Buzz

Ο Γιώργος Λαμπρινός κερδίζει το βραβείο καλύτερου μοντάζ από την Ενωση Κριτικών του Λος Αντζελες

στα 10

Μια ακόμη διάκριση για τον Γιώργο Λαμπρινό από τους κριτικούς του Λος Αντζελες για το «The Father» του Φλόριαν Ζέλερ.

Flix Team
Ο Γιώργος Λαμπρινός κερδίζει το βραβείο καλύτερου μοντάζ από την Ενωση Κριτικών του Λος Αντζελες

Μετά τις ενώσεις κριτικών της Βοστόνης και της Νέας Υόρκης, οι κριτικοί του Λος Αντζελες έδωσαν τα δικά τους βραβεία για τις ταινίες της χρονιάς, δίνοντας ένα στίγμα - ακόμη και σε μια τόσο περίεργη χρονιά όπως η φετινή - για τα επερχόμενα Οσκαρ του 2021.

Ανάμεσα στα βραβεία τους ξεχωρίζει αυτό για το Καλύτερο Μοντάζ στον Γιώργο Λαμπρινό για το ντεμπούτο του Φλόριαν Ζέλερ «The Father», με τον Αντονι Χόπκινς και την Ολίβια Κόλμαν, δύο από τους ηθοποιούς που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στις υποψηφιότητες των φετινών Οσκαρ.

Ο Γιώργος Λαμπρινός είναι γνωστός για το Βραβείο Σεζάρ που κέρδισε από τη Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου για το «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν το 2019 και το Βραβείο Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το «Xenia» του Πάνου Χ, Κούτρα.

Ο Γιώργος Λαμπρινός είναι γιος του Φώτου Λαμπρινού, μόνιμος κάτοικος Παρισιού και έμπειρος μοντέρ. Η πρώτη του υποψηφιότητα για Σεζάρ ήρθε μετά από την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά ως μοντέρ στο «Κεφάλαιο» του Κώστα Γαβρά, το «ταξίδι» του μέχρι το Χόλιγουντ με την υποψηφιότητα για Οσκαρ του μικρού μήκους φιλμ «Avant que de Tout Perdre», τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Καννών και το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το Μοντάζ του «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα και τις δύο υπέροχες ταινίες της Ευαγγελίας Κρανιώτη, το «Erotica, Exotica, Etc.» και το «Obscuro Barroco»

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «The Father»:



Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020