Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Γιώργος Λαμπρινός υποψήφιος για Οσκαρ για το «The Father» του Φλόριαν Ζέλερ

στα 10

Ο Γιώργος Λαμπρινός κερδίζει την πρώτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερου Μοντάζ για το «The Father».

Flix Team
Ο Γιώργος Λαμπρινός υποψήφιος για Οσκαρ για το «The Father» του Φλόριαν Ζέλερ

Ο Γιώργος Λαμπρινός είναι γνωστός για το Βραβείο Σεζάρ που κέρδισε από τη Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου για το «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν το 2019 και το Βραβείο Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το «Xenia» του Πάνου Χ, Κούτρα.

Για πρώτη φορά φέτος είναι υποψήφιος για Οσκαρ Μοντάζ για την ταινία «The Father» του Φλόριαν Ζέλερ, έχοντας ήδη κερδίσει το βραβείο της Ενωσης Κριτικών του Λος Αντζελες και το Βραβείο για το Καλύτερο Μοντάζ στα British Independent Film Awards (ΒIFAs).

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες για τα Οσκαρ 2021

Ο Γιώργος Λαμπρινός θα διεκδικήσει το Οσκαρ απέναντι στους Κλόι Ζάο για το «Nomadland», Φρέντερικ Θόραβαλ για το «Promising Young Woman», Μίκελ Ε. Νίλσεν για το «Sound of Metal» και Αλαν Μπάουμγκαρτεν για τη «Δίκη των 7 του Σικάγου».


Oscars 2021 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς


Ο Γιώργος Λαμπρινός είναι γιος του Φώτου Λαμπρινού, μόνιμος κάτοικος Παρισιού και έμπειρος μοντέρ. Η πρώτη του υποψηφιότητα για Σεζάρ ήρθε μετά από την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά ως μοντέρ στο «Κεφάλαιο» του Κώστα Γαβρά, το «ταξίδι» του μέχρι το Χόλιγουντ με την υποψηφιότητα για Οσκαρ του μικρού μήκους φιλμ «Avant que de Tout Perdre», τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Καννών και το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το Μοντάζ του «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα και τις δύο υπέροχες ταινίες της Ευαγγελίας Κρανιώτη, το «Erotica, Exotica, Etc.» και το «Obscuro Barroco»

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «The Father»:Oscars 2021 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς