Φεστιβάλ / Βραβεία

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 43o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας

στα 10

Από την Κυριακή 20 μέχρι και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ Δράμας δοκιμάζει τις αντοχές του σε συνθήκες πανδημίας, με νέο αέρα και νέα διεύθυνση, μοιράζοντας τις δράσεις του σε φυσική και online παρουσία.

Flix Team
Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 43o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας

«Σε μια χρονιά που όλος ο κόσμος έχει κλονιστεί από τη πανδημία, ετοιμάσαμε ένα φεστιβάλ που θα υποστηρίξει τις ταινίες και θα δώσει ελπίδες στους δημιουργούς. Σε καιρούς κρίσης οι ταινίες μπορούν να προκαλέσουν, να μας μεταφέρουν σε άλλα μέρη, να ενημερώσουν, να μαγέψουν, να μας θεραπεύσουν».

Ο Γιάννης Σακαρίδης - στην πρεμιέρα του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας - και η ομάδα του δηλώνουν έτοιμοι για το 43ο Φεστιβάλ Δράμας που προσαρμόστηκε στις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία, αλλά την ίδια στιγμή έκανε και τα πρώτα βήματά προς τον εκσυγχρονισμό του, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ακόμη περισσότερες βελτιώσεις και νέες ιδέες στα χρόνια που ακολουθούν.

δράμα Μέλη της ομάδας του Φεστιβάλ Δράμας (με τις μάσκες τους)

Δραμα Γιάννης Σακαρίδης

Το Φεστιβάλ που ξεκινάει την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί και στο φυσικό του χώρο, την πόλη της Δράμας αλλά και online, με 141 ταινίες από 37 χώρες σε όλα τα προγράμματα του Φεστιβάλ και με παράλληλες δράσεις που θα απλωθούν σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Στη Δράμα οι προβολές και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα μοιραστούν, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη τήρηση των μέτρων προστασίας για την πανδημία στον θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρο, την αίθουσα Ολύμπια και το Δημοτικό Ωδείο Δράμας, ενώ προβολές θα γίνουν και σε Drive-in δίπλα στο Γήπεδο Κραχτίδη, το κλειστό γυμναστήριο της Δράμας.

Το Φεστιβάλ όμως θα προβληθεί και online μέσω της πλατφόρμας στο ολοκαίνουριο site του Φεστιβάλ.

δράμα Μανώλης Μελισσουργός, επικεφαλής του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος

δράμα Θανάσης Νεοφώτιστος, επικεφαλής του Σπουδαστικού Διαγωνιστικού Τμήματος

Το Flix που παρακολουθεί ανελλιπώς το Φεστιβάλ από το 2012 μέχρι και σήμερα, θα παρακολουθήσει το πρόγραμμά του 43ου Φεστιβάλ Δράμας online και θα σας μεταφέρει καθημερινά εντυπώσεις, αλλά και κριτικές για όλες τις ταινίες του εθνικού διαγωνιστικού τμήματος, αλλά και παρουσιάσεις των εκδηλώσεών του.


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Δράμας στο επίσημο site του, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, στην επίσημη σελίδα του στο Instagram και στο κανάλι του στο YouTube.


πλαργ

ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Από τις 275 ελληνικές ταινίες που κατατέθηκαν φέτος, 34 ταινίες θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 43ης διοργάνωσης, σε ένα μικρότερο - επιτέλους - σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ευέλικτο πρόγραμμα. Σε αυτές συγκαταλέγονται 3 ντοκιμαντέρ, 2 animation και 2 πειραματικές ταινίες.

Το Flix παρουσίασε όλες τις ταινίες που συμμετέχουν στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του 43ου Φεστιβάλ Δράμας - πατήστε πάνω στον τίτλο της κάθε ταινίας για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες


