Buzz

To 2021 θα είναι η χρονιά του Ταχάρ Ραχίμ

στα 10

Το «The Mauritanian» του Κέβιν ΜακΝτόναλντ είναι ικανό να τον φέρει στα Οσκαρ, το «The Serpent» θα τον κάνει τον πιο τρομακτικό άνθρωπο στην τηλεόραση.

To 2021 θα είναι η χρονιά του Ταχάρ Ραχίμ

Ξέραμε ήδη από το «Ενας Προφήτης», τον πρώτο σημαντικό ρόλο του Ταχάρ Ραχίμ, ότι ο γαλλοαλγερινός ηθοποιός είχε το απαραίτητο ταλέντο που θα τον πήγαινε μακριά, και στην διάρκεια των χρόνων που μεσολάβησαν από την ταινία του Ζακ Οντιάρ πίσω στο 2009, κατόρθωσε να χτίσει μια αξιοπρόσεκτη καριέρα στο σινεμά και την τηλεόραση.

tahar rahim 607

Φέτος δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του, με δύο ρόλους, έναν στην τηλεόραση κι έναν στο σινεμά που αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την ευρύτητα του ταλέντου του. Στο «The Serpent» που παίζει ήδη στο BBC (και θα έρθει τους επόμενους μήνες στο Netflix) υποδύεται τον Σαρλ Σομπράζ, ο οποίος στην δεκαετία του 70 δολοφόνησε με φριχτούς τρόπους τουλάχιστον δέκα τουρίστριες στην νοτιοανατολική Ασία και διέφυγε για καιρό την σύλληψη με ιδιοφυής κι απροσδόκητους τρόπους.

Δείτε ακόμη: Ο Ρέγκε-Ζαν Πέιτζ θα προβιβαστεί από το «Bridgerton»... στην MI6;

tahar rahim 607

Στο «The Mauritanian» του Κέβιν ΜακΝτόναλντ μπαίνει όπως και στο «Ενας Προφήτης» ξανά στη φυλακή, αυτή τη φορά όμως στο Γκουαντάναμο στον ρόλο του Μοχαμεντού Ουλντ Σαλάχι, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για την 11η Σεπτεμβρίου και πέρασε 14 χρόνια στην φυλακή, δίχως ποτέ να του αποδοθούν κατηγορίες. Ο ίδιος λέει πως το Χόλιγουντ τον πλησιάσε πολλές φορές για να υποδυθεί τον ρόλο ενός τρομοκράτη στο ένα ή το άλλο μεγάλο blockbuster κι εκείνος αρνήθηκε ξανά και ξανά. «Αυτή όμως ήταν μια εκδοχή ενός τρομοκράτη που μπορουσα να υποδυθώ καθώς αυτό που δείχνει είναι ο άνθρωπος κι όχι το κλισέ».

tahar rahim 607

Ο Ραχίμ, έχασε δέκα κιλά για τον ρόλο κι απαίτησε οι χειροπέδες του να είναι αληθινές, το κελί του όσο κρύο θα ήταν στην πραγματικότητα και τα βασανιστήρια που βίωνε ο χαρακτήρας του όσο το δυνατόν πιο επώδυνα για τον ίδιο. Η ταινία ετοιμάζεται για την εξοδό της στις αμερικάνικες αίθουσες τον Φεβρουάριο, την κατάλληλη ώρα για τις υποψηφιότητες των Οσκαρ και οι πρώτοι ψίθυροι απ’ όσους είχαν την ευκαιρία να δουν ήδη το «The Mauritanian», φέρνουν την ερμηνεία του Ταχάρ Ραχίμ ανάμεσα σε αυτές που δεν μπορούν να αγνοηθούν από την Ακαδημία.

tahar rahim 607

Χρόνια μετά απ’ όταν ο πρώτος του ρόλος τον μεταμόρφωσε σε έναν ηθοποιό που όλοι στην Ευρώπη αναγνώρισαν ως έναν από τους αληθινά μεγάλους, ήρθε η ώρα και της απέναντι πλευράς του ατλαντικού να τον αναγνωρίσει ως τέτοιον.

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του «The Serpent» και του «The Mauritanian».



Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι σειρές που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2021