρας δολοφονείται τότε εκείνη ορκίζεται εκδίκηση.

Les Fantasmes 607

Οδηγός για Ζευγάρια (Les Fantasmes) του Στεφάν Φοενκίνος

Νέα ταινία με την Μόνικα Μπελούτσι.

Snake Eyes: G.I. Joe Origins 607

Snake Eyes: G.I. Joe Origins του Ρόμπερτ Σουέντκε

Spin-off της ταινίας «G.I. Joe» η οποία επικεντρώνεται στην origin ιστορία του Snake Eyes.

taste of hunger

Η Γεύση της Απιστίας (Taste of Hunger) του Κρίστοφερ Μπόε

Καλώς ήρθατε στο Malus, το νέο λαμπρό αστέρι στον γαστρονομικό ουρανό της Δανίας. Εδώ, το ζευγάρι Μάγκι και Κάρστεν κυριαρχεί έχοντας δημιουργήσει ένα εξαιρετικό εστιατόριο. Μαζί, αποτελούν ένα ανίκητο ντουέτο στη δανέζικη γκουρμέ σκηνή. Αγαπιούνται, έχουν δύο υπέροχα παιδιά. Τα θέλουν όλα και τα έχουν όλα. Όλα, εκτός από το πολυπόθητο αστέρι Michelin. Στον αγώνα τους για την επιτυχία έχουν ξεχάσει ότι τα καλύτερα γεύματα στη ζωή είναι αυτά που μοιραζόμαστε με αυτούς που αγαπάμε…

centro de dia 607

Οίκος Ευγηρίας (Retirement Home) του Φερνάντο Λίνο

Στον οίκο ευγηρίας του Σαντίμ στη Βίλα Νόβα ντε Γκάια βόρεια της Πορτογαλίας ζουν βετεράνοι πολέμου, αγρότες και νοικοκυρές. Το ντοκιμαντέρ του Φερνάντο Λίνο καταγράφει τις ζωές, τους πόνους και τα πάθη μιας ομάδας ηλικιωμένων που μοιράζονται καθημερινά την ίδια στέγη σε αυτόν τον οίκο ευγηρίας.

twist 607

Twist του Μάρτιν Οουεν

Μια μοντέρνα εκδοχή της κλασσικής ιστορίας του Ολιβερ Τουίστ. Πρωταγωνιστεί ο Μάικλ Κέιν.

My Wonderful Wanda 607

My Wonderful Wanda της Μπετίνα Ομπέρλι

Μια γλυκόπικρη μαύρη κωμωδία για την ιστορία της 35χρονης Πολωνής Γουάντα που προσέχει τον 70χρονο Γιόζεφ και την σύζυγό του στην εξοχική τους βίλα, καθώς ο 28χρονος γιος τους την φλερτάρει. Ενώ η δουλειά της αμείβεται ελάχιστα, εκείνη βρίσκεται άθελά της εμπλεκόμενη στις ενδοοικογενειακές υποθέσεις, καθώς έχει ανάγκη τα χρήματα για την οικογένειά της πίσω στην Πολωνία. Σύντομα θα ανακαλύψει πως είναι έγκυος και αυτό θα είναι ο καταλύτης για τις πιο απρόσμενες εξελίξεις, σε μια κατά τα άλλα εύπορη «καθώς πρέπει» οικογένεια!

De Gaulle 607

Ντε Γκωλ (De Gaulle) του Γκαμπριέλ Λε Μπομάν

Παρακολουθούμε την χρονική στιγμή που ο Σαρλ Ντε Γκωλ - ο απελευθερωτής της Γαλλίας το 1944 και ο πολιτικός που οικοδόμησε την 5η Δημοκρατία - καταφεύγει στην Αγγλία, ενώ η σύζυγός του με τα τρία παιδιά εγκαταλείπουν το σπίτι τους για τη νότια Γαλλία. Ο τότε Γάλλος συνταγματάρχης από την Αγγλία προσπαθεί να ενώσει τις αντιστασιακές οργανώσεις για να συνεχίσει την μάχη εναντίον του Χίτλερ και να σώσει την εγκλωβισμένη οικογένεια του που ζει υπό κατοχή. Ο Λαμπέρ Γουιλσόν στο ρόλο του Σαρλ Ντε Γκωλ ήταν υποψήφιος για βραβείο Σεζάρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

first cow 607

Η Πρώτη Αγελάδα (First Cow) της Κέλι Ράιχαρντ

Το «First Cow» τοποθετείται την εποχή που η Βόρειος Αμερική ήταν ακόμα ένας «Νέος Κόσμος», με ανθρώπους από όλη την υφήλιο να επισκέπτονται τις μέλλουσες Ηνωμένες Πολιτείες προς αναζήτηση νέων ευκαιριών. Όπως δε σταμάτησε να συμβαίνει μέχρι σήμερα δηλαδή. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και οι δύο ήρωες της Ραίχαρντ ένας αποτυχημένος μάγειρας εν ονόματι Κούκι (Τζον Μαγκάρο) και ένας Κινέζος εργάτης (Οράιον Λι), οι οποίοι συναντιούνται τυχαία στο δάσος και συνάπτουν μια αναπάντεχη φιλία. Μαζί θα σκαρφιστούν τη συνταγή ενός γευστικού εδέσματος που θα τους φέρει πρόσκαιρη χαρά, αλλά και δυσβάσταχτη θλίψη. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Πρώτη Αγελάδα»

Un Triomphe 607

Ενας Θρίαμβος (Un Triomphe) του Εμανουέλ Κουρκόλ

Ο Ετιέν, ένας συχνά εκτός δουλειάς ηθοποιός, δουλεύει ως υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή, όπου μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κατάδικους για να ανεβάσουν το διάσημο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, Περιμένοντας τον Γκοντό. Οταν του επιτραπεί να πάρει την ομάδα των κρατούμενων σε περιοδεία του έργου σε κανονικά θέατρα έξω από τη φυλακή, ο Ετιέν επιτέλους αισθάνεται ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγάλη του ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο του στη σκηνή και στη ζωή.

wrath of man 607

Ενας Οργισμένος Αντρας Εκδικείται (Wrath of Man) του Γκάι Ρίτσι

Ακόμη και στην πιο αβέβαιη εποχή, υπάρχουν μερικά πράγματα στα οποία μπορείς να βασιστείς. Ενα από αυτά είναι σίγουρα ότι ο κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη, ο Τζέισον Στέιθαμ will kick some ass στην οθόνη.

french exit 607

French Exit του Αζαζέλ Τζέικομπς

«Το σχέδιό μου ήταν να πεθάνω πριν τελειώσουν τα λεφτά μου» λέει η εξηντάχρονη, άφραγκη πλέον κοσμική κυρία του Μανχάταν Φράνσις Πράις, αλλά το σχέδιό της δεν πήγε όπως τα υπολόγιζε. Ο σύζυγός της Φράνκλιν έχει πεθάνει εδώ και 12 χρόνια και με τα χρήματα της κληρονομιάς του να έχει πλέον εξανεμιστεί, ξεπουλά τα τελευταία της υπάρχοντα για να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ανώνυμη σε ένα δανεικό διαμέρισμα στο Παρίσι. Στην νέα της περιπέτεια την ακολουθεί ο γιος της Μάλκομ που δεν έχει ιδέα που πηγαίνει η ζωή του και μια γάτα που την λένε Μικρό Φρανκ και η οποία μπορεί -ή και όχι- να είναι η μετενσάρκωση του μακαρίτη άντρα της. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «French Exit»

lassie come home 607

Λάσσι, Γύρνα Σπίτι (Lassie Come Home) του Χάνο Ολντερντίσεν

Ποιός δεν αναγνωρίζει το όνομα Λάσι; Το πολυαγαπημένο κόλεϊ που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές μέσα από αμέτρητες περιπέτειες σε λογοτεχνία, τηλεόραση και κινηματογράφο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, με μια ακόμη υπέροχη και διασκεδαστική ιστορία φιλίας και αφοσίωσης που θα ζεστάνει τις καρδιές μας!

Bigfoot Family 607

Η Οικογένεια του Μεγαλοπατούσα (Bigfoot Family) των Τζέρεμι Ντεργουσόν, Μπεν Στάσεν

Οταν ο πατέρας τους εξαφανίζεται προσπαθώντας να βρει τι γίνεται με μια πετρελαϊκή εταιρεία στην Αλάσκα, ο γιος, η μητέρα και ένα ρακούν πάνε για να τον σώσουν.

ozon ete 85 607

Καλοκαίρι του ’85 (Ete 85) του Φρανσουά Οζόν

Το καλοκαίρι των 16 χρόνων του, ο Αλεξίς, κατά την διάρκεια μιας εκδρομής με σκάφος στην θάλασσα, στις ακτές της Νορμανδίας, γλιτώνει το ναυάγιο χάρη στην ηρωική επέμβαση του 18 χρονου Νταβίντ. Ο Αλεξίς μόλις γνώρισε τον φίλο των ονείρων του. Αλλά θα κρατήσει άραγε το όνειρο περισσότερο από ένα καλοκαίρι; Η νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν, βασισμένη στο «Dance on my Grave« του Αϊνταν Τσέιμπερς. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Καλοκαίρι του ‘85»

in the heights 607

Σε Μια Γειτονιά της Νέας Υόρκης (In the Heights) του Τζον Μ. Τσου

Τοποθετημένο στις ισπανόφωνες γειτονιές της Νέας Υόρκης, το φιλμ ακολουθεί την ιστορία του ιδιοκτήτη ενός παντοπωλείου που κληρονομεί την περιουσία της γιαγιάς του στην Δομινικανική Δημοκρατία και διχάζεται ανάμεσα στο να επιστρέψει πίσω στη χώρα καταγωγής του ή να μείνει στη Νέα Υόρκη. Κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μιούζικαλ γραμμένο από τους Κιάρα Αλεγκρία Χούντες και Λιν-Μανουέλ Μιράντα.

come away 607

Come Away της Μπρέντα Τσάπμαν

Oταν ο μεγαλύτερος αδερφός τους πεθαίνει, ο Πίτερ και η Αλις προσπαθούν να σώσουν τους γονείς τους από την απόγνωση μέχρι που αναγκάζονται να επιλέξουν ανάμεσα στο σπίτι τους και τη φαντασία, θέτοντας το σκηνικό για τα εμβληματικά ταξίδια τους στη Χώρα των Θαυμάτων και τη Χώρα του Ποτέ.