1. Goads της Ιριδας Μπαγλανέα, με υπόθεση, 15′
2. Pashka του Ολτιόν Λίπε, με υπόθεση, 22′
3. Mare Nostrum του Δημήτρη Αναγνώστου, με υπόθεση, 26′
4. Happy της Γιούλης Αναστασοπούλου, με υπόθεση, 8′
5. Ισκιωμα του Κώστα Γεραμπίνη, με υπόθεση, 15′
6. Τοπίο με Καλύβα και Δάσος του Ηλία Δούλη, πειραματική, 3′
7. Βούτα του Δημήτρη Ζάχου, με υπόθεση, 18′
8. Τεό, Ο Γείτονάς Μου του Χρήστου Καρτέρη, ντοκιμαντέρ, 14′
9. Καρτ-ποστάλ από το Ελληνικό της Αφροδίτης Κατερινοπούλου, με υπόθεση, 23′
10. Σεβαράμπες του Τζώρτζη Κόντου, κινούμενα σχέδια, 11′
11. Fiat Lux του Γιώργου Κορακιανίτη, με υπόθεση, 10′
12. Ηρώ /he.ro:/ του Αλέξη Κουκιά-Παντελή, με υπόθεση, 15′
13. Αγρια Δύση της Δέσποινας Κούρτη, με υπόθεση, 18′
14. Στα Βήματά της Αναστασίας Κρατίδη, με υπόθεση, 24′
15. 54 / Η Τυφλή Χελώνα και η Απέραντη Θάλασσα της Ισαβέλλας Μαργάρα, με υπόθεση, 13′
16. Madonna F64.0 του Σταύρου Μαρκουλάκη, με υπόθεση, 17′
17. Τέρμα του Δημήτρη Μουτσιάκα, με υπόθεση, 17′
18. Οταν Γελάω Κλείνουν τα Μάτια μου του Ντάνιελ Μπόλντα, με υπόθεση, 17′
19. Dakar του Στέλιου Μωραϊτίδη, με υπόθεση, 12′
20. Χάνσελ της Βίβιαν Παπαγεωργίου, με υπόθεση, 17′
21. Ανάπαυσις του Δημήτρη Παπαγιαννόπουλου, με υπόθεση, 17′
22. Το Νόημα του Αυγούστου του Μάνου Παπαδάκη, με υπόθεση, 26′
23. Μελατονίνη του Νίκου Πάστρα, με υπόθεση, 13′
24. Bella της Θέλγιας Πετράκη, ντοκιμαντέρ, 24′
25. Πρώτος Ερωτας του Χάρη Ραφτογιάννη, με υπόθεση, 15′
26. Antivirus της Αναστασίας Σίμα, με υπόθεση, 15′
27. Φυσαρμόνικα Μαν του Αλέξανδρου Σκούρα, με υπόθεση, 19′
28. Ο Τροχός του Γιάννη Στεφανάκι, κινούμενα σχέδια, 4′
29. Qualia του Θανάση Ταταύλαλη, με υπόθεση, 17′
30. Dear Joel του Θανάση Τρουμπούκη, ντοκιμαντέρ, 18′
31. Απόδραση από τον Εύθραυστο Πλανήτη του Θανάση Τσιμπίνη, με υπόθεση, 17′
32. Ανθολόγιο μιας Πεταλούδας του Κωστή Χαραμουντάνη, πειραματική, 7′
33. Το Μάους Στόρυ του Μιλτιάδη Χρηστίδη, με υπόθεση, 15′
34. Η Κλήση του Μάριου Ψαρά, με υπόθεση, 10′


βουτιά 607

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Το Φεστιβάλ, που φέτος συμπληρώνει 26 χρόνια από την διεθνοποίησή του, θα προβάλλει συνολικά 36 ταινίες από 30 χώρες, υπό τη διεύθυνση του νέου επικεφαλής του τμήματος Μανώλη Μελισσουργού. Στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα θα παρουσιαστούν 11 διεθνείς, 2 ευρωπαϊκές  και 19 ελληνικές πρεμιέρες.

Οι έξι ελληνικές ταινίες που θα διαγωνιστούν στο Διεθνές Πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Δράμας είναι οι εξής: «Οπως θα Συνέβαιναν Μέσα στο Νερό» της Ανθής Δαουτάκη, «Στα βήματά της» της Αναστασίας Κρατίδη με παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο, «Το Τέλος του Πόνου (Μια Πρόταση)» της Ζακλίν Λέντζου με παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, «Goads» της Ιριδας Μπαγλανέα, «Βουτιά» του Θύμιου Μπακατάκη (διευθυντή φωτογραφίας, εδώ στην δεύτερη μικρού μήκους απόπειρα του ως σκηνοθέτη) και «Πρώτος Ερωτας» του Χάρη Ραφτογιάννη (Γαλλία-Ελλάδα) με πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν. Θα διαγωνιστεί επίσης η ταινία από την Κύπρο «The Parrot Lady» του Μιχάλη Καλοπαίδη που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Shorts Mexico.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 43ου Φεστιβάλ Δράμας και για τις ελληνικές συμμετοχές σε αυτό.


