Buzz

Το νέο teaser του «Candyman» είναι ένα υπέροχο και ταυτόχρονα ανατριχιαστικό θέατρο σκιών

στα 10

Η σκηνοθέτης της ταινίας Νία ΝταΚόστα ανέβασε το βίντεο στο twitter το οποίο εξιστορεί όχι μόνο την γέννηση του θρύλου του Candyman αλλά και μερικά πραγματικά περιστατικά ρατσιστικής βίας.

Το νέο teaser του «Candyman» είναι ένα υπέροχο και ταυτόχρονα ανατριχιαστικό θέατρο σκιών

Το «Candyman» της Νια ΝταΚόστα αναμένονταν να βγει στις αίθουσες την εβδομάδα που μας πέρασε, αλλά δυστυχώς η πανδημία του covid-19 το πήγε για τέλη Σεπτέμβρη. Ομως η ΝταΚόστα, επηρεασμένη και από όλες τις αναταραχές που συνέβησαν στην Αμερική τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και για να γεννήσει ακόμα περισσότερες προσδοκίες για την ταινία της, δημοσίευσε στο twitter της ένα ανατριχιαστικό teaser.

Με την βοήθεια ενός θεάτρου σκιών και την συνοδεία της μουσικής του Φίλιπ Γκλας, το teaser εξιστορεί όχι μόνο την γέννηση του θρύλου του Candyman, του μαύρου ζωγράφου Ντάνιελ Ρομπιτέιλ όπου στα τέλη του 1800 ο οποίος ερωτεύτηκε μια λευκή γυναίκα της οποία το πορτραίτο είχε προσληφθεί να ζωγραφίσει, με τον πατέρα της και άλλους να τον δολοφονούν όταν το μαθαίνουν, κόβοντάς του το χέρι στην πορεία αντικαθιστώντας το με γάντζο, αλλά και μερικά πραγματικά περιστατικά ρατσιστικής βίας, όπως εκείνο του 14χρονου μαύρου αγοριού, του Τζορτζ Στίνεϊ, ο οποίος καταδικάστηκε το 1944 σε θάνατο με ηλεκτρική καρέκλα.

Διαβάστε ακόμα: Τολμάς να πεις το όνομά του πέντε φορές; Ερχεται το σίκουελ του «Candyman»

candyman 607 Ο Τζορτζ Στίνεϊ.

«Candyman, στο σταυροδρόμι της λευκής βίας και του μαύρου πόνου, αφορά τους απρόθυμους μάρτυρες. Οι άνθρωποι που ήταν, τα σύμβολα στα οποία τους μετατρέψαμε, τα τέρατα που μας έλεγαν πως έπρεπε να ήταν», έγραψε στο tweet της η ΝταΚόστα. Βασισμένη στην ιστορία του Κλάιβ Μπάρκερ «The Forbidden», η ταινία αποτελεί ένα «πνευματικό σίκουελ» σε σενάριο και παραγωγή του Τζόρνταν Πιλ και μας παρουσιάζει τον χαρακτήρα του Γιάια Αμπντούλ Ματίν ΙΙ, τον Αντονι ΜακΚόι, έναν καλλιτέχνη ο οποίος μετακομίζει μαζί με την σύντροφό του στην υποβαθμισμένη περιοχή Καμπρίνι Γκριν στο Σικάγο, ψάχνοντας για την χαμένη του έμπνευση. Και μάλλον την βρήκε στο πρόσωπο του Candyman, έναν τοπικό θρύλο, με τον οποίο φαίνεται να έχει μια πιο βαθιά σύνδεση.

Δείτε ακόμα: Πείτε το όνομά του πέντε φορές για να δείτε το πρώτο τρέιλερ του νέου «Candyman»

Η ταινία «Candyman» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 25 Σεπτεμβρίου από την Tulip Entertainment.