The Virtuoso 607

The Virtuoso του Νικ Σταλιάνο

Ενας άγνωστος άντρας προσπαθεί να βρει και να σκοτώσει έναν δολοφόνο για να ξεχρεώσει ένα χρέος του. Πρωταγωνιστεί ο Αντονι Χόπκινς.

don't breathe 607

Μην Ανασαίνεις 2 (Don’t Breathe 2) του Ρόντο Σαγιάγκες

Στην συνέχεια της ταινίας «Μην Ανασαίνεις» o Τυφλός Άνδρας κρύβεται για πολλά χρόνια σε μία απομονωμένη καλύβα, μαζί με το ορφανό κορίτσι που έσωσε από βέβαιο θάνατο. Η ήσυχη συνύπαρξή τους γκρεμίζεται, όταν μία ομάδα από απαγωγείς εμφανίζονται ξαφνικά και παίρνουν το κορίτσι, αναγκάζοντας τον Τυφλό Άνδρα να αφήσει το ήσυχο καταφύγιό του για να τη σώσει. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Μην Ανασαίνεις 2»

Un Tour Chez Ma Fille 607

H Πεθερά Χτυπά την Πόρτα (Un Tour Chez Ma Fille) του Ερίκ Λαβέιν

Μια τρελή τρελή πεθερά έρχεται για να τα κάνει όλα άνω - κάτω! Όσο το διαμέρισμά της ανακαινίζεται, η Ζακλίν είναι ενθουσιασμένη που θα μετακομίσει για «λίγες μέρες» στο σπίτι της κόρης της Καρόλ, και του γαμπρού της. H Ζακλίν αμέσως νιώθει σαν στο σπίτι της και οι «λίγες μέρες» γίνονται «λίγοι μήνες». Αναδιοργανώνει την κουζίνα, μονοπωλεί το τηλεκοντρόλ και έχει άποψη για όλα…. Τελικά, η Ζακλίν... ήρθε για να μείνει! Στο ρόλο της η σαρωτική Ζοσιάν Μπαλασκό.

charlatan 607

Τσαρλατάνος (Charlatan) της Ανιέσκα Χόλαντ

To φιλμ είναι βασισμένο στην ζωή του τσέχου Γιαν Μικόλασεκ, ενός θεραπευτή που αφιέρωσε τη ζωή του στην φροντίδα των ασθενών κι έχτισε μια τεράστια περιουσία και φήμη μέσα από τις ανορθόδοξες μεθόδους του. Διάσημος ήδη πριν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο χρησιμοποίησε την φήμη του και τις ικανότητές του για να κερδίσει την προστασία του τόσο από τους Ναζί όσο κι από το κομμουνιστικό καθεστώς που ακολούθησε μετά τον πόλεμο. Την ίδια στιγμή ήταν ένας άνθρωπος που πάλευε με τους δικούς του δαίμονες και είχε τα δικά του μυστικά που προσπαθούσε να κρύψει. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Τσαρλατάνο»

Ammonite 607

Αμμωνίτης (Ammonite) του Φράνσις Λι

To 1840, η αυτοδίδακτη παλαιοντολόγος Μέρι Ανινγκ εργάζεται μόνη της στην άγρια και βάναυση νότια Αγγλική ακτή του Λάιμ Ρέτζις. Με τις μέρες των σπουδαίων ανακαλύψεων της να ανήκουν στο παρελθόν, ψάχνει και πουλά απολιθώματα σε πλούσιους τουρίστες για να στηρίξει τον εαυτό της και την άρρωστη χήρα μητέρα της. Όταν ο πλούσιος τουρίστας Ρόντερικ Μέρτσισον φτάνει στο Λάιμ στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής περιοδείας, εμπιστεύεται στη Μέρι τη φροντίδα της νεαρής συζύγου του Σάρλοτ, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει από μια προσωπική τραγωδία. Η Μέρι με τη ζωή της να είναι μια καθημερινή πάλη για επιβίωση, δεν μπορεί να απορρίψει την προτάση του, αλλά παραμένοντας περήφανη και παθιασμένη για το έργο της, έρχεται σε σύγκρουση με τον ανεπιθύμητο επισκέπτη της. Παρά το χάσμα μεταξύ των κοινωνικών σφαιρών και προσωπικοτήτων τους, η Μέρι και η Σάρλοτ ανακαλύπτουν ότι η μία μπορεί να προσφέρει αυτό που η άλλη ψάχνει: τη συνειδητοποίηση ότι δεν είναι μόνες. Είναι η αρχή μιας παθιασμένης αγάπης που δεν τις αφήνει να σκεφτούν τίποτε άλλο, θα τις κάνει να αψηφήσουν όλα τα κοινωνικά στερεότυπα και θα αλλάξει αμετάκλητα την πορεία και των δύο για πάντα. Κέιτ Γουίνσλετ και Σίρσα Ρόναν στην ταινία του Φράνσις Λι μετά το «God's Own Country». Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Αμμωνίτη»

best sellers 607

Best Sellers της Λίνα Ρέσλερ

Eνας εκκεντρικός, συνταξιούχος συγγραφέας ξεκινά απρόθυμα ένα τελευταίο τουρ για το βιβλίο του για να βοηθήσει ένα νεαρό εκδότη.

The Suicide Squad 2 607

Ομάδα Αυτοκτονίας 2 (The Suicide Squad 2) του Τζέιμς Γκαν

Το στόρι, θέλει μια ομάδα από τους κατάδικους του σωφρονιστικου ιδρυματος Belle Reve, να αναλαμβάνουν μια ακόμη αποστολη αυτοκτονίας, υπό την καθοδήγηση της Βαϊόλα Ντέιβις του Task Force X. Αυτή τη φορά, θα πρέπει να καταστρέψουν μια φυλακή χτισμένη στις μέρες των Ναζί στη νήσο Κόρτο Μαλτέζε, η οποία χρησιμοποιείται για την κράτηση πολιτικών κρατουμένων και για την πραγματοποίηση μυστικών γενετικών πειραμάτων. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Ομαδα Αυτοκτονίας 2»

the courier 607

The Courier του Ντόμινικ Κουκ

Ο κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου Γκρέβιλ Γουίν και η ρωσική του πηγή προσπαθούν να θέσουν τέρμα στην κρίση των πυραύλων της Κούβας. Πρωταγωνιστεί ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

The Beatles: Get Back 607

The Beatles: Get Back του Πίτερ Τζάκσον

Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ του Πίτερ Τζάκσον («Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών»), που αφηγείται την ιστορία του θρυλικού μουσικού γκρουπ που ξεσήκωνε θύελλες θαυμασμού στο διάβα του! Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο στουντιακό υλικό από τις ηχογραφήσεις του συγκροτήματος το 1969, την προετοιμασία των γυρισμάτων του κινηματογραφικού «Let It Be», ολόκληρη τη συναυλία που έδωσαν τα Σκαθάρια στην ταράτσα του στούντιο Savile Row, demos από τα θρυλικά The White Album, Abbey Road και Let It Be, μουσική που θα ακουστεί για πρώτη φορά και δεν κυκλοφόρησε ποτέ, μια εμβάθυνση στη σχέση τους και στις προσπάθειες των μελών του για solo καριέρα, Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Beatles: Get Back»

dragon rider 607

Ταξίδι με το Δράκο Μου (Dragon Rider) Τομέρ Εσεντ

Eνας νεαρός ασημένιος δράκος συνεργάζεται με ένα ορεινό πνεύμα και ένα ορφανό αγόρι σε ένα ταξίδι στα Ιμαλάια αναζητώντας το χείλος του Ουρανού.

Reminiscense 607

Ταξίδι Μέσα από τη Μνήμη (Reminiscense) της Λίσα Τζόι

Ενας επιστήμονας ανακαλύπτει έναν τρόπο να ξαναζήσει το παρελθόν και χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να αναζητήσει την χαμένη του αγάπη.

Horizon Line 607

Περιπέτεια στον Αέρα (Horizon Line) του Μίκαελ Μαρσιμέιν

Ενα ζευγάρι, το οποίο πηγαίνει πετώντας με ένα αεροπλάνο σε ένα νησί για να παντρευτεί, προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους όταν ο πιλότος παθαίνει καρδιακό επεισόδιο.

The United States vs Billie Holiday 607

The United States vs Billie Holiday του Λι Ντάνιελς

Η ταινία ακολουθεί την καριέρα της διάσημης τραγουδίστριας της τζαζ Μπίλι Χόλιντεϊ κατά την διάρκεια της οποίας το τμήμα ναρκωτικών του FBI αρχίζει να την παρακολουθεί χρησιμοποιώντας τον Τζίμι Φλέτσερ με τον οποίο η ίδια είχε μια θυελλώδη σχέση. Η Αντρα Ντέι κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα και είναι υποψήφια για το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Love Affairs 607

Love Affairs του Εμανουέλ Μουρέτ

Όταν ο Φρανσουά επιστρέφει εσπευσμένα στην πόλη, η έγκυος Νταφνέ αναλαμβάνει τον ρόλο της οικοδέσποινας για τον Μαξίμ, ξάδερφο του Φρανσουά, που θα φιλοξενηθεί για λίγες μέρες στο εξοχικό του ζευγαριού. Οι δύο άγνωστοι θα ανοίξουν την καρδιά τους ο ένας στον άλλο, ανατρέχοντας σε παλιές ιστορίες ρομαντικής απογοήτευσης, οι οποίες θα καταλήξουν να αλληλοδιαπλέκονται σε ένα μικρόκοσμο ερωτικού παραλόγου.

The Marco Effect 607

Η Συγκάλυψη (The Marco Effect) του Μάρτιν Ζανβλίετ

Oταν ο 14χρονος Μάρκο συλλαμβάνεται για κλοπή διαβατηρίου ενός αγνοούμενου δημόσιου υπαλλήλου, ο ιδιόρρυθμος αστυνόμος Καρλ Μορκ και η ομάδα του προσπαθούν να βρουν την άκρη, σε μία υπόθεση με πολλά ύποπτα στοιχεία. Ο δημόσιος υπάλληλος κατηγορήθηκε για παιδεραστία λίγο πριν εξαφανιστεί και η υπόθεσή του έκλεισε ασυνήθιστα γρήγορα. Ο μόνος που θα μπορούσε να ρίξει λίγο φως στην υπόθεση είναι ο βαριά τραυματισμένος Μάρκο... Μία σειρά αποκαλύψεων θα οδηγήσουν σε μία απίστευτη ιστορία.

shorta 607

Παγιδευμένοι (Shorta) των Φρεντερίκ Λούις Χβιντ και Αντερς Ολχόλμ

Ο αρχικός τίτλος της ταινίας Shorta είναι η λέξη που χρησιμοποιούν οι Αραβες για την αστυνομία. Οι προκαταλήψεις και οι αποτυχίες της αστυνομίας και της κοινωνίας εν γένει, είναι στο επίκεντρο μιας ταινίας που ξεκινάει με τον έφηβο Ταλίμπ Μπεν Χασί να φωνάζει «δεν μπορώ να αναπνεύσω» υπό το βάρος ενός αστυνομικού που τον πιέζει στο έδαφος με το σώμα του. Στη συνέχεια μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Είναι βέβαιο ότι θα γίνουν φασαρίες στους δρόμους ως αντίδραση στην αστυνομική βία, και οι δύο ήρωες της ταινίας ξεκινούν περιπολία. Αρχικά νομίζουμε ότι πρόκειται για την ιστορία δύο μπάτσων, ενός αταίριαστου ζευγαριού, ο ένας ο βίαιος ρατσιστής και ο άλλος ο ψύχραιμος επαγγελματίας. Ωστόσο, η ταινία καταφέρνει να μας κάνει να αμφισβητούμε τις παραδοχές μας, με τις συνεχείς ανατροπές του σεναρίου, που ξεκινούν όταν εμφανίζεται ο Αμος, ένας έφηβος της περιοχής που δεν ανέχεται τη ρατσιστική συμπεριφορά του ενός αστυνομικού. Τα γεγονότα εξελίσσονται άσχημα όταν έρχονται τα νέα ότι ο έφηβος Ταλίμπ πέθανε στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί βρίσκονται παγιδευμένοι σε μια επικίνδυνη περιοχή.

Hotel Transylvania 607

Ξενοδοχείο για Τέρατα 4 (Hotel Transylvania 4) των Ντέρεκ Ντράιμον και Τζένιφερ Κλούσκα

Οι αγαπημένοι ήρωες του «Ξενοδοχείου για Τέρατα» που έσπασαν τα ταμεία παγκοσμίως με τις προηγούμενες ταινίες τους: ο αξιαγάπητος Δράκουλας, η κόρη του Mavis, ο Johnny και όλη η παρέα επιστρέφουν με νέες περιπέτειες!

The Ice Road 607

Δρόμος Από Πάγο (The Ice Road) του Τζόναθαν Χένσλι

Μετά την κατάρρευση ενός απομακρυσμένου ορυχείου διαμαντιών στις βόρειες περιοχές του Καναδά, ένας οδηγός πάγου οδηγεί μια αδύνατη αποστολή διάσωσης πάνω από έναν παγωμένο ωκεανό για να σώσει τις ζωές των παγιδευμένων ανθρακωρύχων παρά την λιώσιμο των πάγων και μια απρόσμενη απειλή.

Malignant 607

Η Ενσάρκωση του Κακού (Malignant) του Τζέιμς Γουάν

Δεν ξέρουμε ακόμη την υπόθεση της καινούργιας ταινίας του Τζέιμς Γουάν, αλλά ξέρουμε ότι ο ίδιος έχει γράψει ένα graphic novel με τον τίτλο «Malignant Man» στο οποίο ένας άνθρωπος που υποτίθεται ότι πεθαίνει από έναν όγκο, ανακαλύπτει ότι ο όγκος είναι στην πραγματικότητα ένα παράσιτο που του δίνει υπερφυσικές ικανότητες. Στην πορεία ανακαλύπτει ότι υπάρχει μια μυστική οργάνωση κακοποιών που λειτουργεί παράλληλα με την κοινωνία μας και θα δοκιμάσει να σταματήσει τις μηχανορραφίες τους. Δεν ξέρουμε αν το «Malignant» θα ακολουθεί αυτή την ιστορία, αλλά ο σχεδόν κοινός τίτλος μεταξύ του κόμικ και της ταινίας μας κάνει να το υποθέτουμε.

stillwater 607

Stillwater του Τομ ΜακΚάρθι

Στη νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Spotilight», πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον ως ένας πατέρας από την Οκλαχόμα ο οποίος ταξιδεύει στην Γαλλία για να προσπαθήσει να απαλλάξει την κόρη του από ένα έγκλημα, η οποία επιμένει πως δεν έχει διαπράξει. Η ταινία αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο.

the misfits 607

The Misfits του Ρένι Χάρλιν

Οταν προσλαμβάνεται από μια ομάδα ασυνήθιστων κλεφτών, ο διάσημος εγκληματίας Ρίτσαρντ Πέις βρίσκεται παγιδευμένος σε μια περίτεχνη κλοπή χρυσού που υπόσχεται να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στη ζωή του και στη ζωή αμέτρητων άλλων. Πρωταγωνιστεί ο Πιρς Μπρόσναν.

Shang Chi 607

O Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών (Shang-Chi & the Legend of the Ten Rings) του Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον

Ο «Shang-Chi και ο Θρύλος τον Δέκα Δαχτυλιδιών» είναι μια νέα ταινία υπερηρώων, βασισμένη στον ομώνυμο υπερήρωα της Marvel, Shang-Chi. Είναι η εικοστή πέμπτη ταινία του Marvel Cinematic Universe και η δεύτερη ταινία της Τέταρτης Φάσης. Η ιστορία θα επικεντρωθεί στον ShangChi, των «Μάστερ του Κουνγκ-Φου», τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Σίμου Λιου. Ο Shang-Chi είναι ο καλύτερος μαχητής στο σύμπαν της Marvel, ο οποίος επιστρέφει σε έναν κόσμο διαφορετικό από ότι τον άφησε, γεμάτο θάνατο και καταστροφή. Τα μυστικά του παρελθόντος του θα αποκαλυφθούν και θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Shang-Chi και ο Θρύλος τον Δέκα Δαχτυλιδιών»

Riders of Justice 607

Οι Εκκεντρικοί (Riders of Justice) του Αντερς Τόμας Γιένσεν

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Αντερς Τόμας Γιένσεν και ο Μαντς Μίκελσεν ενώνουν τις δυνάμεις τους σ’ ένα συναρπαστικό θρίλερ εκδίκησης με απίστευτη δράση, μαύρο χιούμορ και αναπάντεχες ανατροπές. Ο Μάρκους, ένας επαγγελματίας μισθοφόρος, αναγκάζεται να επιστρέψει στο σπίτι του και στην κόρη του μετά την απώλεια της γυναίκας του σε μια έκρηξη σε τρένο. Οταν πληροφορείται ότι η έκρηξη ήταν τρομοκρατική ενέργεια, ο Μάρκους θα δημιουργήσει μια εκκεντρική, ιδιόρρυθμη «ομάδα εκδίκησης» παίρνοντας τον νόμο στα χέρια του. Ρεκόρ εισιτηρίων (εν μέσω πανδημίας) στην κινηματογραφική της έξοδο στη Δανία.

the green knight 607

Ο Πράσινος Ιππότης (The Green Knight) του Ντέιβιντ Λόουερι

Βασισμένο σε έναν μύθο του 14ου αιώνα, το «The Green Knight» αφηγείται την ιστορία του Σερ Γκάουεν, ανιψιού του Βασιλιά Αρθούρου ο οποίος είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τον Πράσινο Ιππότη, ένα τεράστιο πλάσμα με πράσινο δέρμα που δοκιμάζει την δύναμη και την αποφασιστικότητα των γενναίων ανδρών. Ο Σερ Γκάουεν θα αναμετρηθεί με φαντάσματα, κλέφτες και δολοπλόκους σε ένα ταξίδι που θα καθορίσει την ύπαρξή του και θα αποδείξει την αξία του στα μάτια της οικογένειάς του και του βασιλείου του και θα τον φέρει αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη πρόκληση που ένας άντρας αντιμετώπισε ποτέ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Green Knight»

world 607

Around the World in 80 Days του Σάμιουελ Τουρνό

Ενα βιβλιοφάγος πίθηκος ξεκινά μια άγρια περιπέτεια για να ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη σε 80 ημέρες μετά την αποδοχή μιας πρόκλησης από έναν άπληστο βάτραχο.

blackbox 607

Blackbox του Εμανουέλ Οσέι-Κουφούρ

Αφού έχασε τη σύζυγό του και τη μνήμη του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, ένας ανύπαντρος πατέρας υπέστη μια οδυνηρή πειραματική θεραπεία που τον αναγκάζει να αναρωτηθεί ποιος είναι πραγματικά.

My Tender Matador 607

Τρυφερέ μου Ταυρομάχε (My Tender Matador) του Ροντρίγκο Σεπουλβέδα

1986, Χιλή, λίγο πριν την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Πινοσέτ από αντάρτικες ομάδες. Μια γερασμένη τραβεστί, που ζει σε ένα πάλαι ποτέ πολυτελές εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα, ερωτεύεται έναν νεαρό Μεξικανό αντάρτη και βρίσκεται μπλεγμένη σε μια επικίνδυνη παράνομη επιχείρηση. Το πορτρέτο δύο απόκληρων της κοινωνίας, που αναπτύσσουν μια βραδυφλεγή και γεμάτη ευαισθησία επαφή, πασχίζοντας να ξεφύγουν από την ασφυκτική ματαιότητα που τους περιβάλλει.

Dune 607 4

Dune του Ντενί Βιλνέβ

Ο Ντενί Βιλνέβ ετοιμάζεται να εκπληρώσει το όνειρο ζωής του μεταφέροντας στον κινηματογράφο την επική σειρά βιβλίων του Φρανκ Χέρμπερτ «Dune» μαζί ένα εξαιρετικό καστ όπως τους Τίμοθι Σαλαμέ, Οσκαρ Αϊζακ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Ζεντάγια, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν κα τον Τζέισον Μομόα. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Dune»

Four Good Days 607

Four Good Days του Ροντρίγκο Γκαρσία

Μια μητέρα βοηθά την κόρη της να αντέξει για τέσσερις κρίσιμες ημέρες ανάρρωσης μετά από κατάχρηση ουσιών. Με τις Γκλεν Κλόουζ και Μίλα Κούνις.

venom 2 607

Venom: Let There Be Carnage του Αντι Σέρκις

Στο «Venom 2», ο Εντι και ο Βένομ ψάχνουν ακόμη τον τρόπο να συνυπάρξουν όταν το πιο μοχθηρό συμβιωτικό ενώνεται με τον Κλέτους Κασάντι Cletus έναν ψυχωτικό serial killer, απελευθερώνοντας τον Καρνάζ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Venom: Let There Be Carnage»

many saints of newark 607

Οι Αγιοι της Μαφίας (The Many Saints of Newark) του Αλαν Τέιλορ

Σε σενάριο του δημιουργού των «Sopranos» Ντέιβιντ Τσέις, η ταινία θα είναι το (άτυπο) prequel των «Sopranos» και θα εξιστορεί τη βίαιη περίοδο των 60ς και τις συμπλοκές ανάμεσα στις συμμορίες Ιταλών μεταναστών και Αφροαμερικανών που οδήγησαν στη διαμόρφωση της μαφιόζικης ιεραρχίας στην εγκληματική κοινότητα του Νιου Τζέρσεϊ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Οι Αγιοι της Μαφίας»

Oops.. Noah is Gone 2 607

Ουπς! Ο Νώε Ξανά Εφυγε… (Oops.. Noah is Gone 2!) των Τόμπι Γκένκελ και Σον ΜακΚόρμακ

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Ουπς! Ο Νώε Εφυγε…» η θρυλική κιβωτός επιστρέφει σε νέες απολαυστικές περιπέτειες. Ο αξιαγάπητος Φινί μαζί με την καλύτερη του φίλη τη Λέα, πέφτουν κατά λάθος από την κιβωτό και παρασύρονται από τη θάλασσα. Μια καταιγίδα τους χωρίζει και η Λέα προσγειώνεται σε ένα όμορφο νησί ενώ ο Φινί βρίσκει μια ολόκληρη αποικία κάτω από το νερό.

after we fell 607

After We Fell της Καστίλ Λάντον

Ακριβώς πάνω που η Τέσα παίρνει τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής της, όλα αλλάζουν. Οι αποκαλύψεις για την οικογένειά της και, στη συνέχεια, για τον Χάρτιν, ρίχνουν σε αμφιβολία όλα όσα γνώριζαν πριν, και κάνουν το δύσκολο μέλλον τους μαζί ακόμα πιο δύσκολο.

man of god 607

Ο Ανθρωπος του Θεού (Man of God) της Γελένα Πόποβιτς

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Αγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα. Διεθνής συμπαραγωγή με την Ελλάδα, στο ρόλο του Αγιου Νεκτάριου ο Αρης Σερβετάλης, συμμετέχει και ο Μίκι Ρουρκ. [Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον «Ανθρωπο του Θεού»[https://flix.gr/news/man-of-god-trailer.html)

Red Shoes and the Seven Dwarfs 607

Red Shoes and the Seven Dwarfs των Σανγκ-χο Χονγκ και Μου-χιουν Τζανγκ

Παραμύθι-παρωδία που ξεκινά με τη Χιονάτη να κλέβει ένα ζευγάρι κόκκινα παπούτσια, τα οποία τη μεταμορφώνουν σε πριγκίπισσα. Επτά γενναίοι πρίγκιπες, αφού η κατάρα μιας μάγισσας τους μετέτρεψε σε νάνους, αναζητούσαν ένα φιλί από την πριγκίπισσα για να σπάσουν το ξόρκι. Δεν είχαν μόνο να αντιμετωπίσουν τη μοχθηρή μητριά της Χιονάτης, που θα έκανε τα πάντα για να πάρει πίσω τα πολύτιμα παπούτσια, αλλά και στην πορεία θα μάθουν ότι η αληθινή ομορφιά λέει ψέματα κατά βάθος!

Rosemaker 607

Rosemaker του Πιέρ Πινό

Η Ιβ ήταν μία από τις πιο διάσημες δημιουργούς τριαντάφυλλου στον κόσμο. Σήμερα, η εταιρεία της βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης. Σαν να μην έφτανε αυτό, η γραμματέας της Βέρα έχει προσλάβει τρεις απόκληρους με απολύτως καμία δεξιότητα στην κηπουρική. Αν και δεν έχουν τίποτα κοινό, καταστρώνουν το πιο τρελό σχέδιο που θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή τους για πάντα...