Rosa Kairo

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Στο νέο, φιλόδοξο, διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δράμας επιλέχθηκαν να προβληθούν 22 ταινίες από 16 χώρες. Πρόκειται για σπουδαστές από 21 σχολές κινηματογράφου σε όλον τον κόσμο. Το φεστιβάλ εξασφάλισε 7 παγκόσμιες πρεμιέρες, 2 ευρωπαϊκές, 4 βαλκανικές και 9 ελληνικές. Οπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ: «Η δημιουργία του καινούργιου αυτού Προγράμματος, στόχο έχει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνικής και παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής σπουδαστικών ταινιών μικρού μήκους, ενώ συνδέεται με το όραμα του Φεστιβάλ για την επικείμενη δημιουργία της Κινηματογραφικής Σχολής στη Δράμα». Επικεφαλής του Διεθνούς Σπουδαστικού Προγράμματος είναι ο σκηνοθέτης Θανάσης Νεοφώτιστος.

Στο Διαγωνιστικό Σπουδαστικό Τμήμα συναντάμε τρεις ελληνικές ταινίες, τη «Violetta» του Φοίβου Ημελλου (New York College), το Rosa Kairo του Ζακ Σίμχα (κινηματογραφικός τομέας Π.Ο.Φ.Π.Α.) και το «The Jar» του Κυριάκου Ρόντση (Bournemouth Film School).

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Σπουδαστικο Τμήμα του Φεστιβάλ Δράμας και τις ελληνικές συμμετοχές στο Διαγωνιστικό του Τμήμα.


δράμα

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ

Η επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος αποτελείται από τους Πάβελ Παβλικόφσκι (σκηνοθέτης), Θέμις Μπαζάκα (ηθοποιός), Λευτέρης Χαρίτος (σκηνοθέτης), Λένα Διβάνη (συγγραφέας), Στέργιος Πάσχος (σκηνοθέτης)

Η επιτροπή του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος αποτελείται από τους Αργύρη Παπαδημητρόπουλο (σκηνοθέτης), Γιάννης Στάνκογλου (ηθοποιός), Αλεξία Θεοδωράκη (σκηνογράφος, ενδυματολόγος), Εύη Καλογηροπούλου (σκηνοθέτης), Ρομάνα Λόμπατς (ηθοποιός).

Η επιτροπή του Διεθνούς Σπουδαστικού Τμήματος αποτελείται από τους Αλέξανδρο Διακοσάββα (δημοσιογράφο), Λήδα Βαρτζιώτη και Δημήτρη Τσακαλέα (σκηνοθέτες) και Αλκη Πολίτη (σκηνοθέτης, σεναριογράφος).

Βραβεία Ως φόρο τιμής στη σκηνογράφο και ενδυματολόγο Ιουλία Σταυρίδου, το Φεστιβάλ δίνει το όνομά της σε ένα νέο βραβείο: τιμητική διάκριση κοστουμιών «Ιουλία Σταυρίδου». Θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2000€, προσφορά του κινηματογράφου Τριανόν. | Προστίθενται τέσσερα νέα (χρηματικά) έπαθλα από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στις κατηγορίες Χρυσός Διόνυσος, σενάριο, σκηνοθεσία και ντοκιμαντέρ. | Θεσπίζονται για πρώτη φορά Βραβεία Κοινου μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ (Online Festival) όπου οι θεατές θα μπορούν να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης ταινίας για το Βραβείο Κοινού και για τα τρία διαγωνιστικά προγράμματα του φεστιβάλ. | Το Βραβείο Ντινος Κατσουρίδης μεταφέρεται στο Διεθνές Σπουδαστικό Τμήμα ως ενίσχυση προς τους έλληνες που συμμετέχουν και ενθάρρυνση για το επόμενό τους έργο. | Το βραβείο «#ThisisEU – Ευρωπαϊκές αξίες» απονέμεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στην ταινία, η οποία θα επιλεγεί από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή ανάμεσα σε όλες τις ταινίες που προβάλλονται στα διάφορα διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ και η οποία διακρίνεται για την προώθηση των αξιών στις οποίες έχει τα θεμέλια της  και προάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση: σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα, κράτος δικαίου και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. | Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Κύκλωψ» με έδρα την Δράμα, επιχορηγεί το Ειδικό Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή με 4000€, στο Διεθνές Διαγωνιστικό.


