Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις αίθουσες την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

Υπερπροσφορά σε άδειες αίθουσες - είναι ο μόνος τίτλος που χαρακτηρίζει τις 11 νέες κυκλοφορίες ταινιών για την δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, όλες ένα κουβάρι μεταξύ τους χωρίς ειδικό ενδιαφέρον ή κάποια στοιχειώδη προώθηση που θα τις έκανε γνωστές στους θεατές που ενδεχομένως θα επιθυμούσαν να τις δουν.


Εσείς ψηφίσατε για τις καλύτερες ταινίες του 2022; Διαβάστε εδώ πώς θα συμμετάσχετε στη μεγάλη ψηφοφορία του Flix και μπείτε στην κλήρωση για δωρεάν σινεμά για όλο το 2023.


ησυχία

Ησυχία 6-9 του Χρήστου Πασσαλή

O Aρης και η Άννα συναντιούνται τυχαία σε μια ερειπωμένη, παραθαλάσσια πόλη γεμάτη με κεραίες που εκμπέμπουν παράξενους ήχους και τις φωνές των Εξαφανισμένων, κατοίκων που έχουν χαθεί ξαφνικά και ανεξήγητα. Mέσα σε αυτόν τον παράξενο κόσμο, η Aννα και ο Aρης ερωτεύονται. Λίγες μέρες μετά, η Aννα εξαφανίζεται.

Ο Χρήστος Πασσαλής σκηνοθετεί τον εαυτό του και την Αγγελική Παπούλια στην ταινία που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

rmn

R.M.N του Κριστιάν Μουντζίου

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα ο Ματίας, αφού παραιτείται από την εργασία του στη Γερμανία, επιστρέφει στην πατρίδα του, ένα πολυεθνικό χωριό στην Τρανσυλβανία. Επιθυμεί να έχει περισσότερη συμμετοχή στην ανατροφή του γιου του, Ρούντι, που για αρκετό καιρό είχε αναλάβει αποκλειστικά η μητέρα του, Ανα και έτσι το παιδί να ξεπεράσειτις φοβίες που τον ταλαιπωρούν. Επιπλέον ανησυχεί για τον ηλικιωμένο πατέρα του και ταυτόχρονα ανυπομονεί να δει την πρώην ερωμένη του, Σίλα. Οταν μερικοί νέοι εργάτες προσλαμβάνονται στο εργοστάσιο που διοικεί η Σίλα, η ειρήνη στην κοινότητα διαταράσσεται. Φοβίες, απογοητεύσεις, πάθη και συγκρούσεις έρχονται στην επιφάνεια, πάνω από το λεπτό επίχρισμα της κατανόησης και της ηρεμίας.

Η νέα ταινία του Κριστιάν Μουντζίου, υποψήφια για το Χρυσό Φοίνικα στο 65ο Φεστιβάλ Καννών.

The Story Of My Wife

Η Ιστορία της Γυναίκας Μου (The Story of My Wife) της Ιλντικο Ενιέντι

Σε ένα παρισινό καφέ των αρχών του 20ού αιώνα, ένας ναυτικός βάζει στοίχημα να παντρευτεί την πρώτη γυναίκα που θα δει να διαβαίνει την πόρτα. Ευτυχώς γι' αυτόν, η γυναίκα για την οποία κερδίζει το στοίχημα είναι η εκθαμβωτική Λίζι. Δυστυχώς, όμως, ένας γάμος που ξεκινά σαν χαριτωμένο αστείο σύντομα μετατρέπεται σε μια συναισθηματικά επώδυνη καταβύθιση στη ζήλεια.

Η νέα ταινία της Ιλντικο Ενιέντι μετά το «Η Ψυχή και το Σώμα». Επίσημη Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2021.

white noise

Λευκός Θόρυβος (White Noise) του Νόα Μπόμπακ

Η ιστορία τοποθετείται σε μια επαρχιακή, ειδυλλιακή πόλη στην τροχιά ενός περιφερειακού πανεπιστημίου όπου ο Τζακ διδάσκει Χιτλερικές Σπουδές, έχοντας μεταμορφωθεί σε κάτι σαν σταρ του ιδρύματος χάρη στην ευφράδεια και την μαγνητική του παρουσία στην αίθουσα. Με την γυναίκα του Μπαμπέτ - που παίρνει κρυφά κάποια μυστηριώδη χάπια -, μεγαλώνουν την θορυβώδη, δυσλειτουργική αλλά αγαπημένη οικογένειά τους, που περιλαμβάνει παιδιά από τους προηγούμενους (κάμποσους) γάμους και των δυο τους και προσπαθούν να διαχειριστούν τα προβλήματα της καθημερινότητας και κυρίως τον σχεδόν παραλυτικό τους φόβο για τον θάνατο.