The Mole Agent 607

Μυστικός Πράκτορας (The Mole Agent) του Μαϊτέ Αλμπέρντι

Μια γυναίκα ανησυχεί για τις συνθήκες που επικρατούν στο γηροκομείο όπου διαμένει η μητέρα της και ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Ρομούλο, που έχει αναλάβει την υπόθεση, προσλαμβάνει τον ογδοντατριάχρονο Σέρχιο, αναθέτοντάς του να διεισδύσει στο γηροκομείο ως τρόφιμος και να συλλέξει πληροφορίες. Ο Σέρχιο θα βρεθεί σύντομα διχασμένος ανάμεσα στην αποστολή του και στην ολοένα πιο έντονη συναισθηματική εμπλοκή του με τους υπόλοιπους τρόφιμους. Συνδυασμός ντοκιμαντέρ παρατήρησης και κατασκοπικής ταινίας, υποψηφιότητα για Oσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2021.

land 607

Land της Ρόμπιν Ράιτ

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ρόμπιν Ράιτ παρουσιάστηκε φέτος στο φεστιβάλ του Σάντανς. Η ηρωίδα της ιστορίας, η Εντι, στον απόηχο ενός τραγικού γεγονότος, αποστασιοποιείται από τον κόσμο που γνώριζε και καταφεύγει στα ερημικά και αφιλόξενα Βραχώδη Ορη. Γίνεται έτσι μια γυναίκα που αναζητά το νόημα της ζωής, στην απέραντη και σκληρή αμερικανική έρημο. Ένας κυνηγός που ζει εκεί θα την σώσει από τον θάνατο και θα την κάνει να βρει ξανά το νόημα της ζωής. Μια σπουδή για την αξία της συντροφικότητας, την απώλεια και την δύναμη της ανθρώπινης ψυχής. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Land»

croods 2 607

Οι Κρουντς 2: Νέα Εποχή (Croods 2: A New Age) του Τζόελ Κρόφορντ

Στη δεύτερη κινηματογραφική περιπέτειά τους, οι Κρουντς έρχονται αντιμέτωποι με μια αντίπαλη οικογένεια η οποία δείχνει να είναι καλύτερη σε όλα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ανάμεσά τους ένας ανελέητος ανταγωνισμός. Οι Κρουντς με αυτή την περιπέτεια θα πάρουν ένα καλό μάθημα, ότι εκτός από τους κινδύνους της φύση, υπάρχουν οι απειλές από τους άλλους ανθρώπους και οι μικροί θεατές θα μάθουν για την αξία της οικογένειας και τη ματαιότητα του ανταγωνισμού, όταν οι άνθρωποι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.

nobody 607

Κανένας (Nobody) του Ιλια Νέισουλερ

Οταν δύο ληστές παραβιάζουν το σπίτι του κεντρικού ήρωα, η εξέλιξη θα είναι απρόσμενη. Ο ίδιος δεν θα αντιδράσει και θα μείνει απαθής απέναντι στη βιαιότητα που θα δεχθεί η οικογένειά του. Ο γιος και η σύζυγός του θα απογοητευτούν από την παθητική του στάση, κάτι το οποίο θα προκαλέσει ενδοοικογενειακούς τριγμούς και εντάσεις. Η ρήξη στην οικογένεια θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά, καθώς και ένα κύμα εκδίκησης από έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών. Πρωταγωνιστεί σε αναπάντεχο ρόλο πολύ σκληρού για να πεθάνει ο Μπομπ Οντενκερκ του «Breaking Bad» και «Better Call Saul».

Blue Bayou 607

Blue Bayou του Τζάστιν Τσον

Ενας Κορεάτης (Τζάστιν Τσον) που υιοθετήθηκε από Αμερικανούς και μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη της Λουιζιάνα, αφού παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής του, την Κάθι (Αλίσια Βικάντερ) έγινε πατριός της αγαπημένης τους κόρης, Τζέσι. Προσπαθώντας να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για την οικογένειά του, πρέπει να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του δικού του παρελθόντος, όταν η απειλή έρχεται με την πιθανότητα απέλασης από τη μόνη χώρα που έχει γνωρίσει. Κορεάτικης καταγωγής ο ίδιος, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Καλιφόρνια, ο Τζάστιν Τσον διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς με το «Gook», και κέρδισε στα Independent Spirit Awards ως ανερχόμενος δημιουργός το 2018. Η επόμενη ταινία του, «Ms. Purple», έκανε και πάλι πρεμιέρα στο επόμενο Σάντανς.

Spirit Untamed 607

Σπίριτ: Ο Ατίθασος (Spirit Untamed) της Ελέιν Μπόγκαν

Η μικρή και ξεροκέφαλη Λάκι Πρέσκοτ αναγκάζεται να αφήσει την πόλη για να μετακομίσει στην εξοχή. Όμως εκεί θα δεθεί αναπάντεχα με τον Σπίριτ, ένα άγριο άλογο, με αποτέλεσμα η ζωή της να αλλάξει δραματικά. Όταν οι κλέφτες ζώων θα απειλήσουν την αγέλη του Σπίριτ, τότε θα ξεκινήσει μια μεγάλη περιπέτεια ζωής και αυτοθυσίας. Η τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται στο Netflix (2017) είναι εμπνευσμένη από την ταινία του 2002 που είχε προταθεί για Οσκαρ («Σπίριτ, το Αγριο Άλογο»). Το «Σπίριτ: Ο Ατίθασος» είναι η συνέχεια...

fast & furious 9 607

Fast & Furious 9 του Τζάστιν Λιν

Ο Ντομ Τορέτο ζει μια ήσυχη ζωή με την Λέτι και το γιο τους, όμως γνωρίζει ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί. Αυτή τη φορά, η απειλή θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του. Η ομάδα συγκεντρώνεται ξανά με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο δεινός οδηγός που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ: ο ξεχασμένος αδελφός του Ντομ, ο Τζέικομπ. Η ιστορία διαδραματίζεται σε πολλά μέρη του κόσμου, από το Λονδίνο μέχρι το Τόκιο, από την κεντρική Αμερική μέχρι το Εδιμβούργο και από τα κρησφύγετα του Αζερμπαϊτζάν μέχρι την Τιφλίδα. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Fast & Furious 9»

The Forever Purge 607

Η Αιώνια Κάθαρση (The Forever Purge) του Εβεράρντο Γκουντ

Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο της σειράς τρόμου «Purge», ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα ανατρέπεται: Το Πείραμα Απέτυχε! Η ιστορία αυτή τη φορά είναι τοποθετημένη στη σημερινή Αμερική, όπου οι νομοθέτες έχουν υψώσει ένα τοίχος ανάμεσα στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ετήσια ιεροτελεστία βίας καλά κρατεί. Ο εξαγνισμός των φονικών ενστίκτων του λαού μέσα από ένα 12ωρο παραθυράκι ανομίας έχει κρατήσει την «κανονική» εγκληματικότητα σε χαμηλά επίπεδα. Ενα ζευγάρι Μεξικανών ξεφεύγουν από τα καρτέλ της πατρίδας τους, για να καταλήξουν σε μια Αμερική όπου ο πολιτισμός καταρρέει και η Κάθαρση Διαρκείας ετοιμάζεται να ξεσπάσει.

Old 607

Old του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Μια οικογένεια πραγματοποιεί εξωτικές διακοπές σε τροπική τοποθεσία. Όμως η απομονωμένη παραλία που επιλέγουν για να χαλαρώσουν, κρύβει ένα ανατριχιαστικό μυστικό… Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί, μυστηριωδώς γερνάνε γρήγορα… Ηρωες αντιμέτωποι με μια φρικτή, ακατανόητη πραγματικότητα όπου ο χρόνος συστέλλεται και ολόκληρη η ζωή τους περιορίζεται σε «ανθρώπινο» χρόνο μιας ημέρας. Το αλλόκοτο μυστικό θα τους σοκάρει όλους, όπως συμβαίνει κλασικά σε κάθε ταινία του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Old»

candyman 607

Candyman της Νία Ντα Κόστα

Για πάρα πολλά χρόνια, η περιοχή του Καμπρίνι-Γριν στο Σικάγο ζούσε υπό τον τρόμο ενός υπερφυσικού ψυχοπαθούς δολοφόνου που έχει έναν γάντζο αντί για χέρι και εμφανιζόταν σε όσους είχαν το κουράγιο να πουν το όνομά του πέντε φορές μπροστά στον καθρέφτη. Η ανερχόμενη σκηνοθέτιδα Νία Ντα Κόστα (Little Woods) φέρνει το μύθο στη σημερινή εποχή. Οι ήρωες θα συναντήσουν έναν παλιό κάτοικο της περιοχής ο οποίος θα τους εκθέσει στον τρομακτικό μύθο του Candyman και θα τους ωθήσει σε μια μακάβρια συναλλαγή, με ανταλλάγματα που ανοίγουν τις πύλες σε ένα αιματοβαμμένο παρελθόν. Ενα νέο κύμα βίας θα εξαπλωθεί και θα τους φέρει όλους αντιμέτωπους με ένα φρικτό πεπρωμένο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Candyman»

Boss Baby Family Business 607

Αρχηγός από Κούνια 2: Οικογενειακή Υπόθεση (Boss Baby: Family Business) του Τομ Μακ Γκραθ

Η Dreamworks Animation συνεχίζει την παράδοση του «Αρχηγού Από Κούνια», με ήρωα τον υπερ-κατάσκοπο μπέμπη που κρατάει χαρτοφύλακα! Με έξτρα αναφορές στον Ντόναλντ Τραμπ.

Dear Evan Hansen 607

Dear Evan Hansen του Στίβεν Τσόμπσκι

Το συναρπαστικό φαινόμενο του Broadway μεταφέρεται στο σινεμά! Ο νικητής του βραβείου Tony, Μπεν Πλατ, επανέρχεται στο ρόλο του ανήσυχου, απομονωμένου γυμνασιόπαιδου που αναζητάει την κατανόηση και την ομαδικότητα, μέσα στην απομόνωση και τη σκληρότητα που φέρνει η εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόστιμο 607

Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη

Ο Βαγγέλης βγάζει τα προς το ζην πουλώντας κάνναβη. Προσπαθεί να πιάσει μια μόνιμη δουλειά, όμως το στιγματισμένο ποινικό του μητρώο δεν το επιτρέπει. Όταν οι γείτονές του απειλούν να τον καταδώσουν στην αστυνομία, ο Βαγγέλης αναγκάζεται να εγκαταλείψει το διαμέρισμά του και να καταφύγει στο σπίτι της αδελφής του. Εκεί θα γνωρίσει τον αρραβωνιαστικό της, τον Πέτρο, έναν μπράβο και συνεργάτη του υποκόσμου των νοτίων προαστίων. Ο Πέτρος προσφέρει διέξοδο στο οικονομικό του πρόβλημα, ωθώντας τον να συμμετάσχει στις «δουλειές» που οργανώνει για τον κόσμο της νύχτας. Ομως ο Βαγγέλης δεν θέλει να ανήκει στον κόσμο της νύχτας. Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία για τον Φωκίωνα Μπόγρη. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Πρόστιμο»

The Audition 607

The Audition της Ινα Βάις | Διανομή: Danaos Films

Η Αννα Μπρόνσκι είναι δασκάλα βιολιού η οποία, ενάντια στις συμβουλές των συναδέλφων της, παίρνει υπό την επίβλεψή της έναν μαθητή στον οποίο βλέπει πως έχει Ομως οι προετοιμασίες του Αλεξάντερ για τις εξετάσεις στο τέλος του έτους την κάνουν να παραμελήσει τον νεαρό γιο της Τζόνας, ο οποίος είναι επίσης βιολιστής και παίχτης χόκεϊ επί πάγου, και τον άντρα της. Η Νίνα Χος σε μια εξαιρετική ερμηνεία.

spring blossom 16 printemps 607

16 Φορές Ανοιξη (Seize Printemps) της Σιζάν Λεντόν

Η Σιζάν είναι 16 χρόνων. Οι συνομήλικοί της την κάνουν να βαριέται. Κάθε μέρα, στο δρόμο για το σχολείο, περνά μπροστά από ένα θέατρο. Εκεί θα γνωρίσει έναν μεγαλύτερο άντρα και μεταξύ τους θ' ανθίσει μια αμοιβαία... εμμονή. Παρά τη διαφορά ηλικίας, βρίσκουν ο ένας στον άλλον την απάντηση στην ανία της ζωής τους κι ερωτεύονται. Αλλά η Σιζάν φοβάται ότι χάνει κομμάτια της ζωής της - της ζωής μιας 16χρονης, που τόσο πεισματικά είχε διεκδικήσει ν' απολαύσει, όπως οι φίλοι της. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «16 Φορές Ανοιξη»

Passion Simple 607

Passion Simple της Ντανιέλ Αρμπίντ | Διανομή: StraDa Films

Μια μητέρα πέφτει σε μια εθιστική σχέση με έναν Ρώσο διπλωμάτη, με τον οποίο δεν έχει τίποτα κοινό. Η ταινία θα συμμετείχε στο Φεστιβάλ Καννών του 2020 που δεν έγινε ποτέ. Πρωταγωνιστεί ο Σεργκέι Πολούνιν.