δράμα

ONLINE ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Η εγγραφή στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ Δράμας ανοίγει στις 20 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19:00. Λόγω του κανονισμού Geo-Blocking, η πλατφόρμα λειτουργεί μόνο στην ελληνική επικράτεια. Μπορείτε να ψηφίσετε για το νεοσύστατο Βραβείο Κοινού (μία μόνο φορά ανά Διαγωνιστικό Τμήμα - Εθνικό Διαγωνιστικό 34 ταινίες, Διεθνές Διαγωνιστικό 35 ταινίες, Διεθνές Σπουδαστικό Τμήμα 22 ταινίες). Ο νικητής των βραβείων κοινού θα ανακοινωθεί στην τελετή απονομής λήξης: 26 Σεπτεμβρίου!



DRAMA PITCHING LAB

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του πλατφόρμας Drama Mini Talent Lab, το Φεστιβάλ Δράμας διοργανώνει και φέτος εργαστήριο Pitching Lab για την παροχή τεχνικών pitching σε σκηνοθέτες / παραγωγούς, ενώ στο Pitching Forum νέοι σκηνοθέτες και παραγωγοί από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν το πρότζεκτ τους, σε ένα pitch διάρκειας 5’, σε παραγωγούς και πιθανούς χρηματοδότες. Στο τέλος του Pitching Forum, οι συμμετέχοντες έχουν επίσης την ευκαιρία να οργανώσουν μεμονωμένες συναντήσεις με ενδιαφερόμενους παραγωγούς ή διευθυντές φεστιβάλ , για την πιθανή προώθηση των έργων τους.

Το Pitching Lab/Forum θα διεξαχθεί φέτος την Παρασκευή 25 Σεπτεμεβρίου για πρώτη φορά διαδικτυακά και αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα και ανοιχτό στο κοινό μέσω live streaming.

Σημειώστε για να παρακολουθήσετε επίσης μέσω live streaming την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου:

  • στις 12, ο Σάμι Αρπα, ιδρυτής της ελβετικής Largo, θα μιλήσει για την πλατφόρμα video on demand για μικρού μήκους ταινίες Sofy.tv.
  • στις 13.10 η Βένια Βέργου, διευθύντρια του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου θα δώσει μια ομιλία με τίτλο «What does the Hellenic Film Commission has to offer?». Η Βένια Βέργου θα αναφερθεί στις διευκολύνσεις και τα κίνητρα που προσφέρει η Ελλάδα σε όσους επιλέξουν την χώρα μας για το γύρισμα της επόμενης ταινίας τους, κίνητρα που αφορούν και τη μικρού μήκους ταινία.

Η Finos Film θα προσφέρει χρηματικό έπαθλο για το καλύτερο σχέδιο, ενώ η Authorwave υπηρεσίες εργαστηρίου post production.

Επικεφαλής του εκπαιδευτικού προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας, είναι η σκηνοθέτης και εκπαιδεύτρια Βαρβάρα Δούκα. Μαζί της η δραματουργός Τζωρτζίνα Κακουδάκη.

Αναζητήστε εδώ τη λίστα με τα πρότζεκτ που επιλέχθηκαν για τη συμμετοχή τους στο φετινό online Pitching Lab του Φεστιβάλ Δράμας.


δράμα

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κινηματογραφοθεραπεία με τον Πάβελ Παβλικόφσκι

O σπουδαίος σκηνοθέτης θα συμμετάσχει σε μια ανοιχτή συζήτηση για την τελευταία του ταινία «Ψυχρός Πόλεμος». Την συζήτηση θα συντονίσει η κινηματογραφοθεραπεύτρια Ντενίς Νικολάκου. Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Δράμας φιλοξενεί το εν λόγω εγχείρημα με στόχο να αναδείξει την ψυχοθεραπευτική επίδραση που μπορεί να ασκήσει ένα κινηματογραφικό έργο στον θεατή μέσω του cinematherapy | Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, 16.00, Δημοτικό Ωδείο

Προβολή εκτός διαγωνιστικού τμήματος του «Route-3» του Θανάση Νεοφώτιστου

Η ταινία του επικεφαλής του νεοσύστατου Σπουδαστικού Διαγωνιστικού Τμήματος, Θανάση Νεοφώτιστου που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο και συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν, θα κάνει την ελληνική της πρεμιέρα στη Δράμα, εκτός διαγωνιστικού τμήματος.