Η νέα ταινία του Νόα Μπόουμπαχ, μία τρυφερά κυνική, meta-σάτιρα της ζωής, του θανάτου κι όλων των άλλων ανάμεσά τους, βασισμένη στο ομόττιλο μετα-μυθιστόρημα του Ντον ΝτεΛίλο.

plus que jamais

Πιο Πολύ Από Ποτέ (Plus Que Jamais) της Εμιλί Ατέφ

Η Ελέν και ο Ματιέ ζουν ευτυχισμένοι εδώ και πολλά χρόνια, όταν ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας της Ελέν θα αναστατώσει την ήσυχη ζωή τους και θα τη φέρει αντιμέτωπη με δύσκολες αποφάσεις. Ο σύντροφός της είναι υπέρ οποιασδήποτε λύσης τής επιτρέψει να ζήσει, ανεξάρτητα από το ρίσκο ή το κόστος που σημαίνει για την ποιότητα ζωής της - η Ελέν, από την άλλη, φαίνεται να μην ξέρει τι θέλει, ούτε να μπορεί να το καταλάβει στη δίνη των ευθυνών, των πληροφοριών που πρέπει να μεταβολίσει, της συναναστροφής με τα συντετριμμένα αγαπημένα της πρόσωπα, του δικού της σοκ.

H Βίκι Κριπς («Αόρατη Κλωστή», «Corsage») και ο Γκασπάρ Ουλιέλ (στον τελευταίο ρόλο της ζωής του) σε μια ιστορία για το πώς μπορείς να γεμίσεις τη ζωή σου φως, ακόμη και πριν το τέλος. Επίσημη Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών.

οι πέντε διάβολοι

Οι Πέντε Διάβολοι (Les Cinq Diables) της Λεά Μισιούς

Η Βίκι, ένα παράξενο και μοναχικό κοριτσάκι, έχει ένα μαγικό χάρισμα: μπορεί να αναπαράγει όποιο άρωμα της αρέσει που μετά συλλέγει σε μια σειρά από βάζα με σχολαστικές ετικέτες. Εχει αιχμαλωτίσει κρυφά το άρωμα της μητέρας της, Τζοάν, για την οποία τρέφει μια άγρια, υπερβολική αγάπη. Οταν η αδερφή του πατέρα της μπαίνει στη ζωή τους, η Βίκι αναπαράγει τη μυρωδιά της και μεταφέρεται σε σκοτεινές αναμνήσεις που την οδηγούν να ανακαλύψει τα μυστικά του χωριού, της οικογένειάς της, αλλά και της ίδιας της ύπαρξής της.

Μετά την «Ava», η Λεά Μισιούς στρέφει το βλέμμα στη μητρότητα και τα καταπιεσμένα συναισθήματα με φόντο ένα παραμυθένιο ορεινό χωριό. Πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες.

violent night

Αγρια Νύχτα (Violent Night) του Τόμι Γουερκόλα

Στην πραγματικότητα, ο Αγιος Βασίλης θέλει μόνο να μοιράσει τα δώρα, αλλά όταν πέφτει πάνω σε μια ομάδα μισθοφόρων που κρατούν ομήρους, η Αγια Νύχτα παίρνει άλλη τροπή. Αντί για δώρα, ο Αγιος Βασίλης βγάζει το σφυρί από το σάκο στην… «Αγρια Νύχτα». Γιατί την παραμονή των Χριστουγέννων κανείς δεν τα βάζει με τον Αγιο Βασίλη ατιμώρητα.

Ο Ντέιβιντ Χάρμπορ στο ρόλο του Αγιου Βασίλη που χαρίζει στους «άτακτους» μπουνίδι, στην κωμική περιπέτεια που λανσάρει την περίοδο των (αντι)γιορτών.

darkling

Στο Σκοτάδι (Mrak) του Ντούσαν Μίλιτς

Μία οικογένεια που ζει στο Κόσοβο μεταπολεμικά, η οποία προστατεύεται από το KFOR (Kosovo Force : οργάνωση για τη διατήρηση της ειρήνης, ελεγχόμενη από το ΝΑΤΟ) κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν πέφτει το σκοτάδι βιώνει μια τρομακτική δοκιμασία. Τα μέλη της αγωνίζονται για να αποδείξουν πως ο φόβος τους είναι δικαιολογημένος, να μη χάσουν τα λογικά τους και να παραμείνουν ζωντανά.