I’m Your Man 607

I’m Your Man της Μαρία Σράντερ

Για να αποκτήσει χρήματα για τις σπουδές της, μια επιστήμονας αποδέχεται μια προσφορά για συμμετοχή σε ένα εξαιρετικό πείραμα: για τρεις εβδομάδες πρόκειται να ζήσει με ένα ανθρωποειδές ρομπότ που δημιουργήθηκε για να την κάνει ευτυχισμένη. Βραβείο Ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου για την Μάρεν Εγκερτ. Μαζί της στο ρόλο του ρομπότ ο απολαυστικός Νταν Στίβενς.

Gomorrah 607

Gomorrah: New Edition του Ματέο Γκαρόνε

Πρόκειται για το director’s cut της ταινίας του 2008 με μικρότερη διάρκεια η οποία είχε κερδίσει το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών και είχε ξεκινήσει μία σταδιοδρομία που της έφερε 22 βραβεία ακόμα, ανάμεσά τους και 5 από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Βασισμένη στο, επίσης πολυβραβευμένο, ομώνυμο βιβλίο του ερευνητή δημοσιογράφου Ρομπέρτο Σαβιάνο, η ταινία του Γκαρόνε ακολουθούσε ως ένα θρίλερ-χρονογράφημα πέντε διαφορετικές ιστορίες στις επαρχίες της Νάπολης και της Καζέρτα οι οποίες είχαν κοινό παρανομαστή τη δράση της μαφιόζικης οργάνωσης Καμόρα. Παρόλο που ως πρώτη ύλη υπήρχε η πολυετής έρευνα της υπαρκτής εγκληματικής οργάνωσης, κι αυτό θα μπορούσε να δώσει την αφορμή για ένα οπερετικών διαστάσεων φιλμ, ο Γκαρόνε είχε επιλέξει την πιο ωμή, βρώμικη, καθόλου γυαλισμένη απεικόνιση του τι εστί Μαφία στην Ιταλία.

Martin Eden 607

Μάρτιν Ιντεν (Martin Eden) του Πιέτρο Μαρσέλο

Ο Μάρτιν ‘Ιντεν (Λούκα Μαρινέλι), ένας φτωχός εργάτης, θα γνωρίσει την μεγαλοαστή Ελένα και θα ερωτευθούν κεραυνοβόλα. Η σχέση αυτή θα αποβεί καθοριστική για την υπόλοιπη ζωή του. Διασκευή του ομότιτλου κλασικού βιβλίου του Τζακ Λόντον και τοποθετημένο στην Νάπολη στα μέσα του 20ό αιώνα, το «Martin Eden» έχει για πρωταγωνιστή ένα διαχρονικό ήρωα που αγωνίζεται ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες, ονειρεύεται και ελπίζει να φτάσει πιο πέρα από εκεί που του επιτρέπει η λαϊκή καταγωγή του. Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας για τον Λούκα Μαρτινέλι. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Μάρτιν Ιντεν»

Hoy se Arregla el Mundo 607

Σήμερα Φτιάχνουμε τον Κόσμο (Hoy se Arregla el Mundo) του Aριελ Γουίνογκραντ

Ο Δαυίδ Σαμαράς, γνωστός και με το παρατσούκλι «ο Έλληνας», είναι παραγωγός της δημοφιλούς εκπομπής «Σήμερα Φτιάχνουμε Τον Κόσμο», στην οποία φερόμενοι άνθρωποι της διπλανής πόρτας επιλύουν τις διαφορές τους με τους συντρόφους τους, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους γονείς και τα παιδιά τους. Ο ίδιος είναι ανύπαντρος και δεν είχε πότε του σοβαρή σχέση. Ο πιο στενός «δεσμός» του είναι με τον εννιάχρονο γιο του Μπενίτο, καρπό μιας περιστασιακής σχέσης, για τον οποίο νιώθει περισσότερο νομική υποχρέωση παρά στοργή. Η ιστορία θα ανατραπεί, όταν λίγο πριν πεθάνει σε ατύχημα η μητέρα του αγοριού, θα του αποκαλύψει ότι δεν είναι δικό του παιδί. Ο «Έλληνας» αποφασίζει να πει την αλήθεια στον Μπενίτο και να τον βοηθήσει να βρει τον αληθινό του μπαμπά. Η αναζήτηση, ωστόσο, θα τους φέρει αντιμέτωπους με ένα δίλημμα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που σκόπευαν να αντιμετωπίσουν. Σκηνοθετεί ο Αριελ Γουίνονγκραντ του «Κόλπου του Αιώνα», της μεγάλη επιτυχίας του περσινού καλοκαιριού.

Gagarine 607

Gagarine των Φανί Λιατάρ, Ζερεμί Τρουίλ

Ο νεαρός Γιούρι είναι αποφασισμένος να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να αποτρέψει την κατεδάφιση του σπιτιού του, που βρίσκεται μέσα σε ένα συγκρότημα εργατικών κατοικιών που έχει το όνομα του διάσημου Σοβιετικού κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν.

Yalda A Night for Forgiveness 607

Γιάλντα η Νύχτα της Συγχώρεσης (Yalda A Night for Forgiveness) του Μασούντ Μπακσί

Η Μάριαμ είναι μια νεαρή γυναίκα, η οποία έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία του ηλικιωμένου συζύγου της. Τη νύχτα της «Γιάλντα» θα παρουσιαστεί σε μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, για να απολογηθεί για το έγκλημά της. Για να σωθεί, θα πρέπει η Μόνα, η κόρη του θύματος, να την συγχωρήσει. Αλλά η συγχώρεση αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, όταν οι δύο γυναίκες αναγκάζονται να ξαναζήσουν το παρελθόν.

La Piece Rapportee 607

Χάρηκα Που Σας Γνώρισα (La Piece Rapportee) του Αντονίν Περετζάτκο

Ο Πολ, 48 ετών και εισοδηματίας, ερωτεύεται την Αβα (Αναϊς Ντεμουστιέ) μια νεαρή υπάλληλο του μετρό. Αποφασίζει να την παντρευτεί, αλλά η μητέρα του (Ζοσιάν Μπαλασκό) προσλαμβάνει έναν ντετέκτιβ για να αποδείξει ότι η Αβα απατά τον γιο της.

Mon Cousin 607

To Ξαδελφάκι Μου (Mon Cousin) του Γιαν Κουνέν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας μεγάλης διεθνούς εταιρείας κρασιού (Πιέρ) είναι ανήσυχος, γιατί πρέπει να συναντήσει ξανά τον ατζαμή εξάδελφό του (Αντριέν), συνιδιοκτήτη του 50% των μετοχών της εταιρείας, προκειμένου να υπογράψει τη συνέχεια της διαχείρισή της. Η ανησυχία του Πιέρ είναι δικαιολογημένη, γιατί όπου και όποτε εμφανίζεται ο Αντριέν, όλα γίνονται περίπλοκα. Αυτός ο ξάδελφος που φαίνεται να του φέρνει κατ’ επανάληψη κακή τύχη, θα αποδειχθεί ωστόσο πιο έξυπνος και λιγότερο κυνικός από όσο νόμιζε.

Persona non Grata 607

Persona non Grata του Ρόσντι Ζεμ

Δύο συνεργάτες και φίλοι αναθέτουν σε έναν άγνωστο να δολοφονήσει τον εργοδότη τους, προκειμένου να επιβιώσουν οικονομικά. Όταν, όμως, εκείνος και η σύζυγός του βρίσκονται τελικά δολοφονημένοι, οι δύο εμπνευστές του φόνου θα συνειδητοποιήσουν πως έκαναν συμφωνία με το διάβολο, και πως τώρα από θύτες έχουν γίνει και αυτοί πιθανά θύματα.

Petite Maman 607

Μικρή Μαμά (Petite Maman) της Σελίν Σιαμά

Η 8χρονη Νέλι μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο. Το όνομά της είναι Μαριόν… Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Μικρή Μαμά»

mama weed 607

Mama Weed του Ζαν-Πολ Σαλομέ

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι μεταφράστρια της δίωξης ναρκωτικών. Σε μια παρακολούθηση, ανακαλύπτει ότι είναι άσχημα μπλεγμένος, ο γιος της αγαπημένης κυρίας που φροντίζει την μαμά της. Αποφασίζει να τον βοηθήσει. Στην πορεία όμως, και με τις πληροφορίες που έχει, βρίσκεται η ίδια να διακινεί μεγάλα φορτία ναρκωτικών…

Δε θέλω να γίνω δυσάρεστος 607 2

Δεν Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλα Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό του Γιώργου Γεωργόπουλου

Ο Αρης είναι ένα πετυχημένο στέλεχος μίας μεγάλης εταιρίας. Η ζωή του θα αλλάξει για τα καλά όταν μάθει πως είναι φορέας ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου ιού, ο οποίος είναι θανατηφόρος μόνο για τις γυναίκες. Ο Αρης όμως είναι και η μοναδική ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου. Αρκεί να βρει ποια από τις πρώην συντρόφους του του μετέδωσε τον ιό αρχικά. Η δεύτερη ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου του «Tungsten», ακύρωσε την έξοδό της στις αίθουσες λόγω της υγειονομικής κρίσης και είναι έτοιμη για να βγει στα θερινά. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Δεν Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλα Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό»

towards the way of spring 607

Νίκος Καρούζος του Γιάννη Καρπούζη

Ενας επίμονος ερευνητής εξετάζει την ταραχώδη ζωή και το ανεξερεύνητο έργο του ποιητή Νίκου Καρούζου. Καταδύεται έτσι σε ένα πλήθος αρχείων, σούπερ 8 φιλμ, ιστορικών γεγονότων, περνάει από τη συννεφιασμένη Αθήνα, το Ναύπλιο, την Κρονστάνδη και τη Στοκχόλμη για να καταλήξει στο «Εαρ», στην «άνοιξη» της ιστορίας που δεν έχει έρθει ακόμη. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον «Νίκο Καρούζο»

100% Wolf 607

100% Λύκος (100% Wolf) του Aλεξ Στάντερμαν

Ο Φρέντι Λουπέν είναι ο κληρονόμος μιας περήφανης οικογένειας λυκανθρώπων και ανυπομονεί για τα 13α γενέθλια του, όταν θα γίνει δηλαδή λυκάνθρωπος. Πιστεύει ότι θα γίνει ο πιο άγριος και φοβερός λυκάνθρωπος. Αλλά κάτι πάει στραβά και μεταμορφώνεται σε ένα άγριο… σκυλάκι κανίς!

Elcano & Magellan 607

Ελκάνο και Μαγγελάνος: Το Πρώτο Ταξίδι Γύρω από την Γη (Elcano & Magellan: The First Voyage Around the World) του Aνχελ Αλόνσο

Βίρα τις άγκυρες για μια από τις συναρπαστικότερες περιπέτειες όλων των εποχών! Την ιστορία του πρώτου ταξιδιού που όταν ολοκληρώθηκε απέδειξε πως η Γη είναι στρογγυλή. Περιπέτεια κινουμένων σχεδίων που διδάσκει από την αρχή την ιστορία του Μαγγελάνου και του Ελκάνο, δύο τολμηρών ανδρών που αντιστάθηκαν στις απειλές της φύσης και κατόρθωσαν να αλλάξουν για πάντα την Ιστορία!