Προβολή δύο προγραμμάτων μικρού μήκους με ταινίες που γυρίστηκαν κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας

Enter σε συνεργασία με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Δεν είναι ένα ακόμη ημερολόγιο καραντίνας, αλλά μια σειρά από πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν μέσα στις συνθήκες του «εδώ και τώρα». Από το Μανχάταν στο Μπρούκλιν, από την Αθήνα  μέχρι το Βερολίνο και από τα Καραντινάτα της Κεφαλονιάς έως το Λονδίνο, καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο μας υποδέχονται σπίτι τους. Μεταξύ αυτών οι Bασίλης Κεκάτος, Γιώργος Ζώης και Ευθύμης Φιλίππου.

Spaces 1 (Χώροι 1) σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οκτώ έλληνες σκηνοθέτες γύρισαν, μετά από ανάθεση του φεστιβάλ, μια ολιγόλεπτη μικρού μήκους ταινία μέσα στο σπίτι τους, καταθέτοντας το δικό τους επίκαιρο κινηματογραφικό σχόλιο για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε την Ανοιξη. Τις ταινίες υπογράφουν οι: Γιώργος Γεωργόπουλος, Ρηνιώ Δραγασάκη, Ζαχαρίας Μαυροειδής, Μίνως Νικολακάκης, Μαριάννα Οικονόμου, Σταύρος Παμπαλλής, Σύλλας Τζουμέρκας και Σταύρος Ψυλλάκης. 

Παρουσιάσεις των διαγωνιζόμενων σκηνοθετών και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό του Φεστιβάλ | Καθημερινά, στον θερινό Κινηματογράφο «Αλέξανδρο» στις 12:00

Short Matters 2020

Βραβευμένες ταινίες του δικτύου κινηματογραφικών φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και υποψήφιες για το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας Μικρού Μήκους EFA 2019.

Focus on Animation

«Ελληνικό animation, από την εκπαίδευση στην επαγγελματική παραγωγή μικρού μήκους». Διαδικτυακή προβολή ελληνικών ταινιών κινουμένου σχεδίου στην πλατφόρμα του φεστιβάλ, σε επιμέλεια του βραβευμένου σκηνοθέτη και καθηγητή Σπύρου Σιάκα. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Δράσεις για παιδιά

Μαθήματα Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης: το πολύπλευρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Νεανικό Πλάνο έρχεται και στη Δράμα με ένα τετραήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο, για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αίθρια Λογοτεχνικά Απογεύματα

Φετινοί προσκεκλημένοι είναι οι Λένα Διβάνη και Δημήρης Σοφιανόπουλος με αφορμή τα νέα βιβλία τους «Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας» (Παρασκευή 25/9) και «Πολλά Χρόνια Αργότερα» (Πέμπτη 24/9), αντίστοιχα. Θα παρουσιαστούν επίσης: η ανθολογία μικροδιηγήματος «100 λέξεις σε 100 ώρες για τη Σχεδία» από την Κομοτηνή, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο μηνιαίο περιοδικό δρόμου για τους άστεγους «Σχεδία» (Πέμπτη 24/9), καθώς και δύο βιβλία Δραμινών συγγραφέων: «Η Ειρήνη της Δράμας» του Φαίδωνα Πατρικαλάκι που δεν είναι πια κοντά μας, και «Τόσο ήθελε το στήθος» (ποίηση) της Καλλιόπης Εξάρχου (Τετάρτη 23/9). Η εκδήλωση θα ανοίξει την Τρίτη 22/9 με την παρουσίαση δύο σημαντικών περιοδικών: το Δραμινό περιοδικό λόγου και τέχνης «ΔΙΟΔΟΣ 66100» και το Περιοδικό για την Τέχνη και τη Ζωή «ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ» (εκδότης: Kώστας Κρεμμύδας). Για τα βιβλία θα μιλήσουν εκλεκτοί καλεσμένοι –ανάμεσά τους η Δραμινή ποιήτρια και δικηγόρος Πολύνα Γ. Μπανά. | Από τις 21 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου στο Θερινό Κινηματογράφο «Αλέξανδρος», 18.00 | Παρουσίαση και επιμέλεια του συγγραφέα-δημοσιογράφου Παύλου Μεθενίτη

Προβολή βραβευμένων ταινιών 43ου Φεστιβάλ Δράμας | Απόγευμα της Κυριακής 27/9, στις 18:00, στον κινηματογράφο Ολύμπια.



Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Δράμας στο επίσημο site του, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, στην επίσημη σελίδα του στο Instagram και στο κανάλι του στο YouTube.


δράμα