Μια ιστορία από αυτές που αξίζει να γίνει γνωστή από το μεγάλο τραγικό βιβλίο της βαλκανικής ενδοχώρας, σε μια ελληνική συμπαραγωγή, σε σκηνοθεσία του Σέρβου Ντούσαν Μίλιτς.

Καραγκιόζης the movie

Καραγκιόζης The Movie των Ακη Καρρά, Χρήστου Λειβαδίτη, Αικατερίνης Παπαγεωργίου

Ο Διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους για να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στη γραπτή τους επικοινωνία. Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη που τον εντυπωσιάζει με τις γραμματικές γνώσεις που λέει πως έχει και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος! Μετά από μια ξεκαρδιστική συνάντηση με τον Διοικητή, ο Καραγκιόζης γίνεται ο Γραμματικός του χωριού και πιάνει, γεμάτος όρεξη και άδειος γνώσεων, μολύβι και χαρτί.

Σε πρωτότυπο animation και με παραγωγό την Cosmote TV, ένας γραμματιζούμενος Καραγκιόζης - ΚΕΠ πιάνει δουλειά πριν τα Χριστούγεννα.

dragon ball super: super hero

Dragon Ball Super Super Hero του Τετσούρο Κοντάμα

Ακολουθώντας την ιστορία του «Dragon Ball Super: Broly», βρισκόμαστε στο Ετος 784. Ο Γκόχαν είναι πλέον σύζυγος και πατέρας (η Παν, η κόρη του, είναι μαθήτρια πια). Μόνο που δεν υπάρχει στιγμή ηρεμίας στο σύμπαν του. Οταν ο Μπιρ, Ο Θεός της Καταστροφής, επιστρατεύει τα φονικά του Androids για να κατακτήσει τον κόσμο, ο Γκόχαν θα φωνάξει όλους τους υπερήρωες να ενώσουν δυνάμεις μαζί του και να τον αντιμετωπίσουν.

H συνέχεια της περιπέτειας του υπερήρωα πολεμικών τεχνών Γκόχαν, βασισμένη στα manga comics του Ακίρα Τοριγιάμα.

The Virgin Spring 607

Η Πηγή των Παρθένων (The Virgin Spring) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Η ταινία ξεκινά με την Ινγκέρι (Γκούνελ Λίντμπλομ), την ψυχοκόρη μιας οικογένειας χωρικών, να κάνει παράκληση στο θεό Οντίν να φέρει συμφορές στην έφηβη κόρη της οικογένειας, Κάριν (Μπιργκίτα Πέτερσον). Το πρωί οι γονείς αναθέτουν στην Κάριν την ευθύνη να πάει τα κεριά στην εκκλησία για την πρωινή λειτουργία (σύμφωνα με την παράδοση μόνο μια παρθένα μπορούσε να τα μεταφέρει). Η Κάριν επιμένει να πάρει μαζί της και την Ίνγκερι κι οι δύο τους ξεκινούν για μαζί για την εκκλησία. Στο δρόμο όμως η Ίνγκερι μένει πίσω κι αφήνει την Κάριν να συνεχίσει μόνη της, η Κάριν συναντά στη συνέχεια τρεις βοσκούς (δύο μεγάλους ανδρες και το μικρό αδερφό τους). Οι βοσκοί πιάνουν την κουβέντα με την Κάριν κι έπειτα τη βιάζουν και τη σκοτώνουν. Αργότερα οι ίδιοι βοσκοί ζητούν καταφύγιο για τη νύχτα στο σπίτι της Κάριν (χωρίς να ξέρουν ότι πρόκειται για την οικογένειά της). Ο Τέρε (Μαξ Φον Σίντοφ) κι η Μερέτε (Μπιργκίτα Βάλμπεργκ) οι γονείς της Κάριν τους παρέχουν άσυλο, χωρίς να γνωρίζουν τι έχει συμβεί στην κόρη τους, όταν όμως ανακαλύπτουν τα ματωμένα της ρούχα, ο Τέρε σχεδιάζει μια εκδίκηση που θα φέρει την κάθαρση.

Βραβευμένη με το Οσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας, η ταινία του Ινγκμαρ Μπέργκμαν σε επανέκδοση.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!