λάουρα ντουράντ 607

Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ του Δημήτρη Μπαβέλλα

Η «Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ», είναι μια κωμωδία δρόμου όπου δύο φίλοι (Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης) αναζητούν τον πλατωνικό έρωτα των εφηβικών τους χρόνων: την πορνοστάρ Λώρα Ντουράντ (Αννα Καλαϊτζίδου) που έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς από το προσκήνιο τα τελευταία είκοσι χρόνια. Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα, μετά το «Runaway Day», ένας παιχνιδιάρικος, συγκινητικός, ανεπιτήδευτος φόρος τιμής στη ζωή σαν σινεμά. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ»


ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ

In a Lonely Place 607

Διψασμένος για Ηδονή (In a Lonely Place) του Νίκολας Ρέι

Ενας δυνητικά βίαιος σεναριογράφος είναι ύποπτος δολοφονίας έως ότου η γειτόνισσά του τον απαλλάξει από τις κατηγορίες. Ωστόσο, σύντομα αρχίζει να έχει τις αμφιβολίες της. Το αριστούργημα του Νίκολας Ρέι, μια από τις καλύτερες αμερικάνικες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ, ένα νουάρ που επηρέασε όσο λίγα το σύγχρονο σινεμά, με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Γκλόρια Γκρέιαμ στους ίσως καλύτερους ρόλους της καριέρας τους. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Ace in the Hole 607

Το Τελευταίο Ατού (Ace in the Hole) του Μπίλι Γουάιλντερ

Eνας απογοητευμένος πρώην μεγαλοαστός δημοσιογράφος, ο οποίος εργάζεται πια για μια μικρή τοπική εφημερίδα, εκμεταλλεύεται μια ιστορία για έναν άνδρα παγιδευμένο σε μια σπηλιά για να αναζωπυρώσει την καριέρα του, αλλά η κατάσταση κλιμακώνεται γρήγορα σε ένα εκτός ελέγχου τσίρκο. Αριστουργηματική και υποτιμημένη ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ με τον Κερκ Ντάγκλας σε έναν από τους καλύτερους του ρόλους.

chungking express 607

The Chungking Express του Γουόνγκ Καρ Γουάι | 3 Ιουνίου | Διανομή: Cinobo

Δύο παράλληλες ιστορίες διαδραματίζονται στα Chunking Mansions, ένα λαβυρινθώδες εμπορικό σύμπλεγμα στο Χονγκ Κονγκ. Ένας αστυνομικός, βαθιά πληγωμένος αφού τον έχει παρατήσει η κοπέλα του, ερωτεύεται μια μυστηριώδη φεμ φατάλ, που φοράει ξανθιά περούκα και κρατάει όπλο. Την ίδια στιγμή ένας άλλος αστυνομικός παραμένει βαθιά νυχτωμένος ως προς το ενδιαφέρον που του τρέφει μια σερβιτόρα φαστφουντάδικου, που ονειρεύεται την Καλιφόρνια και καταλήγει να αλλάζει τη διαρρύθμιση στο διαμέρισμα του, χωρίς αυτός να έχει ιδέα. Η κλασική ταινία που έκανε διάσημο τον Γουονγκ Καρ Γουάι σε νέα ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια 4K.

fallen angels 607

Εκπτωτοι Αγγελοι (Fallen Angels) του Γουόνγκ Καρ Γουάι | 3 Ιουνίου | Διανομή: Cinobo

Ο Μινγκ είναι ένας ψυχρός εκτελεστής, που έχει κουραστεί από τα ρίσκα της δουλειάς του και θέλει να τα παρατήσει. Η ατζέντης του, που έχει παραβεί τον επαγγελματικό κώδικα κι έχει εμπλακεί συναισθηματικά, τον πείθει να αναλάβει μια τελευταία δουλειά… με μοιραίες συνέπειες… Γουονγκ Καρ Γουάι σε ψηφιακές επανεκδόσεις με κόπιες 4Κ.

happy together 607

Ευτυχισμένοι Μαζί (Happy Together) του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Ο Λάι Γιου-φάι και ο Χο Πο-γουίνγκ ήταν ερωτευμένοι όταν έφτασαν στην Αργεντινή από το Χονγκ Κονγκ. Κάτι όμως πήγε στραβά, καθώς οδηγούσαν προς τα νότια ψάχνοντας για περιπέτεια. Μια μέρα ο Χο Πο-γουίνγκ απλά παράτησε τον εραστή του. Τώρα, ο Λάι δουλεύει πορτιέρης σ’ ένα τάνγκο-μπαρ στο Μπουένος Άιρες. Προσπαθεί να μαζέψει αρκετά χρήματα για να αγοράσει ένα εισιτήριο για πίσω. Όταν ο Χο επιστρέφει στη ζωή του Λάι, μελανιασμένος και μες στα αίματα μετά από έναν καυγά, ο Λάι του δίνει ένα κρεβάτι να κοιμηθεί αλλά αρνείται να ξαναέχει ερωτική σχέση μαζί του. Η οικογενειακή ζωή δεν ταιριάζει στον Χο, που σύντομα περνάει τις νύχτες του έξω στην πόλη. Ο Λάι παρατάει τη δουλειά του κι αρχίζει να δουλεύει στην κουζίνα ενός κινέζικου εστιατορίου, όπου πιάνει φιλία με τον Τσανγκ, έναν νεαρό απ’ την Ταϊβάν. Πριν καλά καλά το καταλάβει, ο Λάι αρχίζει να ερωτεύεται τον Τσανγκ. Την ίδια στιγμή, η ζωή του Χο συνεχίζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο… Το αριστούργημα του Γουόνγκ Καρ Γουάι σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες 4K.

in the mood for love 607

Ερωτική Επιθυμία (In the Mood for Love) του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Ο Τσάου μετακομίζει με τη σύζυγό του σε ένα καινούριο σπίτι όπου γνωρίζεται με τη Λι-Ζεν, την όμορφη γυναίκα της διπλανής πόρτας, σύζυγο ενός εμπορικού αντιπροσώπου, ο οποίος βρίσκεται συνήθως σε επαγγελματικό ταξίδι. Η σύζυγος του Τσάου λείπει, επίσης, συχνά από το σπίτι. Κάποτε θα συνειδητοποιήσουν ότι οι σύζυγοί τους είναι εραστές και τότε θα βρεθούν στα χνάρια μιας ερωτικής επιθυμίας που κανείς τους δεν παραδέχεται πως είναι δική του. Η κλασική αξεπέραστη, πανέμορφη ταινία του Γουόνγκ Καρ Γουάι σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες 4K.

2046 607

2046 του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Ένας συγγραφέας γράφει ένα βιβλίο για το 2046, εκεί όπου ταξιδεύουν με ένα μυστηριώδες τρένο όσοι θέλουν να βρουν τις χαμένες τους αναμνήσεις. Κι όσο βυθίζεται στη συγγραφή του, τα όρια ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον, τη δική του ζωή και τη μυθοπλασία, τα όνειρα και τη μνήμη, γίνονται πιο θολά και δυσδιάκριτα. Το αριστούργημα του Γουόνγκ Καρ Γουάι σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες 4K.

I Vitelloni 607

Οι Βιτελόνι (I Vitelloni) του Φρεντερίκο Φελίνι

Μια πικρή σάτιρα γύρω από πέντε ανέμελους επαρχιώτες, γιους των μπαμπάδων τους, που έχουν την πολυτέλεια να ξοδεύουν σε φάρσες και σε καλαμπούρια τη ζωή τους. Ασημένιος Λέων στο Φεστιβάλ Βενετίας του 1953 και η πρώτη καθαρά φελινική ταινία. Με την ανεπανάληπτη μουσική του Νίνο Ρότα. Σε επανέκδοση.

Cries & Whispers 607

Κραυγές και Ψίθυροι (Cries & Whispers) του Iνγκμαρ Μπέργκμαν

Τέλη 19ου αιώνα, δύο αδελφές επιστρέφουν στην πατρική κατοικία για να συμπαρασταθούν στην ανύπαντρη αδελφή τους που αργοπεθαίνει. Στη διάρκεια της παραμονής τους αναβιώνουν διάφορες τραυματικές μνήμες από το παρελθόν, αποκαλύπτοντας τις προβληματικές σχέσεις των τριών αδελφών. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

The Virgin Spring 607

Η Πηγή των Παρθένων (The Virgin Spring) του Iνγκμαρ Μπέργκμαν

Βασισμένη σε μια μπαλάντα του 13ου αιώνα, η ταινία του 1960 είναι ακόμα μια παραβολή με φόντο τη μεσαιωνική Σουηδία της υπαίθρου, όπου κυριαρχούν η θρησκοληψία, η δεισιδαιμονία, η βία και η επιβίωση. Η Κάριν, η μονάκριβη κόρη ενός μεγαλοκτηματία, συναντά στο δάσος τρία αδέλφια βοσκούς. Οι βοσκοί πιάνουν κουβέντα με την Κάριν, μοιράζονται το φαγητό της, κι έπειτα τη βιάζουν και τη σκοτώνουν. Αργότερα, οι ίδιοι βοσκοί ζητούν καταφύγιο για τη νύχτα στο σπίτι της Κάριν, χωρίς να ξέρουν ότι πρόκειται για την οικογένειά της. Οι γονείς της Κάριν τους παρέχουν άσυλο, χωρίς να γνωρίζουν τι έχει συμβεί στην κόρη τους, όταν όμως ανακαλύπτουν τα ματωμένα της ρούχα, ο πατέρας σχεδιάζει μια εκδίκηση που θα φέρει την κάθαρση. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

The Passion of Anna 607

Το Πάθος (The Passion of Anna) του Iνγκμαρ Μπέργκμαν

Ο Αντρέας χωρίζει τη γυναίκα του και αυτοεξορίζεται σε ένα νησί της Βαλτικής. Όμως η γαλήνη του ταράζεται από την παρουσία ενός μανιακού και τη συνάντησή του με την Άννα, μια πανέμορφη χήρα, της οποίας ο σύζυγος ονομαζόταν επίσης Αντρέας. Ο Μπέργκμαν επιστρέφει στην προσφιλή του θεματολογία της απομόνωσης, που τον απασχόλησε όσο τίποτα άλλο στο τέλος της δεκαετίας του ‘60, με ακόμη ένα υποδειγματικό ψυχολογικό δράμα, όπου οι χαρακτήρες παρακολουθούν ανίσχυροι την πολυπόθητη ασφάλειά τους να γκρεμίζεται από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

The Touch 607

Η Επαφή (The Touch) του Iνγκμαρ Μπέργκμαν

Η Κάριν είναι μια όμορφη νεαρή Σουηδή νοικοκυρά φαινομενικά ευτυχισμένη, μητέρα δύο παιδιών και παντρεμένη με τον Αντρεας χειρουργό. Όταν ο Ντέιβιντ αρχαιολόγος από τις Ηνωμένες Πολιτείες, φτάνει στην περιοχή, η έλξη μεταξύ τους θα είναι αμοιβαία, αλλά η σχέση τους θα αποδειχθεί οδυνηρά δύσκολη. Η πρώτη αγγλική ταινία του Μπέργκμαν σε πρώτο επίπεδο φαίνεται πιο προσιτή και απλή στην ανάγνωσή της, μια «ιστορία αγάπης» (όπως την είχε ονομάσει), αλλά αναλύοντας τους χαρακτήρες και τις ανθρώπινες σχέσεις γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Garde a Vue 607

Το Αίνιγμα (Garde a Vue) του Κλοντ Μιλέρ

Ο Μαρτινό (Μισέλ Σερό), ένας πλούσιος και ισχυρός δικηγόρος, κρίνεται ύποπτος για τον βιασμό και την δολοφονία δύο μικρών κοριτσιών.. Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο επιθεωρητής Γκαλιέν (Λίνο Βεντούρα) τον καλεί στο γραφείο του και αρχίζει να τον υποβάλλει σε έντονη ανάκριση. Η μαρτυρία του Μαρτινό είναι γεμάτη από κενά και αντιφάσεις, ωστόσο ο Γκαλιέν δεν είναι σε θέση να αποσπάσει την ομολογία του. Ο δικηγόρος φαίνεται να ταιριάζει στο ψυχολογικό προφίλ του δολοφόνου, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του δεν είναι αδιάσειστα. Όταν η ανάκριση φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο, η σύζυγος του Μαρτινό (Ρόμι Σνάιντερ) παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα και κάνει κάποιες συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

L’ Emmerdeur 607

Ο Κακός Μπελάς (L’ Emmerdeur) του Εντουάρ Μολιναρό (1973)

Ο κακός μπελάς του τίτλου είναι ο Φρανσουά Πινιόν (Ζακ Μπρελ), ένας νευρωτικός και καλόκαρδος ανθρωπάκος που πηγαίνει στο Μονπελιέ για να συναντήσει την εν διαστάσει γυναίκα του. Πιάνει το διπλανό δωμάτιο ξενοδοχείου από τον σιωπηλό και βαρύ Ραλφ Μιλάν (ένας έξοχος Λίνο Βεντούρα), έναν κυνικό επαγγελματία δολοφόνο ο οποίος έχει έρθει από την Αμερική για να ολοκληρώσει ένα συμβόλαιο. Να πυροβολήσει και να σκοτώσει από το παράθυρο του δωματίου του, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το δικαστικό μέγαρο, έναν πληροφοριοδότη της αστυνομίας που πρόκειται να καταθέσει στον ανακριτή υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ολα είναι υπολογισμένα στην εντέλεια, αλλά η άρνηση της κυρίας Πινιόν να δει το σύζυγό της προκαλεί στον τελευταίο νευρική κρίση και τον οδηγεί σε απόπειρα αυτοκτονίας. Το αποτέλεσμα του απονενοημένου διαβήματός του, ωστόσο, είναι να σπάσει ο σωλήνας νερού στο μπάνιο, να αναστατωθεί το ξενοδοχείο, να γνωριστεί ο Πινιόν με τον Μιλάν και να του γίνει… κακός μπελάς, ενώ τα λεπτά ως τη μεταφορά του καταδότη περνούν δραματικά. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

elephant man 607

Ο Ανθρωπος Ελέφαντας (Elephant Man) του Ντέιβιντ Λιντς

Στην Αγγλία του 19ου αιώνα ένας γιατρός ανακαλύπτει τον «Άνθρωπο Ελέφαντα», έναν εντελώς παραμορφωμένο άντρα, ο οποίος πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια. Θα τον περιθάλψει, αλλά ο άνθρωπος που τον είχε υπό την κηδεμονία του θα τον απαγάγει στη Γαλλία, όπου θα τον περιφέρει σαν δημόσιο θέαμα. Οκτώ υποψηφιότητες για Οσκαρ για το αριστούργημα του Ντέιβιντ Λιντς. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Pierrot le Fou 607

Ο Τρελός Πιερό (Pierrot le Fou) του Ζαν Λικ Γκοντάρ

Ο Πιερό εγκαταλείπει την γυναίκα και την κόρη του και το σκάει από το Παρίσι με έναν παλιο έρωτα προσπαθώντας μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες Αλγερινούς δολοφόνους που την καταδιώκουν. Μετακινούνται διαρκώς στη Μεσόγειο και στην διάρκεια του ταξιδιού φιλοσοφούν για τα πάντα. Σουρεαλιστικό, ονειρικό, ποιητικό, αναρχικό, γλυκόπικρο, συμβολικό έργο που υμνεί την ξεγνοιασιά και την τρέλα του έρωτα. Μία από τις πιο διάσημες ταινίες του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, με τους Ζαν-Πολ Μπελμοντό και Ανα Καρίνα σε μια κλασική, αξεπέραστη διαδρομή στην τρέλα... Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Vivre sa Vie 607

Ζούσε τη Ζωή της (Vivre Sa Vie) του Ζαν Λικ Γκοντάρ

Η Νανά είναι πωλήτρια σε κατάστημα δίσκων στο Παρίσι. Αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα, εγκαταλείπει τόσο το σύντροφό της όσο και τη δουλειά. Αναζητώντας την ευτυχία μακριά από το σύζυγο και το παιδί της, βρίσκει μια ψευδαίσθηση ελευθερίας στα πεζοδρόμια του Παρισιού. Το αριστούργημα του Ζαν-Λικ Γκοντάρ με την εμβληματική παρουσία της Ανα Καρίνα σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

pink panther 607

Ο Ροζ Πάνθηρας (The Pink Panther) του Μπλέικ Εντουαρτς

Η πριγκίπισσα Ντάλα κληρονομεί από τον πατέρα της το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου, γνωστό κι ως Ροζ Πάνθηρας. Το διαμάντι και η κάτοχός του, μπαίνουν στο μάτι ενός διάσημου πλέιμποϊ ενώ την ίδια στιγμή ο γκαφατζής επιθεωρητής Κλουζό βρίσκεται στα ίχνη ενός επίδοξου ληστή.

a shot in the dark 607

Λαγωνικό 24 Καρατιών (A Shot in the Dark) του Μπλέικ Εντουαρτς

Ο γκαφατζής επιθεωρητής Κλουζό αναλαμβάνει την υπόθεση μιας νεαρής υπηρέτριας που κατηγορείται για φόνο. Πεπεισμένος για την αθωότητά της, παραβλέπει με ιδιαίτερη άνεση τα ενοχοποιητικά στοιχεία της, οδηγώντας τον γενικό επιθεωρητή Ντρέιφους στα όρια νευρικού κλονισμού.

Some Like it Hot 607

Μερικοί το Προτιμούν Καυτό (Some Like it Hot) του Μπίλι Γουάιλντερ

Στο Σικάγο της ποτο-απαγόρευσης δυο απένταροι μουσικοί γίνονται χωρίς να το θέλουν μάρτυρες μιας γκαγκστερικής σφαγής κι αναγκάζονται να μεταμφιεστούν σε γυναίκες για να φύγουν για το Μαϊάμι μαζί με ένα συγκρότημα γυναικών μουσικών για να γλιτώσουν τη ζωή τους.

great dictator 6067

Ο Μεγάλος Δικτάτωρ (The Great Dictator) του Τσάρλι Τσάπλιν

Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένας εβραίος κουρέας τραυματίζεται πολεμώντας για το φανταστικό έθνος της Τομανία και μένει χρόνια σε ένα νοσοκομείο βετεράνων. Οταν επιστρέφει σπίτι πολλά έχουν αλλάξει. Ο Αντενόιντ Χίνκελ έχει αποκτήσει απόλυτη δύναμη και έχει μετατρέψει την Τομανία σε μια αντισημιτική μηχανή πολέμου. Ενώ υπερασπίζεται το κουρείο του από μια επίθεση, ο κουρέας συναντά την όμορφη Χάνα και γίνεται ακούσια ο ήρωας του κινήματος αντίστασης που αναπτύσσεται στο γκέτο. Στο μεταξύ, ο Χίνκελ σχεδιάζει να κατακτήσει το γειτονικό έθνος του Οτσερλιχ και να γίνει Παγκόσμιος Αυτοκράτορας. Λόγω της ομοιότητάς τους, οι δυνάμεις της Τομανίας μπερδεύουν τον κουρέα με τον τυραννικό Χίνκε, γεγονός που οδηγεί τον εβραίο κουρέα να απονείμει δικαιοσύνη απευθύνοντας στους πολίτες μια από τις πιο συγκινητικές ομιλίες που έχουν αποτυπωθεί σε φιλμ.

blue velvet 607 2

Μπλε Βελούδο (Blue Velvet) του Ντέιβιντ Λιντς

Ο Τζέφρι, που επέστρεψε πρόσφατα στην πατρική του κωμόπολη, βρίσκει ένα κομμένο αφτί και αποφασίζει να λύσει το μυστήριο που κρύβει. Η έρευνά του τον οδηγεί σε μια μαζοχίστρια τραγουδίστρια κι έναν παρανοϊκό γκάνγκστερ, καθώς και σε ένα σκοτεινό κόσμο διαστροφών και μυστηρίου.

mulholland drive 607

Οδός Μαλχόλαντ (Mulholland Dr.) του Ντέιβιντ Λιντς

Η Νταϊάν είναι μια όμορφη κοπέλα που μετακομίζει στο σπίτι της θείας της στο Λος Αντζελες με σκοπό να γίνει μεγάλη ηθοποιός. Στο σπίτι όμως θα βρει μια ξένη γυναίκα την Καμίλα, η οποία πάσχει από αμνησία και το μόνο που θυμάται είναι ότι της συνέβει ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα στην οδό Μαλχόλαντ. Μαζί λοιπόν, οι δυο γυναίκες θα προσπαθήσουν να ξεδιαλύνουν ένα μυστήριο που θα τις φέρει πιο κοντά τη μια στην άλλη από όσο θα περίμεναν ποτέ.

400 Blows 607

Τα 400 Χτυπήματα (The 400 Blows) του Φρανσουά Τριφό

Ο Αντουάν Ντουανέλ είναι δεκατριών χρονών και ζει στο Παρίσι με τους γονείς του. Η αδιαφορία των γονιών του και η αυταρχική συμπεριφορά των καθηγητών του στο σχολείο του προκαλεί μια τάση φυγής από το καταπιεστικό σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον. Ετσι, μετά από πολλές περιπέτειες, ανάμεσα στις οποίες και ο εγκλεισμός του στο αναμορφωτήριο, κατορθώνει να φτάσει επιτέλους στην θάλασσα.

marienbad

Πέρσι στο Μαρίενμπαντ (Last Year at Marienbad) του Αλεν Ρενέ

Σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην εξοχή, ένας άντρας χρησιμοποιεί όλα τα θεμιτά μέσα για να πείσει μια παντρεμένη γυναίκα να φύγει μαζί του. Η γυναίκα μόλις και μετά βίας μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη της την ερωτική ιστορία που είχαν, ή μήπως δεν είχαν, τον προηγούμενο χρόνο στο Μαρίενμπαντ. Ο σύζυγος ή συνοδός παραμένει σταθερά και διακριτικά στο πλευρό της, ρωτώντας κάθε λίγο για την υγεία της, αδιαφορώντας για τα αισθήματά της.

double vie de veronique 607

Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα (The Double Life of Veronique) του Κριστόφ Κισλόφσκι

Δυο γυναίκες που έχουν το ίδιο πρόσωπο και μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά ζουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά η μια από την άλλη. Η Βερόνικα μένει στην Κρακοβία και η Βερονίκ στο Κλερμόν Φεράν κι έχουν το ίδιο πάθος για τη μουσική, την ίδια μοναχική αύρα και το ίδιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η μια διαισθάνεται την ύπαρξη της άλλης σε ένα μεταφυσικό επίπεδο νιώθοντας ότι δεν είναι μόνο σε αυτόν τον κόσμο. Η κατάρρευση της Βερόνικα κατά την διάρκεια ενός κονσέρτου όμως αλλάζει ριζικά τις ισορροπίες αυτής της αμφίδρομης σχέσης.

three colors blue 607

Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία (Three Colors: Blue) του Κριστόφ Κισλόφσκι

Η Ζιλί μετά το θάνατο του συζύγου και του παιδιού της σε αυτοκινητικό δυστύχημα, αποφασίζει να ξεκόψει με ό,τι τη συνδέει με το παρελθόν και να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

three colors white 607

Τρία Χρώματα: Η Λευκή Ταινία (Three Colors: White) του Κριστόφ Κισλόφσκι

Ενας Πολωνός κομμωτής στο Παρίσι, που τον διώχνει η Γαλλίδα γυναίκα του, γίνεται ζητιάνος, επιστρέφει στην Πολωνία και εκμεταλλευόμενος τη νέα κατάσταση πραγμάτων καταφέρνει να πλουτίσει.

three colors red 607

Τρία Χρώματα: Η Κόκκινη Ταινία (Three Colors: Red) του Κριστόφ Κισλόφσκι

Ενα νεαρό μοντέλο στην Γενεύη της Ελβετίας, η Βάλενταϊν, χτυπά με το αυτοκίνητό της έναν σκύλο, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ένας πρώην δικαστής. Γρήγορα ανακαλύπτει ότι ο μοναχικός αυτός άνδρας περνά τον χρόνο του ακούγοντας τις τηλεφωνικές συνομιλίες των γειτόνων του. Η ταινία περιγράφει την σχέση των δυο ηρώων αλλά και των άλλων ανθρώπων των οποίων οι ζωές συνδέονται με την Βάλενταϊν και τον δικαστή εν αγνοία τους.

crying game 607

Το Παιχνίδι των Λυγμών (The Crying Game) του Νιλ Τζόρνταν

Ενας αγωνιστής του IRA, o Φέργκους (Στίβεν Ρία) αποτελεί μέλος συμμορίας που απάγει τον Τζόντι (Φόρεστ Γουίτακερ) και τον κρατάει όμηρο. Σταδιακά, μεταξύ των δύο ανδρών θα αναπτυχθεί μια φιλία. Εκεί ο Φέργκους θα εκμυστηρευτεί στον ήρωα μας πως αναζητά μια παλιά του φίλη και, στη συνέχεια, η αναζήτηση αυτή θα βαρύνει τον Τζόντι όταν πια η αιχμαλωσία καταλήγει με τραγικά αποτελέσματα. Αναζητώντας έναν τρόπο να εξιλεωθεί, την εντοπίζει. Αποφασίζει να της κρύψει το παρελθόν του. Το πρόβλημα είναι πως και εκείνη έχει τα δικά της μυστικά.

Bob le Flambeur 607

Μπόμπ ο Xαρτοπαίκτης (Bob le Flambeur) του Ζαν-Πιερ Μελβίλ

Ο Μπομπ, ένας παλιός γκάγκστερ και χαρτοπαίκτης. Έχει μείνει στεγνός από λεφτά αλλά λατρεύει τον τζόγο. Στο μεταξύ, όλοι νομίζουν ότι έχει αποσυρθεί από το "επάγγελμά", μαζί τους και ο αστυνόμος που διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με τον Μπομπ. Όμως ο Μπομπ θα αποφασίσει να ληστέψει ένα καζίνο στο Ντοβίλ. Τα πάντα έχουν μελετηθεί μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, όλα είναι σχεδιασμένα στην εντέλεια, εκτός από μία λεπτομέρεια: Η αστυνομία γνωρίζει τα πάντα.

opening night 607

Νύχτα Πρεμιέρας (Opening Night) του Τζον Κασσαβέτης

Η Τζίνα Ρόουλαντς πρωταγωνιστεί στο ρόλο της Μιρτλ Γκόρντον, μιας ηθοποιού του Μπρόντγουει που κάνει πρόβες για το τελευταίο της έργο: Το δράμα μιας γυναίκας αντιμέτωπης με τη θνητότητα της. Όταν όμως μια όμορφη, νεαρή της θαυμάστρια τραυματίζεται θανάσιμα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, η Μιρτλ αρχίζει να αντιμετωπίζει ένα μετατραυματικό σοκ, συνειδητοποιώντας ταυτόχρονα και τη δική της θνητότητα. Καθώς η Νύχτα Πρεμιέρας πλησίαζει, η ηθοποιός φαίνεται πως έχει χάσει πια κάθε επαφή με την πραγματικότητα, καθηλωμένη ανάμεσα σε δυο θηρία: Την ζωή και το θέατρο.

Belle du Jour 607

Η Ωραία της Ημέρας (Belle du Jour) του Λουίς Μπουνιουέλ

Όλα κυλούν ομαλά στον συζυγικό της βίο της Σεβερίν εκτός από την ερωτική της ζωή, γιατί παρά τη μεγάλη αγάπη που τρέφει για τον γιατρό σύζυγό της δεν μπορεί να φτάσει μαζί του στην ερωτική ολοκλήρωση. Έτσι, γίνεται πόρνη πολυτελείας σε οίκο ανοχής, με το ψευδώνυμο «Ωραία της Ημέρας». Εκεί εκπληρώνει όλες τις σεξουαλικές φαντασιώσεις της, αλλά και αυτές των πελατών της. Όσο περισσότερο επιδίδεται σε αυτές, τόσο πιο τρυφερή γίνεται με τον άντρα της. Η ταινία αρχίζει όπως ακριβώς τελειώνει, μ' ένα όνειρο. Μήπως και το μεσοδιάστημα αποτελεί ένα όνειρο, μια σεξουαλική φαντασίωση της Σεβερίν; Μήπως όλα όσα βιώνει εκτυλίσσονται στη φαντασία της και δε λαμβάνουν ποτέ χώρα; Ποιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο «ανίκανος» σύζυγος δεν είναι κατασκεύασμα της φαντασίας της για να δηλωθεί η ανικανότητά της να συνευρεθεί μαζί του - έστω κι αν δεν ευθύνεται ο ίδιος γι' αυτήν;

A Woman Under Influence 607

Μια Γυναίκα Εξομολογείται (A Woman Under Influence) του Τζον Κασσαβέτης

Μια καθ’ όλα μέση φυσιολογική, κατά τα φαινόμενα, αμερικανική οικογένεια δοκιμάζεται όταν η γυναίκα του σπιτιού καταρρέει λόγω νευρικού κλονισμού. Ο σύζυγος της, παλεύει με κάθε δύναμη να διατηρήσει την ισορροπία, αλλά όταν φτάνει να επηρεάσει και τα παιδιά τους αναγκάζεται να την περιορίσει.

The Conversation 607

Η Συνομιλία (The Conversation) του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ο Χάρι Κολ είναι ένας μοναχικός άντρας, που ασχολείται με τις παρακολουθήσεις, σε μια εποχή που βασιλεύουν οι “θεωρίες συνωμοσίας”. Δεν έχει ουσιαστικά προσωπική ζωή. Η ύπαρξή του είναι ένα ανακάτεμα από αναμνήσεις, υποψίες για τα πρόσωπα με τα οποία συνδέεται, μεταφυσικούς φόβους και σκόρπιες συνομιλίες εκείνων που παρακολουθεί. Όταν ο διευθυντής μιας πολυεθνικής του αναθέτει να καταγράψει τις συζητήσεις ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ο εσωτερικός του κόσμος αναστατώνεται. Η συνομιλία “μιλά” καθαρά για επικείμενη δολοφονία και ο Χάρι θα αναγκαστεί να παραβεί τις δικές του “αρχές προστασίας”, προκειμένου να αποτρέψει το μοιραίο. Σύντομα όμως αρχίζει να υποψιάζεται ότι και ο ίδιος παρακολουθείται.

Accident 607

Το Ατύχημα (Accident) του Τζόζεφ Λόουζι

Ο Στίβεν, ένας παντρεμένος καθηγητής της Οξφόρδης, περνάει κρίση μέσης ηλικίας. Αισθάνεται παγιδευμένος από τη ζωή του τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στον γάμο. Τα πράγματα αλλάζουν για αυτόν όταν γνωρίζει την Άννα, μια όμορφη φοιτήτρια αρραβωνιασμένη με τον Γουίλιαμ, έναν άλλο μαθητή του. Aντίπαλός του σ' αυτή τη σχέση ένας συνάδελφός του, ιδιαίτερα κυνικός και επικίνδυνος. Μετά από ένα φρικτό δυστύχημα όπου ο Γουίλιαμ σκοτώνεται και η Άννα χάνει τις αισθήσεις της, ο Στίβεν αναλαμβάνει να την κρατήσει σπίτι του κι ενώ η σύζυγος είναι εκτός πόλης. Τα γεγονότα που προηγήθηκαν του δυστυχήματος τώρα εμφανίζονται σε φλας-μπακ.

37°2 le Matin 607

Μπέτι Μπλου (37°2 le Matin) του Ζαν Ζακ Μπενέξ

Βασισμένη σε ένα βιβλίο του Φιλίπ Τζιαν, η «Μπέτι Μπλου» είναι η ιστορία ενός ζευγαριού που γεννήθηκε για να υπάρξει μαζί. Ο Ζοργκ κι η Μπέτι, δύο πόλοι του ίδιου μαγνήτη, απρόβλεπτοι και τρελοί ταυτόχρονα, ζουν στα όρια- όχι βάσει κάποιας εκκεντρικής κοσμοθεωρίας, αλλά γιατί είναι έτσι από τη φύση τους. Εκείνος, είναι ερασιτέχνης συγγραφέας, που έχει παρατήσει το έργο του και ζει μια νορμάλ, λιγότερο περίπλοκη καθημερινότητα, σε ένα παραλιακό μπανγκαλόου. Εκείνη, εισβάλει στη ζωή του με μια παθιασμένη αφοσίωση σε εκείνον και το ταλέντο του, αλλά και μια κυκλοθυμική συμπεριφορά που τον αναταράζει. Η αυτοκαταστροφική μανία που συνοδεύει το εκρηκτικό της ταπεραμέντο θέτει και τον τόνο του φιλμ.

Billy the Liar 607

Μπίλι ο Ψεύτης (Billy the Liar) του Τζον Σλέσινγκερ

Ο Μπίλι είναι ένας νεαρός υπαλληλάκος γραφείου κηδειών με οργιώδη φαντασία, βομβαρδισμένη από την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Έτσι, κάθε μια στο τόσο, το μυαλό του φεύγει και πηγαίνει στην Αμβροσία, ένα μυθικό βασίλειο στο οποίο είναι είτε βασιλιάς, είτε εραστής, είτε οποιοσδήποτε ήρωας που θα ανταπεξέρχονταν στις αληθινές καταστάσεις της ζωής του. Είναι όμως ο Μπίλι απλά ένας ονειροπόλος και εντελώς ανεύθυνος νέος που δεν ξέρει τι θέλει από τη ζωή του, βασανίζοντας αδίκως γονείς και συναδέλφους; Και είναι, άραγε, ικανός να βγει από αυτό το τέλμα, διεκδικώντας μια ζωή που μπορεί και να του αξίζει;

Los Amantes de Polar Circular 607

Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου (Los Amantes de Polar Circular) του Χούλιο Μέντεμ

Η Άννα και o Ότο, δυο παιδιά με αμφίδρομα ονόματα, γνωρίζονται στο σχολείο στην ηλικία των 8 ετών. Τα δυο παιδιά νιώθουν μια έλξη, αλλά θα πρέπει να την πνίξουν όταν ο πατέρας του Ότο συγκατοικήσει με τη μητέρα της Άννας. Οι ζωές τους θα ακολουθήσουν μια μυστήρια κυκλική πορεία που θα ολοκληρωθεί στον αρκτικό κύκλο όπου η ημέρα ποτέ δεν τελειώνει τα μεσάνυχτα. Υπάρχουν πράγματα που ποτέ δεν τελειώνουν και η αγάπη είναι ένα από αυτά.

Howards End 607

Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ (Howards End) του Τζέιμς Αϊβορι

Η Μάργκαρετ και η Έλεν Σλέγκελ είναι δύο ανεξάρτητες, έξυπνες και καλλιεργημένες αδερφές. Η εύπορη οικογένεια Γουίλκοξ παραμένει ακαλλιέργητη και εντελώς συμβατική. Με φόντο την ανώτερη τάξη της εδουαρδιανής Αγγλίας, στήνεται ανάμεσα σε δύο οικογένειες: τους διανοούμενους Σλέγκελ και τους πραγματιστές Γουίλκοξ. Όλα θα ξεκινήσουν όταν η νεαρή και ατίθαση Έλεν Σλέγκελ επισκεφθεί την κατοικία των Γουίλκοξ, το Χάουαρντς Εντ. Εντυπωσιασμένη από τον κόσμο τους και τον τόσο διαφορετικό τρόπο σκέψης τους, η Έλεν θα παρασυρθεί και σε μια στιγμή επιπολαιότητας θα αρραβωνιαστεί τον Πολ Γουίλκοξ με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Ο δε αναπάντεχος θάνατος της κυρίας Γουίλκοξ θα φέρει κοντά τις δύο οικογένειες, τονίζοντας από τη µία µεριά τις αντιθέσεις τους, αλλά και δημιουργώντας περίεργες συµµαχίες.

Jamaica Inn 607

Η Ταβέρνα της Τζαμάικα (Jamaica Inn) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Σε μία απόκρημνη και βραχώδη ακτή της Κορνουάλλης γύρω στα 1800, μία συμμορία κακοποιών ληστεύει πλοία που ναυαγούν και δολοφονεί όσους ναυαγούς επιβιώνουν, ώστε να μη μπορούν να τους καταδώσουν. Μόνο που τα ναυάγια είναι προσχεδιασμένα από τον μυστηριώδη αρχηγό της σπείρας. Εκεί φτάνει μια όμορφη Αγγλίδα για να επισκεφτεί το θείο της, αγνοώντας ότι είναι το στέκι συμμορίας και ο θείος της μέλος αυτής. Ταυτόχρονα, οι ναυτιλιακές εταιρίες στέλνουν στην περιοχή ένα «δικό τους άνθρωπο» προκειμένου να εξιχνιάσει τα απανωτά ναυάγια, που κι αυτός καταλύει στο ίδιο πανδοχείο. Οταν όμως οι ληστές ανακαλύπτουν το λόγο της παρουσίας του εκεί, αποφασίζουν να τον σκοτώσουν.